ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 2

• 24 586
  • 755
  •   1
Отговори
# 255
Ами явно ще трябва да е примирим и да се видим по тях... Искаше ми се да заспива в 20,ама явно не му е тогава времето Joy след някой друг месец може и да стане. Семейство вампирчета, каката на 1 годинка си махна съня преди обяд, на 4 и половина е сега и не спи от доста време и следобяд вкъщи, а вечер пак може да откара до 23, дори да не е спала, няма проблем. Иначе в градината спи или се прави, че спи, да се оправят 😄

# 256
За много години!Бъдете здрави,щастливи,обичани и нека постигнете през новата година това,което не ви е достигнало през старата.
Кажете нещо наистина ефективно за колики.
Не разбирам от бебета,но мисля че са колики.Не изпуска ли газове няколко часа и се започва рев(или по-скоро пищене),свиване на крачетата,почервеняване.По принцип го лови всеки ден от 14 до 19ч.Рядко има промяна в часовия диапазон.Давах му Абоколикен,няма ефект.Давах му Еспумиьан,няма ефект.Сега е с Биогая,пак няма ефект.Правя масажи,затоплям коремчето,със сешоар опитвам,не става.Само на ръце,в поза самолет,се успокоява малко.Ама то може ли 5 часа да го дондуркам..Точно след час ми се схващат ръцете.А пък той започна да се дави много от слюнката си.Колкото повече реве,толкова повече се дави.Вчера докато го сменям(пък той нали ака веднага щом махнеш памперса и не мога да го наблюдавам в лицето добре),се задави много лошо.Поръчах му вчера и колан с черешови костилки и една ръкавичка,наполовина платнена,наполовина гумена.Много си дъвче ръкавиците вече и явно раздразнява и рефлукса,та повръща постоянно.Оставям го без ръкавици,но си дрре лицето.
Стискайте палци всичко да е наред,че днес за първи път ще го возя сама,и то около 140км🙄.Моят мъж настоява да го закарам на село,за да го видят,понеже днес е последния хубав ден при нас.
Досега не е бил сам,нито пък се е возил толкова време.С адски мощна кола съм,която май ще трябва да сменя вече с нещо с по-малко коне и по-голям багажник.С чипрано бмв съм,което е правено за състезания и май не е подходящо за бебе.

# 257
  • UK
И при нас е драма заспиването вечер, както и много кратки дремки през деня (30-40мин). Четох, че е нормално. Снощи мина добре де, някак си успях да го приспя към 9 и се събуди само веднъж зв цялата нощ. Междувременно пък аз седях будна с гърди на камък да го чалам да се събуди. Луда работа.
Днес Филип стана на 3 месеца, водих го на ваксини и преглед, много е пораснал - почти 7кг, 64см. Рева доста естествено.
Лунатичке, просто карай по-кротко и правете често паузи, за да не прекарва твърде дълго в столчето. 140км не са чак толковя много, а той сигурно ще спи - с една почивка по средата би трябвало да си ОК.

# 258
  • София
Честита Нова Година,  мамчета!
Аз купих Gripe water. Като стана над 3кг почнахме да му даваме и добре действа. Иначе Биоамика, което също почти незабавно действа.
Ама си трябва и оригване и пръцкане, че да се освободи от газовете.
Нашият младеж няма режим, храня го като се събуди и си поиска. Общо взето това е на 3 часа +/- 30 мин. Яде по 100мл за сега. На 1м и 5 дена коригирана възраст е, или 2,5м реална.
Има обаче пъти,  когато след тези 100мл реве за още.  Тогава давам АМ и той я смукне 5-10мл и се унесе. Но ако махна шишето,  надава вой. Трябва да е заспал,  за да му го измъкна.
Напоследък заспива в мен,  иска си гушкане и ходене напред назад и после аз с едни хватки и йогийски движения лягам,  той до мен,  но все още сгушен и така спим.😄
Още си има всички хранения, отделно аз се цедя след като го нахраня и  той заспи. Така на мен нощем ми се събират по 3-4-5часа сън макс. Ако през деня успея да полегна е бонус 😊
ММ помага с храненията и всичко около пазари, готвене, чистене, пранета, къпане.
Не успявам обаче всеки ден да  правя гимнастика с него,  в будното време,  си говорим,  пея песнички,  играем с играчки,  tummy time.
Правим разходка като е хубаво времето,  да няма мъгла. И тогава обикновено е след като е нахранен и преобут.  Заспива дет се вика на вратата 🤭

