Догодина, до амина, в "Искам бебе" бебета ще има

• 24 731
  • 752
  •   1
Отговори
# 240
Аз бях с GB Maris, една съформка беше намерила оферта за 3 в 1 (с кошчето за кола и всякакви чувалчета) за 350 евра от Германия към 800 лева с доставката. Води се компактна, което с дълго бебе доведе на 4м и 1/2 да сменим коша, но пък то си има пълно легнало и двете посоки, та ок.
На година и половина като беше си взех на старо един макларан лятна за нещо около 100 лева, за да ми е по-лесно носенето (стълби и градски транспорт). Последно го ползвахме при пътуване в чужбина, количките се возят безплатно даже с wizz, пък да може да си спи в количката.

# 241
Rocket и на мен ми казаха, че ако на бебчо си му харесва, може да го слагам да си спи в количката дори на терасата или в някоя стая в апартамента 🤣❤️❤️❤️ Сега сме на лов за бебешко столче и май предпочитам такова, което не е тип кошница.

# 242
Подкрепям Мариянка, и аз имах едни виждания, но нещата не се получиха както мислех. Качвам моя опитв скрит текс да не спамя много.
Скрит текст:
Аз ползвах тази количка:
https://kasida.bg/product/35703/bebeshka-kolichka-camarelo-carme … tsvyat-cr-23.html
назаем от братовчедкам ми - хубава, маневрена, голям багажник и сенник. Не съм пукала гуми, но понеже ние много пътуваме и едва я събирахме в колата, заедно със другите неща, взехме тази още като беше на 5м малкия и можеше да седи сам седнал.

https://kinderkraft.bg/kolichki/695-bebeshka-kolichka-kinderkraf … 902533919703.html

За Camarelo мога да кажа, че е изгледала 4 деца (сега е в брат ми и за година и половина те са сменяли 5 пъти гумите, а шасито е пукнато, но още не ги е предала). Аз я ползвах малко, но  братовчедка ми доста я ползваха.
Наистина ми беше много удобна и маневрена, но е тежка и обемна. Аз съм 1,67м и като бяхме с коша за новородено едва виждах пред мен. Има хубави амортисьори, но чантата е малка.

За Киндеркрафт мога да кажа, че тя е с много голям сенник, като го пуснех все едно нямаше бебе. Има много лепки и може да се отваря да се проветрява лятото, гърба е твърд и стабилен. Нея си я ползвахме около година, защото просто детето се научи да разкопчава коланите и избяга 1-2 пъти в магазина и тотално я оставих. Или се изправяше и се обръщаше да ме гледа мен и ми се смееше (минахме на тротинетка и кола за бутане, преродих се с тях - хем на него му харесваше, хем на мен ми беше удобно), който е бих с триколки покрай нас винаги се оплакваше от стълби, от бакажника, че били тежки. Лесно се сгъваше и беше лека - неща които ми бяха важни тогава. Малко е тромава, но като й свикнеш не ти прави впечатление.
Минус - няма изправено положение на 90 градуса, но има пълно легнало (не че ми влезе в употреба де Grinning , но тогава това ми беше едно от условията).
Това което Алисън е качила на снимка е вярно, крачетата са свити в коленцата и дупето пада под тяхното ниво (все едно като наклониш един стол и си седнал на него). Това на мен също не ми харесваше и тотално ги зачеркнах, е и цената разбира се Grinning

Мога още много да пиша ама не искам да излезе, че рекламирам или пък агитирам някой. Човек се учи от грешките си (аз гледам да е от тези на другите, но разбира се и аз съм допускала много такива.)
Например имам 3-4 познати, които се проклинат за това, че са взели "трансформиращите" легла 3 в 1, защото им излизат много по-скъпо отколкото са мислили.

Стол за кола - задължително с изофикс!

# 243
За тая чупка - много добре го обясни!
Всъщност за мен столчето с колани е много по-безопасно. Синът ми е 1 метър, вече се вози напред и чак сега ползваме само изофикса без цялото столче да е вързано и с колан (дано сте ме разбрали) най-важното е ако е с изофикс, да си е от колата, а не едни измислени “универсални” които се слагат допълнително и са пълна пародия. Аз съм писала, нашето до много скоро беше  britax first class plus, а вече сме с britax advasafix pro. Кошница имахме cybex aton 5 но тя се ползва малко.

# 244
https://rayatoys.com/stol-za-kola-cybex-aton-s2-i-size
Здравейте, звънях да разпитам за това столче, но никой не ми вдига....cybex Aton S2. Казаха ми, че се връзва с колани, никъде не прочетох тези кошници да имат изофикс. База абсурд да купувам за над 200лв., защото сме избрали друго хубаво столче за след 1вата годинка. Някой има ли опит с такова столче?

