ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 2

• 23 648
  • 755
  •   1
Отговори
# 570
Skady, успех и ще чакаме да се похвалиш. Hug

И моята логика е, че не искам да лавирам между работа-бебе-работа-бебе и така 5 години. Нито мога да се фокусирам качествено върху работа и кариера и ми се струва, че повече време се губи с това прекъсване от по 2 години. Едно от притесненията ми е дали децата ми ще получават достатъчно внимание от мен, но ще направя всичко по силите ми да е така. С първото дете давах всичко от себе си, но сега усещам, че с второто не съм чак толкова стриктна и отдадена. И пак ще пораснат и едва ли ще помнят.

Моят господин много е пораснал тази седмица, отдавам го на многото сън и ядене. Дрехите са му пак малки и започна доста да си вдига главата само от вчера до днес, след като го обсъждахме тук. Постоянно се набира на ръце и иска да сяда. Скубе много силно, някак винаги успява да ми докопа косата и се смее като изпищя. Хваща един динозавър закачен над шезлонга и го навира целия в устата си. Рита много силно, като сменях памперс сутринта ме изрита в гърдата, чак ме заболя. Като го вдигна на ръце и усети твърда повърхност, постоянно е изпънат на струна. Ако работи телевизор ще го фиксира от 10 метра разстояние, все натам иска да гледа.

isibel, съчувствам ти, имала съм сходна ситуация с голямото дете. Пробвай да смесваш кърма с АМ и дано бързо го преодолее.

# 571
Harmony, подкрепям за задното или предното мляко. Не бих додавала, почне ли се веднъж, кърмата ще почне да намалява постепенно и накрая със сигурност няма да е достатъчна. По-скоро бих хранила бебето по-на често чрез деня. Също и бих се консултирала с консултант по кърменето. Аз не разбирам защо честото акане да пречи. То моето ака нон стоп и е супер дундесто.

https://www.babycenter.com/baby-child-growth-percentile-calculator

Виж тук в кой процентил е и дали е бил в същия процентил при раждането. Ако е долу-горе същият, няма проблем изобщо. А той недоносен ли е?

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 18:42 от Zimk02

# 572
Да, в това студено и гадно време имах нужда вече да запазя, за да чакам нещо готино, които предстои и да ме зарежда, макар и след 6 месеца Joy
За къмпинг в Гърция запазихме, ще си бъдем само четиримата - с бебето, каката таткото. Уреден е и има всички удобства, така ще избегнем хамалогиите с мъкненето на прекалено много багаж и обикаляне с колата по плажове. Ех, колко хубаво и далечно изглежда ❤

Sevможеш ли да дадеш препоръка за този къмпинг?

# 573
Mommy, все едно аз съм го писала това за изпъването, лапането, скубането и т.н. Даже и в гърдите ме ритна и мен силно! 🤣🤣

# 574
Moonlit, не сме гледали за къса юздичка, но е много възможно да има. Баткото беше с къса юздичка. Тъй като бебето досега наддаваше добре (1кг-800гр-670гр първите 3 месеца) не сме проверявали, но добре ме подсещаш да проверим сега.

Zimk, той се роди мъничък, но е доносен, роден 2 седмици преди термин. Преди малко писах на една консултантка по кърмене, надявам се и тя да даде полезни съвети. Погледнах отново картона на баткото, той е качил 400гр в 4тия месец, 300гр в 5тия месец. На годинката беше 8500, но винаги си е хапвал всичко.

Isibel, а нощно време успяваш ли повече да цедиш, когато лактацията е най-силна? Ако тогава хапва повечко, през деня може по-често и по-малко, та реално общото количество да е добро.

# 575
Моята е 5880 грамчета 🥳 на 10 седмици, не знам колко е на дължина.

Едно си баба знае, едно си баба бае 🤣 та свързах се с приятелка, консултант по кърмене да търсим нещо вариант за кърменето през нощта.

Схема: цял ден редуване на гърдите (по една на хранене), на последното хранене, изцеждам втората и давам през нощта. Изцедих 35мл за 30мин. На теория, идеално, на практика ми дойдоха 100 въпроса:

1. Ако е гладна след първата гърда, какво правя?
2. Като дам и от от втората, накрая ат къде ще изцедя?
3. Има две нощни хранения, значи пак ще ставам явно…

Снощи нещо такава не можа да се получи, кърмих си я през нощта при мен, но поне подремнах.

