ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 2

• 22 696
  • 755
  •   1
Отговори
# 690
Проходилките са забранени в някои страни, защото не помагат за прохождането, но пък увеличават опасността от нараняване. Няма да взимам проходилка и ако някой подари, ще я изхвърля.

Иначе не успявам много да свърша през деня. Добре, че таткото готви

# 691
Здравейте, мами. Въпрос към тези, които ползват Лактана Био. И вашите ли бебчета акат след всяко хранене и акото е зеленикаво и гъсто?

Ние също сме с Лактана био от почти 2 седмици и мъника ака веднъж на 2 дни, при нас също е зеленикаво и гъсто кашесто

# 692
Аз ще взема така наречения Уокър. Харесала съм си един дървен с разни активности по него. Столче за хранене ми подариха, но още не съм го отваряла.
Като цяло всичко мога да си свърша през деня. Вечер е по труден, но го слагам в раницата, когато му дойде време за спане и си свършим дейностите.
Аз съм се заела да проверявам фермите и магазините за продукти за захранването. Отдавна съм спряла да купувам сирене, кашкавал, хляб и шунки и колбаси - сама си ги правя, та си мисля и на бебето сама да готвя.
Не тренирам и не правя упражнения, но като разхождам кучетата ми се събират по 15+ км на ден.

# 693
Джу, ти за мен си супер мама, аз и преди съм го казвала. sway, ти също направо ме изумяваш, че имаш толкова желание и енергия. В кое училище работиш, да си запиша детето там? Grinning

И всички останали сме супер мами за нашите си деца де Heart

Моето бебе е на кърма, но не е акал вече 3ти ден. По принцип по ден-два не ака, но това му е рекорд. Не се притеснявам много. Първото дете беше кърмено и при нея беше много по-често акането, по няколко пъти на ден. Всяко си е различно.

# 694
Благодаря за линковете и аз ще пробвам с тазовото дъно, защото така и не запазих преглед при кинезитерапевт, да не гпворим, че имам проблем с коронка на зъб - хванала съм се за главата кога да се занимавам с това!

Нас днес ни мериха и сме наддали добре, беше ме страх с този вирус и леко намалялата кърма, но я възстанових (изнервена заради нея се озъбих няколко пъти на приятеля ми, който ме убеждаваше колко е нормално да варира..той не знае какво ми е на мен дори един ден да е по-малко, размразих в паника две шишета).

Малките гукат през цялото време, Амели е с постоянно ‘ауауаууауауа’ а Матю с ‘агууууууу’ но се упражняват дори сами постоянно. Разговорлива къща сме!
По корем стоим, но засега само малкия прави опити за обръщане сякаш. Сестра му се ядосва и плаче, а той я гледа и й се смее, че се старае. Мъже…

Аз намирам време за леки тренировки (най-вече сноуборд и летене в планината, ако минават за нещо, те са ми излизанията сама, не са точно спорт, но движение) но само благодарение на таткото и свободното му време и то липсвам за най-много два часа и то веднъж два пъти на седмица, но ми влияе толкова добре. Затова пък йогата не съм я спирала от години, направо ми е станало като фикс идея да направя поне 5 минути. Правих дори в болницата 9 месеца и с балонен катетър хаха, и ако помните моя старт с повръщането до 20 седмица, дори тогава не спрях макар, че беше мъка някои дни, но се чувствах себе си. Някак си мисля, че това са си моите 5 минути на режим - по-важно ми е от кафето!

Споменахте, че ги оставяте в кошарката за съм през деня. Ние направихме място за игра и дрямка на земята. Там правим упражненията по корем, но и има място, където дремват до мен, а аз си правя йогата и се занимавам, а те не са си в легълцето. Така имат две места за спокойствие - легълцето и килимчето на земята. И ние минахме някаква регресия на съня, но се оправи сякаш - не спахме много няколко нощи, а мен и зъб ме тормозеше - супер комбинация!

