ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 2

• 23 661
  • 755
  •   1
Отговори
# 540
  • UK
Дишай, Harmony, термометърът не е ядрен реактор. Grinning

Ние също започнахме да планираме лятото, запазихме за Гърция през юни, надявам се да не е прекалено горещо още. После август 2-3 седмици поне във Варна, аз съм от там. Може би началото на пролетта също ще мръднем нанякъде, че ме съсипва тази сивотия навън.

Филип преди 2 седмици беше 64 см на точно 3 месеца, като това се води доста голямо бебе, а 71см ми се виждат чак невъзможни! Беше 7кг без малко, дъщеря ми на година беше 7.900, толкова различни бебета…казаха между 3-4 месец качват между 150-200г на седмица. Започва при нас регресът на съня, виждам го. И гголям глад цяла нощ. Все едно не го храним през деня Cold Sweat

# 541
Дишай! Аз като малка счупих такъв термометър със запалка. Сама пипах живака и скрих от родителите си. Не че съм се притеснила за живака, а да не ми се скарат заради термометъра 😂.
Моя е 6 кг около 65 см. Яде 6 хранения по 170 мл. Втора вечер заспива в 23:30 и се буди в 08:30 на следващия ден. Не знам дали е нормално. Никога не съм го будила за ядене.
Всеки ден излизаме и ходим до магазина. Той е в количката или в раницата, не е като разни хора да му се навират в лицето.
За почивка още не съм мислила. На мен ми трябва някаква диво място да целия зоопарк. Но не съм се разбързала да идва лятото. Расте прекалено бързо.

# 542
Янинка, много неприятна работа с тези ваксини, моят също се кривеше цял ден, но 37,2 поддържаше.
Големи сладури видях!

Мамите след секцио, страх ли ви е да не забременеете пак, че нали трябвало 1-2г да минат, иначе било опасно!?
На мен сега ми дойде и поне не се тревожа, но пък много мразя да съм в цикъл. Sad

Хубаво е поне 18 месеца да минат, за да може хубаво да заздравее матката. Все пак е рязана.

Аз даже не съм го мислила това със забременяването,но не мога да кажа че ме е страх по скоро се надявам да не стане защото вече не сме на 20 години и ни е късно и за второ дете.Иначе ако се случи ще го посрещнем с любов и радост както това

Надявате се? Контрацепция не ползвате ли? Не разбирам това с надеждите. Аз си сложих спирала - бързо и лесно и няма да го карам на надежди, молитви и тн. Ако ще правя второ, ще е планирано пак

# 543
  • София
Zimko, може ли да разясниш повече за спиралата? Например боли ли слагането, има ли някакви противопоказания, може ли да повлияе на последващ опит за забременяване? Аз никак не се кефя на инвазивни или хормонални методи, ама и на презервативи не се кефя, а прекъснатия е много риксов в момента и изобщо съм се видяла в чудо какво да избера Pensive

# 544
Zimko, може ли да разясниш повече за спиралата? Например боли ли слагането, има ли някакви противопоказания, може ли да повлияе на последващ опит за забременяване? Аз никак не се кефя на инвазивни или хормонални методи, ама и на презервативи не се кефя, а прекъснатия е много риксов в момента и изобщо съм се видяла в чудо какво да избера Pensive

И аз така, от 100г не бях купувала презервативи. 🤣

# 545
Доста добре наддават вашите бебоци👏
Моето си е хипотрофче и по-трудно ще достигне връстниците си.Според педиатърката е добре,че е удвоил рожденото  тегло,но е 5300(с тънки дрешки и чист памперс)и 58/59см.Това на 3месеца ,2 мес коригирана възраст.Аз пак не схванах точно за ваксините.На трети месец(при нас дефакто е 4-ти,но това е изключение),се поставя една,а на 4-ти-отново 2.Те са толкова компоненти,че не разбирам една ли са,три ли,пет ли...
Мой Галин вече не спи през деня.Ама изобщо.Става в 4,стои до 6,спи до 8-9 и край.Е сега чак заспа.Около 8-10ч си кара буден.Ту си играе,ту реве,ту неговите си физиологични дейности.
Научи го свекито на ръце и сега цял ден мускулна треска ловя.Толкова е хитър.Само да се наведеш да го оставиш и почва да реве.Тръгнеш да го вземаш,смее се.
Иначе нямаме толкова проблеми вече.От около седмица май го пуснаха коликите и се надявам да е окончателно.
Той също има голям апетит.Сигурно ще ме упрекнете,но към 11 яде около 220мл.По принцип яде 120/140,но си личеше,че е много гладен.Не е повърнал после,а не е като да не съм го клатила доста.

