Догодина, до амина, в "Искам бебе" бебета ще има

• 24 837
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
Аз исках да го сменя заради лошия опит първия път, някак ме е страх да не стане пак същото и въпреки че не планирам още една бременност засега, чисто като дискомфорт от това кървене по 14 дни не ми се иска да го изпитвам пак. Живот и здраве ще го коментирам с Чучумишев де, да каже и той, за съжаление при нас няма добри доктори и нямам доверие на никой..

# 616
При мен истмоцелето се видя 1г3м след раждането, но преди това бях имала цикъл само 2 пъти, та не се бях усетила сама, че има нещо нередно. По принцип смятам, че след поне 6м може добре да се оцени дали има такова.

И всъщност лекаря не е водещия фактор за появата на истмоцеле. Счита се, че техниката на зашиване, конкретно това на колко слоя е зашита матката е предразполагащ фактор, но има много други неща, които допринасят (в голяма степен водещ фактор е самата тъкан на матката и как се възстановява тя). Отделно допринасят неща като започнала родова дейност преди това (и много напреднало раждането, и въобще не започнало раждане увеличават риска за появата му), гестационен и не само диабет, хипертония, колко разширена е била матката, обърната матка, поредност на секциото и т.н., и т.н. В общи линии няма как да се предотврати и си е на късмет дали ще се образува симптоматично такова. Външния белег не е индикация за това какво се случва отвътре.
Аз лично познавам жени със секцио, извършвано от моя лекар, които нямат истмоцеле. Познавам такива, които имат след секцио при друг лекар, но нямаха симптоматика, забременяха спонтанно, износиха и родиха без корекция. Познавам жена с 4 броя секцио, която даже не е чувала за истмоцеле и си забременява от раз.

Относно белега - моя дълго време беше удебелен в средата (повече от 2 години), сега е тънък, но си остана по-тъмен в средата и е видимо къде е. Просто си е до кожа.

# 617
Мен изобщо не ме вълнува белегът 😃 тънък си е като цяло, проблемът е съвсем различен....Зашита съм накриво, има и цяла тъкан над белега вляво, още ме боли периодично. Вътре в тази подутина се напипват дебелите възли от вътрешните шевове, имам и вдлъбнатина отделно. Тази тъкан искам да се прибере, за това искам да се коригира. Отделно такива чудовищни болки за такъв дълъг период не съм имала, а съм с няколко операции. За съжаление некадърността си личи от километър...изключително стегнати вътрешни шевове. Такива болки, парене, опъване и ужасно щипене едновременно не съм имала/това в болницата и продължи общо близо три седмици след раждането/. Всяко движение беше кошмар. Това пак само вляво. При мен си беше 20 часа раждането и 5 см разкритие, преди да ме приспят. Отделно некадърното зашиване, за това се притеснявам, че шансът за истмоцеле при мен е огромен 😞 нямам възможност сега да се занимавам за преглед в София, ако решим за второ, тогава. Моят АГ има много хубава техника и се надявам да се види още другия месец какво е положението. Отделно уж лохиите свършват- нямам течение в определени интервали, по някое време само зацапване и после пак малко количество ярка кръв. Това е всеки ден и тази ярка кръв не спира, а вече минаха 40 дни.

# 618
Уф и аз тея дни я мисля тази операция. Нямам капацитета честно казано да преценя дали е кадърно направена, но ми правят впечатление няколко неща, едно от тях е подутината точно над разреза, която стои като прищипана кожа, а самия разрез е все едно вдлъбнат и не знам това дали ще се прибере. Освен това много е твърда тъканта около разреза и под него. Засега само с Цикатридина спрей ми казаха да пръскам, но не знам къде бях чела за някакви масажи на мястото където са конците за да се предотвратят сраствания или нещо подобно??? Дали в тая тема или другаде.. Някой да е чувал нещо такова и всъщност каква е най-адекватната грижа за разреза слес секцио? Кървенето и мен ме дразни, защото не е точно кървене а зацапване в определени периоди и тъкмо си помисля че е свършило и хоп изкървява изведнъж и пак за часове спира, вече съм 20-ти ден.

# 619
На вас слагаха ли ви гел против сраствания? Аз първия път нямах и не са ми предлагали, но сега мисля да попитам от рано, не знам и дали ще има ефект де.

Иначе масажи май се правят на по късен етап, за сраствания най-препоръчват движение. Моя белег беше странен доста време, може би повече от година докато спре да е червен, изобщо не се случват бързо нещата.. А и много време мястото беше подуто и изтръпнало.

