Догодина, до амина, в "Искам бебе" бебета ще има

• 24 844
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
На мен цяла бременност не ми личеше линеа негра-та, но след раждането като ми спадна корема и си пролича 🤣 5 месеца и още е там. Също и пъпчето ми още е тъмно, то и изпъкна по време на бременността и не се е прибрало напълно. Доста съм бяла и си личи.
Скоро ще почвам някакви упражнения за диастазата, моята е точно над пъпчето и мисля, че точно заради това още е изпъкнало.

# 631
Да и моето беше така заради диастазата, казаха че е пъпна херния и тази бременност пак започна да изпъква вече..

По натам се натъркай с някой по неженени ексфолиант, не е приятно чувството, ама пада много Grinning

Ох какви теми табу подхванахме, почти никой не говори за точно тези неразположения от бременността Grinning

# 632
le strange моят пъп така и не се върна в същата форма. Коремът се прибра отдавна, а пъпа все още ми се струва огромен, а минаха 3 г и половина от раждането. Но дано твоя се оправи. Тази линия я имах за кратко след раждането, но не беше много тъмна, сякаш бързо изчезна.

Последна редакция: пт, 30 май 2025, 16:35 от AlisonParker

# 633
Моята майка беше дошла може би около 2 седмици след раждането, за да ми помага вкъщи за един уикенд и като ми видя линеа негра ужасена ме попита дали това ми е белегът от секциото 😂 и моя корем беше тъмен, а съм доста бяла и беше комична разликата. Иначе при мен белегът сякаш сега стана малко по-видим откъм цвят, но спадна подутината около него. Любопитно ми е кога ще се възвърне чувствителността около него - един ден малката докато я държа по дупе да избера дрешките ме беше напишкала и усетих късно 😅😂 а пътите, в които отварям кухненски шкаф и се наръгвам без да усетя толкова са също нелепи.

# 634
fearless, на мен в болницата ми казаха, че чувствителността никога нямало да се върне 🤣 Все пак четох, че при някои жени се възвръща след година-две.
Аз също си имам все още линеа негра 😅 Пъпчето ми също вътре е много тъмно. Иначе май нямам диастаза, само тази ужасна подутина над белега, основно вляво.

# 635
Момичета, аз точно се връщам от преглед и всичко засега изглежда наред. Но имам един въпрос.
С първата бременност имах ужасен опит с кърменето и съответно проблеми с гърдите след това. Общо взето 1 месец се мъчихме, през който период аз бях в почити постоянно агонизираща болка, с рани (направо язви на зърната), температура, на ръба на следродилна депресия и тнт.
Сега обсъдих с АГ варианта да спрем кърмата медикаментозно след раждането, но той ми препоръча поне 1 месец да пробвам да слагам бебето да суче + да цедя с помпа. Иска да намали рискът от задържане на лохиите (лохиометра), който оказва се е по-голям с всяко следващо секцио. Обясни ми, че сученето стимулира производството на окситоцин, който от своя страна спомага контрахирането на матката и от там изхвърлянето на лохиите.
Въпросът ми е, някой знае ли, дали ако използвам основно помпа за кърма би имала същия или близък ефект?

Просто предния път баткото така ме беше надъвкал милият, че само като си представя пак да мина през това и коремът ми се обръща. С помпата поне постигнах ефекта зърната да се успокоят и заздравеят.

# 636
Рокет, нямаш гаранция, че този път няма да се получи кърменето. Обмисли варианта да си дадете шанс. Според мен успешното кърмене зависи до голяма степен и от самото бебче, така че не знаеш дали няма да се получи от раз и с лекота. Каквото и да стане ти желая успех и всичко в крайна сметка да се подреди по най-благоприятния начин за вас!

# 637
Rocket помпата според мен няма да свърши същата работа, мисля че окситоцинът се повишава не защото си изпразваме гърдите, а от самото кърмене -  сученето на бебето, близостта с него, физическият контакт, прегръдките, целувките..не случайно се нарича хормонът на любовта.

