ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 2

• 24 582
  • 755
  •   1
Отговори
# 270
Честита Нова Година,

Да сме здрави да си гледаме бебчетата пожелавам на всички ни и да имаме подкрепа и помощ!

Някой беше ли поръчвал този уред, който държи постоянна температура на водата, ако има линк да прати?

Янинка, на 3 месеца по 120мл ли ядете? Това с кърма или без?
Моята днес става на 2 месеца и яде по 120 (това максимум)  и кърма.

Juju, допада ми твоят подход със сокчетата, може и аз така да процедирам, чакам да видя препоръките на английската система, понеже съм доволна.

Аз с режими много не се занимавам, засега със създаване на рутина по дейности, те часовете вървят аналогично така или иначе. Например, сутрешен тоалет в 10ч.

Аз се занимавам с комуникацията сега, сутрин по време на тоалета най-обича да говори. Говоря и, започне ли да издава звуци, повтарям след нея. Интересно вчера, РД на баба и (тя много обича да символики и свръхестествени неща) , та я уцели много да и говори точно като се обадихме до и чиститим, разплака се бабата 😁 Ама пък и аз я бях учила на звуци цяла сутрин.

Dana, ти откакто ви спона, че си спрала всичко, тотално изключих Колиф капките и аз, и започнах и Gripe Water да пропускам много.

# 271
Някой беше ли поръчвал този уред, който държи постоянна температура на водата, ако има линк да прати?

Честита нова година!  Всичко най-хубаво на всички!💐

https://agu-baby.bg/agucategory/hranene/bubbly.html
Тази кана ползваме ние, подържа една и съща температура 24 часа.

# 272

Честита нова година!  Всичко най-хубаво на всички!💐

https://agu-baby.bg/agucategory/hranene/bubbly.html
Тази кана ползваме ние, подържа една и съща температура 24 часа.

Благодаря, Isibel. Първо си помислих този производител луд ли е с тази цена за кана, обаче функцията за готвене на пара е готина. Още не намирам нищо подобно в английският Амазон, не знам как се казва.

# 273
Не го будя все още, когато не излизаме никъде сам се буди на около два часа. Ако излизаме е заспал още в колата и няма значение дали е в раницата или в количката - все си спи.
Вчера последното му хранене беше в 00:30 и днес се събуди в 7 и към 8 пак заспа до 10:30. Чисто егоистично не го будя - да си изпия кафето, да простра, да сготвя, да се изкъпя, да обърна внимание на кучетата.
Режим ще му правя като стане на три месеца. Единственото все пак гледам да има достатъчно голям буден прозорец между дремките.

# 274
  • UK
Никъде в съвременните препоръки за захранване няма сокчета. И то толкова рано…

На мен вчера ми казаха, че като навърши 4 месеца бебето може да опита лъжичка плодово или зеленчуково пюре - за забавление и ако проявява интерес, а от 6 месеца да се въвеждат всички храни. Ранно излагане на яйце и фъстъчено масло, колкото по-рано - толкова по-добре. Това са и препоръките на СЗО.

# 275
Честита Нова Година! Да сме живи и здрави и най-вече бебчета. Да растат безгрижни и щастливи, а ние да сме спокойни и да прекарваме с тях веселото им детство!

Ние сме на 3 месеца, но ги оставям да си правят режима и сякаш това работи. През нощта спят много, през деня имат дрямки от по 1.5ч и след това будуват. Има рязко скачане на нещата, които научават през деня. Главите по-високо изправени и се оглеждат н всички страни, посягат към определени любими предмети и ги докосват с пръсти - малката си е намерила една овчичка, която закачам на пръста си и я обожава. Говори й. Опитват и да имитират звуци, казвам им мама и си допират устните на М.
За жалост таткото от два дни е с 39 градуса упорита температура. Стискайте палци да не ни хваща. Отделен е в друга стая и се оправям сама по цял ден и нощ с двамата. Успяваме, но има моменти (привечер като и двамата са изнервени) и двамата плачат. Единствено им помага да ме гледат да танцувам. Вчера танцувах три часа. А те ми се чудят на акъла. Таткото искаше да помага, но само това ни липсва. Аз го проверявам през час очи не сваля тая температура. Тук сме затрупани със сняг и му казах да излезе да вземе нещо - той по гащи и тениска. И хоп, затворих вратата. Свалих температурата му, но той пак си я вдигна след няколко часа - струваше си да опита, а и да се научи при кои болни да се вре после! Добре се посмяхме, защото ако съседите са видяли сигурно си мислят, че е любовник и мъжът ми се е върнал. По гащи навън…

