Без режим

• 1 515
  • 20
  •   1
Отговори
Здравейте, мами! Имам бебе на 7м и изобщо не мога да изградя смислен режим. Има ли някоя от Вас, която също е " водена" от бебето и как се справяте?

# 1
  • София
Ами вземи един тефтер и пиши по часове - кога спи, кога яде.
Ако искаш може и Гугъл календар.
Или някое приложение.
Пиши една седмица и виж горе долу кога какво. Фиксирай часове и следващите седмици спазвайте часовете.

# 2
Ако искате да изградите режим, спазвате готовите, като се съобразявате с възрастта на детето.
Ако решите да се водите по него, следвате него.

Зависи от вашите разбирания и обстоятелствата. Ако имате и други деца/ангажименти, това налага по-стриктно спазване на часовете, няма начин.

Ние отгледахме дъщеря си без режим. Т.е. оставихме я сама да си го изгради. През първата година може да ви се струва по-хаотично, защото децата растат най-бързо и нуждите им се променят често. Потърсете в интернет "фази на бърз растеж". След това положението се нормализира.
Водехме се по сигналите от нея. Например, ядеше много по-големи количества от "нормалните" за възрастта. Лягаше късно и ставаше късно, но пък след определена възраст можеше да си свериш часовника по нея, толкова точно си направи режима. Къпането я ободряваше и ставаше енергична, затова го изместихме в друг, подходящ час. И т.н.

# 3
Режим - като тръгнаха на градина. Преди това хич и не съм се старала.

# 4
За мен беше важно да имат режим, за да мога аз да си планирам донякъде деня. Разбира се нищо не съм спазвала до минута, водех се много по тях, дали са достатъчно уморени, гладни и т.н, но и гледах всичко да се случва в определен часови диапазон. При второто това ми беше особено важно, защото така си освобождавах време само за голямото дете и неговите интереси, а вечер си знам кога ми свършва "работното време" Satisfied
Разбира се всичко се напасва в движение, пък и при нас се случиха нещата много лесно.
Кажете какво ви притеснява и какво всъщност имате предвид под смислен режим. За всеки ежедневието е различно и съветите могат да са в различни посоки.

# 5
За мен беше важно да имат режим, за да мога аз да си планирам донякъде деня. Разбира се нищо не съм спазвала до минута, водех се много по тях, дали са достатъчно уморени, гладни и т.н, но и гледах всичко да се случва в определен часови диапазон. При второто това ми беше особено важно, защото така си освобождавах време само за голямото дете и неговите интереси, а вечер си знам кога ми свършва "работното време" Satisfied
Разбира се всичко се напасва в движение, пък и при нас се случиха нещата много лесно.
Кажете какво ви притеснява и какво всъщност имате предвид под смислен режим. За всеки ежедневието е различно и съветите могат да са в различни посоки.
Бебето ми всяка сутрин става по различно време- между 5.30ч и 7ч. Разбира, се, за мен е супер, ако успее да стане в 7ч. Тогава има прилични часове за хранене( храня го през 3.30ч). Вечрното заспиване идма към 19.30ч/20ч. Спи 3пъти между 30мин и 1.30ч- общо около 3ч ( 2.45ч в повечето случаи). Когато се събуди в 5.30ч- вече е хаос- ранното ставане, води и до ранно лягане. Ако успее да направи 4 поредни дни със сутрешно събуждане в 7ч, то на 5я се събуди в 5ч и пак се започва едно въртене и нагаждане. Опитвам се да се водя по него, но дава смесени сигнали( ако се прозява, то следва 40мин " борба" за плиспиване). Всички казват, че ляга рано и трябва да заспива към 21ч или 22ч, но в малкото случаи в които е успявало да заспи толкова късно, то пак се събужда в 5ч. Няма вечерно хранене от 4м. Искам да има сходни дни и да се събужда поне в 7ч или по едно и също време

# 6
Не знам какво да те посъветвам, абсолютно същото е и при мен, две деца съм отгледала по идентичен начин на това, което си описала, като второто в момента е на 6 месеца. Не мога да разчитам на какъвто и да е режим, всеки ден си е за него, а и аз не съм от хората, които могат да създават стриктни режими, та както се казва “духам супата” всяка сутрин в 5 или 6 часа сутринта😅

# 7
Не знам какво да те посъветвам, абсолютно същото е и при мен, две деца съм отгледала по идентичен начин на това, което си описала, като второто в момента е на 6 месеца. Не мога да разчитам на какъвто и да е режим, всеки ден си е за него, а и аз не съм от хората, които могат да създават стриктни режими, та както се казва “духам супата” всяка сутрин в 5 или 6 часа сутринта😅
😂😂😂😂😂Е, то от толкова "гореща супа" без въздух останах. Надявам се, че като мине на 2 дремки или започне да пълзи ще спи🤪🤪🤪

# 8
Няма вечерно хранене от 4м.
Кога яде последно?
Дъщеря ми се будеше рано сутрин, но след като си изпиеше млякото, заспиваше пак. Пробвала ли си да даваш мляко преди да се разсъни? Може да продължи да спи след него.