# 620
S.G.C., съжалявам, че и ти си в такова положение 😞 много е дразнещо това с кървенето. Мен и при лек натиск си ме боли вляво. За масажи май е рано, но аз леко съм натискала и ще мажа с Келокот вече. Не са ми слагали гел. Ще се радвам да споделиш как върви при теб възстановяването след 40тия ден.
Голдънче и аз се надявам поне малко да се смали тази подутина над белега, когато се резорбират вътрешните конци.

# 621
Кактус, SGC, чакайте, не ги гледайте още белезите. И двете сте много скоро след операцията. Flowers Hibiscus
Не помня при мен кога точно започна да спада отока и кожата да се изглажда, но някъде бях чела, че са нужни от 1 до 2 години, според кожата, нещата да се успокоят. Аз реално съм 5 години след предишното секцио и наистина белегът ми на този етап вече е просто като по-широка бяла ивица над интимната зона.
Дайте си някакво време да зарастне всичко, да се успокои мястото и се заредете с търпение, защото това наистина може да отнеме година и нагоре, преди да се види крайния резултат. Hug

# 622
Рокетче, много ти благодаря 🤗❤️❤️❤️ определено ме успокои и ми даваш надежда. Просто около мен жените със секцио не са имали никакви подутини и за това малко се отчаях. Нямам търпение да започна и леки тренировки/гимнастика вкъщи, но май трябва да минат поне три месеца от операцията.

# 623
Прекалено рано е, то вътре още си е рана и не е зарастнало. Наистина никой не говори за това, но отнема много време, за да зарасне белега и нещата да си дойдат на мястото. Не е като малка рана от падане. Подутината ще спадне, въпреки,че аз имам и диастаза и така и не ми се прибра корема и подутината на 100%, но това вече е моя особеност.

# 624
Oooo да, външите белези и кожата около тях тепърва ще се променят. При мен си остана c-section pouch, но в моя случай е разбираемо. Там където имах стрии кожата ми така и не се събра, а имах много в долната част на корема и в лявата му половина. Отделно мисля, че и при мен диастазата не се затвори напълно, но не ми се ходи на хирург специално за това.
Мога да ви посъветвам само да си следите дали всичко от външните конци е махнато. Явно като ми махаха конците (имах само в двата края на разреза) конеца се беше скъсал и беше останало едно малко парченце, чийто край напипах на късмет. Махнаха ми го около 20-25 дни след раждането и не беше приятно като кожата около него вече беше почти заздравяла.
Тренировки аз почнах 4м след раждането, но имах зелена светлина за леки упражнения (без коремни преси разбира се) 40 дни след секциото.

Golden, гел не знам дали може да се сложи по време на самото секцио. То още матката е разширена, има много чистене после с лохиите, не знам дали би свършил работа. Ама може и да греша. Сподели като разбереш дали е приложимо.

# 625
Здравейте, момичета! Най-накрая се престрашавам и аз да пиша - вече в 13+3 г.с. Този път чакаме девойка. 🌸
Виждам, че коментирате темата за белезите от секцио - присъединявам се в хора, че още е много рано. При мен с баткото се наложи също спешно секцио и 30-40 дни след операцията не можех да се гледам - гледах в огледалото и ревях, че съм обезобразена /а на всичкото отгоре целият ми корем се нацепи със стрии буквално за 12ч и имах диастаза/. Не помня колко точно време мина преди да осъзная, че белегът е зарастнал прекрасно и е супер-дупер незабележим. Тънък е като косъм, под бикини линията и въобще не се забелязва. Дори сега като ходя по прегледи и всички виждат белега и питат - "Къде е правена операцията?" /тогава ме следеше Вецев и родих при него в Шейново/. Така, че дайте време на телата си да се възстановят. Още е много, много рано 🌸🤍
По отношение на темата с урината - и аз винаги си я нося в затворено контейнерче. Два пъти пусках досега, защото много повръщах до преди седмица-две и вече веднъж ме бяха хоспитализирани. Първият път се оказа, че има малко белтък в урината, което предполагахме, че се дължеше на дехидратацията от многото повръщане. На контролата всичко беше наред. Голдън, дано всичко е наред при теб.
За ФЕ - решила и аз, че ще пусна. От Бургас пътуваме, но когато запазя час за втората фетална за юли месец, ще гледам в същия ден да комбинираме с преглед при Маринов. За съжаление, не виждам излязъл график на Павлова в Марковс за юли и все още не мога да запазя за час там. Но се надявам скоро да пуснат часове.
И един въпрос - малко закъснях със записването по ЗК за ЖК. Следя се на частно, пренатален тест имаме пуснат, ФМ, БХС - всичко там е наред. Но покрай празници и други ангажименти се замотах и чак вторник ще отида да се запиша, когато вече ще съм 14+0. Предполагам, че не е голяма драма, но все пак да питам по-опитните и скоро минали през това  - голям проблем ли е? С първата бременност въобще не ми се е налагало да ги мисля тези неща - само и единствено при Вецев се следях, той следеше всичко и ми беше супер спокойно. Сега съм малко като в небрано лозе с това следене хем на частно, хем по ЗК...

