ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 2

• 23 654
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
mommy22, аз мисля за второ. При мен нещата са по различни за момента и ще си бъде пълна планувана бременност. Но ще изчакам първо - бях със секцио, второ - да се върна на работа, за да ми се актуализира майчинството. Трето искам да се насладя на Симеон. Както е казала Лея да му се порадвам преди да трябва да си деля времето с друго бебе.

# 556
Ние планираме второто дете вече. Ако всичко върви добре, второто ще се роди няколко дни до няколко седмици след първия рожден ден на първото. Имаме забавяне заради едни хормони, първо тях да регулираме в следващите седмици, и оттам вече ще видим кога ще правим опит.

По принцип и аз съм за по-голяма разлика, но няма за кога да чакаме, не сме на по 20+. Също така сега сме на вълна бебета. Не мисля, че след 3 години ще искам отново да мина през това. Предпочитам наведнъж да минат и двете деца и заедно да си растат.

# 557
  • UK
Аз приключих с децата. Много съм ги искала, много трудно станаха, много ги обичам, но не мерси за още. Първото ми дете, както съм споменавала, е със синдром, и сигурно ще си остане вечно дете; искам от тук нататък да мога да се фокусирам повече върху себе си, личностно, кариерно - както е възможно. Обожавам този бебешки период к в същото време искам да се наспя и да имам повече свобода да мърдам тук-там.

# 558
Аз се наслаждавам също на всеки момент, нито бързам да е лято, нито да го захранвам, нито за ясли/ градини. Може би, защото е второ детенце и знам вече колко бързо растат.
Едва ли ще има и трето. Аз и за второ, много трудно ме обеди ММ от както каката е на 1 годинка е започнал да ме уговаря, аз склоних, чак като стана на 4 годинки.
Ако зависеше от ММ щеше да има трето със сигурност бебе, но … тази ми бременност беше доста по-тежка, раждането секцио, а както съм споменала работата на ММ е с много командировки и отсъствия от вкъщи та не е много лесно сама с две деца. А представям си с три.
Като се сетя миналата година само първите месеци- ужасно повръщане, болки в стомаха, боледувания, кака колко пъти болна, та и с варицела. Едва имах сили да се грижа за нея, а все пак беше на 3.8 месеца, не е да е била бебе.
В тази връзка аз ако нещо не ни притисне като обстоятелства малкия няма да го бързам с ясла. Детето само си показва кога има нужда от други деца и му става скучно вкъщи. Предвид, че ще има и кака вкъщи предполагам, че ще му е още по-интересно.
Mommy, аз на твое място бих пробвала с друго мляко.

# 559
Според мен за окончателното приключилите с бебетата, най-добте е вазектомия за мъжа или пък махане (не връзване) на фалопиевите тръби на жената. Махането на тръбите идва с бонус защита от рак на яйчниците, той там почва. Тук тази операция може да се направи по време на секцио, не знам в България дали предлагат. Но наистина трябва да сте сигурни, че сте приключили

# 560
Нормално ли е размразената кърма да е по-жълта?

# 561
Нормално ли е размразената кърма да е по-жълта?
Да не би да е защото е по-мазна? Поне така съм чувала де

# 562
Моята винаги си е жълтичка, нормално е

# 563
Днес минахме консултацията за 4тия месец и  момчето ми е качило само 200 грама (и 3.5 см).. Роди се 2790 и 48см, сега е 5350 и 60см. Изненадващо педиатърката не спомена за дохранване, а да направя отново пробно кърмене. Според нея не е качил заради връщането на мляко в комбинация с честото акане. Той продължава да ака почти на всяко ядене през деня, по 4-5-6 пъти на ден, така е от раждането. Памперсите на всяка смяна са и обилно напишкани. Хапне ли повече (ако усетя напрежение в гърдите и той суче по-дълго) връща повече. Според мен му стига кърмата, но пък не качва. Предните дни наистина беше понамаляла, но днес ми дойде и усещам, че се пооправя положението. Та не знам къде бъркам..

# 564
Мерих моя бебок и аз го изкарвам 66-67см, може би личната е объркала с тия 71см, не знам.

Harmony, моят също ака много често и повръща по малко. Мен ако питаш опитай след кърмене да му дадеш АМ и ще си проличи. Или изцедена кърма, ако имаш в повечко. Изцеди да видиш колко имаш.

