Догодина, до амина, в "Искам бебе" бебета ще има

• 24 851
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
Диди, това ортопед ли го следи?

# 571
Здравейте, най-после се пристрашавам да пиша и в тази тема, тук поне се знаем от темата за бебеправене. В нашата отчетна не сме много активни, та реших да ви питам тук.

Вече съм в 20 гс и започвам да имам леки симптоми на цистит, съответно искам да опитам с нещо билкови, дали е безопасно да се приема? Скро бях при АГ (следя се при нов и не му взех номера), а на 2.6 имам втора фетална при д-р Чучумишев и тогава мога да попитам и там. Аз често си имам цистит и преди бременността де и не е нещо ново, обикновено ми минава с по-продължителен прием на билкови хапчета и повече вода. Иначе знам за златния стандарт със стерилна урина, просто са леки симптоми и най-вероятно пак няма да излезе нищо..

# 572
Пълнолуние, ами нас ни пратиха и на консултация от неврохирург, тъй като беше доста зле положението. Ама ортопед, да

# 573
  • Замък сред облаците
Голдънче, неореонал е ок за бременни, но е важно да пуснеш стерилна урина преди всякакви хапчета, защото някои патогенни бактерии са опасни за бременността.

# 574
Благодаря ти, АА. Значи утре ще ходя да пусна сутринта, аз предполагам е ешерихия коли пак. Когато пусна и винаги излиза чиста просто мен започва леко да ми пари и да ме дразни и знам какво следва и веднага искам да започна с приема на нещо.

# 575
Golden, аз имах често такива симптоми на цистит и все бях убедена, че имам, но все стерилни излизаха урините. Въпреки това аз си пиех Femannose N и Уростаб сашета и двете бяха съгласувани с АГ.

Докато сме на темата за ортопедите, дали бихте могли да препоръчате специалисти за Варна. Както и детски кардиолог и вътрешни болести, че искам да планувам посещенията на бебето и къде трябваше да го водя след раждането.

# 576
S.G.C., най-хвалените ортопеди са Живков и Райков, като прегледи се записват може би месец напред. Има и един Преслав Пенев, също много го харесвам, но нямам лични впечатления. За кардиолог ходили сме при Емил Христов и съм супер доволна от него. Аз бих включила и за мое спокойствие един преглед при очен лекар по принцип, освен основните.
Golden stone, не мога да помогна, ама дано да се размине бързо и леко.

# 577
За очен преглед кога може най-рано да се отиде, знаете ли? Таткото е с кератоконус и се надявам малката да го няма. Аз пък съм с астигматизъм. Ще се радвам да препоръчате лекар за София.

Благодаря ти, Диди ❤

Golden-че дано бързо мине. Аз докато не бях бременна пиех чай със сода, но това едва ли е ок за бременни. Ако имаш номера на ЛЛ може и нея да питаш, знам ли.

# 578
Детски офталмолог за София препоръчвам Мария Екимова в "МЦ по детски болести". Ако си спомням правилно първи преглед при очен се прави към 6ти месец, но може и по-рано при нужда. Ние водихме малкия на 2 месеца и нещо на очен. Разширяват им зениците на малките (поне при Екимова), но сестрата е много внимателна. Просто се виси и се чака да мине времето между всяко капане (по 15мин, общо 3 пъти се слагат капки). При хубаво време няма проблем да се чака навън.
И съвет от мен - водете си всяка година детето на офталмолог, особено ако има предразположеност. Аз пропуснах да го заведа на 2.5г заради постоянно боледуване и на 3.5г цъфна с +2,5 и +3 диоптър.

Ние възглавница на Фурлакис я ползвахме много малко (месец и нещо като детето беше на 4м), просто защото малкия започна много да шава и не лежеше реално върху нея. Дали от нея, дали от порастването и въртенето в различни посоки, но му се оправи формата на главата (беше сплескана леко от едната страна). Поне не дадохме пари за възглавничката, взехме я от приятели, които вече бяха взели следващия размер.

# 579
Това с главите не е само заради начина на спане (с/без възглавница, повтоянно сменяне на страните) има си и други фактори. Моето дете е с почти 2 месеца престои в болница и главата си му беше перфектна според Фурлакис. Да, и на нас я продаде възглавницата, било добре и бебета с хубави глави да спят на нея. Но моят син реално нямаше нито едно спане на нея, защото я избутваше или се изместваше. Но рехабилитациите и като цяло по-специфични масажи са топ за новородените и има много предимства от тях. Мен ме е яд, че никой не ни каза да правим рехабилитация след толкова дългия болничен престои, щеше да ми спести много нерви, породени чисто и просто от задържани  рефлекси.

# 580
За очен, от мен препоръка за др. Пенка Тодорова. На 6 месеца я бях водила другаде по каса, абсолютно измислен преглед беше (дали следи светлина + очни дъна). С времето почна много да стиска очите, мислех си, че нещо им влиза постоянно. Отидохме при др. Тодорова, има страхотен подход към малките деца, а прегледа беше много дълъг и обстоен. За съжаление е с +5 диоптър и сложи очила на годинка. Много е важно да се избере добър специалист, който ще замери и диоптрите, че малките душички не могат да си кажат Confused

# 581
Аз съм с висок диоптър, задължително ще водим малкия на преглед. Четох, че първият преглед може да е между шестия и деветия му месец. Колкото по-рано - по-добре ли, или например на седмия месец би могло да се прецени по-добре състоянието отколкото в шестия?

# 582
Отиди на 6тия месец, дори и да има висок диоптър, ще проследят след 3-6 месеца дали не е било физиологично и съответно да се само-коригира. Важно е да се проверят очните дъна също. Така или иначе по каса си е “задължително” и дават направление на 6тия месец, та ползвайте си го. Просто намерете спецалист по каса, който би измерил и диоптър. За тази лекарка знам, че го прави (с допълнително заплащане): https://superdoc.bg/lekar/nadezhda-muneva-dragoev
Няколко бебета от отчетната минаха през нея и майките я препоръчаха също.

# 583
За очен, от мен препоръка за др. Пенка Тодорова. На 6 месеца я бях водила другаде по каса, абсолютно измислен преглед беше (дали следи светлина + очни дъна). С времето почна много да стиска очите, мислех си, че нещо им влиза постоянно. Отидохме при др. Тодорова, има страхотен подход към малките деца, а прегледа беше много дълъг и обстоен. За съжаление е с +5 диоптър и сложи очила на годинка. Много е важно да се избере добър специалист, който ще замери и диоптрите, че малките душички не могат да си кажат Confused
Аз също водя сина ми при нея и съм изключително доволна. Живот и здраве бебето пак при нея ще заведа.

# 584
Пуснах днес сутринта стерилна урина и ще видя какво ще излезе.

Тази бременност не стига, че ми е стресирано и постоянно се тревожа, че нещо може да се обърка, но и изникват такива ситуации и доста се притеснявам.

Има ли и други бременни или повечето са скоро родили в темата?

Общи условия

Активация на акаунт