На опаковката на памперсите има снимка на бебе - е малките го обожават. А и взаимно се наблюдават, държат си ръчичка едно на друго. Стават толкова интересни!

Лунатичка, това звучи на колики точно - тази дъга е толкова типична. Може и рефлукс да го кара да се извива така.

Ние сме на ваксини след три дни - дано успеем да се опазим и да не отлагаме. Иначе с храненето водих малката да я премерят, защото се дърпаше две седмици и наддава. А и видях, че сама започна да увеличава количеството за хапване и й предлагам често.
Moonlit, дано и при теб е започнала да си хапва. Как сте?

# 276
Странно, останала съм с впечатлението, че коликите изобщо не се характеризират с дъга, а с превиване, стягане на топка, свиване на крачетата към стомахчето. Дъгата е характерна за рефлукса, където киселините парят хранопровода.

Лунаричка, звучи ми точно както беше моята бебка - с колики но и с рефлукс. Как е Галин с храненето? Имаш ли наблюдение да се храни по-малко, да бута шишето, хем да реве, че е гладен, хем да реве, че не иска да яде? Ако да, то ти гарантирам, че е рефлукс. Имаш ли усещане, че е запечен и се напъва много? Приятелка ми сподели, че е забелязала, че биогая запича нейното дете и аз вече изнервена от всякакви капки за колики и пробиотици и не знам си какво просто спрях всичко и след 2 дни коликите престанаха (това вечно пръцкане и газове). А за рефлукса минахме на анти-редлуксно мляко и анти-редлуксен сироп, изписани от педиатър. Тя каза по повод коликите, че ако на мен ми се струва, че може би капките и пробиотика ги засилват, че не са задължителни. Преди 1 час нв мога да я преспя от превиване, извиване, огъване и рев, сега всички мъки и рев изчезнаха.

Мами, вашите бебета започнаха ли да “обикалят” кошарките? Моята всяка сутрин я намирам в противоположния край, че и с краката вдигнати на таблата, а даже е в чувалче!

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 12:39 от shishar4e

# 277
По дефиниция, коликите са плач без друга причина. Та ако не е нищо друго, са колики.

Моето бебче както не можех по никакъв начин да я оригна, последните седмици сама взе да се оригва. И сега даже и аз успявам да я оригна на рамото си. Не знам дали просто е стигнала този етам в развитието си или пък симетиконът помага

# 278
Джу, дано се опазите и да оздравява бързо таткото! Моята бебка се успокоява с музика като й пея - засега въртим спокойни рок балади, но виждам поле за развитие Simple Smile

Благодаря ти, че попита! От три дни почти не яде, въпреки че я лъжа да суче всеки път като заспи. Сериозно се притеснихме с ММ, представи си изумлението ни когато днес установихме, че е наддала, след пълен памперс. Сега трябва да минава скок в растежа, но наистина недоумявам откъде са тези грамчета като не яде в будно състояние. Дори теглихме 1л вода, за да се уверим, че мери точно везната. Дано продължи да наддава!

И ние сме на ваксини другата седмица, но мисля да звънна на педиатърката да ги отложа малко.

За режимите, аз следвам по-скоро рутина и го намирам за доста структуриращо. С времето ще изкристализира и в часове, но за момента към установила, че оптималният й интервал на будуване е 1.5ч. и градя всичко около това.

Иначе тук е гъста мъгла цял ден, не мисля да излизаме.

