Догодина, до амина, в "Искам бебе" бебета ще има

• 24 731
  • 752
  •   1
Отговори
# 255
Знам, ставам досадна с моите материали, ама:
https://youtu.be/UTr4ojaSSGE?si=iOHpRFBz2NiBU1s0

Ако финансовата част е проблема - онлайн магазина на Деца на борда предлагат столчета на изплащане, от Емаг също може да се поръча на изплащане, вероятно в други магазини също. Наши приятели взеха Косатото, защото не им се даваха още 200лв отгоре за Бритакс. След като дойде и го сравниха стабилността след монтажа с нашето съжалиха, че са избрали него (да не говорим за липсата на краш тестове). Според мен е много по-смислено да се инвестира в безопасно столче за кола, отколкото в количка примерно. Да, в количката детето прекарва повече време, но стола го пази живо. И ние нямахме възможност за супер скъпо столче, затова взехме бритакса (дебнах промоция), с ясното съзнание обаче, че ще го ползваме само обратно на движението, защото така има по-добра оценка от краш тестовете.

# 256
Cosatto иначе го дават, че е минало тези тестове, има и база, както и странична защита. Мисля, че това на Cybex нямаше странична защита. Вече въпросът е изработката, иначе няма разлика в тестовете, които са минали уж 😅 В случая са на еднаква цена почти. Cossato е с 300лв. повече дори, предполагам заради базата. Излиза, че точно този модел на Cybex е с по-ниска защита от този на Cosatto.

Повече от 500-600лв./намалено на 500лв./ за стол за кола няма да дадем, все пак това е среден към висок клас, иначе има столчета за по 100-200лв, но не бихме рискували с такова. Като има Изофикс и минал тест, не виждам разлика, освен самото име, което да вдига цената. Поне по описание са напълно еднакви, също и по цена(горните линкове) и нямам идея как се разбира кое е по-сигурно. 😅 Много е объркващо, еднакви тестове, сертификати, характеристики, пък едното става, другото не става 😁

Благодаря за информацията 🤗❤️

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 18:54 от Kactus

# 257
  • Замък сред облаците
На Сайбекс имат странична защита принципно.
А за сравнение на защити търсете таблиците на ADAC.

# 258
На Сайбекс имат странична защита принципно.
А за сравнение на защити търсете таблиците на ADAC.
Това на Cosatto има: Разполага с изскачаща SIPS система за защита от страничен удар. Столчето е покрило тестове на удари в съответствие със стандартите на ADAC.

Сега се зачетох, това на Cybex пише, че има интегрирана странична защита, предполагам е същото.
За това ми е невъзможно да кажа кое е по-добро, защото са еднакви относно безопасността. Може би разликата е в тапицерията и колко е издръжлива.

# 259
Има краш тестове, които са абсолютния минимум, за да бъде пуснато столчето на пазара. Разликата при другите е, че са преминали Шведския плюс тест, който е специално за столчета обратно на движението:
Скрит текст:

Тестът "Swedish Plus" е тест за челен удар, провеждан от Шведския институт по транспорта (VTI). Извършва се при скорост 56,5 км/ч/35 км/ч и използва по-кратък спирачен път в сравнение с други тестове, което прави удара още по-силен. При него се използват по-усъвършенстваните Q-кукли и е единственият краш тест на автомобилна седалка в света, при който се измерва натоварването върху врата на детето. При всички обърнати напред седалки за кола натоварванията върху врата са по-високи от безопасния максимум. Ето защо само обърнатите назад автомобилни седалки могат да преминат теста Swedish Plus.
Така че цената на по-скъпоте не е обвързана с марката, а с тестването. Съществува състоянието internal decapitation, което е основната причина да съществува този тест и да се препоръчва возене обратно на движението максимално дълго.

За столчетата 0-36кг/12г/150см във видеото е обяснено.

# 260
Изобщо не е необходимо столчето да е тествано по ADAC. На лекцията ни обясниха, че се тестват точно обратно на движението всички/които ги подлагат на тестове/ и при обръщане в посока на движението, безопасността рязко пада на всички, което е нормално. Имаше и някакво обяснение за тези с базата. Разликата била само в едно копче за застопоряване на позицията, а като безопасност реално са 1:1. Иначе точно за тестването пиеше, че едно столче, което не е нествано не означава, че не е безопасно/това го пише при обясненията за ADAC /. В такъв случай Cosatto е много по-безопасно от този модел на Cybex, защото е с 300лв. по-скъпо? Според мен всичко пак идва от марката. Всички тествани са все от 450-500лв. нагоре и разлика не виждам честно казано, освен в материята на тапицерията. 😅 Идеята е да не запарва и да не се скъса, все пак ще се използва дълго време. Много наши познати след 7мата година на детето слагат най-обикновена седалка под дупето и са готови 🤗 Те май бяха от сорта на 50-100лв. Това на Cybex ми хареса много, но излиза, че това на Cosatto е по-безопасно(като се абстрахираме, че е 0+), предполагам ще има модел и 15мес.-12год./150см. В такъв случай трябва само да гледам да има изофикс/нашата кола има/ и да е  i-Size/R129?
ПП пишеше, че по ADAC тестването е едва ли не случайно и самите производители нищо не плащат.
Едно столче, което отговаря на стандартите, не е нужно да минава такива тестове и може да е примерно с 500лв. повече от такова, което е минало всички тестове. Лошото е, че не намирам скорошни оценки на нито едно или като отзиви, за да си изберем.
ПП2 на лекцията също казаха, че не е препоръчително да купуваме столче от 0 до 12г., но това много ни хареса. Най-добре било 0 до 15м. и после от 15м. до 12год.

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 19:37 от Kactus

# 261
  • Замък сред облаците
Аз не казвам, че е необходимо да е тествано от ADAC, просто там покриват максимално точки в сравненията и оценяването и може да се сравни лесно по таблици.
Иначе всеки си преценява кое какво му е важно при избора.

# 262
АА, аз определено държа да е тествано ADAC, просто постът на Дими ме обърка, защото всички, които съм набелязала са го минали. То да не стават инциденти и всички да караме безаварийно 🙏❤️

# 263
ADAC и Swedish Plus (VTI) са различни. Разбира се, всеки решава на какво да се спре. Просто моя горчив опит ме е научил, че е по-добре да дам повече пари, отколкото да се надявам, че няма да съм в ситуация, при която това ще е от значение.
Скрит текст:
Скрит текст:
Веднъж "спестих" пари като реших, че няма смисъл да плащам за секцио по желание и ще си чакам. Остава ми цял живот да се питам дали по-ранно раждане щеше да има различен резултат.
Така че съм си обещала винаги да се грижа за това, което зависи от мен. Което включва да се интересувам от препоръките за максимално безопасно возене на детето в колата и да избирам столче спрямо тях.

# 264
Kactus, за последното столче на Cybex, с възглавницата отпред, не е удобно.
Синът ми изобщо не се чувстваше добре притиснат отпред, нямаше добро положение за сън и тнт.
Ние бяхме поръчали такова и след 1 возене в колата го заменихме за Sirona Z i-Size.
Със второто се родихме. Малкият спокойно спеше по 2-3 часа в колата на дълъг път (вече като по-голям).
Последно сега лятото пътувахме София-Стара Загора и проспа целия път.
Не знак как са в момента цените. Ние го взехме на намаление и ни излезна към 600-700лв.

# 265
Много ви благодаря 🤗❤️❤️❤️

# 266
Моето проучване за болница продължава. Дяволов се оказа, че вече не поема нови пациенти и отмених часът за него, който беше днес.

Отделно приятелка ми разказа за доста неприятен случай с нея в МД, тя е искала секцио и до последно са я карали да ражда нормално, въпреки предварителните договорки с лекаря. Иначе Сенкова ми препоръча Славов.

В Надежда се оказа, че ако не се следиш там не може да си избираш при кой да раждаш. Записвам си час при Ненов и той ми назначава час за секцио и при който е на смяна при него. Не можело да избереш лекар и за секцио. Ако искаш при конкретен лекар, трябва да си записан при него за ЖК. Раждането със секцио е 3070лв. За стая може да в доплати, ако има налична, около 1100лв.

Имате ли препоръка за лекар в Надежда.

Другото, което ми стана странно, ако се наложи бебето да остане в болница и да не може да се изпише, то престоя му е безплатен. В Токуда се заплаща спрямо нужното лечение. Не знам дали правилно съм разбрала.

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 21:09 от Пълнолуние

# 267
  • Замък сред облаците
Последното зависи за какво има сключена пътека по касата болницата. Някои са сключили договор за едни пътеки, други не - съответно се заплаща.

# 268
Във всички болници натискат за нормално раждане. В Щерев има супер много измъчени родилки защото и там са станали фанатични на тема естествено раждане. На мен в крайна сметка секциото ми беше по медицински причини, но преди да разберем за тия причини, ми беше по желание и си бях казала на лекаря и той каза, че няма проблем. Но е шеф на родилната зала и общо взето може да си прави каквото реши, вероятно не на всички лекари позволяват да правят секцио по желание. Славов е сред добрите лекари иначе.

# 269
Пълнолуние, мен ме оперира д-р Ташков в Надежда, нямам забележки към операцията, а го видях за първи път на нея Simple Smile Но него ми избра д-р Михова, в последната секунда го смени. Иначе Павлова е уникална, ама май не поема лесно пациенти. За бебето не се плаща да, моите стояха доста, не сме дали нито лев. Също така аз бях два пъти по около две седмици в рискова бременност и също не съм плащала. Това беше преди 4г, ама предполагам е същото.
По спомен в Токуда се плаща някакъв пакет за бебето плюс на няколко дни някаква сума, за която нямат покритие от касата.

Общи условия

Активация на акаунт