# 626
Честито бебче Hug Аз се следях на частно до 7ми месец и чак тогава се записах по ЗК, та надали е проблем

Здравейте, момичета! Най-накрая се престрашавам и аз да пиша - вече в 13+3 г.с. Този път чакаме девойка. 🌸
Виждам, че коментирате темата за белезите от секцио - присъединявам се в хора, че още е много рано. При мен с баткото се наложи също спешно секцио и 30-40 дни след операцията не можех да се гледам - гледах в огледалото и ревях, че съм обезобразена /а на всичкото отгоре целият ми корем се нацепи със стрии буквално за 12ч и имах диастаза/. Не помня колко точно време мина преди да осъзная, че белегът е зарастнал прекрасно и е супер-дупер незабележим. Тънък е като косъм, под бикини линията и въобще не се забелязва. Дори сега като ходя по прегледи и всички виждат белега и питат - "Къде е правена операцията?" /тогава ме следеше Вецев и родих при него в Шейново/. Така, че дайте време на телата си да се възстановят. Още е много, много рано 🌸🤍
По отношение на темата с урината - и аз винаги си я нося в затворено контейнерче. Два пъти пусках досега, защото много повръщах до преди седмица-две и вече веднъж ме бяха хоспитализирани. Първият път се оказа, че има малко белтък в урината, което предполагахме, че се дължеше на дехидратацията от многото повръщане. На контролата всичко беше наред. Голдън, дано всичко е наред при теб.
За ФЕ - решила и аз, че ще пусна. От Бургас пътуваме, но когато запазя час за втората фетална за юли месец, ще гледам в същия ден да комбинираме с преглед при Маринов. За съжаление, не виждам излязъл график на Павлова в Марковс за юли и все още не мога да запазя за час там. Но се надявам скоро да пуснат часове.
И един въпрос - малко закъснях със записването по ЗК за ЖК. Следя се на частно, пренатален тест имаме пуснат, ФМ, БХС - всичко там е наред. Но покрай празници и други ангажименти се замотах и чак вторник ще отида да се запиша, когато вече ще съм 14+0. Предполагам, че не е голяма драма, но все пак да питам по-опитните и скоро минали през това  - голям проблем ли е? С първата бременност въобще не ми се е налагало да ги мисля тези неща - само и единствено при Вецев се следях, той следеше всичко и ми беше супер спокойно. Сега съм малко като в небрано лозе с това следене хем на частно, хем по ЗК...

# 627
Аз по ЗК се записах когато бях 15 или 16та седмица. Не са ми казали да е проблем.

Иначе моят белег е тънък. Шевовете са ми само разграждащи. Обаче на едно място е като дупка. В края на самият шев. Иначе корема ми “виси” над самият шев. Да ниско долу е и не се вижда освен, ако не ходя гола. Тази дупка обаче не знам дали няма да се вижда при по прилепнали дрехи. Иначе още нямам чувствителност на кожата и все едно не е моя. Знам, че е нормално и лекарката каза да бъда търпелива. Корема ми още е пихтиест и не се е прибрал, нищо че нямах огромен корем. Стрии обаче нямам, което е супер, но кожата ми стана по-кафеникава. Все едно имам тен на корема 😀  Вярно, че не съм на възраст да ходя по гол корем, но поне на морето да не ме е толкова срам. Но ще го приживея. Физиотерапевтката ми каза, че имало процедури за белези, но ще я питам по натам дали може да се оправи тази дупчица.

# 628
Пълнолуние, моят корем беше тъмен, това е мъртва кожа или нещо такова, по натам започнах да я търкам повече и падаше като кир Grinning Няма да си остане така, просто сега като нямаш и чувствителност е странно да се търкаш, яз поне много леко се миех и не успяват да я отстраня тази мъртва кожа. Дано го обясних правилно.

Добре дошла МамаБеър, ти в Бургас ли си? При кой се следиш сега? Не е проблем кога ще се запишеш по ЗК, може когато прецениш, просто направленията за изследвания евентуално губиш, защото сега си ги плащаш, няма друго значение.

# 629
С търкане и аз свалих част от окраската, но още не е напълно свалена. С душ гела явно нищо не правех и аз с леко търкане.

Общи условия

Активация на акаунт