Догодина, до амина, в "Искам бебе" бебета ще има

• 24 847
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
Golden stone, аз също имах няколко пъти  подобни на цистит симптоми. Обаче стерилната урина всеки път излизаше чиста. Пиех д-маноза, АГ ми каза, че може при наличие на симптоми, понеже и аз правя често цистит.

И на мен ми беше притеснено особено до към втората ФМ, все си мислех, че нещо не се обърка. Няколко пъти си мислех, че ми изтичат водите във втория триместър… такъв стрес не съм имала с първата Б, с втората изобщо не успях да се насладя.

# 586
Golden stone, аз в момента съм бременна в 17-та седмица, чакаме момиченце началото на ноември (3.11), но вече върви със седмица напред, та по всяка вероятност ще е края на октомври, когато е и моят рожден ден. И аз преди няколко седмици минах през притеснението дали нямам уринарна инфекция, че по ЖК изследванията на урината ми не излязоха добри, но после стерилната си беше идеална, та явно нещо с тези отворени чашки много се замърсява пробата. Пожелавам ти и при теб всичко да излезе чисто и да си отдъхнеш!

# 587
Аз си носих от вкъщи проба за урина в контейнерче, независимо дали е стерилна или обикновена. Лекарката ме предупреди, че ако ползвам онези отворени чашки може да излязат неверни резултати заради замърсяване. За това и за обикновената урина си взимах пробата като за стерилна и си я носих.

Голдънче, всичко ще е наред ❤

Алисън Ти беше при Маринов тези дни, нали? Как мина? Надявам се всичко да в наред. Може ли да споделиш каква беше цената на прегледа.

# 588
Благодаря ви момичета, аз имам циститоподобни симптоми и бебето допълнително ме се разхожда върху пикочния мехур и засилва това усещане.

Имам час за ФМ в понеделник и тогава ще го обсъдим допълнително, то тогава ще излезе и урината предполагам де.

Иначе аз съм в 20 гс и ние чакаме момиче, но ще раждам началото на октомври или края на септември, защото ще съм 100% секцио. Аз имах проблем с истмоцеле и тук казват, че всичко ми е наред сега, но в тема за истмоцеле от чужбина препоръчват по-ранно секцио, за да се избегне евентуално руптура на матката, та аз ще гледам да навия АГ живот и здраве за най-ранна дата, стига бебето да е достатъчно голямо и да няма проблем за него де. Мисля да е в средата на 37 гс може би. Това са си някакви мои проучвания, просто в България тази тема още не е много разпространена и няма информация.

# 589
О, fayona, терминът ти е на рождения ми ден. Heart Моят малчо щеше да е везна, ама закъсня и се роди на 28 октомври, та споделяме една зодия.

Едит: и аз щях да кажа, че при естествено раждане няма “по всяка вероятност”. Ако не се бъркам и Кактус мислеше, че ще ражда по-рано, защото е с голямо бебе, а преноси. И а защото първото ми беше месец по-рано родено си мислех сто процента ще родя преди термин. Ама не стана така.

Всичко ще е наред, момичета, вече сте доста напред. Simple Smile притеснението при мен си остана до края, но като си гушнете принцесите всичко си идва на мястото

# 590
фей не знам защо реши “по-всяка вероятност” но освен ако не раждаш секцио, може да си изкара до термин, че и натам. Моето дете до 27 седмица си вървеше седмица напред и накрая се роди в 37 седмица (по други причини, не че беше тръгнал да се ражда) 2640 гр тоест за 10 седмици не само че не беше вече напред ми сигурно е бил и назад, но следяхме предимно сърцето и аз бях под ужасен стрес и е нормално, че той не е растял много.
Луничке мина ни прегледа, не писах защото бяхме по тарифата за вторичен преглед - 100 лв платихме, значи първичния е малко повече, но не знам точно колко. Иначе сме официално с един годишен преглед (до сега бяхме на 6 м) което беше заветната ни цел 🥳

# 591
Алисън,  знам че ти много държиш на ехокардиография на бебето. Аз много се чудя дали да видя какво ще каже Чучумишев и тогава да запазя час, защото на нас ни е още едно ходене до София, сега се опитвам да намеря информация и да преценя, защото при нас просто няма добри АГ, а какво остава за такъв тесен специалист..
Тъй като д-р Чучумишев прави много обстоен преглед по принцип, аз още предния път му казах, ако има и малко съмнение за нещо да каже, за да запазя час, та се чудя да се доверя на мението му или все пак да търся вариант и да отида на преглед за всеки случай?

