ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 2

• 22 723
  • 755
  •   1
Отговори
# 660
  • Sofia
Нещо ефективно против запек пробвали ли сте? Не говоря за клизми понеже те не трябва да се ползват често.

# 661
И аз четох това за tummy time, evelynna и се зачудих дали има някой, който успява да постига този 1 час. Даже за по-натам гледах, че нормата става 2 часа.

При нас са 10-15 минути максимум на ден, защото или точно се е наял, или е сънен, или е кисел, или му се доспива вече. И аз го слагам, издържа към 2 минути и приключваме. Понякога като по чудо успявам два пъти да го сложа в един прозорец на будуване.

Вашите бебета имат ли регресия в научените умения? При нас вече много рядко се усмихва, само дето на челна стойка не заставам, за да ми се усмихне, ама рядко се случва последните дни. Четох, че понякога става така, когато научават нови умения и за малко “забравят” старите. Засега освен ръцете да си яде и да мрънка, друго не виждам да е научил. Grinning

И през деня сякаш постоянно му се спи, вашите по колко часа издържат? На 50-тяга минути започва да трие очи. Аз до час и 15-30 поне го държа, но си е кисел вече.

Аз много се напрегнах последните дни, защото както преди 2 седмици мислех, че ми идва, после реших, че е овулация, сега пак от два дни адски ме боли кръста и чак крака от едната страна. Пак имах еднократно зацапване, ама цикъл няма. Само преди овулация и по време на бременност се е случвало това. Даже си правих тест, но вече мина повече от седмица. Не искам да си правя постоянно тестове и не мисля, че съм бременна, но не разбирам от къде идват тези усещания. Може би тялото ми прави опити за овулация и не се получава. При вас как беше първия цикъл? Усетихте ли го, болезнен ли беше? Някой друг с подобни усещания?

И с килограмите зациклих, малко се качиха нагоре вместо да слизат надолу, а дори си броя калориите. Имам още 3 кг да свалям и се случва доста бавно. Започнах да тренирам по веднъж-два пъти в седмицата, но ще опитам поне 4 пъти. В това време не ми се излиза и предпочитам вкъщи, а пък с бебето е сложно. Все приоритизирам да играя с него, да спя, да готвя или да чистя. Чувствам се тотално обездвижена, дано скоро се разчисти мъглата и излезе малко слънце. Вие тренирате ли?

Между другото, тазовото ми дъно вече е доста добре, няма изпускания на урина и подобни проблеми. Аз бях много стриктна с упражненията, но сега ги правя само веднъж-два пъти на седмица, защото ми създават друг “проблем”. По време на секс, ММ се шегува, че така съм се стегнала, все едно съм девствена, а не раждала два пъти вагинално. Grinning

# 662
  • София
Моят се храни с кърма 90% и дриска почти на всяко хранене.  Често пъти е съпроводено с напъни, фъчкане,  пъшкане и като дрисне или пръцне се успокоява.

Аз имам от време на време драма с яденето, яде 50-60 гр. и се унася , след 1 час пак так и това става нескончаем цикъл. Опитвам да излезем от него като го залъгвам да не яде по-дълго време и да огладнее повече,  та на следващото хранене да си изяде дажбата.

# 663
AshleySilver, а също забелязах, че количката вече не е само за спане, а започва и да се кокори вътре. Сега налепихме шарени и контрастни стикери отвътре, за да ѝ е интересно поне докато е будна, а да не се стига до рев от нейна и пот от моя страна.

Mommy, аз все още мисля, че сме в момент на скок на растежа и след него ще се усмихва пак. Имаш ли линк към упражненията за тазово дъно? Аз все още се опитвам да правя вкъщи, но много рядко намирам време. Сега започнах да ходя на курс, но той е само веднъж в седмицат, а и ми е доста напрегнато да оставям беба сама с ММ и да се оправя навреме да излезна. Мога и да я взимам с мен, но тя не е от кротките са си лежи просто до мен 1 час, докато аз правя нещо друго.

Ние имахме безсънна нощ в голямата ѝ част. Това че може само след ядене да заспива го прави много сложно, ако се появи друг проблем като се е унесла. Вчера имаше газове и се разбуждаше точно като се наяде и се унесе. Повтаряме си едно и също нещо няколко пъти - ядене, повръщане, кокорене и пак от начало.

# 664
Mommy и аз съм зациклила на последните 2 кг. Знам, че кърменето може да помага за сваляне, може и да пречи, от хормоните е. От една седмица спазвам някакъв режим на хранене, така че да не застраша намаляне на кърмата. Правя и кратки тренировки вкъщи и разходки навън всеки ден. Да видим ще има ли ефект.

Бебо от една седмица е в регресията на съня, която е между 15-20 седмица. Тъкмо свикнах да спи нощем, да яде 1-2 пъти и да се наспивам и аз. Не е шега тази регресия. Нощем се буди на 2 часа и за да не му давам да суче и да обърне режима на хранене, опитвам да го успокоя като го държа за ръчичка. Вчера дори през деня беше крив, не можеше да издържи буден дори 1 час. Будеше се на 40 минута от всяка дрямка и го доприспивах. Тъкмо ще свърши тази регресия и ще започнат зъбки…

# 665
Моето Бобче като заспа вчера в 19ч, се събуди да яде към 2ч, сука малко и заспа отново до 8ч. Чак го пипах няколко пъти дали няма Т.
По корем няма шанс да прави 1 час, радва се като е обърнат, но забива главата и си смуче ръцете. Но пък днес за първи път се обърна сам. Вече дневния сън ще бъде само в кошарата, да няма инциденти. И без друго нашето легло е с 2 матрака и е доооста високо, не ми се мисли ако се изтърси. Мъча го с кърмене и изцеждане, ама той за 3 Мин изсуква всичко и трябва да дохранвам. Вчера, като спа толкова се възползвах да се цедя на 3 часа, за да видя какво количество събирам - по 30 млн от гърда. От чая на Хип съм разочарована.
Килограмите спрях да си следя, честно казано хапвам доста в последно време и се чудя как да се организирам и с него, и с домашните задължения, за да намеря 2 часа, няколко дни седмично за тренировки. Преди да забременея ходех на аеробика и сега, като си гледам снимки какво парче съм била...  чак ми се плаче.