# 245
  • Замък сред облаците
Нашата кошница е Атон М и са почти еднакви. Връзват се с колани, да и могат да се ползват само така.
Имат изофикс с база Base one i-size. Базата се купува отделно.
Ако не бъркам, това е модел отпреди М даже и кошницата, ако е произведена преди повече от 4-5г това доста й смъква безопасността (пластмасата престоява, съгранявано по-дълго на склад, etc). Да го имаш предвид при закупуването да видите датата.

# 246
Ако нямаш базата, която се купува отделно, се връзва с коланите. АА пише, че е i-size тоест по новите изисквания, предполагам не е някое залежало 🙄 ама само предполагам де. По мои спомени,преди 3 години когато ползвахме ние, тези кошници не бяха i size, та мисля че в момента каквото има по магазините би трябвало да е ново

# 247
  • Замък сред облаците
Абе имаше нещо, понеже точно актуализираха и наредбите тогава, та затова предупреждавам да се погледне. Може да не е залежало.

# 248
Такова столче без база е все едно да сложиш бебето в леген. Ако ви е скъпо като цена има хубави за тези пари 0-36кг. Ние сме с такова от както сина ми стана на 2-3м (преди ползвахме тези кошници и умирах от страх да не мръдне някой колан). Вече е на 4г и 3м и е 120 см като ползваме колана от самата кола и сме махнали всички приставки. Все още няма кг за тези тип "седалка", но и в стола е по-ограничен. За мен си заслужават парите обаче

# 249
  • Замък сред облаците
Няма какво да мръдне колана, ако е поставен правилно. ❤

# 250
Изофикса не е задължителен при правилен монтаж. За столчета (не кошници) с изофикс конкретно е важно да има и опорен крак най-малкото. Кошницата стегната правилно с колани не ни е мърдала,  britax-a с изофикс също.
+1 за казаното от Алисън - няма такова животно като универсални платки за изофикс. Ако колата няма такъв , може да са добави само в официален сервиз на марката ако се предлага за конкретния модел автомобил.
И аз се повтарям, ама важно е да се гледат столчета, преминали независими краш-тестове. Това ми е "любим" нагледен пример: https://www.facebook.com/share/r/19kUWjBDq5/  За щастие след този краш тест го изтеглиха от пазара, но намерих, че само столчето, без базата, е струвало над 600лв. Така че не разчитайте на това, че ако нещо е скъпо то е безопасно.

kaktus, влез в тази група, намирам малко постове за конкретния модел, но пък единия е скорошен: https://www.facebook.com/groups/kidsonboard.bg/?ref=share

# 251
Няма какво да мръдне колана, ако е поставен правилно. ❤
абсолютно! Както казах даже е по-безопасно с колани стига да е правилно
На видеото от Дими се вижда, че ако беше вързано и с колани, нямаше да “изхвърчи” така брутално

# 252
  • Замък сред облаците
И стига и кошницата да е читава (минала краш тестове), също де. Като видя на Лорели примерно кошници и столчета, те са като от Зрънчо да са се паднали…

# 253
Ние първо бяхме с кошница за новородено на Cybex Aton 5.
Като навърши 1г, минахме на Cybez Sirona Z i-Size, който се върти на 360 градуса и по спомен е 0-15кг.
И от двете столчета съм много доволна, като Sirona ще си я изолзваме сега за второто от самото начало. Има си приставка за новородени.
Иначе за синът ми взехме последно преди няколко седмици Cybex Solution G i-Fix, което вече се води от 100 до 150см.
Всички са с Isofix, като последното съответно е и с колана на колата, който си държи детето.

# 254
Здравейте, за да не е спам 😁
Скрит текст:
Някой има ли отзиви за тези столчета? Едното е на Cosatto от 40 до 150см. с база:
https://www.baby.bg/product/stolche-za-kola-cosatto-all-in-all-r … ure-trail-shadow/

Това от 76 до 150см....за съжаление не става за новородено.
https://www.prospeed.bg/shop/sparco-detsko-stolche-sk5000i/?fbcl … 3DVmX4uJf5SEECuQw

https://www.ozone.bg/product/cybex-stol-za-kola-76-150-sm-pallas … pure-black-black/
 Ако купим столче 76-150см, ще трябва да купим някоя много бюджетна кошница, тя и толкова ще се ползва 😅 или втора ръка.

Общи условия

Активация на акаунт