ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 2

• 24 548
  • 755
  •   1
Отговори
# 330
Безконтактните термометри не са верни.

При болни вкъщи бих отложила ваксината.

Mommy, стана ми чудно за тази банка за кърма. Който иска дарява и който има нужда взима ли?
А защо не я пазиш, по нататък може да ти потрябва, дори в пюренца и супички да я добавяш.

Биозин мама е за имунитет за бременна + подходящи витамини за бременни.

И моят се закашля от време на време, нормално е, щом е рядко.

# 331
Някой с по-голямо детенце ползвал ли е уред за приготвяне на пюрета с пара? Иска ми се да пробвам сама да му приготвям храна, а това ми изглежда доста удобно, дали наистина ще ми свърши работа?

# 332
Аз доколкото разбирам, банките за кърма основно дават на болници, за недоносените бебета има голяма разлика дали с кърма или с АМ

# 333
Аз доколкото разбирам, банките за кърма основно дават на болници, за недоносените бебета има голяма разлика дали с кърма или с АМ

За болници и недоносени бебета основно или бебета със здравословни проблеми и алергии се ползва кърмата, да. Иначе май може и родител да кандидатства със съответните документи. Иначе като донор се свързваш с банката и казваш дали искаш да направиш еднократно дарение или да даряваш редовно. За редовно не знам кой се съгласява, понеже имат огромен списък с изисквания, включително да цедиш 200 мл кърма на денонощие минимум, което е доста. Отделно много хигиенни изисквания и не можеш да приемаш никакви медикаменти, алкохол, цигари и т.н

А аз дарявам, защото и в момента продължавам да цедя и нямам място да съхранявам. Ще си запазя и за мен като започнем захранването.

# 334
Браво за каузата, mommy. 🌹

На пара може и без уред, продават едни капаци, които се слагат над тенджерки.
Иначе аз често приготвях сама храната, но варях продуктите.

Аз пък се чудя дали да си купувам блендер/робот, че моят се развали или само с пасатора ще успея да се оправя, преди май повече с пасатор действах.

# 335
  • UK
Специално уред за варене на пара не бих купила, малко и за кратко ще го ползвам и не виждам смисъл. Както с първото дете, ще си купя кошничка за варене за тенджерата. Според мен с пасатор би било по-лесно, защото се блендира по-малко количество и после има по-малко миене отколкото голям робот с малко части. Смятам ако всичко върви добре малко време да пасирам гладко, а после да мачкам с вилицата. Напълно гладката текстура е само в началото.

# 336
  • София
Ох, и аз да споделя  че тези дни моят младеж иска само да го гушкаме. Така заспива,  но после не мога да го оставя без да се разбуди, освен нощем ако много е сънлив. Понякога нарочно ну му сменям памперс, за да не се разсъни. Аз съм толкова недоспала,  че ми се реве вече. После го поглеждам и си казвам, че е толкова желан и чакан,  че сега съм най-щастливата мама и няма място за оплакване.
Днес се буди почти всеки час, от 9ч насам и надава вой за храна. Изяжда ~50мл и се унася, до следващия час. Едвам успях да си приготвя нещо да хапна и да измия шишетата. Кърма имам обикновено за 3 хранения напред, но с тия негови изяви не мога да се цедя редовно и запаса се стопи, та давам АМ на някои хранения,  за да наваксам.
Има дни като вчера, когато всичко върви нормално храни се, будува, играем,  говорим си, спи и тн. Но има дни,  в които ми разказва играта.
Има ли тук някой с преждевременно родено бебче? За всичко ли трябва да се водя по коригирана възраст? Той след 5 дни прави 3 м. реална или 1,5м коригирана.

# 337
  • Sofia
Момичета бях обещала да пиша преди празниците когато се уплаших, но обещах и да не Ви натоварвам. Какво се случи - на профилактични прегледи от фирмата през декември гинеколог ми каза, че имам миома. Подозираше и още нещо. Добре ме наплаши и изписа хормонални лекарства. Подчертавам, че не беше специализант, а лекар който работи в Майчин дом и Св. Ана и във въпросния медицински център, където бяха профилактичните. Аз реших да не пия нищо хормонално докато не потърся друго мнение. 2 дни ни бях добре да мисля как трябва операция и още не се знае какво. Не издържах и записах преглед при лекар от болницата, където раждах, но в друг медицински център за да не е толкова зависим от болницата. Отрече всичко и ме поуспокои. Днес бях на друго мнение и пак казаха, че няма нито миома нито друго. Затова ако ви поставят диагнози търсете поне още едно мнение понеже за съжаление много ‘лекари’ са само такива с дипломи 😔