# 546
Ние не сме записвали за ясла. Ако можем - направо за предучилищна група, най-добре. Но както дойде. Както каза някой - последно дете, живи и здрави ще чакаме внуци, а и само като се сетя колко ми беше трудно като пуснах голямото на градина...Ще отлагам колкото мога.
Малката пие водичка - днес например е изпила общо 30 грама, дрег път пие 5 грама.
В понеделник сме на преглед и  ваксина, пак чак от 16 часа... Явно такава е практиката на този лекар и се чудя дали е нормално...

Вие засичате ли общото количество изпито мляко на бебенцата за едно денонощие? Моята изпива между 800 и 900, рядко 1000.
Нормално за тримесечно бебе е около 800мл. Като си ги направи ми е спокойно, че и само 50 да хапне, няма нужда да се притеснявам. Иначе ми беше много объркващо - понякога хапва 50-70, друг път 180 на едно хранене.

# 547

Аз имах спирала (медна, не хормонална) в продължение на години, преди да забременея. Махнах я и почти веднага забременях, проблеми никакви. Като нераждала, поставянето боля доста, но след раждането, дори и със секцио, не я усетих даже. Преди ми направи цикъла по-болезнен, но сега ми дойде и даже не разбрах. Противопоказанията са обилен цикъл (макар че моят с нея не стана по-обилен), може и нещо друго, ако лекарят знае. За обилен цикъл - хормоналните спирали помагат.

По-удобно средство за мен няма - слагаш я веднъж и после не му мислиш изобщо с години наред. А хормоналната помага за някои проблеми също, но аз нямам опит с такава.

Лунатичка, няма нищо за упрекване в това да си нахраниш гладното бебе. Те не са роботи да ядат само определената им дажба и край. Всяко бебе има индивидуални нужди и те са различни в различните части на деня.

# 548
Ние мислим да го пуснем на 2-рата годинка на ясла. Баткото не го приеха в държавна ясла/градина и посещаваше частна такава, от която бяхме страшно доволни. Ако и малкият не го приемат на държавна, поне ще си спестя проучването и директно ще го запиша в същата градина.

# 549
  • София
Благодаря за изчерпателния отговор, Zimk02!

# 550
Ние днес бяхме на контролен преглед, за десет дена се оказа, че е наддал 40 гр. Пуснахме кръвни изследвания оказа се, че е изкарал вирусна инфекция и сега вече отшумява. Последните дни изяждаше най-често по 100мл. понякога по-малко, а рядко около 120. Утре ще пуснем урина и чревни за да видим всичко как е и после при гастроентеролог. Ваксината отново отпадна.

На ясли и детски градини няма да ходим, аз работя от вкъщи.

Лунатичке, браво на юнака, пупу добре си хапва значи!

Днес беше ужасно в лабораторията, взеха му кръв от пръстчето, не стана от първото пръстче, той си издра гърлото и още е някак афектиран. Гадно е всичко това с болести и манипулации, да са ни живи и здрави бебчетата и да не ни се налага!

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 18:15 от Isibel

# 551
Ние бяхме на ваксина, миналата седмица я отложиха. За точно 7 дни е качил 300 гр., според личната лекарка. Нямам идея по колко трябва качва, ама ми се стори много. Първият път го мери педиатърката, допускам, че може да има разминаване, най-малкото заради различните кантари. Той проплака само при боцкането. След това поспа доста и от тогава само се смее. Спокоен е и не вдигал Т, но да видим и утре. Миналия месец я вдигна на втория ден.
Isibel много неприятно, дано няма нищо друго и бързо си навакса.
Моя яде към 150 мл. Има моменти и по 60 мл. Когато го кърмя нямам идея.

# 552
Лунатичка, добре си расте детето, какво му е? Аз в предишен пост споменах, че първото ми дете качваше по-бавно от второто и на 6 месеца даже едвам беше 6 кг. Порасна си, всичко е индивидуално.

На нас само една ваксина ни сложиха предишния път, личната предпочете да ги раздели. И ротавирусната през устата. Не съм усетила разлика в детето.

