Догодина, до амина, в "Искам бебе" бебета ще има

• 23 858
  • 752
  •   1
Отговори
# 525
Kactus, това, което сподели, е страшно. Радвам се, че вече всичко е наред. Би ли споделила в коя болница се случи всичко това?

# 526
Kactus, това, което сподели, е страшно. Радвам се, че вече всичко е наред. Би ли споделила в коя болница се случи всичко това?
Окръжна болница в Бургас.

# 527
Честити и здрави да бъдат Теодор и Дарин! 🩵 Страхотни сте и двете 🥹🤍 Аз препоръчвам много консултация с Ася - аз ходих и на място при нея.
При мен е все така тегаво с кърменето, в реалност витамините и изследванията си ги пуснах, защото търся причината при мен защо няма кърма достатъчно. 😅 Аз съм на финална права с това приключение, от неделя започнах да приемам домперидон като последен опит нещо да потръгне. Даже Ася ме насочи към лекар, но и тя самата каза, че в нейната кариера досега едва 5 жени е насочила за това лекарство, не е фен, така че моят казус е някакъв last resort.

Иначе аз по препоръка на Ася приемах добавки Шатавари и Моринга - това ако и вие имате проблем със щитовидната жлеза. Ако нямате, препоръчват сминдух - например в чая Лактеса Плюс има сминдух и затова от него доста жени виждат повече ефект. Лактил е също добавка, която пробвах, мои приятелки даже казаха, че при тях сякаш коликите са минали по-леко при бебетата, заради нея.
Но генерално правило е че добавките работят само и единствено ако има достатъчно стимулация - така че ако в действителност нямате достатъчно кърма е хубаво да си вземете помпа и да цедите. Ако ползвате помпа, няколко съвета от едни изстрадали зърна - измерете си ги хубаво и ползвайте правилен размер фуния/фланец - хем по-ефективно се изцежда, хем няма да си ги разраните. Също бонус съвет - използвайте кокосово масло като лубрикант за гърдите при цедене.

# 528
Честити бебчета Kactus и S.G.C ! Да са ви здрави и много да ви радват.
Kactus, съжалявам, че си минала през това, но важното е, че вече всичко лошо е зад гърба ти и гушкаш здраво бебче!

# 529
  • Замък сред облаците
Кактус, и аз имах книгата на Хедра, четох много и накрая… дръжки.

# 530
Аз днес получих просветление.....фунията на помпата ми за кърма засмуква и част от ареолата, а се оказа, ще трябва да засмуква само зърното...Сега ще поръчам по-малка фуния и се надявам да е по-ефективно цеденето. Явно и това е причината да излиза още кърма при ръчно цедене след това.

# 531
Честити бебчета! Да са живи и здрави.

Супер са мерките на Теодор, нашето момче в 40+4 беше 2.900, ако те успокоява. Simple Smile Развива се чудесно, но си върви в 20-ти персентил за тегло и в 80-ти за височина.

Кактус, лошото да е зад вас! В шок съм от историята ти, даже не знам какво да кажа, освен - радвам се, че и двамата с Дарин сте добре. Не е нужно да се вглеждаш толкова в рожденото тегло на детето, то не е чак такава индикация колко голямо ще стане като порасне. Simple Smile

За наддаването трябва консултация с педиатър.

Аз и двата пъти правих консултации за кърмене и двата пъти при идване на първия цъкъл/овулация, кърмата ми рязко намаляваше. При мен нищо не проработи, много тежко го преживях, но нищо не е на всяка цена.

# 532
mommy22, много ти благодаря 🤗 Теглото не е от значение, но височината е 😁 имаме един висок дядо и явно на него се е метнал/дано🙏🏻/ 🥰 Наистина аз съм от изключенията с толкова високо бебе(на фона на моя ръст) и дори неонатолозите ме питаха дали бащата е висок 😅 всичко си е ген. Дори си имаше прякор "големият човек" 🤣 Другите бебета бяха миньони до него, хаха. Само да ни е жив и здрав 🤗 Дано се справя с кърменето, а и бебчо да започне да наддава повече. 🙏🏻 Иначе сме на 7 хранения по 90мл АМ и след седмица ще минем на 120мл.