Дайте си шанс наистина, може сега бебчето да си засуче правилно и да нямаш проблеми
Позата съща е важно да е правилна, вземи си удобна Възглавница за кърмене. Пможе да пробваш с леки масажи на бебчето на горната устна и бузките-към челюстта където се съединява. И мен ме болеше много в началото, разраняваше ми зърната и беше наистина гадно, докато не ходихме на остеопат и той показа тези масажи и се отпусна челюстта предполагам масажите подействаха, освен ако не е било съвпадение, но от тогава нямаме проблеми.

# 638
Въпросът ми е, някой знае ли, дали ако използвам основно помпа за кърма би имала същия или близък ефект?

Да, аз се изцеждах денонощно 20 и няколко дни. Имах много доволно количество кърма, спрях си я по други причини, нямала съм проблем с лохии. Ще свърши работа ако е за това.
ИнЯн Има много майки на недоносени или болни бебета, които не са до децата си и имат страшно много кърма, първите дни като ми тръгна кърмата усещах много ясно и болезнено свиването на матката като се изцеждахк. Консултантката ми каза да си мисля за бебето ми и как ще се оправи, как аз правя най-доброто за него като му събирам кърма, това също помага за окситоцина без бебето да е до теб. И например без бебето да е било до мен 10 дни след раждането имах 100+ мл кърма, а хора с бебета на по месец имат по 30-40 мл, та явно главно си зависи от майката.

# 639
Аз да кажа за чувствителността, връща се напълно, но ми отне със сигурност повече от година, може би дори около 2 години. Малко-по-малко става, не е изведнъж и неусетно съответно. Ама аз мислих, че при всички се върна, не знаех, че има вероятност да не се върне.. чувството е много странно и аз се удряхи не усещах Grinning

# 640
  • Замък сред облаците
Доказано е че помпането в комбинация да гледаш бебето или дори негови снимки също спомага за отделянето на окситоцин.

Моята линеа нигра изчезна видимо година след раждането.

# 641
Окситоцин се отделя без значение дали кърмиш или използваш помпа, естествено най-добре е да се кърми и тогава нивата на хормона ще са много по-добри. Аз си имах контракции, когато кърмя и когато изпомпвам. 🤗 Иначе знам, че най-добри резултати има, ако сложиш бебчето по памперс на гърдите си.

# 642
Сега се сещам, че гледах снимки на бебето докато се цедях, а той беше в неонатология и имаше ефект върху количеството. Та дори да си мислиш за него и за други такива позитивни неща ще спомогне отделянето на окситоцин.

# 643
Funny story, не помня от кога имам линеа негра, но със сигурно доста преди да родя. ММ веднъж още преди да се оженим я посочи като малко необичайна типа: “забелязала ли си си тази линия, малко е като женски вариант на happy trail” и ни стана любопитно и гугълнахме. Тогава с изненада установих, че бременните я имат, а той от тогава той си измисли някаква фантасмагория, че съм раждала и съм си оставила някъде детето и затова толкова “съм ги разбирала нещата” и общо взето някакво тъмно и тайнствено минало, което аз реално нямам!

Интересното е че никой лекар, АГ и тн който ме е гледал  на ехограф преди не е коментирал нищо, а то сигурно от тогава е било червен флаг за някакви неуредици в хормоните. През цялото време си стоеше каквато винаги си е била - преди по време на бременността и след раждането.

# 644
  • Замък сред облаците
По принцип точно от пъпа надолу винаги има линия - при всички хора, при мъжете даже е супер видима заради окосмяването (косъмчетата се разделят по посока при нея).  При някои хора е по-видима, при други трябва много вглеждане. При жените по принцип нали потъмнява през бременността в линеа нигра, а има и генетични случаи на абсорбирани близнаци където пък дясната и лявата половина на тялото са с различни отенъци на кожата.
Имаше някакво уж научно обяснение (гледала съм го някъде в ютюб и не знам колко е достоверно), че един вид там последно се “затваряло” тялото в ембрионална възраст и затова линията седи като “шев”. При хора с химеризъм (абсорбирали близнак в утробата) е интересно, точно през корема имат различна разлика в пигментацията; при животните е по-често срещано.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт