Догодина, до амина, в "Искам бебе" бебета ще има

• 24 720
  • 752
  •   2
Отговори
# 285
  • Замък сред облаците
Иди на УНГ вместо на ЛЛ щом му нямаш вяра. Аз от моя ЛЛ есента научих, че сиропите са нож с две остриета и ако не е изрично назначен може да влоши нещата (от горните пътища да слезе инфекцията в дробовете, ако не е доказано налично възпаление там).

# 286
Нищо лично, кактус, казвала съм ти, че уважавам много фармацевтите, защото майка ми е фармацевт с 40г стаж и знам, че дори след пенсионирането си продължава да чете, да се информира и да разширява знанията си. Но въпреки това докато минавам през процедури и докато бях бременна никога не ми е назначавала лечение. Винаги ми е казвала "смятам, че това е подходящо, но го обсъди първо с лекаря си". Хората разчитат на фармацевтите, защото ги мързи да ходят на лекар (за съжаление). Що да се редят един час пред кабинет като може в аптеката да им дадат нещо. Но знанията не могат да заменят физическия преглед в някои (доста) случаи.

# 287
Eunoia, спокойно можеш да си вземеш сироп Тимус, Бронхостоп Сине или Грийнтус, има и още варианти. Напълно безопасни са за бременни и нямат странични ефекти. 🤗
Ако имаш хрипове, отиди да те преслушат за всеки случай, за да се види дали дробовете са чисти. В противен случай може да се наложи да ти изпишат антибиотик, който е съвместим с бременността.

АА, сиропите за комбинирана кашлица не са нож с две остриета. Проблемът не е в сироп, а в липсата на лечение при бактериална инфекция.
Скрит текст:

Дими, така е❤️, но някои хора не четат!!!!! Ако става въпрос за влажна кашлица, давам сироп, който е напълно безопасен, без странични ефекти и ИЗПРАЩАМ на УНГ за преслушване. Не сиропът е опасен, а липсата на лечение. Никъде не съм писала да си се прибира без консултация с УНГ. Един сироп няма да оправи положението, ако има бактериална инфекция. Ако обаче кашлицата е суха, може поне 3 дни да приема лекарства/добавки/мед. изделия и ако няма промяна, тогава се отива на лекар. Може секретите да са от задна хрема, която да е напълно физиологичен процес. Давам нужното и пращам за секрет в лабораторията. И да, мога да препоръчам много лекарства без лекарско предписание, медицински изделия и хранителни добавки, част от длъжностната ми характеристика е това. Да не говорим колко много рецепти са идвали със забранени за бременни предписани и естествено не ги отпускаме. Много състояния нямат нужда от лекарска намеса и висене пред кабинетите, да не говорим, че и самите лекари пред нас им казват по телефона какво да си вземат, което е същото, което вече сме приготвили на касата/без физически преглед/. Просто им казваме да се обадят за тяхно спокойствие. 🤗 Нямаш на идея колко бременни сме предпазили от грешни предписания. Лекарят поставя диагноза, а фармацевтът лечение, така е в белите държави. Просто в България е много трудно на хората да разберат, че лекарите учат биологически науки и почти нищо за лекарствата, а при фармацевтите е обратното. За това тези две професии по принцип работят в екип, за щастие и в моята аптека си поддържаме връзка с няколко добри лекари и пациентите получават най-добрата грижа. ☺️❤️
ПП просто се ядосвам на безумия от типа "нямаш право да консултира", "кашлянети сваляло инфекцията надолу", "сиропите са суха и влажна кашлица те карат да кашляш повече", "хомеопатията била пълна с аресен и живак" и други подобни.

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 11:49 от Kactus

# 288
Eunoia, ние в момента в къщи сме се тръшнали с грип.
Казаха ми, че в случай на нужда мога да приемам Гринтус за кашлица, Гелоривойс за гърло и морска вода за носът.
По изключение АГ ми позволи и Отривин капки за нос, защото при мен е напълно запушен и не мога да дишам изобщо през него. Съответно вечер не мога да спя.
И Биозин мама разбира се Grinning

# 289
Благодаря ви! Посетих лекар, гърдите са чисти, изписа ми Гринтус и се надявам скоро да отмине, че ме докарва до повръщане кашлицата.

# 290
Бързо оздравяване, момичета 🤗❤️❤️❤️
Рокетче, предполагам са те предупредили, но и аз да кажа, че Отривин не трябва да се използва повече от 7 последователни дни, дори и само вечер 🤗 Можеш след това да замениш с други съвместими с бременността спрейчета ☺️ За мен най-добрите са Назориг, Наривент, Маример хипертоничен с етерични масла, също и Фитоназал Педиатрик. Обаче Назориг има страхотен отпушващ ефект вечер и може да се използва дългосрочно. ❤️

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 15:41 от Kactus

# 291
Много ти благодаря, Кактус Heart
Да, и АГ каза макс 7 дена за капките с ксилометазолин. После и аз мислих за Назориг, защото виждам, че при малкият наистина имат доста добър ефект.
Само където са ужасни на вкус като ти влезнат в гърлото. Направо ми се повдига от тях, ама няма начин. Confounded

# 292
Rocket, вкусът им наистина е ужасен 🥺 но вършат отлична работа 😁 Бързо да минава 😘

# 293
Здравейте! Вчера минах и аз на втора фетална при д-р Стратиева. Прегледаха бебето, първо специализант, после и тя. По време на прегледа коментираха разлика в двата мозъчни вентрикула - единият 6.5, а другият 9, близо до граничната стойност. Специализантката пита дали да ги описва като едностранна вентрикуломегалия, Стратиева каза, че не я притеснява, в норма са и ще види пак в 32ра.
Изобщо не го споменаха пред мен после, казаха че нямат специални препоръки, но тъй като запомних какво си коментираха, малко се притесних, като прочетох после.
В 7ма седмица изкарах херпес, първична инфекция. Дори нямам идея как и откъде се появи. Позитивира за тип 1, а излезе в интимната зона. Абсолютно изключвам да е предаден по полов път, с мъжът ми не се бяхме докосвали от преди положителния тест за бременност, а отделно че 2 седмици лежах и не съм излизала заради отлепване на плодния сак. Тогава веднага започнахме лечение с Валтрекс.
Притесни ме, че може от това да има някакви последици, но тъй като никой нищо не каза на феталната, не успях да го коментирам с тях и ще се видя с моята АГ след 2 седмици.
Не съм изследвала Torch. Виждам, че при fearless това са препоръчали и в понеделник ще пусна за мое успокоение поне Токсоплазмоза и Цитомегаловирус, другите съм ги изследвала отделно.
Четох, че при момченца се среща често. Чудя се към момента дали има смисъл да предприемам друго, при положение, че не изразиха някакви притеснения.
Fearless, има ли някакво развитие при теб, видя ли се пак с Павлова?

# 294
Здравей Мел! Много съжалявам, че така си се стресирала, но от всичко което досега са ми обяснили специалистите и изчетеното повод за притеснение при теб на този етап няма. Всички, които ме прегледаха досега казаха и за Стратиева (там ми бяха първите две ФМ), че тя е изключително внимателна и щом според нея няма нищо притеснително - довери й се. Надявам се да успееш да се успокоиш, знам, че е супер стресиращо, че си чула това и сега като си чела и при мен.
Няколко точки от мен от последен опит
- ще имаш момченце и да при тях е по-често срещано. Поддържам връзка сега с едно момиче, при което момченце има двустранно уголемяване и сега са 12.5мм - вчера са звъннали и те за фетален ЯМР в Правителствена, но професорът там им е казал, че според него на този етап е ненужно изследването, защото 12.5мм е много гранична стойност и е много вероятно да претърпи обратен растеж до раждането и след това.

При мен вчера професорът измери вентрикулите 10.1 мм и 14.3 мм с уговорката, че ЯМР измерва с +1 или 2мм повече стойностите. За огромно мое щастие нямаше други находки поне на този етап. Мен той много ме успокои и каза, че това го е виждал доста често и особено в тези седмици много често се забелязва динамика, защото мозъчето се развива с бързи темпове. Казаха ми, че няма нужда от допълнителни изследвания тип amniocentesis, а само ще се следи ехографски до раждането за информация на неонатолозите. След това в зависимост как се движат нещата, ще правим ТФЕ на определени периоди.

С Павлова се чухме и според нея няма драматично увеличение, което да ни алармира - показа ми как се мерят вентрикулите и че може би при мен са мръднали с около 1-2 мм максимум, така че и тя е доста спокойна, че ще се развият добре нещата.
Надявам се да ти носи спокойствие цялата тази информация - аз много забих в четене на всякакви научни статии и хем хубаво, че се информирам, обаче усетих и страшно напрежение. Прави както усетиш е по-добре за теб, но най-важното е да дишаш дълбоко и да не се пускаш по пързалката на страшни филми и сценарии. Хаджидеков в Правителствена каза, че няма нищо непоправимо. Simple Smile стискам палци и ако имаш нужда ми пиши Simple Smile

# 295
Много ти благодаря, определено ме успокои! Ще си говоря и с моята АГ дали според нея има нужда от някакви допълнителни изследвания, но ми беше важно да чуя мнението на човек, минал по този път.
Стратиева през цялото време обясняваше, че си имам чудесно здраво бебче и поради динамичното развитие на органите предпочита да прави и трети преглед, за да сме спокойни.
Радвам се, че при теб прогнозите са добри и се надявам и ти да можеш вече да си отдъхнеш ❤️

Здравей Мел! Много съжалявам, че така си се стресирала, но от всичко което досега са ми обяснили специалистите и изчетеното повод за притеснение при теб на този етап няма. Всички, които ме прегледаха досега казаха и за Стратиева (там ми бяха първите две ФМ), че тя е изключително внимателна и щом според нея няма нищо притеснително - довери й се. Надявам се да успееш да се успокоиш, знам, че е супер стресиращо, че си чула това и сега като си чела и при мен.
Няколко точки от мен от последен опит
- ще имаш момченце и да при тях е по-често срещано. Поддържам връзка сега с едно момиче, при което момченце има двустранно уголемяване и сега са 12.5мм - вчера са звъннали и те за фетален ЯМР в Правителствена, но професорът там им е казал, че според него на този етап е ненужно изследването, защото 12.5мм е много гранична стойност и е много вероятно да претърпи обратен растеж до раждането и след това.

При мен вчера професорът измери вентрикулите 10.1 мм и 14.3 мм с уговорката, че ЯМР измерва с +1 или 2мм повече стойностите. За огромно мое щастие нямаше други находки поне на този етап. Мен той много ме успокои и каза, че това го е виждал доста често и особено в тези седмици много често се забелязва динамика, защото мозъчето се развива с бързи темпове. Казаха ми, че няма нужда от допълнителни изследвания тип amniocentesis, а само ще се следи ехографски до раждането за информация на неонатолозите. След това в зависимост как се движат нещата, ще правим ТФЕ на определени периоди.

С Павлова се чухме и според нея няма драматично увеличение, което да ни алармира - показа ми как се мерят вентрикулите и че може би при мен са мръднали с около 1-2 мм максимум, така че и тя е доста спокойна, че ще се развият добре нещата.
Надявам се да ти носи спокойствие цялата тази информация - аз много забих в четене на всякакви научни статии и хем хубаво, че се информирам, обаче усетих и страшно напрежение. Прави както усетиш е по-добре за теб, но най-важното е да дишаш дълбоко и да не се пускаш по пързалката на страшни филми и сценарии. Хаджидеков в Правителствена каза, че няма нищо непоправимо. Simple Smile стискам палци и ако имаш нужда ми пиши Simple Smile

# 296
Момичета, роди ми се второто синче. Вече трета седмица сме вкъщи, а от скоро и сами тримата. Второто раждане беше доста по-лесно от първото, родих буквално с четири напъна. Сега се напасваме с новата ситуация, нямам почти никакво време за нищо, но минавам през темата само да ви се похваля. Relieved
На бременните пазете се, че в момента всички са болни от грип.

# 297
  • Замък сред облаците
Честито, Сън! Да сте живи и здрави!

# 298
Честито!Жив и здрав да ви е младежът 🩵

# 299
Честито. Живи и здрави и много късмет да има юнакът.

Общи условия

Активация на акаунт