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 18:02 от Moonlit

# 279
Джу, дано бързо оздравее таткото, че не е шега работа болен мъж.

Не знам кой препоръча овесено мляко. Тук намерих един берлински лейбъл Blue Farm, които искат да революционират пазара на растителните млека, защото над 90% от тях са вода и има и консерванти. Предлагат просто овес на прах, който да си миксираш сам вкъщи с вода. Започнах да го пия от няколко дни. Когато имам време сутрин за закуска добавям към гранолата и овесени ядки.
Все още има някои хранения, които са неспокойни с ритане. Често обаче това е заради газ, и трябва да я оригна, или пък поради превъзбуда, сега като баба и дядо са са на гости. Тогава може би няма търпението и ѝ тече бавно. Лошото е, че като е така неспокойна, само "хаби" кърмата. Цялата ѝ долна буза е омазана, ръкавът също подгизнал.
Шише давам почти всяка вечер за приспиване, нищо че приспиването отнема над 2 часа.

И ние имаме напредък с теглото - за две седмици е наддала с 500 грама. Нали все съм на тръни като идва акушерката да я мери. Този път си отдъхнах.
По корем лежи върху мен най-дълго. На леглото или на пода не обича много, но тя по принцип не обича да я оставям така.
Във вторник и ние сме на първата сериозна ваксина.
Имаме най-накрая и успех с раницата. Имахме консултация вкъщи за различни видове раници, избрахме си нова след като тествахме и сега няма драма вече със слагането. В раницата или в столчето за кола ѝ е най-дългият сън през деня. В столчето не я оставяме дълго като се приберем, но явно заспива сладко в него и после може да я подмятаме. Последните дни спи по над 3 часа на обяд. Това може би обяснява будуването до 3 часа.

# 280
Аз ползвам този нагревател на Кикабоо. Той също поддържа 24 часа температурата на водата 37 градуса.
https://www.baby.bg/product/nagrevatel-4-v-1-kikkaboo-caldo/

# 281
За много години, момичета!
Моята бебка също "пътешества" в леглото Grinning Като ритка с крачета се придвижва по наклонения матрак.
Джиджи, и аз имам подобен нагревател, но си мислех, че е само на момента да стоплиш водата. Ти постоянно ли го държиш включен? Вероятно питам нещо глупаво, но сега разбирам, че тази машинка може да е постоянно включена.
Да питам, вътре в нагревателя пълнители вода до където може? Тоест на водна баня ли топлите водата за млякото?

# 282
Шишарче,той си е с доказан рефлукс.На Хип АР е.Като цяло обаче повръщането намаля.Има си нали веднъж на два-три дена през носа и устата,след всяко хранене връща по малко,но р по-дкоро като изтичане от устата.Не е фатално вече.Наддава,храни се,бута шишето само когато е нахранен или позицията не му е ок.
Аз днес и вчера не съм му давала капки и като че ли е по-добре.Той ака доста,поне 8-9 пъти на ден.Не е запек,но целия почервенява и прави "ъ"все едно го боли.При него пък пуска ли газове,спи и е спокоен.Не пуска ли няколко часа и започва да плаче,пищи,свива и всички останали екстри.Нощем обаче няма проблем.Става да яде,върти се половин час и заспива.
Я кажете вашите по колко ядат?Той в събота става на три месеца,но го водят на по-малко от два коригирана възраст.Давам му стандартно по 120.Някой път яде и 150-170,някой път и 60.Дали пък не реве от глад това дете?Иначе като пие от шишето,се успокоява,но пък личи,че не пие гладно.Все едно самият рефлекс го успокоява.Ппследно го ъеглихюе на 11.12 и беше 4300 с тънки дрешки и чист памперс.Сега не знам колко е,но видимо е качил.Роди се 2370 на .11.10 и мисля,че за два месеца около 1800 е добре.

# 283
Здравейте,мами!
Някоя мама,която използва такава подложка дали би дали мнение по ли е удобна отколкото тази поставка,понеже взехме такава вана и много се чудя за подложката…

# 284
На мен не ми в удобна.Детето е прекалено високо и трябва да пълня много вода.Моето си е и шавливо и се обръща от нея.Може би в по-големите месеци би ми вършила работа.

Общи условия

Активация на акаунт