Вярвате ли че всичко се връща?

• 7 134
  • 149
  •   1
Отговори
# 120
Като стана въпрос за прераждане, моят съпруг като дете си е спомнял предишния си живот и кой е бил. Всичко е разказвал на свекърва ми и тя е отишла в другото семейство(което той е твърдял , че е неговото), и там са потвърдили историята на ММ. Аз също чета много книги, чела съм “Пътят на душите “ където се описват сеанси и миналите животи на душите. Астрологически погледнато със съпругът ми сме били заедно и в минали животи и бракът ни е кармичен. Човек в безизходицата си и отчаяние търси отговори на много въпроси…

# 121
  • София /Абсурдистан
Аз вярвам. Всичко се връща, не винаги пострадалият го вижда. Дали веднага, или във времето, в живота всичко се случва.

# 122
Като загубих първата си бременност си задавах често въпроса защо на мен ?Някаква карма ли изкупувам? С какво го заслужих това?

А защо изобщо го прие като наказание? Природата просто навреме е успяла да поправи своя генетична грешка. По-добре ли щеше да е да запазиш бременността и да родиш увредено дете?

Както казах вече, не вярвам в карма и прераждане. Не съм и религиозна, леко суеверна съм обаче.
Но вярвам в науката. Във връзка с темата – вярвам в третия закон на Нютон: „Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие.“. Това е.
Не е казано, че второто веднага следва първото. Понякога минава време, а и „равно по големина“ не означава „същото“. Може да е нещо съвсем друго, да ни се струва, че няма никаква връзка между двете, а на практика да има – също толкова радостно или болезнено, според зависи.

# 123
Имам позната, която доста залита по прераждания.
Навремето като млада е правила аборт, щяла е да има близнаци.
Момчето е било читаво, искал е децата. И брак е предложил. На нея и се е живеело, не искала на 20 да ражда и да гледа деца.
Е, трябвало да се пази просто.
И прави аборт.
След това и досега вече на 45, тя не може да забременее и смята, че това и е карма и наказание.
И досега не може да преглътне това и си го дъвче, преживява, за това говори редовно.

# 124

Е, и?
И аз имам позната, която използваше абортите като контрацептив, правеше по 2 на година. Последно чух за нея, че се омъжила и имала 2 деца. Не знам дали залита по прераждания обаче.

# 125
  • Бургас
Да, чиста случайност е това с аборта, може да е просто медицински проблем или докато се е наживявала са минали най-фертилните 20+ години

# 126
Да, Как' Сийка, такива истории и аз знам и имам такива познати. С по няколко аборта, но и налични деца.
Просто въпросната ми позната си смята, че това да няма деца след този аборт е карма и наказание за нея.

# 127
Като загубих първата си бременност си задавах често въпроса защо на мен ?Някаква карма ли изкупувам? С какво го заслужих това?

А защо изобщо го прие като наказание? Природата просто навреме е успяла да поправи своя генетична грешка. По-добре ли щеше да е да запазиш бременността и да родиш увредено дете?

Защото не бях информирана , че това се случва на 1 от 4 жени, че има естествен подбор и по-добре е да загубиш бременност в първия триместър , отколкото в по-напреднал стадий или след раждането. Беше непланирана бременност , не знаех искам ли да задържа бебето и бях много объркана . Обвинявах се, че не съм го искала достатъчно и затова си е тръгнало.
6 години по-късно още посещавам инвитро клиники, но вече не мисля, че това е свързано с някаква карма. Човек залита по всякакви такива абстрактни неща търсейки отговори на въпроси, които понякога медицината и науката не могат да дадат.

# 128
Е, някой може и да вярва, че да го скъсат на изпит е карма за това, че преди 2 години веднъж си е ритнал котето например, а не защото не е учил.

# 129
Примерът не е много адекватен.
Никаква връзка между ритане на котка и изпит Joy

# 130
Има връзка, ако човек вярва в нея.

# 131
Е да де, вярата.
Ама няма да разбере връзката ако не вярва.
И да вярва, котката няма общо с изпит.
Има общо да го напляскат него, че да види приятно ли е.
Или да откраднеш нещо и после теб да те оберат.
Даже при последното и да не вярваш, пак е очеизбождащо и разбираш, че не е много ок.

# 132
  • някъде в орбита...
Нищо не се връща. Няма карма.

# 133
За зачеването, а и за някои други медицински въпроси, съм се убедила, че е Божа работа. Дори всички предпоставки да са налице, е небходима благословия или иначе казано благоприятно стечение на обстоятелствата, за да станат. Според един учен, лекар и теолог едновременно, “Когато отпиеш от чашата на знанието, започваш да се съмняваш в Господ. Но когато изпиеш чашата до дъно - тогава виждаш, че Господ е в основата."
При абортите по желание, където има голям риск от усложнения и непоправими последици, си е почти 50:50 дали след това ще можеш да забременееш. За тялото е много голям стрес прекъсването на бременността. Отделно, си зависи от лекаря. Ако този аборт преди 20 години е правен нескопосано, си е съвсем логично да има проблеми след това. А и ако чакаш прекалено дълго, допълнително усложняваш нещата. Тук по-скоро важи правилото, че каквото си направиш сам, друг не може да ти направи.

# 134
Вчера имаше интервю с проф.Кантарджиев. Според него, 90 процента от случаите на стерилитет се дължат на инфекциозни полово предавани и нелекувани болести.
Тоест, разюздан сексуален живот, съчетан с отлагането на деца за след 30, като се наживеем, е основната причина за нямане на деца. А не кармата.

Последна редакция: пт, 27 дек 2024, 09:31 от Прекрасная Василиса

Общи условия

Активация на акаунт