ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 2

• 22 682
  • 755
  •   1
Отговори
# 705
Кърмата може до 4-5 часа на стайна температура (зависи от температурата се), та не мисля, че има значение дали в хладилник или навън. Имаш ли уред за затопляне на шишета? Макар че може и на чешмата с топла вода да се стопли де.

Аз по принцип като съм си вкъщи, изцедената кърма я слагам или в хладилника (за скорошна употреба), или във фризера. Не винаги се знае колко ще изяде малката, та не искам да рискувам да трябва таткото да я хвърля. На стайна температура съм я оставяла единствено като бяхме на път и нямаше как да затоплим шишето. Но ако има хладилник на разположение - винаги там.

# 706
Zimk, благодаря, нямам уред за затопляне, за първи път ще предлагам изцедена кърма, но мога наистина да затопля в съд с гореща вода.

# 707
Аз също съм мераклийка за такъв кът,но е рано още.Април месец като махнем камината,ще се освободи място и ще взема една кошара,120×180.Един килим от сглобяемите пъзелчета и цял ден ще сме там.
Столче за хранене ми поръча моя братовчедка,като за реванш,че не му е купила нищо,откакто се е родил.Днес трябва да стигне,понеже тя е от Варна и го пусна с моите данни направо.Не е скъп като вашите,Лорели,90лв на промоция,от Бг-хлапета.Аз поръчах комплект персонализирани прибори от 9части,отделно ми подариха 4 лъжички на Томи типи(?)(тия дето са с индикатор за топлина).
И аз съм в голямо чудене за захранването.
Хем е недоносен,хипотроф,търсят му коригирана възраст и по тази логика би трябвало да изчакам поне 6 навършени месеца.Хем пък е с рефлукс и двама педиатъри ми препоръчаха по-ранно захранване,за да надрастне повръщането.
Сега спи.Учудващо и не се знае за колко минути😂,но заспа.Даже го смених без да се събуди,понеже беше целия мокър от повръщано.
Специални уреди няма да купувам.Имам използван пастор,чисто нов пасатор,нова сокоизтисквачка и нов уред за готвене на пара.
Аз освен маниак на тема чистота,имам и болестно състояние за нови неща.
Винаги имам поне един брой нови чаши,чинии,тенджера,дрехи,чаршафи,бельо,батерии,самобръсначки и всичко,което се сетите.
Иначе започнах да приемам факта,че вече не живем в аптека🙃.

# 708
И на мен ми дойде цикъла. Точно 4 месеца след раждането. Не кърмя, но взимам силни лекарства, надявах се изобщо да не ми идва.

Колко качват вашите бебета на месец? Струва ми се че качваме малко.

Също и кога смятате да захранвате? Баткото го захраних на 4 ++ , сега мисля да изчакам до 5. Баткото стоеше в люлката докато го захранвах. В полулегнало положение.

# 709
  • UK
Аз ще захраня на 6 месеца. Много е неудобно да се храни бебе, което се люшка понеже не седи стабилно.
Кът за игра няма да правя, с дъщеря ми бях направила, не просъществува дълго - накрая просто я оставих да се придвижва където иска из стаята и да се забавлява.

# 710
На мен ми трябва много силна воля, да устоя и да не купувам всичко, което има в детските магазини. Гледам, искам и се започва - добави в кошницата, добави, добави... Накрая просто затварям целия сайт. Едно, че трябва да се съобразявам с пространството вкъщи, второ, че няма смисъл да купувам не до там нужни неща, при положение, че повече деца няма да имам.
Захранването го обсъждахме наскоро. Лично аз смятам да започна към 5м и без сокове.
Лунатичка столчето, което съм харесала е 55лв,  стига да е добро качеството винаги бих взела по-евтиното. За батковците дори повечето нещата ни бяха подаръци, от близки с по-големи деца - стол за кола, за хранене, проходилка, люлка. Единствено креватчетата им купих. И нямах никакви специални уреди за топлене, стерилизиране, готвене и т.н. На тях давах сокове - стържа на рендето, прецеждам през някогашните носни кърпи /баба ме беше заредила с много, използвах ги и вместо подплънки в сутиена, докато кърмих/ и готово. Имам приятелка която е заредила у тях, като склад на детски магазин и каза, че в накрая не използва и половината неща. А детето си играе с 1/10 от играчките, които има. Излишни разходи и затлачване на дома.
Отново казвам - моята гледна точка предвид, че няма да имам повече деца

# 711
Момичета, като ходите на гости с бебетата, къде ги слагате? Ние вече два пъти мъкнем гнездото, а то е обемно. Търся по-компактен вариант.

# 712
Момичета, като ходите на гости с бебетата, къде ги слагате? Ние вече два пъти мъкнем гнездото, а то е обемно. Търся по-компактен вариант.

Има сгъваеми гнезда, може да ги видиш. Иначе ние винаги го слагаме в количката или коша на количката. Друг вариант - на пелена на килим или на диван (ако няма други деца или домашни любимци).

# 713
Евелина, Moonlit и Дана и Лунатичка - Много хубави столчета за хранене сте споделили, благодаря.  Simple Smile
Ще помисля дали имаме нужда от нещо по-скъпо и за повече време, или по-бюджетен вариант.

Лунатичка,  какъв уред за готвене на пара ползваш?

Leylah, сподели за готината триколка, каква е?