# 259
Здравейте!Нашата Кая на 10 става на 3 месеца и дневните дренки станаха доста неспокойни и доста кратки не знам нормално ли е?Тя е АМ и яде по 130 мл,но понякога и давам допълнително,но все още не пропуска нощното хранене!Как да ѝ го спра не знам,защото не мога да я държа само на биберона понеже че реве,а ММ работи и гледам да поспива повече че работи на смени.Приемам съвети вие как премахвате нощното хранене

# 260
  • София
Ами нашата естествено си го премахна, просто си спи до сутринта. Е, понякога се събужда и фъска, но не реве за храна (тогава нищо не я успокоява), та просто й бутам една биба в полусън, галкам я малко и или заспива, или заспивам аз Joy В момента последното ядене е в 0:00, първото в 07:00 (+-). Май може и по-голям да е, ама не ми се иска да махам още хранения засега, пък и искам да имам няколко по-големи интервала през деня, а не да е на 3 часа.

Иначе може да пробваш последното хранене да е по-късно и бавно да увеличаваш интервала с половин час на няколко дена, например. Последните хранения да са с по-голямо количество и на по-кратки интервали. И да будува преди последното хранене, за да спи после.

# 261
Е, моята като заспиваше в 20:00 всяка вечер и се събужда в 1-2 през нощта, не е някакъв супер режим😂 Но пак е нещо де.

Лунатичка, това са по-скоро газове, не колики. Еспумизан е симетикон, нали така? На моето бебе помага, но ако не, пробвайте с краката на колело - като бебето е по гръб, едното коляно се притиска силно към гърдите, после другото. Може и двете едновременно, но трябва да има натиск. Помага да излязат газовете и облекчава. Симетиконът събира малките мехурчета газове и ги прави големи и е по-лесно да излязат.

# 262
Будите ли бебетата, когато през деня имат дрямка, по-дълга от два часа? Аз досега не съм, но четох, че за по-лесно заспиване вечер, е необходимо да се будят, ако спят повече от 2 последователни часа през деня. За момента се водя от бебето, но се е случвало и да спи по 3 последователни часа през деня, след това си се буди за хранене.

# 263
  • Sofia
Лунатичка пробваш ли да го държиш по корем? Това изкарва газовете също, но задължително го прави преди хранене. Био Амика ползвах доскоро и понякога юли факс. Даже купих много Лефакс от немска аптека, но сега трябва да го продавам.
140 км би трябвало да издържи детето. Возил се е в колата и преди предполагам.

# 264
  • UK
Нищо никога не съм давала нито за колики, нито за газове. Чакам да им мине на децата. За мен тези препарати имат само плацебо ефект (както и тези гелчета/прахчета за обеЗболяване при никнене на зъби). В Нидерландия не се изписват масово, даже дума не е ставало с педиатъра.

# 265
Не знам вече какво да опитам.Оживяхме пътуването,в колата спа непробудно и в двете посоки,но като цяло цял ден пищи.Там не успях да седна с тях за 10 минути.Сам в ръце и баба ми ако го вземе,рев.Не е рев,ами пищене.Свекърва ми е убедена,че е силно изстинал и затова пищи.Заспива за около 10мин и става със страшен рев.По-скоро вече даже не се свива,а обратното,изпъва се на дъга.Оставям го по корем,стои 2-3минути и пак рев.Слагам си ръката да го затоплям,то пищи все едно с нож го повярвам.И за него ми е мило,и ръце нямам вече.От близо месец е това и с влошаваща се тенденция.Личният отсече колики и това е.На стетоскоп няма хрипове и според него е здрав.Сутринта имаше и странно ако.За първи път и еднократно,но все едно е ял банан.С едни семки в акото,няма жилки слуз,нито кръв,по-скоро семки.Тази жена ми насажда сто диагнози и сега се замислям да не би да има някаква чревна инфекция.

