Догодина, до амина, в "Искам бебе" бебета ще има

• 24 879
  • 752
  •   1
Отговори
# 540
Една приятелка имаше проблеми в началото с кърменето, цедеше много малко, бебето не засукваше добре. Викна консултант по кърмене от Зебрите и се оказа, че просто не е подавала добре да захване ареолата и бебето е смукало само от зърното и затова не се е получавало. Жената буквално ѝ стиснала гърдата на правилните места и пръскала кърма. След консултацията вече няма никакви проблеми. Мога да помоля за контакт, ако искаш.

# 541
Момичета, стискам палци да ви се получи кърменето! Много е важно да пиете минимум 3л вода и да се храните пълноценно и разнообразно и храни които стимулират лактацията, месо, риба, яйца, овесени ядки, сусам, орехи, бадеми, авокадо,  полезни мазнини, моркови, зеленолистни, Сушени кайсии..друго не се сещам , но това е г/д част от моето меню. Пия лактогон,  това  е билков извлек. И да, през нощта е важно да има поне едно кърмене/цедене и не трябва да има големи паузи  или повече от 5-6 часа макс и макс 1 път за денонощие.

# 542
SGC, разбирам те идеално - мисля, че и аз толкова упорствам, защото язък за този голям бюст, дето уж ще храни китайски народ. 😂 Стискам палци, момичета! Няма по-добри майки за вашите бебета от вас, кърмещи-некърмещи, все ще ги нахраним, само вие си знаете колко очаквани и обичани са още преди да се материализират на този свят. 😊

Аз ще продължа със съветите за кърменето, защото да кратко време ударно минах през доста неща. Сори за спама, но се надявам да помогне на някоя.
Кактусче, относно водата - поръчах от iHerb пакетчета с електролити, не знам дали е твоето 😅 ама така се сещам хем повече да пия, хем и да си "подслаждам" 😄 Разтварям едно в един термос около 700мл, а не 200 мл както е на опаковката, че иначе ми идват прекалено сладки.

Също сууупер полезно за помпите, ако сте с по-малки зърна до 21мм - бях си взела по-малка фуния (20мм на Спектра), пак ми се зачервяваха в основата и си поръчах ето тези вложки от немския Амазон и сега съм с 17мм и 19мм и поне се чувствам много по-добре, но това ако зърната ви са до 21мм.

И последно - мисля, че при мен имаше голям ефект и като добавих да пия по един протеинов шейк на ден, защото не успявам да си набавя всичкия само чрез храна. Аз си взех веган протеин, който е ужас, защото Мила повръщаше доста всеки път като съм яла млечни и ги ограничих.

# 543
Честити бебенца! Живи и здрави, да растат щастливи и с много късмет! И аз пожелавам лошото да е останало зад гърбовете си! Heart

# 544
Честити бебенца и на Kactus и на S.G.C.!! Всичко лошо да е зад вас вече!
За кърменето в началото е много важно да се мажат зърната, на мен ми помагаше много крема на Л@нсинох. Преди и след кърмене, без отмиване е. Наистина в началото не засукват добре важното е да прави права линия устичката и да се чува преглъщане. Не трябва да има никаква болка иначе е захапало само зърното и нищо не става. Лично аз книгата на Хедра не я харесвам, единствено съм следвала съветите на Ася от разни семинари (има ги и онлайн).
Моята съдба беше подобна на кактусчето, но в по-лек вариант. Поне при нас опасността е била само за мен.
SGC ти къде ражда? Ако искаш пиши ми на лично, след моето секцио и аз имах подобни мисли като теб.
(Ако си още в болницата и си в аг имат консултант по кърмене, може да поискаш да дойде при теб)

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 21:13 от flow_rs

# 545
Момичета, стискам палци да ви се получи кърменето! Много е важно да пиете минимум 3л вода и да се храните пълноценно и разнообразно и храни които стимулират лактацията, месо, риба, яйца, овесени ядки, сусам, орехи, бадеми, авокадо,  полезни мазнини, моркови, зеленолистни, Сушени кайсии..друго не се сещам , но това е г/д част от моето меню. Пия лактогон,  това  е билков извлек. И да, през нощта е важно да има поне едно кърмене/цедене и не трябва да има големи паузи  или повече от 5-6 часа макс и макс 1 път за денонощие.