*сега тя казва, че няма да ми намалее кърмата, ако давам бутилчица през нощта…не мага да съм сигурна 🤷🏼♀

* ако не се изморя много от кърмене, ще се изцедя пак довечера да видим какво ще излезе и стане

*мисля е хубаво, че редуцирахме някакси още малко от формулата, зосега давахме най-често по 60/90/120 веднага след кърмене. Тя каза, че не се дават по едно време кърма и формула. Сега най-често и правя по 75мл аз, баща и не знам по колко 🤣 и малко изчаквам след кърмене да си поиска допълнително, не като досега да дам веднага формула.

🥳 вчера срещна първото си приятелче 😁 държаха си ръчички и баща и като се прибра и обясни, че само неговата ръка трябва да държи и да не дърпа блузите на момчетата докато стане на 30г 🤣

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 16:13 от MayaJane

# 576
Mayajane, много кърма ли имаш? Защото доколкото знам, това само една гърда на хранене е за тези с много кърма с цел да се намали малко. Аз лично така кърмя, защото иначе ще го задавя милото два пъти и така и няма да стигне до задната кърма, но аз имам хиперлактация. Но мисля, че при повечето жени е хубаво да се сменят гърдите по-често.

# 577
Mayajane, много кърма ли имаш? Защото доколкото знам, това само една гърда на хранене е за тези с много кърма с цел да се намали малко. Аз лично така кърмя, защото иначе ще го задавя милото два пъти и така и няма да стигне до задната кърма, но аз имам хиперлактация. Но мисля, че при повечето жени е хубаво да се сменят гърдите по-често.

Еми нормално си имам според мен. Направи ми впечатление кязянато от консултантката “кърмата се съхранява на 2 места в гърдите, бебето знае как да суче, когато е жадно и когато е гладно т.е например когато е жадна сама ще дръпне от по-рядката кърма”. Междудругато тези 35мл които изцедих си бьха с прозрачен цвят

# 578
Тя къде е обучена? За пръв път го чувам това

# 579
Аз знам, че когато бебето суче, от отделянето на окситоцин предната и задната кърма се смесват. А при цедене първо излиза едната после другата.
Сега ме карате да се чудя дали не направих аз белята, като редувах гърдите на всяко хранене. Не съм му давала и от двете на едно, ако имаше нужда направо дохранвах с АМ.
Когато цедя ми се струва, че изкарвам само предна, но след няколко минути в хладилника се отделя и задната, като дебел каймак

# 580
Да, в това студено и гадно време имах нужда вече да запазя, за да чакам нещо готино, които предстои и да ме зарежда, макар и след 6 месеца Joy
За къмпинг в Гърция запазихме, ще си бъдем само четиримата - с бебето, каката таткото. Уреден е и има всички удобства, така ще избегнем хамалогиите с мъкненето на прекалено много багаж и обикаляне с колата по плажове. Ех, колко хубаво и далечно изглежда ❤

Sevможеш ли да дадеш препоръка за този къмпинг?

Запазихме на Арменистис на втория ръкав, били сме там преди време на плаж и ни хареса. Иначе съм чувала добри отизиви и за Талата, ни не сме посещавали.

# 581
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC2717917/

Според това изследване, това колко мазнина има в кърмата зависи от това колко е пълна гърдата - колкото е по-пълна,, толкова по-малко мазнина се отделя. Постепенно като се отделя кърмата, мастните молекули се отлепят и те също се отделят в по-големи количества.

Чувала съм, че ако гърдите се разтръскат преди кърмене, можело да се смеси кърмата, но не знам доколко е вярно. Има логика някаква.

# 582
Ние също запазихме в Арменистис, ще сме там за трета поредна година. Плажът наистина е страхотен, а и самият къмпинг е много удобен и е идеален за семейства с деца.

# 583
Ротавирусната ваксина само 2 приема ли е?

# 584
Ротавирусната ваксина само 2 приема ли е?

На мен ми казаха, че е три.

Общи условия

Активация на акаунт