# 533
S.G.C, Кактус, много се радвам за вашите бебенца! Толкова дълго чакани и истински подаръци!

Кактусче, дано най-лошото е зад гърба ви и от тук нататък всичко да върви добре. Най-добрия съвет, който аз получих в родилното е просто да слагам бебето на гърда постоянно. Разбира се, наясно съм, че понякога не е достатъчно, но на мен много ми помогна. Чая на Хип с копър също е много хубав и ние нямахме почти никакви колики и имам чувството, че и той помогна, а за моето СРДЧ си беше прекрасен и сега си го пия от време на време.

Ще започнат да спят бебенцата на по-регулярни интервали, ще влязат в някакъв ритъм и ще имате време и за други неща.

# 534
Lygia, много ти благодаря 🤗 Кой точно чай използваше, защото са няколко вида ❤️

# 535
Здрасти кактусче. Този: https://remedium.bg/hipp-mama-bio-chay-za-karmachki-h200-grama-2348-2122/p

Но мисля, че няма разлика между него и този:https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010020111

Не съм задълбавала, но и като вкус е еднакъв.

# 536
Честити бебенца, момичета Blue HeartBlue Heart

# 537
Благодаря момичета! Hug Heart

Честито и на теб Кактусче! Heart Жив и здрав да е юнака, голям борец е и му пожелавам да е борбен в живота, да постига с лекота мечтите си и да се радва на много щастие и любов!

За кърменето аз цедя към 10-20мл общо, с тенденция към намаляване. Пробвах няколко дни изцяло само на кърма на поискване. Само че ми се разраниха зърната, пък уж всичко по книгата на Хедра е спазено. Освен това изтеглих днес бебето и се оказа, че изобщо не е наддал от изписването и веднага върнах добавката и сега ще го храня и с АМ. Разчитах на кърменето да си върна самочувствието на майка, а то като не се получава направо ще ме довъшри. Сега ще кърмя, цедя, пия чайове и квото мога, дано потръгнат нещата в някакъв момент. Цял живот не съм си харесвала гърдите, че са големи и все си виках, нищо някой ден поне ще свършат работа да кърмят бебе. И ако това не свършат... Айде помрънках си...Надявам се при всички вас нещата да вървят ок. Мел, ти как си? Как върви бременността?

ПП И аз установих, че фунията на помпата ми е голяма и поръчах по-малкия размер. Чакам я сега и ще видя как ще се получи цеденето с нея. Интересното е че си поръчах чай за кърмачки, но после прочетох в книгата на Хедра, че при Хашимото сминдуха трябва да се избягва, а този който съм поръчала е със сминдух..., та сега като видях и поста na fearless... се сетих да коментирам.

Между другото свекъра ми се казва Дарин, много хубаво име е. Някои наши роднини очакваха да го кръстим така, но важното е че свекърът ми специално нямаше никакви претенции и много си се радва на внучето.

# 538
Момичета, аз от 20мл цедене, скочих на 80мл за нещо два дена, важно е през нощта да има поне 1 цедене, аз към 4-5 го правех на второто нощно, като засука и тогава сучеше дъгло, че и двамата имахме търпение да седи по 1 час. 

# 539
S.G.C., благодаря ти 🥰🥰🥰 Да ти се връщат пожеланията 🩵 Племенникът на мъжа ми го кръстиха Теодор 😁 имат шест месеца разлика. Релно значението е едно и също 😊 Дано да ни потръгнат нещата с кърменето.
Одри, даваш ми огромна надежда и кураж. Ще започна да правя и нощно цедене. 🤗
ПП аз съм скарана с водата, по колко вода пиете? Аз около литър някъде.

Общи условия

Активация на акаунт