+1000

Тиквени семки бих добавила към списъка.цяла бременност имах craving към тях без да разбера защо, докато не го прочетох в книжката, която ни дадоха от родилното.

Аз от момента, в който родих започнах да пия вода като камила. Не знам какво ми стана. Носиха ни в стаята по 2-3 бутилки литър и половина на ден и си ги изпивах + винаги имахме и по една супа на обяд. Седнех ли да кърмя ожаднявах все едно не съм виждала вода три дни. Слагането постоянно на бебето на гърда + нощно време даже вместо цедене ако може да сложите бебето още по-добре. Като цяло даже просто вместо помпа слагайте бебето. Аз много исках да си гушкам моето почти нон-стоп та го слагах на цицката и докато спи и то си засукваше там и тръгнаха нещата.

# 546
Момичета, имам пак имам нужда от Вашата помощ. Някой посещавал ли е физиотерапия за плагиоцефалия? Ако имате препоръка за София ще се радвам да споделите.

Бях при Маринова днес във връзка с “тиковете”, които ме бяха притеснили. Според нея са от недоразвитата и нервна система. Благодаря за препоръката за нея. Допадна ми като лекар. Даде някои насоки свързани с плагиоцефалията и други неща. Бяхме при Фурлакис, даде ни насоки какво да пробваме и да спи на възглавницата, която внася. Изпълняваме неговите препоръки, но според Маринова няма да стане само с тях.

# 547
пълнолуние, аз посещавах една физиотерапевтка, която работи в Щерев. Кабинета се намира в подземието, където е басейна. Ние ходихме поради друг проблем - малкия имаше тортиколис, но жената много помогна и още от второто посещение се видя огромна разлика. Ако ти е удобно там, ще ти пратя на лично контакт, за да попиташ.

# 548
За мен няма значение къде е в София. Таткото ще ни кара до там .

# 549
Момичета, някой ходил ли е при доктор Маринов в новия му кабинет? Каква е цената на прегледа?

# 550
  • Замък сред облаците
Пълнолуние, в Токуда доста хвалеха терапевтите, но нямам идея как действат за плагиоцефалия. Ако е от помощ, нашия ЛЛ обясняваше че децата се въртят насън - от новородено едната дрямка е на едната страна, другата на другата, гръбчето подпряно с навита на руло възглавница (и в болницата така ги слагаха). Нощния сън по гръб - главата се редува да е настрани в едната и после в другата посока, като там на всяко хранене/събуждане сменяш.
През деня като е по корем - някакви карти /пеещи играчки/огледала или ти да я закачаш на всяка от страните да се върти. Принципно колкото повече време по корем изкарват толкова по-добре се окръгля главата, но това след 4-5-6 месец вече е по-меродавно. За първите месеци сигурно ако през деня спи в слинг/раница би помогнало повече.

# 551
Гери, ние имаме час при Маринов на 31.05 и тогава чак мога да споделя. При жена му беше 100лв в същият център. За жалост паркирането в този район е доста трудно. Поне днес не можахме да намерим място и половинката обикаляше докато намери място.

АА Тя спи по гръб и аз и слагам главата на ляво, но тя веднага си я завърта на дясно. Реално при опит да завъртя главата на ляво се усеща, че не е толкова лесно и има напрежение. На дясно главата и се завърта до край както се казва, но на ляво стига само до определена позиция и не може да стигне до край. От днес започнах да я слагам да спи и настрани. Не сме го правили за сега. Не спи в слинг, защото аз не можах да се справя с връзването му. С моите мини размери се омотавам в него и измитам пода … Взех под наем един и не успях да свикна. За раница ми казаха, че е много мъничка. Тя е около 3,5 - 3,8кг.

Според Маринова още в утробата се е получил този проблем с мускула. Според нея заради това, че е първа бременност и матката е била по-стегната или и е било тясно. Реално моят корем беше мъничък и никой не ми даваше, че съм в 9ти месец. Направо не знам как се е побирала вътре.

# 552
  • Замък сред облаците
Значи има и тортиколис. Задължително поработете и с терапевт.

# 553
Пълнолуние, и ние ще ходим тогава. Благодаря за информацията за паркирането, ще го имаме впредвид.

# 554
Ние сме в четвъртък, ще пиша колко е бил. Въпреки че май има разлика за първи и следващи прегледи. В Надежда поне имаше

Общи условия

Активация на акаунт