Sway,
Уокър имах с първата девойка ш много падаше с него, но то си е до дете. Как смогваш толкова много домашни продукти да приготвяш? Браво на теб! Идвам и аз, но нещо сили и време не ми достигат, може би и организация.. ще трябва да променя някои неща.

Джу, почвам и аз йога,ти ме подсети. Преди се занимавах вкъщи с книга самоучител и беше много приятно, и на курс бяхме с щерката, а ефектът чудесен особено върху мускулите и ставите, там имам проблеми и йогата е вълшебна.

Harmony,
Аз държа до 3 часа кърмата на стайна температура, повече не. После се загрява в топла, негореща вода също като адаптираното мляко.

Моята бебка вече си пие сокче от ябълка, ръчно и го правя, блиндирам ябълки и ги стискам през тензух или цедка. Сокът от машината не и харесва. Пробвахме купешки сок на Хип, пак не и хареса. Залагаме на домашно. Пие си и сок от морков, морковено пюре разредено с кърма, но определено моркови не харесва много. Дала съм и чай от мента без захар. Тези дни ще пробва шипково чайче. Хапнала е и лъжичка кисело мляко.

# 714
На колко месеца е вашето бебече и първо със сокче ли започнахте захранване?

# 715
За захранването и аз на 6 месеца, да може да седи сравнително стабилно в стола.
И на мен ми харесват доста детски играчки, но се ограничавам и давам по една. Даже съм забранила да му купуват играчки. Да има 10-на и вадя по една-две. А и като цяло пластмасовите играчки не ме радват и ги избягвам. Детски кът и аз ще правя. Поръчала съм кошара за игра и килим с уплътнение, че пода ни е студен. Правя го от сега, за да може да свикне да седи вътре. Най-вероятно няма да се използва много, но поне сега докато не е много подвижен да седи вътре, най-малкото Кайра да не се навира в него. Не се притеснявам, че ще го настъпи, но все пак.
Аз много обичам да ям вкусна храна и заради инсулиновата резистентност съм много внимателна какво ям и какво има в него. Винаги намирам време - не знам дали е от организация или от спокойното бебе.
Juji 1, то може и моя да пада. Ще го пробвам и ако не стане винаги може да се опитам да го продам.
Нося пелена и го слагам на дивана, когато сме на гости.
Днес като влязохме в магазина Симеон за първи път беше буден и му беше много интересно. Най се загледа в бутилките от бира 😂. И забелязах, че особено много се радва на руската музика в хорово изпълнение.

# 716
  • UK
На колко месеца е вашето бебече и първо със сокче ли започнахте захранване?

Захранването със сокчета е отдавна отречено. В тази тема бебетата ни са на 3-4 месеца, тоест не са захранени.

# 717
Ново питане от мен за тези минали през т.нар. скокове на растежа - бемби буквално цока и спи на всеки около час и половина през деня, много рядко се застоява буден и тогава играем и т.н., през нощта нещата са си както преди - спи си с 3 хранения между 22-07ч. Нормално ли е да спи толкова много?? Вече трети ден е така..

Относно вещите и ние много внимаваме защото вече сме претрупани с наши си вещи така или иначе, а място няма вкъщи ;D Реално не съм му купувала играчки - както очаквах му подариха разни приятелки, близките са инструктирани да ни питат преди да взимат каквото и да било. Относно количка и кошарка - взехме втора употреба, доста по-добър клас, а на същата цена като нови по-нисък излизат. Така ще процедирам и със столче и легълце по-натам. Тези вещи не се ползват продължително и обикновено са доста запазени..

# 718
https://www.baby.bg/product/trikolka-sas-sennik-chipolino-maraton-pastelno-zelen/
Впечатли ме с многото опции на седалката и облегалката. Напатила съм се със спящо дете в триколка, по-точно той да ми спи в ръцете, докато бутам колелото към вкъщи. Също ми хареса завъртането на седалката с гръб към движението, ако задуха или е по-студено, да не му бие право в муцунката.
И аз не съм фен на пластмасовите играчки, особено тези със звуци и светлини. Усещам, че ще имаме проблеми с близките на ММ на тази тема. Те искаха дори сега, за Коледа да му купуват джип с дистанционно 🤨😒🙄 и ме убеждаваха колко е хубав, с колко песнички бил, бла бла. Разубедих ги.
Пък аз си знам, че децата са малко като котките - ти му взимаш нещо много хубаво, то се радва на кашона 😁
От сега мрънкам на всички, като искат да купуват нещо - да е книжка, пъзел или някаква настолна игра. Като искат да му взимат нещо за хапване да е плод, а не шоколади. Това за в бъдеще, разбира се.

# 719
При нас също всички играчки до тук са подаръци (без една плетена, която бяхме взели за нас си от едно далечно пътуване 😁). И аз не съм фен на излишеството и съм казала, че всички подаръци трябва да се съгласуват с нас. По възможност да са дървени, образователни и без звуци 😂

За момента сме направили кът в дневната с изолиращо килимче, бебешката гимнастика, карти, люлка и това е. По-късно ще сложим на същото място такава кошарка каквато Джу сподели. В тази връзка, има и варианти, при които оградите на тези кошарки са с някакви занимания. Някой ползвал ли е? Има ли смисъл?

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 21:19 от Moonlit

Общи условия

Активация на акаунт