Догодина, до амина, в "Искам бебе" бебета ще има

• 24 222
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
  • Замък сред облаците
Дяволов е добър, да. Шефката ми и двата пъти ражда при него, а я следеше Гунев (той май не изражда текущо) - мисля че си имат договорка или поне дава препоръка за да ги поеме Дяволов неговите пациентки. Знам че поема и по-късни пациентки (в напреднала Б), нищо не пречи да опиташ, но не отлагай много.
Иначе по повод неонатологията - генерално неонатологиите у нас са добри (и най-вече в София). Да, не всички са трето ниво, но и необходимостта от такива грижи статистически е рядка (за съжаление Алисън попадна в тази статистика). Моментът на раждането си остава най-критичният и за майката, и за бебето и е водещо да си намериш болница и екип където да се чувстваш ОК. Нищо лично към тези, които са раждали без избор на екип; аз просто съм control freak и за мен беше предимство да имам своя лекар до себе си и да се чувствам комфортно по време на раждането като се знам каква съм нервачка. Тук вече всеки си отсява личните приоритети.

# 76
Пълнолуние, ако ще раждаш секцио си има избор на екип в Надежда. Няма как да няма. Най - малкото има планиране на дата за операцията. Няма нужда от връзки, обаждаш се и записваш час за среща с лекар там, разбираш се с него и насрочвате дата. Аз мога да препоръчам моята д-р Арабаджикова. Знам, че и Павлова е много желана за секцио.

# 77
Аз нямам опит с Дяволов, но само хубави отзиви имам от родилки за него 🤗 Аз поне почти от самото начало си избрах държавната болница и се следя при лекар, който изражда там. Колкото до терминът, моят от самото начало на бременността отговаря на 10.04, но според ПРМ е 17.04, ОБАЧЕ, нали ходих и на ТЕЛК, а там изчисляват всичко точно. Последно официалният ми термин се премести на 18.04, а това е терминът ми според датата на трансфер, нищо че бебчо отговаря по тазмери за термин 10.04. За мен най-точното определяне на термин при инвитро е по датата на трансфер. Все пак има жени с ранен и с по-късен такъв.

# 78
В Токуда цените последно гледах за самостоятелна стая се връзва около 4500, иначе е по-малко. 2000лв раждане ( с включен избор на екип) + 950лв неонатологичен пакет + двойна стая 190 или единична 310 на нощ. За 5 нощувки в двойна стая е 950лв и става общо 3900лв.

# 79
fearless Да, при Сирманова съм. И тя има малко странен хумор 😀 Като разбрах, че е работила в Шейново реших да си затрая, че не искам да раждам там. Тя ми каза, че ако реша там да не е при Велев и Вецев. Имала лоши отзиви от нейни пациентки. Засегнах темата за метода на Щарк, но малко странно ми го обясни и пак не съм сигурна какво разбрах, но както и да е.

За Токуда гледах ценоразписа и пише 4500лв раждане със секцио и толкова. Има отделна цена за избор на екип и лекар. Но не е обяснено какво е включено в тези 4500лв. Но започвам да се чудя дали да не пренебрегна моят комфорт, ако Дяволов ме вземе. В понеделник ще звънна в частният медицински център да видя дали има час и дали ще иска да ме вземе. Ако не повече клоня към Надежда. В действителност Токуда ми се виждат малко високи цените, не че няма да ги извадим тези пари. В крайна сметка няма гаранция, че колкото и пари да платиш ще оправдаят очакванията ти. Важното е накрая да сме живи и здрави и двете.

Благодаря Ви.

# 80
За какво точно искаш да си по метода на Щарк? Мит е, че ще се възстановиш по-бързо, а белега е грозен и ужасно високо. Специално съм виждала на Вецев операции. Аз съм си с обикновено секцио, 23 часа след секциото слизах и се качвах сама по етажите в болницата, на 4 ден ме изписаха и се прибрах вкъщи да чистя като луда (това ми е един вид терапия, а както знаете бебето остана в болница) Белегът ми е тънък като косъм, почти невидим и нямах конци за махане.

