Догодина, до амина, в "Искам бебе" бебета ще има

• 24 852
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
Благодаря, Али Simple Smile

# 556
Одри, имам въпрос към теб, бих искала да ти пратя съобщение, за да не разводнявам тук темата, но не успявам. Да не би да си ограничила съобщенията или при мен има някакъв проблем?

Аз съм от тези дето биха предпочели без екип, че достъчно примери знам, когато док не е дошъл (изобщо или навреме), та да разчитам, че е ОК болницата ми беше по-важно. Но така или иначе ми се наложи секцио. В Надежда нещо 32 седмица ме планираха май, не помня точно. Ако се обадиш ще ти кажат.
И аз имам лоши отзиви от колеги на д-р Вецев за него. Червена лампа си е.
И също нямам кой знае какъв белег а два пъти съм рязана, една операция и секциото.

# 557
Пълнолуние към теб ли се върти все? Аз имах такъв “проблем” като се роди сина ми. Тук из форума прочетох да му сменям и мястото в кошарата (сега дано успея да обясня хубаво, нашата кошара беше отдясно на леглото и той все се завърташе към нас. Веднъж го слагах като нас с крачетата посока като нашите, на следващото хранене с крачетата към нашите глави) и така все гледаше към мен, но се редуваше ляво-дясно.
Бях си го направила като схема за всяко хранене и тъкмо така помнех и с коя гърда да започна (в началото бях с хипер лактация и не се усещаше въобще).

# 558
flow_rs Върти се на нейно дясно без значение аз дали съм и от лявата или дясната страна. Сега обърнахме и позицията в леглото, за да не съм  и от дясно, но без резултат. Пак си се върти на дясно. При хранене също я въртя. Започнах леко да и масажирам мускула, който държи главата, както и над гърдичките. Слагам я да спи на лявата и страна и има леко подобрение. Днес бяхме на ваксини и я премериха и е почти 4кг. Скоро ще можем да започнем и физиотерапия, защото до колкото разбрах имат изискване да е над 4кг.

# 559
  • Замък сред облаците
Впрочем и аз процедирах като Флоу, детето беше все с лице към нас, та реално заради завъртането на страните ту главата, ту краката бяха към горната страна на кошарата. Съответно, аз като ошашавена майка на новородено също спях ту с глава към възглавницата, ту с крака - исках като си отворя очите лицето на детето да е пред мен и да знам че диша 😅😅😅 и така 3-4 месеца.

# 560
Пълнолуние, аз имах подобен проблем сега с дъщеря ми. Дори по коремче си държеше главата леко настрани. Видимо изглеждаше и леко посмачкано лицето от предпочитана страна. Имам съседка физиотерапевт и се оказа, че единият мускул на врата е по - стегнат. Със седмица масажи се коригира почти всичко. Сега е на 11м., няма никаква разлика вече. Още като започна активното време по корем, някъде около 3м. се заличи всичко. Не знам твоето бебе на колко е сега.

# 561
Hearty На 50 дни е. Мъничка е още. Много се надявам да се оправят нещата и главата и да се оправи, че сега е доста крива.

Благодаря Ви, момичета за идеите и подкрепата.

# 562
Пълнолуние, моята дъщеря беше със страшно плоска глава (отзад, брахиоцефалия). Ползвахме на Фурлакис възглавницата, ама не видяхме кой знае каква разлика. Очаквах, че ще стигнем чак до каска. Въртянето на главата по време на сън просто не ставаше. Едва когато започна да се върти от гръб по корем, започнахме да виждаме разлика. Както не искаше да спи странично, започна само така да иска да спи. Лека полека, проблемът сам започна да се коригира. В допълнение др. Масларска беше ни казала, че недостатъчно вит. Д може да е причина, та увеличихме и капките. Сега е на година и половина, все още има донякъде леко сплескване и отворена фонтанела, но според Фурлакис ще се оправи без никаква намеса.
Не се притеснявай, когато стане по-мобилна ще започне лека полека корекцията. В кошарата може да й слагаш на другата страна контрастни карти, малко да се забаламосва и да ги гледа.

# 563
Valerita, мога ли да попитам колко капки витамин Д давахте? Ние сега ги намалихме на 1 по препоръка на педиатъра, защото и в адаптираното мляко има, според ортопеда обаче трябва да са 2 (на пет месеца е).
Синът ми също има леко плоска глава, започна да се върти от гръб по корем, но от корем по гръб е много рядко да се завърти.

# 564
В момента е на 3 капки, защото на 2 нямаше прогрес с фонтанелата. Преди 2 месеца беше дори още отворена задната, която уж се затваря до 2-3 месеца след раждането. Минах на някакви немски капки с К2 и сякаш вече виждам разлика. Миналото лято се доверих на ЛЛ да мине на 1 капка и малко съжалявам. Бих слушала ортопеда в случая.

# 565
  • Замък сред облаците
Капките зависят от размера на фонтанелата. Това че едно дете приема по 1, а друго по 2 или 3 е съобразено със съответното дете.
На Йоан примерно беше 2см х 2см фонтанелата след раждането, беше на 1 капка до 17-18 месец когато се затвори. Беше на АМ. После до 3г възраст се прави есенно-зимна профилактика с по 1 капка на ден от 1 септември до 30 април.

# 566
Благодаря и на двете за отговора. То при него е баланс хем да не се затвори прекалено бързо фонтанелата, хем капките да отговарят на растежа му (95-ти персентил на растеж). Скоро предстои консултация и ще видим.

# 567
Пълнолуние не се тревожи малко е още бебчето, ще се оправи. Може би ще има нужда от някакви масажчета. (Не съм от София ама за тази възглавница на Фурлакис и аз съм чувала, може и да  помага ама си я бута на всички 🤣)

# 568
Фурлакис е вносител на тази възглавница и може би до някъде е нормално да си я препоръчва. В Токуда ни бяха казали, че тази и на Кикабу ще свърши работа. Взехме и двете в крайна сметка, но ползваме тази на Фурлакис. Но малката като се гърчи заради коликите се свлича и я намирам под нея. А и тази възглавница не я спира да се върти на нейната страна. Започнах да я слагам да спи на една страна през деня и правя и масажите показани от Маринова. Скоро започваме и физиотерапия.
Благодаря Ви , момичета. Наистина се надявам да се оправи.

# 569
Пълнолуние, при нас и на двамата главите им бяха сплескани и с различна форма от лежането в ковьоза, като на единият си беше направо триъгълна. Ползвали сме възглавници, въртене на различни страни, масажи, рехабилитация и какво ли не. Само до каска не можах да се превъзмогна да поръчам. В момента на почти 5 единият е супер, а другият е с леко деформирана, но много по-добре от преди. Но голяма част се дължи на растежа на главата, след като вече не лежаха постоянно на нея. Само без да искам да те стряскам или нещо друго, хубаво е да следите срастването на костните шевове на черепа.

Общи условия

Активация на акаунт