На трето дете може би не бих се навила. При мен проблема е единствено бременност и раждане, отглеждането не ме тревожи.
Макар, че с кеф бих имала 1 момиченце, че да купувам кукли барбита. Simple Smile

# 565
Аз не се замислям за трето засега. Не съм се зарекла, но са момента са ми достатъчни две. Моите са с 3 години разлика, имам приятелки и с по-малка разлика и бих посъветвала разликата между децата да е поне 3 години. Баткото беше в период на тръшкане като се роди бебо и все едно имах две бебета. Имах време да се насладя на малчо само когато баткото беше на ясла. Сега е съвсем различно, надрасна бебешкия пубертет, не ревнува от бебето и много му се радва.

Вчера измериха бебчо 6.5 кг, роди се 3050 гр и сега е на 3,5 месеца. Mommy, може би АМ му идва в повече след кърменето. Моето бебе не връща мляко, освен когато гърдите ми са твърди и препълнени и поеме по-голямо количество. И моят ака всеки ден без пропуск, по един или два пъти.

# 566
Harmony по колко време прекарва на едната гърда преди да предложиш другата? Чела съм че хранителното мляко “hindmilk” e второто мляко, за което бебето трябва да посуче по-дълго, първо получава от воднистото мляко”foremilk”, което е по-хидратиращо, a после от по-калоричното. Може ако бързо сменяте да не пие достатъчно дълго от гърдата, за да достигне до хранителното мляко? Ако искаш опитайте да се подържите по-дълго на една гърда. Аз лично не кърмя, а се изцеждам с помпата и не мога да дам съвети от опит относно кърмене, а само от четеното, но път мога да потвърдя че всеки път когато пусна помпата първото мляко е по-прозрачно и после придобива характерния бял цвят.

Някой питаше за цвета на кърмата след размразяване. Отскоро започнах излишната изцедена кърма да събирам във фризера и изглежда жълта след замразяване, но не съм пробвала да размразя, за да потвърдя, но предполагам е съвсем нормално и размразена да има този цвят.

Ние днес имахме контролен преглед след навършени три месеца и поставихме втора ротавирусна и първа пневмококи. Качили сме 900гр от предишната консултация и сме 5600гр и 61см.

С ММ отдавна сме решили че искаме второ дете, ако го отложим във времето няма да сме първа младост, а лично за себе си предпочитам да се фокусирам няколко години върху децата и после да се върна на работа.  Не мисля, че бих понесла да има прехвърчане от работа и пак в отглеждане на новородено. Със сигурност би било трудно с породени деца, но и другия вариант с почивка не ми изглежда оптимален. Единствените ми притеснения са колко внимание бих успяла да отделя на първото дете. За момета само двамата с ММ отглеждаме малката и с две деца с малка разлика би било предизвикателство.

# 567
Аз съм в паника днес, бебчо изяжда каквото има като кърма и не иска АМ. Само че аз имам твърде малко кърма. Изцеждам 50-60-80… очичките му често са подути и зачервени клепачи и кожата суха. Откакто си е родил все малко не ни достига да е наред всичко, ден с ден не си приличат и тези безкрайни тревоги. Цедя се всяка свободна минута и пустата кърма не тече достатъчно.

# 568
Evelynna, много благодаря за съвета да обърна внимание на времето. Понякога суче 10мин преди да сменя, а понякога и 15мин. Нощно време предлагам само от едната гърда, тъй като заспива.

Sweety, много благодаря и на теб - ще пробвам да изцедя, не знам защо все се дърпам от помпата.. С баткото се справих само със сучене и може би заради това.

Аз също мисля, че приключих вече след второто дете. Много обичам децата и бебешките периоди, но не знам дали бих се справила с трето дете чисто от емоционална гледна точка (тревоги, притеснения..)

# 569
Ние минахме вчера ваксините и всичко е наред засега. Много плака по време на самия преглед - то как няма, чакахме час и съвсем си просрочи и будуване и всичко, но ваксините ги понесе леко. Само ми се струва една идея по-сънлива, в което няма лошо.

Ние също мислим за второ. В идеалния случай ще са с малка разлика. Както някой отбеляза, сега сме в режим "бебета", изобщо не искам да съм няколко години в работен режим между двете. Надявам се да се получи както го искаме, защото първото отне доста време.

Моми, може би е непоносимост конкретно към това мляко? Има ли промяна в изпражненията?

Хармъни, гледали ли сте за скъсена юздичка? Един от признаците е бавно наддаване. Оказва се, че е чест проблем и не пречи да провериш, за да го изключиш или третираш.

Общи условия

Активация на акаунт