# 592
Това си е твое решение. Най-лесно е да запазиш в един ден фатална при Чучумишев и ехокардиография при Маринов (има много часове) за да не пътуваш два пъти. Ако не искаш (както например кактус не искаше) си отиваш на фетална и толкоз. За мен едното не изключва другото, и ако Чучумишев не види проблем не значи на 100% че това е така. За всеки един фетален специалист знам случай, в който е пропуснал да види всм. Ехокардиографията не трябва да е преглед, който се прави само ако се види проблем на феталната, но повечето хора дори повечето фетални специалисти го възприемат така, поради финансова или не знам точно каква причина. Нещо като това как едно време пращаха на фетална само жени над 35 😁

# 593
Най - доброто ми решение беше да ида на ехокардиография. Много се чудих сега през втората бременност дали да ида, с първата ходих. Реших, че може да е твърде хипохондрично от моя страна. Но отидох, главно защото веднъж вече съм била. От гузна съвест. На ФМ всичко беше “идеално”.
Накрая Маринов беше със съмнение за проблем с аортата. Бебето се роди със стеснение, шънт и до 1-вата й година направихме 5 прегледа при него. Успя да надрасне всичко, но все се чудя ако не бях отишла. Моето перфектно здраво бебе изобщо не беше толкова здраво. Не го пиша, за да плаша някой, просто не си спестявайте този преглед, ако имате възможност да идете. Или поне след раждането. Heart

# 594
Поправете ме, ако греша, но на ФМ прегледа на сърцето не е толкова обстоен, колкото на феталната кардиоехография. Алисън е права, че всеобщото мнение на повечето лекари по този въпрос е да се ходи, ако има проблем. И мен лекарите ме гледаха странно, че съм ходила без да има основание. Маринов обаче обясни, че за него трябва да е от задължителните прегледи, защото често има пропуски на ФМ.

Аз ходих на фетална при Маринов, после след раждането в Токуда я преглежда кардиолог, а сега ще я водя при Маринов. Чак се чудя моя мъж кога ще ме обяви за хипохондричка 😀

Последна редакция: чт, 29 май 2025, 16:46 от Пълнолуние

# 595
Пълнолуние Кой кардиолог я преглеждал в Токуда, знаеш ли? Там викат от НКБ и който и да е бил, е добър.

# 596
Димитър Печилков я е преглеждал. Дадоха ми лист със становище и е описано и в епикризата и. Според написаното становище всичко е наред. Обаче Маринов ни беше казал да отидем около 2я месец за да видим дали нещо си се е затворило. Просто толкова ми е акъла и не запомних какво 😀

# 597
Той е завеждащ на детската сърдечна реанимация в НКБ и въореки че е най-големия ми кошмар като човек, като лекар мисля че е доста добър. Форамен овале иска да види Маринов дали е затворено, на моя син си се затвори веднага след раждането (въпреки че искахме да не се и даже имаше терапия, за да не се 😁) при други отнема малко повече време. Идете си, да си знаеш. Ако не е затворено още, ще иска просто да го следи Маринов докато се затвори

# 598
Аз не съм го и виждала. Просто ме питаха дали искам да мине на преглед и че се плаща по 160лв. Не са ни казали и кой е лекаря. Аз прецених, че за мое спокойствие искам да я видят. После на изписването ми казаха, че всичко е наред и ми дадоха документите. Но исках и Маринов да си я види така или иначе. Няма да и навреди още един преглед. Най-много да се разплаче и да е сърдита. Но с тези колики тя си е постоянно киселяк.

# 599
Пълнолуние, аз съм в същата лодка - в Токуда я прегледаха, но утре и ние сме при Маринов, защото така беше казал на феталната ехокардиография и да не пропускаме нещо 😅 записах се също и при Христова-Маринова ( нямаше часове при доц. Георгиева) за ТФЕ в новия им център в началото на юни, стискайте палци 😊

Общи условия

Активация на акаунт