Казаха ни, че скоро можем да започнем да предлагаме лъжичка със зеленчуково пюренце. По-ранното захранване било по-добре срещу развитието на разни алергии към храна. Но и имало значение ние дали имаме хранителни алергии.

Ние сме на кърма, но акат един два пъти на ден впечатляващо количество. Забелязах и аз като вас консистенцията е различна, по-плътна.

А Moonlit, ние правим skin to skin когато е ден за баня - храня ги по боди след банята, но иначе не ги събличаме специално.

Juji, емоционално - вихрушка… и аааааз

Аз съм решила да се екипирам с място за игра заградено, защото тръгнат ли да шават.. има някакви като басейнчета, но не съм гледала специално.

Джу, как изглежда този кът за бебетата, гору-долу? По Монтесори мислех да търся как да заформя кът за в бъдеще, на сега като спомена, вече го фокусирах къде ще е и започнах да размествам мебели 😁

# 695
  • UK
За столчетата - ние ще вземем на Stokke Tripp Trapp, имаме такъв и за дъщеря ми - още го ползва (почти на 7 е), страхотен е. Скъп е, но си струва.
И двете ми деца започнаха да се пбръщат първо от гръб по корем. Филип от няколко дни го прави - не всеки опит е успешен, понякога е само на половин оборот. Stuck Out Tongue Winking Eye
Сънят не е добре. Кратки дневни дремки, много будения през нощта. И това ще мине.

# 696
Sway сви ми перките - аз съм толкова горда, че си правя кисело мляко и хляб 😄
Аз се чудя с какво да го захранвам, когато стане време, защото няма да има много сезонни плодове и зеленчуци, а не искам да го започвам с химии. Баба е запазила тиква от село, бившият ми шеф е ЗП и произвежда ябълки, които знам, че са био и качествени... но до там.
Аз няма да взимам проходилка, най-малкото защото вкъщи няма къде да се завърти с нея. Тясничко ни е. Столче съм харесала от типа, които се слагат върху обикнове стол и се захващат за облегалката. Шезлонга ни също има изправена позиция и плот за хранене.
Но от няколко дни съм безнадеждно влюбена в триколка. Едва се сдържам да не я поръчам, а тя е 1+ г. Да се чудя и нея къде да я складирам 😁
Мечтата ми е, докато малчо стане достатъчно голям, да се преместим и да си има шведска стена. Много исках и за другите момчета, когато бяха малки, но просто нямахме пространство. Сега съм се заинатила, че на този ще направя.
Sweety и на нашият косата много опада. Даже отзад на главата му е плешиво, през средата, а отгоре и на вратлето - дълга, много е смешно.

# 697
+1 за Stokke Tripp Trapp столче. Баткото има същото и за бебо ще взема. Супер лесно за почистване, практично и се ползва дълго време, което оправдава цената му.

За прохождане имам от баткото дървен walker от този тип:
https://www.amazon.de/Lauflernwagen-Lauflernhilfe-Multifunktion- … guage=de_DE&gQT=1

За захранването имам Béaba babycook Neo от баткото и ми беше много удобен, не съм купувала пюрета.

# 698
Ние ще сме с такова столче:

https://www.hippoland.net/kikka-boo-stol-za-hranene-i-masa-2v1-multi-grey

Става също така и на масичка и столче.

Подарявали сме и се оказа удобно и здраво. Детенцето си го ползва вече 4-та година.

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 12:15 от Moonlit

# 699
Джу, и аз щях да питам за снимка на кътчето на пода. Ние сме с Lovevery за на пода, но мислех и аз да взема една постелка, да има повече размах. Имаме и една нагреваема възглавничка, която слагам понякога, защото ние пък често проветряваме.
Тя обича най много да е голичка. Понякога ако е много развълнувана и гладна и не може да дочака да я облека сутрин, я взимам само по памперс да се храним. Разбира се я завивам с одеалце.
Иначе в началото правихме skin to skin по лесния начин. Показа ни го една консултантка по кърмене. Разкопчаваме само бодито отпред и я долепям или слагам върху моя корем. Така хем не е гола, хем сме залепени.
Къпем се често двете под душа и ни е много приятно, само дето трудно може да се каже, че аз се къпя. 😊
Говорим си точно с 'ауа' и 'агу' и едно сладко хриптене като се хили.
Главата си я държи изправена много отдавна и най обича да ходим или да танцуваме като ми е на рамото. При нас беше проблем, че толкова рано я изправи, когато трябваше да е по-скоро във флексия.