# 9
Няма вечерно хранене от 4м.
Кога яде последно?
Дъщеря ми се будеше рано сутрин, но след като си изпиеше млякото, заспиваше пак. Пробвала ли си да даваш мляко преди да се разсъни? Може да продължи да спи след него.
Давала съм. Стои буден 2ч след това

# 10
Аа, ранното ставане и при нас го имаше, в 5 най-често. Ако не ревеше го оставях да си лежи, понякога си доспиваше, но постепенно поизместих ставането до към 6, 6:30. Беше си период, като мина на две дремки положението се подобри и ставаше към 7, 7:30.
Моят съвет е да пробваш да поизместиш ставането, отлагай с по 10-15 мин. Иначе си имате добър режим.

# 11
Аа, ранното ставане и при нас го имаше, в 5 най-често. Ако не ревеше го оставях да си лежи, понякога си доспиваше, но постепенно поизместих ставането до към 6, 6:30. Беше си период, като мина на две дремки положението се подобри и ставаше към 7, 7:30.
Моят съвет е да пробваш да поизместиш ставането, отлагай с по 10-15 мин. Иначе си имате добър режим.
Страшен ни е😄😄😄 днес заспа в количката по време на разходка. Издържа около 1.30ч будно

# 12
Здравейте! При първото ми дете периода между 6ти и 12тия месец беше най-тежък и това беше заради регресия в съня. Към 4-5ти месец имаше нощи, в които спеше без да се буди 10 часа. След 6тия месец и с началото на захранването, първите зъби, пролазването и т.н. просто толкова много неща се случваха, че нямаше един ден да е като предишния и нямаше как да има режим. След 12тия месец се стабилизираха нещата, особено като се обособиха кърменията да са само вечер и през нощта.

В периода, в който сте, мисля, че би било трудно да се налага режим и само ще се стресирате Вие и бебетом, ако се опитате да наложите такъв.

# 13
Здравейте! При първото ми дете периода между 6ти и 12тия месец беше най-тежък и това беше заради регресия в съня. Към 4-5ти месец имаше нощи, в които спеше без да се буди 10 часа. След 6тия месец и с началото на захранването, първите зъби, пролазването и т.н. просто толкова много неща се случваха, че нямаше един ден да е като предишния и нямаше как да има режим. След 12тия месец се стабилизираха нещата, особено като се обособиха кърменията да са само вечер и през нощта.

В периода, в който сте, мисля, че би било трудно да се налага режим и само ще се стресирате Вие и бебетом, ако се опитате да наложите такъв.

При нас сън 10ч е мираж. Винаги е около 9.30ч. Събужда се в 5.30ч и до обяд е спал 3 пъти по 30 мин- няма шанс за приспиване, удължаване на сън...нищо. До вечерта спи още 1 път и така става, че ляга в 19ч.30ч или 20ч. Дори и в 21ч да заспи( мнооого рядко се е случвало), то пак се буди в 5.30ч. Давам мляко- не иска да заспи. Желязото му е добре, но вече аз съм каталясала. Непрекъснато чувам как трябвало да спи 2 пъти, трябвало да ляга след 21ч-е, моето не може. Вече се чувствам безсилна- събужда се и се обръща по корем, приспивам- по корем. Водя битки, а е едва на 7м., до 1годинка вече ще ми е " стопил лагерите" 🤪🤪🤪

# 14
Сега се върнах да прочета пак, нещо не ви бях разбрала.
Това, че ляга в 19:30 и става в 5:30ч е уморително за вас, аз затова предложих да започнете за избутвате леко режима. Но явно имате проблем и с дневния сън.
Това дали спи 2 или 3 пъти си зависи от детето и моето сравнително късно си махна 3-тата дрямка. Но за да пооправите малко този накъсан дневен сън ще трябва да пробвате да следите интервали, както препоръчват консултантите по сън.
Моя приятелка имаше изнервено, постоянно кисело и спящо малко дете, докато не започна с консултациите. За около 2 седмици всичко си влезе в ред.
Има много видеа и материали в нета, ако не сте пробвали, нищо не губите.

Общи условия

Активация на акаунт