Догодина, до амина, в "Искам бебе" бебета ще има

• 24 842
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
Стискам палци, fearless. Ние бяхме при Маринова. Харесахме я и нея. Много мила и добър подход към бебето и към нас. И въпреки, че отидох за глупост тя обясни всичко подробно и ни даде насоки за главата и други неща. Обаче за ТФЕ не ни е казала да правим. Може би защото в Токуда вече е минала на такова нещо и нямаме препоръка за се прави на ново.

Дано всичко е наред и те чакаме с хубави новини.

# 601
А Маринов къде преглежда? Ние имаме час за понеделник за ФМ и мисля, че няма да има час за толкова скоро. Той ли се води "най-добрия " в ехокардиографията?

# 602
Да, той. В Надежда, в новия му център “Сърце” (на бул. Гешов) и в НКБ, на другите места май само деца преглежда. Питай в Надежда, но да, вероятно няма да има час за понеделник

# 603
Аз докато бях бременна така и не стигнах до феталната ехокардиография, и след раждането в Токуда се установи проблем. Ня 6тия месец ходихме при Кратунков и на годинка пак ще ходим да проследим нещата.
И все пак извадих късмет, понеже доста се колебаех за този допълнителен преглед в Токуда, а и съвпадна точно с деня преди да ки изпишат. Иначе най-вероятно нямаше да разберем за проблема..

# 604
И при двете ми бременностти не е имало причина да ходя при Маринов. Нищо не се видя на ФМ. По мое желание се записвах. После Михова ме гледаше като гръмната като й казах какво е видял той и просто мълчеше, смотолеви нещо, че било “нормално”. Колко да е нормално да има възможност бебето ти да се роди със сърдечен дефект. Особено такъв нуждаещ се от намеса. Въпреки, че и в историята на бременността пишеше специално да се слуша бебето за шум след раждане, не го бяха прочели. Аз ги питах дали, та я свалиха при Маринов специално да я види.
За сега си отглежда само малка стеноза, но преглед след 1г. ми се вижда супер.

# 605
Трябваше по-рано да ви питам, наистина не знаех, че толкова често има кардиологични проблеми при новородените. Ще видя как може да вместим и този преглед в графика,  няма за понеделник час. Ако бебето има дефект, при самото раждане ли реагират още? Признавам, че знаех от части само за на Алисън случая и изобщо не съм запозната с темата и го отчитам като грешка.

# 606
Не са изобщо често кардиологичните проблеми или най-честото е незатворен навреме форамен овале, обаче това не представлява кой знае какъв проблем. И все пак този преглед носи огромно спокойствие и сигурност. Не винаги се реагира при раждането като има проблем, защото неонатолозите също много често не различават физиологичен от проблемен сърдечен шум, а за мен е още по-голям шок да ви изпишат уж със здраво бебе и вкъщи да посинее или да отказва да се храни (най-червения флаг при всм) или на профилактичен преглед при педиатър да се усъмни за нещо. Много по-лесно е просто да се направи ехокардиография.
Относно Михова - тя заедно с Патрикова ме гледаха, защото Маринов поиска повторение на феталната (явно се притесни Сигридов да не е пропуснал и нещо др) и понеже малформацията на моето дете е с честота 2-3 случая в България годишно като най-често един или нито един не е забелязан пренатално, тя явно ни е запомнила. Та първата братовчедка на ММ отива при нея на фетална, всичко минава супер, пита я специално за сърцето, казва че е перфектно. Братовчедка казва че все пак има час и при Маринов, при което Михова сякаш обидено пита Защо?
Тя обяснява че има дете в рода с този проблем, Михова ни свързва по местоживеене и се сеща, че сме ние и й казва да си иде задължително и при Маринов. Значи преди това е била сигурна че проблем няма и едва ли не “защо ще ходиш”, сега вече “отивай бързо” А проблема на моето дете не е генетичен и съответно не се предава по кръвна линия. Та така с феталните специалисти и тяхното самочувствие да разбират от сърца 😁 Има само няколко в България, сертифицирани да правят ехокаридография, но в твоя случая Чучумишев не е от тях