# 666
Здравейте, мами. Въпрос към тези, които ползват Лактана Био. И вашите ли бебчета акат след всяко хранене и акото е зеленикаво и гъсто?

# 667
Здравейте, мами. Въпрос към тези, които ползват Лактана Био. И вашите ли бебчета акат след всяко хранене и акото е зеленикаво и гъсто?
И аз съм в същата чуденка и ние сме с Лактана Био , хапваме 6 пъти на ден акото ни е същото зеленикаво и гъсто , не ака на всяко хранене .До 2 3 пъти на ден по малко .Не знам нормално ли е , не е ли ....

# 668
Моето продължава да си ака на 2-3 дена веднъж и обилно. Вече почти няма семчици, придоби консистенцията подобна на по- гъст пудинг, ако мога така да го опиша.
Зелено- синьо ако и запек може да се дължат на желязото във формулата или на излишък от жлъчни соли, които се отделят с цел обработка на мазнините в млякото.

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 10:25 от AshleySilver

# 669
За tummy time аз също не успявам да го слагам за 1 час през деня, а и много често връща мляко като е по коремче, което никак не ми се харесва особено сега, когато всеки грам ми е важен.

Mommy, на мен също би ми било полезно ако споделиш упражнения за тазовото дъно. Браво на теб, че си била така стриктна и ефектът не е закъснял. Трябва и аз да си наложа всеки ден да правя упражнения..

Иначе не правя никакви упражнения, което го отчитам като грешка. Но тъй като забременях с няколко килограма повече от стандартните ми килограми, успях да ги сваля. Но съм отпусната, обездвижена, определено трябва да променя това.

Чела съм за регресията в 4-тия месец, надявам се леко да я преминем. Засега нощно време се буди само 2 пъти да яде и заспива (като третият път вече е към 6-6.30, което го считам вече за дневно кърмене). Но ако започне да не се унася веднага след кърмене, ще е трудно приспиването. Той така и не хареса биберони, а с баткото това ми беше начинът да го успокоя нощно време, когато не е гладен.

# 670
Ако носенето в раница се счита за tummy time ние удряме повече от час. Гледам да го слагам на активната гимнастика и като се разсърди го обръщам занимавам го с друго и после пак по корем.
За спането през деня час и половина сън и съответно има толкова будуване. Като вечер го докарах да яде 23 часа заспива и се буди в 5 пак да яде и не иска да заспива, а да си играе - силно казано е игра де, но е буден.

# 671
Момичета, тази мацка в инстаграм има много яки видеа за диастаза и тазово дъно:
https://www.instagram.com/thebellemethod?utm_source=ig_web_butto … =ZDNlZDc0MzIxNw==

Аз правех част от нейните упражнения + упражненията от физиотерапията. Не знам дали ще успея да ги обясня подробно. Ако искате мога да направя видео с точните упражнения, които правя, защото не ги намирам добре обяснени в интернет.

Първото е винаги коремно дишане и вакуум (по гръб) - поемам си дълбоко въздух, издишвам напълно и гълтам корема на вакуум. След това продължавам с люлка, мост с разтваряне на краката, изписване на цифри с крака във въздуха, стискане на топка със сгънати в коленете крака. При всички изброени упражнения има стягане и отпускане на мускула на тазовото дъно. Не открих точно тези, които аз съм правила в интернет.

И като цяло почти всички упражнения, които работят върху глутеуса са много полезни (клекове, миди, хип тръст, бг клек, мъртва тяга, румънска тяга, но всичко без тежести или с леки тежести). И разтягания.

# 672
Ние също имаме труден период с дневния сън.Илюзия е от 4 сутринта до 19ч вечерта.Нощем спи от 20 до 4,с едно ставане от 2 до 3ч.
Последният ми болничен свършва на 26-ти.Трябва ли да ходя някъде,да подавам някакви документи за майчинството или аз нищо не правя?

# 673
Аз храня смесено, както знаете и съм в цикъл в момента. Не съм сигурна дали е за първи или втори път, обилен е, нетипично в сравнение с преди бременността ярка червена кръв (не знам нормално ли е).
Физически все още е трудно, не знам от възрастта ли е или е обичайната слабост след бременност. Някак си движенията са ми по-трудни, иначе, излизаме на разходка, движа се вкъщи, но е някакси различно, все е едно съм все уморена. Със сигурност имат значение кг-те, много са и ми тежат, паднали са само 10кг, от 24-27 качени. Досега лесно съм качвала и трудно съм сваляла, та не знам как ще е, като друга жена съм, гледам се на сегашни снимки и не приличам на себе си. Карай, каквото е, но се надявам на подобрение лека-полека.

Моята си има едно будуване към 4-6часа сутринта 🤷🏼♀ даже често се усмихва и си мисли, че е време за игра.

# 674
Още едно питане от мен - получили ли сте си парички от НОИ този месец?

Общи условия

Активация на акаунт