Тъми тайм малко разредихме последните два дни. Като я сложа така, всичко хубаво, но става една локва от повръщано пред нея, а ние следим всеки грам. Миналата седмица не беше наддала както се очаква. Акушерката дойде форсмажорно след 3 дни да я мери пак. То пък се оказа, че за 3 дни е наддала тройно на това, което се очаква, без да променям храненето. Иди го разбери.

Ака по веднъж на ден или два, и винаги сме окаляни до уши. Трябва си добър препарат за петна.

Sweety, съчуствам ти за будуването.

Сутринта трябваше да ходя на курс за тазовото дъно. Оставих я накърмена в леглото и излезнах на тръни колко ли дълго ще издържи. Миналата седмица си спеше още като се върнах след час и половина. Този път 3 минути по късно на спирката ММ ми пише, че се дере като полудяла. 😊 Е, няма какво да се прави, успял е да я успокои, приспи и сложи в леглото и то без кърма. Значи можело.

Ние сме с непопулярно столче на Bugaboo, подобно на трип трап. Вече е сглобено и даже много оптимистично беше до масата, защото има и приставка за новородено. Къде ти да я оставим просто така до нас на масата да ни гледа докато ние се храним. Сега се използва за стол за дрехи временно.

# 700
Развълнувах се, четейки за столчетата и захранването. Малко глупав въпрос, но бях останала с впечатлението, че до 6 месечна възраст не е хубаво да го оставям в седнало положение, за да се развие правилно гръбчето? Вие как ще процедирате със сядането?

# 701
Ами ще го захранвам от шест месеца нататък

# 702
Някой с препоръка от ортопед да каже за сядането. Когато другите ми деца бяха малки - всички казваха на 4-ти месец да ги подпирам седнали. Сега чета мнения, че до 6 м не трябвало, както казва Ashley.

# 703
Mommy, благодаря както винаги за подкрепата (един твой коментар си спомням ме държа направо последните седмици преди раждането, бях започнала да ме си вярвам много тогава).

Дана, разсмях се, защото и аз направих тест веднъж като се къпах и го оставих моя да се оправи в криза на рев и наистина ‘значи можело’. Е след това той доби самочувствие и наистина се справя три пъти по-добре вече сам! Понякога на мъжете им трябва да си повярват. Макар, че само аз си знам как се прокрадвах сапунена да погледна дали да се намеся.

За детския кът беше нещо с мек под и стени. Намерих някаква снимка, но беше нещо сякаш по-високо, за да в по-сигурно. Ще се допитам добре, защото не искам да стане покатерване с помощ от брат си/сестра си и прескачане или падане. На снимката дори има вратичка за възрастни хахахха. Е без нея как иначе, горките майки изолирани навън без опция да влязат при отрочетата си?

Другото, което ми препоръчаха е протектор за глава, един татко с две момченца ми го препоръча наскоро и каза, че им е много необходимо вкъщи с това падане напред назад. Сигурно сте ги виждали, удобни са като започнат да щъкат.

# 704
Момичета, как процедирате ако искате да дадете изцедена кърма след 2-3 часа - държите ли я в хладилник или оставяте на стайна температура?

За сядането - ортопедът също препоръча от 6 месечна възраст. Ако се наложи да захраня по-рано в 5-ти месец (ако и този месец не качи достатъчно грамове), ще регулирам облегалката на столчето да е на около 45-60 градуса примерно.

Джу, много ми допада този детски кът. 🥰

Общи условия

Активация на акаунт