# 266
Лунатичка,

Големи приключения при теб.
На моята акото понякога също има като семки, жълти, педи каза нормално е.

Много е готино като направи нашата бебка пауза от храненето и в сладък сън за 5-6 часа през нощта...все още обаче се случва твърде рядко - на два месеца и половина стана днес.

Така с риск да ме нападнете,  но всяко бебе и всяка майка са различни -от няколко дни бебка си пийва по малко сокче от ябълка и се наслаждава на макс. Няма нито колики нито нищо. Всичко тръгна оттам, че  вече постоянно преглъща шумно като ни види да хапваме,  съща си иска и като види, че някой пие нещо, преглъща много и ни гледа с големи молещи очи...Стигнахме до там да отиваме в друга стоя като се храним..Докато в един момент видяхме, че е време за плавно и спокойно захранване.
Защо сок, а не пюре? Достатъчно много изчетох и за руската школа за захранване със сокчетата, и за американските книги, според които се започва задължително със зеленчуково пюре, д-р Спок и т.н.
Защо аз избрах да започнем със сок? Логиката ми е следната: от кърма е по-логично да се премине първо към друга течност преди гъсто пюре, бебето е твърде малко за пюре, още има рефлекс да избутва всичко осмен гърда или биберон с език навън от устата  и най-важното - допадна и и видимо е доволна и се успокои. Започнахме от няколко капки буквално. Давам го понякога с обла порцеланова лъжичка (с предишното дете ползвах силиконови лъжички, сега не мисля да взимам, давам и  от шише също.) И после си давам кърма колкото има и после АМ.

Вие как подхождате при пазаруването на бебешки дрехи онлайн?  Забелязвам, че дрешки един и същи размер понякога са коренно различни,  например ръкавите и крачолите при някои са тесни, а при други широки.

# 267
Не знам вече какво да опитам.Оживяхме пътуването,в колата спа непробудно и в двете посоки,но като цяло цял ден пищи.Там не успях да седна с тях за 10 минути.Сам в ръце и баба ми ако го вземе,рев.Не е рев,ами пищене.Свекърва ми е убедена,че е силно изстинал и затова пищи.Заспива за около 10мин и става със страшен рев.По-скоро вече даже не се свива,а обратното,изпъва се на дъга.Оставям го по корем,стои 2-3минути и пак рев.Слагам си ръката да го затоплям,то пищи все едно с нож го повярвам.И за него ми е мило,и ръце нямам вече.От близо месец е това и с влошаваща се тенденция.Личният отсече колики и това е.На стетоскоп няма хрипове и според него е здрав.Сутринта имаше и странно ако.За първи път и еднократно,но все едно е ял банан.С едни семки в акото,няма жилки слуз,нито кръв,по-скоро семки.Тази жена ми насажда сто диагнози и сега се замислям да не би да има някаква чревна инфекция.

Едва ли е изстинал, по-скоро е прегрял. С бял шум и биберон пробвахте ли?

# 268
Изпъването на дъга е колики на 100 процента.

Баба ми ме пита няма ли да започвам със сокове, обясних ѝ за плодовата захар.

# 269
Честита Нова Година! Нека се радваме на всеки момент с малките ни съкровища през новата година! ❤

S_Sev, аз будя моето бебе ако дрямката е над 2 часа и 15 минути. Като цяло вече си спазвам режим на будуване и дремки и виждам огромна промяна. Вчера примерно направи пауза от 7.5 часа без кърмене през нощта, което си е уау за него. През деня го приспивам без рев и много бързо откакто има режим. Като основна промяна е това, че вече следя да има достатъчно будуване между дремките спрямо възрастта му. Дремките са четири, като има една около 2 часа, две са между 45 Мин и 1.5 часа и последната за деня е винаги кратка - до 45 Мин. Всяко бебе в различно и не на всяко бебе му е необходим режим. С баткото нищо не съм гледала, нямах идея колко и кога спи през деня, защото нощем винаги си спеше спокойно.

Последна редакция: пт, 03 яну 2025, 23:22 от Dream90

Общи условия

Активация на акаунт