ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 2

• 24 593
  • 755
  •   1
Отговори
# 240
  • Sofia
Бебо не се събуди от бомбичките и си беше спокоен. Оплаквам се, че от една година не съм пила алкохол и от две малки глътки шампанско снощи днес ми и доста зле. Дано 2025 година е малко по-спокойна за всички.

# 241
Честита Нова година! Живи и здрави!

Снощи и бебо посрещна с нас, беше буден. Simple Smile Не се уплаши от бомбичките. Гледахме и красива заря през прозореца. Simple Smile
Много ми беше приятно, че къщата ни вече е пълна. Simple Smile Радвам се, че мина и замина бременността (тежка за мен) и раждането (толкова ме беше страх дали ще боли..) и си получихме най-прекрасния, усмихнат, гукащ подарък. ❤️

Вафличке, и на мен от 3 глътки уиски ми се приспа.

# 242
Честита нова година, момичета! Нека е много здрава и щастлива и да сътворим много прекрасни спомени с любимите хора! ❤️

# 243
  • София
За много години, момичета! Нас фойерверките не ни стреснаха, но аз не се и притеснявах особено, тя попринцип не се впечатлява лесно. За сметка на това към 11:30 настана як рев за храна, та посрещнахме новата година доволно похапвайки Laughing

# 244
Честита Нова година и от нас 🎉 Пожелавам на вас и семействата ви най-много здраве и любов.
И нашият бонбон посрещна новата година с нас. Бяхме при баща ми, семейно събиране, той беше доста кротичък и добър. Не успя да поспи, може би защото му беше непознато, не но плака. Изслуша дунавското хоро и в 00:05ч заспа 😄
Лунатичка май пак се изгуби в последния време...
Ето една наша снимка на 2в1 - tummy time и упражнения за корема на мама 😄😄😄

# 245
  • UK
Здравейте и за много години! Нямам търпение да видя как ще се развиват и растат бебчетата. Вече влизат в по-интересната фаза, забелязали ли сте вече колко по-любопитни към външния свят са? При нас нещата са добре, с изключение на заспиването вечер. По 2-3 часа правим опити за приспиване, само на челна стойка дето не седя. Кърмене, шишета, друсане, биберон който бива изплют с отвращение (но пък този от празната бутилка се харесва), бял шум и музика и накрая просто чакаме пълното изтощение, за да заспи.Astonished

# 246
Нашето заспиване е много благо. След последното кърмене и оригване в 23:30, я слагаме в креватчето и лягаме и ние. Говоря ѝ малко от леглото, ако видя, че не заспива. Понякога заспиваме преди нея. Тя си гука нещо, гледа прозореца и тавана, и по някое време се унася.

# 247
Здравейте и за много години! Желая ви здраве и щастливи бебета!
Някоя от вас има ли вече проблеми с гърба/кръста. Не го нося много, но явно и това е достатъчно да започне да ме боли. Попаднах на турмалинови колани за гръб, имате ли наблюдения дали помагат или нещо друго, което да облекчи болката?

# 248
Val аз съм с болка в кръста. Гледам да посядам често, да не го претоварвам. Факт, че ми е най-добре да лежа, ама кога?!?
Забелязвам, че и бицепсите ми наедряват. Когато момчетата бяха малки и премятах ту единия, ту другия, ръцете ми бяха станали като на културист 😂

# 249
Честита Нова Година, момичета!
Бъдете здрави и щастливи мамчета
и все така да ни радват нашите съкровища!
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Ето, моето ръмжи в леглото, буди се. 😂🥰❤️
И на мен ми се приспа от една чаша винце на Нова година, уютно в домашна обстановка, най-добре за бебка, посрещнахме Новата година. Каката и тя доволна остана, старая се да не я пренебрегвам вече, както беше в края на бременността и първия месец след раждането.

Моята кърма върви на спиране, 20 грама обща от двете изцеждам, без сукане. Поне докато направи три месеца ще цедя и давам всяка капка. И явно кърмата сама си спира постепенно. Не се оплаквам, можеше въобще да няма.

Относно теглото и количествата хранене...да ви кажа идеални са ни бебетата и да не се вталясваме, въпреки че и аз се подавам на моменти. С първото ми дете, винаги бяхме на долната граница на теглото и под нея, тя беше много злояда... буташе,  повръщаше, не искаше нищо...Като казвам нищо, това е наистина нищо. Не признаваше нито кърма, нито АМ сто вида изпробвах,  нито по натам пюрета и сокове, нищичко. С болници и системи са ни заплашвали докторите. Тогава аз побелях на 24 години. Е, преживяхме всичко, сега е  на 15 и е висока и слаба, но здрава мома. Така че, да не се оплаквам че бебка сега хапва понякога саво 50 или 70 грама, че стачкува две- три хранения или два три дни, а дрег път хапнала 160 грама и е тежко станало, хълца и връща по малко... Добре е.

# 250
За много години Мами .Да сте здрави ,щастливи вие и вашите семейства през цялата година .

# 251
За много години, момичета. Да сме много здрави всички и да се радваме на децата си. Hug

Аз пак имам леки проблеми с кърменето, но съм толкова уморена, че честно казано… няма да страдам много, ако трябва да преминем на АМ. Цедя се през деня, но най-важното е, че открих биберон, с който малкия се храни (на avent natural, номер 4 за 3+ месеца). Той и с другия ядеше ама мноооого бавно. Днес съм дохранвала 2 пъти по 50 мл и 1 път по 20 мл. През нощта обаче също се буди да яде и то през 1 час, явно не се нахранваше. Засега кърмата, която цедя ми стига за дохранването, но той е много кисел на гърда и се дърпа, когато спре да тече бързо. Затова се цедя малко след като го нахраня.

Чудя се дали помпата ми е достатъчно мощна, ама май не си струва да инвестирам на този етап в друга. На Avent най-базовата електрическа имам. Не съм сигурна, че успявам до край да изцедя с нея. Пак започнах да си мисля, че може да е на път първия ми цикъл, защото съм гладна, нервна и подута. И в допълнение с кърменето… ще видим.

# 252
Има ли други бебета, които правят номерца, като моето - през деня си спи нормално, но стане ли след 17:30, сънят е кошмар. Следя интервалите на будуване и се стремя да дремне поне още веднъж преди нощния сън, но или спи 20 минути или въобще не спи. Съответно от 20:30 до 22:30 или 23 продължават опитите да заспи вечерния сън. Преуморен е, мята се, върти се, слагам го на гърда няколко пъти и като се наяде е най-дълбоко заспалия, но сложа ли го в кошарата се ококорва и няма заспиване. Три пъти вече ми го прави този номер само за тази вечер. Иначе като заспи след хиляда зора, нощем си спи в кошарата, няма драма. Откъде намира тази енергия не знам просто

# 253
S_Sev, и ние сме така, само че с доста по-късен интервал на будуване, от 23:00 до 3:00. Започва се едно хранене, смяна на памперси, дундуркане. Тя се унася привидно много дълбоко, за да се събуди след 10 минути ококорена. Като стане 3 часа след поредното хранене заспива дълбоко и си спи до сутринта. Със сигурност не е гладна, защото давам и шише. Понякога се примирявам, че явно това ѝ е часовникът и няма как да го променим.

# 254
Честита Нова година, момичета! Бъдете здрави и ш щастливи.
S_Sev, и при мен така, само дето след 18 часа до 22 часа. Заспива, но само ако и в мен, като го сложа в кошарата и се буди. Като стане 22 часа си заспива след ядене веднага.

Общи условия

Активация на акаунт