Аз имам сега една чуденка. Малкия вече почти никога не повръща, дори и да не го оригна. Обаче снощи и преди 3 дни дадох малко АМ преди нощния сън (40-50 мл) и забелязах, че и двата пъти повръщаше доста (направо на фонтан) и пръцкаше много миризливо на следващия ден. Първия път си помислих, че е съвпадение, но вече втория път ми светна, че може да е развил някаква непоносимост към АМ. Странното е, че преди 2-3 седмици последно му давах цяла дозичка, но тогава нямаше проблем. Лакирана Био давам от както сме се прибрали от болницата (броени пъти, но все пак). На вас това като непоносимост към млякото ли ви звучи? Да не би пък да е, защото пакетът е отворен преди месец и не е използван? Дали да не пробвам с друга марка или с козе АМ?

Аз иначе го кърмя и бях спряла да цедя последните дни, но това ново откритие ме мотивира пак да започна да събирам кърма. След кърнене като станах днес за 5 минути изцедих 100 мл, така че това постоянно будене и сучене през нощта поне има разни позитиви… Иска ми се да имаме опция и за АМ, както и да е свикнал с вкуса му, в случай че се наложи да го отбия преди годинката. Аз по начало след захранването и появата на зъби не искам да продължа до кърмя. Вече след 6 месеца искам да мога спокойно да го оставя дори нощува при някоя баба за един ден. А и с първото дете чак след отбиването се подобри много нощния сън.

Другото е, че все още (не) чакам да ми дойде и мисля, че пак ще ми намалява кърмата преди цикъл. Преди десет дни мислех, че ми идва, но може би е било овулация тогава, съответно ще видя дали до края на другата седмица няма да се появи МЦ.

И по повод предпазването от бременност - аз имам леки притеснения, даже имахме един “гаф” онзи ден. Не ползваме презервативи, само прекъснат полов акт. Изобщо нямам желание да съм бременна в момента, но от друга страна ни е в плановете до края на годината и няма да е края на света, ако стане по-рано, макар че не бих искала още едно зимно бебе и прекалено малка разлика.

Тази тема за третото дете много ме вълнува и напряга последните дни. Хем искам да приключваме с децата, хем се чудя дали да не се върна на работа, да мине малко време и тогава трето. Сякаш ще е по-лесно и щадящо по всички параграфи. ММ иска да правим трето след няколко месеца, аз постоянно клоня ту в едната, ту в другата посока и накрая дори се чудя искам ли още едно или съм си добре с две. Не знам как се взима такова решение, даже понякога се чудя дали да не го оставя на случайността. С второто стана трудно забременяването, а сега ММ пие едни нови лекарства и от тях може пак да имаме проблеми, така че не знам дали ще стане лесно и без това. Първото пък стана веднага, така че има и двата сценария. Аз родих нормално и двата пъти, така че чисто здравословно няма пречки. Даже ме беше страх второто да не се наложи секцио, заради този план с малката разлика.

Някоя от вас планира ли скоро следваща бременност?

А след като реша, че окончателно приключвам с децата, ще си сложа спирала веднага. Няма изобщо да отлагам.

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 09:32 от mommy22

# 553
Благородно ти завиждам за количеството, което цедиш. Аз се боря от 3 дни, помпата е постоянно на мен, когато малкия не е, но не виждам разлика. Преди поне през ноща събирах за сутрешното кърмене, а сега се буди през 20 Мин и суче милия, ама .... Докато накрая не ми писне и не му дам АМ.
На твое място бих изчакала малко със следващо дете, най-малкото заради ангажиментите. Тоест, когато има деца с малка разлика /в моя случай беше 1г. 8м/ някак не можеш да обърнеш толкова внимание на нито едно от тях. Едното е гладно, другото те дърпа на някъде или гордо иска да ти покаже какво е нарисувало на стената на другата стая, разпъваш се между тях, домакински задължения и т.н. Сега с малкия се наслаждавам на всяка минута, всяка негова физиономия, всеки звук, който издава. С другите двама някак го нямаше това. Все бях на бързи обороти и въпреки, че бях 4 години вкъщи, сега имам чувството, че някой друг ги е отгледал и се чудя аз къде съм била и как не разбрах кога се случи да пораснат толкова бързо.

# 554
Mommy, на колко си години?
Аз бих изчакала, че бебето да се "очовечи", за да не съм с 2 бебета едновременно, но вие си знаете.

Общи условия

Активация на акаунт