# 607
Да си запиша и аз в тази тема.
Ще се включа с мнение за Маринов, защото на 24 май бяхме при него в Надежда и ние. Невероятен!
За щастие каза че бебето е здраво, единствено че има някакъв “дискретен дуктален шелф в дъгата на аортата без патология”.
Пита ме къде ще раждам, отговорих в Надежда и записа в системата за неанатолозите какво да правят/видят, когато се роди.
Препоръча преглед 1месец след раждането.
Очудих се че при специалист като него и обстойния преглед платихме само 120 лв…

# 608
Голдънче, моят следящ винаги ми казваше да нося от вкъщи урината, все едно давам стерилна урина. При мен следващият и Чучумишев всеки път отделяха специално внимание на сърцето и до последно ми казваха, че всичко е наред и няма нужда от ФЕК. Всеки сам си преценява. Единствено ще съжалявам цял живот, че не послушах лекаря ми в Турция и доктор Тончев за планово секцио...
Тези от вас с истмоцеле, как и кога се разбра за този проблем? Аз още от самото начало съм разочарована от операцията и не знам в какъв момент ще се оперирам отново. Дано матката не е зашита така както и вътрешните ми и външни шевове. Иначе опериращят се води от най-добрите и го викат в различни болници....на 80 години с много опит, но си е оставил ръцете в случая. Нямам търпение да отида вече на преглед след раждането, за да разбера дали се е появил яйчникът ми и дали имам истмоцеле.

# 609
Аз имам вдлъбнатина заради един от шевовете. Предполагам не може да св коригира. Някой имал ли е такава?

# 610
Моето истмоцеле откри д-р Калчев, нито един друг преди това не го отчете като проблем. В последствие съм го коментирали с други лекари и за тях всяка жена със секцио имала истмоцеле и няма нищо притеснително. Само дето при мен имаше значение.. Аз имах зацапване по 10-14 дни, според д-р Калчев извънматочната и някои от биохимични ми също са заради кръвта в матката. Ясно е, че не при всички се образува чак такава ниша и пречи на забременяване, при много жени си остава незабелязано и не им пречи по никакъв начин. При мен го откри 3 години след раждането,  аз поне година и нещо преди това обяснявах на АГ, че имам зацапване и ми казваше, че е хормонално.

Относно самия белег отвън и моя не е красив, много е дебел, прав е, но не е като косъм като на другите жени. На един от прегледите д-р Калчев коментира, че при следващото секцио може до се оправи белега. Аз сега избрах лекар, който може да оперира по метода на Щарк и мисля да опитам.

# 611
Не те съветвам да е по метода на Щарк, то и май не може след предишно секцио по другия метод, второто да е по Щарк. Моят белег е перфектен и като цяло секциото е направено перфектно, давам контакти на лекарите на лично 😁 един лекар ме заши отвътре, друг отвън.

# 612
Аз питах изрично дали може и доктора каза, че няма проблем,  въпреки че и аз се зачудих как ще стане точно.. А защо не го препоръчваш да е по Щарк?

# 613
Аз съм с двоен белег от предишна АГ операция + секциото с баткото.
Сега това ще ми е 3та операция на същото място и доктора ме предупреди, че белегът ще стане по-голям и по-груб. Не сме коментирали дали може или не да се оправи, а и мен сякаш не ме интересува на този етап. Искам само да изкарат бебето, да оцелеем и двамата и да почвам да се възстановявам и да си гледам децата.
Ако ми е много зор съм решила след време да коригирам нещата при специалист по естетична хирургия. Ама като се познавам, сигурно и това няма да направя, защото ме е страх от влизането под упойка. Не знам дали бих си го причинила доброволно, без да има медицинска нужда. По-скоро не засега. Grinning

# 614
голдън всички, които съм виждала по Щарк са много високо и много грозни. Моят е тънък като косъм и вече почти незабележим, какво повече може да ми предложи Щарк? 24 часа след секциото си слизах сама до входа на болницата, 4 дни след него чистех вкъщи, така че възстановяването си зависи от човека, не от метода  на операцията

Общи условия

Активация на акаунт