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 15:27 от AlisonParker

# 81
Алисън и аз бях същата. Според мен ключът за бързото възстановяване след секцио е да се движиш много. Колкото и да боли, помага.
Да попитам има ли мами от Пловдив, раждали скоро в Селена? Някой ползвал ли е стая с придружител?

# 82
Движението и висок хемоглобин са ключа към бързото възстановяване. Мен ме бяха изсмукали, та се наложи преливане, ама после бързо се вдигнах на крака. Аз също не съм по Шарк, ама белег почти нямам.

# 83
Аз съм от тези дето биха предпочели без екип, че достъчно примери знам, когато док не е дошъл (изобщо или навреме), та да разчитам, че е ОК болницата ми беше по-важно. Но така или иначе ми се наложи секцио. В Надежда нещо 32 седмица ме планираха май, не помня точно. Ако се обадиш ще ти кажат.
И аз имам лоши отзиви от колеги на д-р Вецев за него. Червена лампа си е.
И също нямам кой знае какъв белег а два пъти съм рязана, една операция и секциото.

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 17:08 от Одри ♡

# 84
Чувала съм за метода на Щарк, но не знам колко по-бързо да се възстановяваш.
Аз имам 1 отворена коремна, после една лапаро и накрая 1 секцио. След всички се възстанових в рамките на 7-10 дена до нормално движение (без вдигане на тежко и натоварване разбира се). Донесоха ми бебето 30 часа след раждането и от тогава напълно си поех грижите за него и в болницата и в къщи после.
Сега, живот и здраве ще ми е 4та операция това секцио и пак се надявам, че ще се стабилизирам за седмица.

# 85
  • Замък сред облаците
Одри, като каза навреме - точно Богданова понеже Пълнолуние Фиърлес я спомена не е от тия дето идват навреме при раждането. Сестрата на бившия ми ражда при нея и дошла за последните 20мин. Ама са си платили иначе за избор ….
Аз с моята имах късмет, дойде в ден в който не е дежурна в отделението за индукцията ми и стоя 9 часа докато приключи всичко. А можеше да ме индуцира дежурния и нея да я викнат чак след пълно разкритие примерно. Но не, беше си с мен целия ден.

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 14:52 от АА

# 86
Rocket, честито! Леко бременеене и здраво бебче по термин! За смяната на термин не мога да кажа, но познавам братче и сестриче (наборчета с моите), които са родени на една и съща дата. Родителите са избрали датата за второто си дете.

# 87
На последната фетална ще разпитам в Токуда за секцио и цените за раждане, ще споделя тук, ако би било полезно. От това което проучихме досега наистина се връзват между 4 и 4600 за раждане там, като мисля в повечето частни болници раждането е около 4к. Аз ако нямах това преживяване в Надежда с Ненов и аз бих се насочила натам. 😅  В началото се бях записала за час там за Данаил Илиев - за него ми бяха дали много позитивни отзиви, но в последния момент отмених, тревожността ми надделя и реши хаха.  В Надежда освен вече споменатите, моя близка роди със секцио при Личева, доволна е и бързо се възстанови. Дано Дяволов успее да те приеме, стискам палци и да го усетиш като твоя лекар.
А иначе АА, аз споменах Богданова и въпреки професионалните й качества усетих нещо подобно на това, което си описала.

# 88
  • Замък сред облаците
Ах, извинявай, Фиърлес, трябваше да върна назад 🤗

Във Вита са между 2,7 и 3,4 хиляди с вкл екип текущо ражданията (според естествено или секцио и в зависимост самостоятелна или двойна стая). Без екип са между 1,9 и 2,1 хил лв. При планово секцио се таксува и още една нощувка за прием в предходния ден, май около 200лв.

# 89
За метода на Щарк казват, че уж разрезът е по-малък и времето за възстановяване е по-бързо. Просто реших да го проуча за да имам информация. Но Сирманова каза доста притеснителни неща за този метод и определено не бих го избрала.

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 15:07 от Пълнолуние

Общи условия

Активация на акаунт