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 16:06 от vaflichka

# 338
Момичета да ви попитам мерили ли сте температурата на бебчо докато е здрав и засичали ли сте стойности около 37?

# 339
Аз меря доста често,защото ММ работи с много хора и следя! Днес обаче и аз имам съмнения че съм настинала от вчера,че бяхме на педиатър а в чакалнята беше голям студ и даже цял ден я храня с маска и като я нося съм с маска и си взех хапчета да пия.Дано няма нищо!Обикновено термометърът не ми е показвал 37 или над нея.Даже днес доста често ѝ я меря

# 340
Аз редовно меря с безконтактен като се притесня, че има и доста често е над 37 - пр. 37.2, 37.4 до 37.7
За новородени до 3м до колкото знам не е притеснително да вдигат и до 38. Утре ще сверя и с личния, че и нашия ред за ваксина дойде - той изолзва същия термометър като нашия.

Leylah - относно ортопеда, нашия личен каза, че е добре да се види 1-2м. Даде ни направление и ни каза при кого да отидем, прегледът трая точно 3 минути - погледна тазобедрените стави на ехограф.

# 341
Наваксах да ви изчета! Дано болните се оправят вече!

Вафличка, много се радвам, че страховете са били напразни, отдъхни си вече!

Mommy, и ние може би ще дарим от запаса, ако расте. Говорихме с докторката за това, но не знам още процедурата. Разкажи, ако можеш какъв е бил процесът (въпреки, че сигурно в различен във Франция). И ние разбрахме, че се дава на неонатологиите.

Иначе, бавно вървим към оправяне. Аз и приятелят ми бяхме доста зле- аз все още не съм много добре, но съм с хроничен бронхит така или иначе, не очаквам чудеса. Малкият един ден беше с 38, вечерта 38.4 и на следващия без. Сестра му нямаше, мерим я все още и я пазя доколкото мога (но не сме ги разделяли тях- спят си заедно в кошарката). Затова пък изгоних приятелят ми на дивана, но без ефект - и мен ме тръшна. Моята температура рязко се покачи на втория ден и бях като в облак. Как се гледат бебета докато съм болна .. поплаках си в един момент, защото хем да ги пазя, а ги кърмя, бях притеснена и състоянието ми беше такова, че едвам можех напред назад, но мотивацията е чудно нещо.

Консултирахме се с лекар - може да помогне на тези, които още не са карали вирус - температурата под 38.5 тук я считат за горе-долу ниска и не дават парацетамол. Съветват да се следи, да се облича леко бебче и да му се дава мляко често - за да не се обезводнява. Ако е 38.5 консултират и дават свещички парацетамол. Аз бях в паника разбира се и звънях два пъти да потвърдя какво да правим. Тъй като се чувствах зле, направо не можех да си намеря място. Но двамата си спаха 6 часа през нощта и само ги следяхме. С ваксините, тъй като малкият беше с температура отложиха със седмица. А на сестра му сложихме, не са казали да има проблем. Като цяло казаха, с всички разположения при бебетата едно от най-важните неща е да се следи дали бебчето е като по принцип или плаче много, неспокойно и т.н. Това е показателно според тях за това дали толерира температурата си или не, също е важно дали тя се покачва скоростно. Не знам при вас какво са казвали, като цяло това бяха съветите. И относно термометрите - имаме и безконтактен (доста неточен) и нормален. Казаха ни да мерим температурата ректално. Бях в ужас как ще се приеме това, но за радост не им пука много от тази интервенция.

Иначе играем с играчки, опитваме се да хванем бебето върху кутията на памперс и сериозно се опитваме да докопаме сестричката/братчето. Ако не успеем да докопаме сестра си, опитваме с хартиеното бебе!.

Иначе за теглото - важното е бебетата да си следват кривата на качване, която тези месеци 3-4 се изменя и качват по-малко. Ние сме дръпнали с по 3см на височина! Качили са по-малко от предните месеци, но според кривата на качване, и докторката - всичко е точно. И аз като вас контролирам теглото, все се съмнявам дали си дърпат достатъчно и затова предлагам често-често да сучат.

За сега цикъл още нямам, силно се надявам да задържи малко, но съм и на мини хапче за контрацепция, та може и от това. Усмивки на всички! Heart

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 19:19 от Джу06

# 342
Момичета да ви попитам мерили ли сте температурата на бебчо докато е здрав и засичали ли сте стойности около 37?

Според моята док. 37 е нормална темп. за бебета.
Иначе не я меря.

Вафличке, радвам се много!

# 343
# 344
  • София
Досега не сме мерили температура Sweat Smile С класически термометър сме и малко не съм сигурна как ще се справя, а тази седмица би трябвало да й бият ваксини...

Общи условия

Активация на акаунт