Вярвате ли че всичко се връща?

• 7 115
  • 149
  •   1
Отговори
# 60
Че при комунизма кой е разполагал с множество скъпи имоти в центъра на София?
Ма ко, да не си ти?

# 61
За гаднярите съм с впечатление, че са щастливи като правят гадости на другите. Даже много ги радва това.

# 62
  • Melmak
За отказана резервация 2 счупени ръце?! Наистина ли го приемате като възмездие? Много жестоко ми се вижда.
Аз съм против отмъщението и търсенето на лична разплата. Ако има висша сила, нека даде същото на постъпилия лошо, но лично на него, не на децата.

Е, те не са ходили да й счупят ръцете. Видели са го и са си казали, че може да е свързано. Не е много приятно да оставиш две сами жени по нощите да си търсят квартира.

# 63
Определено ми харесва концепцията за карма, така има стимул да сме добри Simple Smile

Иначе преди няколко месеца бях свидетел на инстант карма - някакъв мъж, паркира джипа си, заемайки целия тротоар, за да вземе детето си от урок по английски. И тъй като нямаше къде да стъпе, стъпа в градинката отстрани и попадна на кучешко ако 😅 Много се смях. Ако не беше паркирал като г*з, нямаше да му се случи.

# 64
  • София
Тук се цитират случаи, когато т.нар. връщане е крайно непропорционално, да не кажа жестоко. Ако така работи висшата сила - тя е също толкова зле.
Скрит текст:
В годината, в която се върнах от майчинство, щяха официално да дават 13 заплата. Правилата бяха такива, че заради 1 седмица неотработена реално нямаше да взема. Накрая също толкова официално отмениха 13-тата.
Не че не изпитах леко злорадство, но... каква полза имах лично аз - никаква

# 65
В на Рори историята, никаква карма няма, нито родови травми, а гени и комбинацията им.
Другите истории са съвпадения и желание на ощетения да има възмездие.
На наистина злите хора, обичайно нищо лошо не им се случва, а когато се случи на близките им, те самите не страдат.

# 66
  • Melmak
Е, то е непропорционална силата , защото не знаем какво се е случило. Няма как да видим цялата картинка. Може да е едно гадно нещо равносметка за 3 по-малко гадни неща. Знам ли..Сиско!

# 67
  • Пловдив
За отказана резервация 2 счупени ръце?! Наистина ли го приемате като възмездие? Много жестоко ми се вижда.
Аз съм против отмъщението и търсенето на лична разплата. Ако има висша сила, нека даде същото на постъпилия лошо, но лично на него, не на децата.
И някой се разболял, защото проклел майката на потребителката, също е доста ала-бала - ще речеш, че не са пълни с хора болниците, а то - почти всеки стига до тях един ден.

Цитат на: vondito
Вярвам, да. Имам пример за жесток човек, който   си отиде сам и в ужасно състояние. Години наред тормоз над синовете му, които накрая не искаха да го погледнат дори.
Така, де - синовете му не са го погледнали, не висшата сила. Wink

# 68
Определено ми харесва концепцията за карма, така има стимул да сме добри Simple Smile

Скрит текст:
Иначе преди няколко месеца бях свидетел на инстант карма - някакъв мъж, паркира джипа си, заемайки целия тротоар, за да вземе детето си от урок по английски. И тъй като нямаше къде да стъпе, стъпа в градинката отстрани и попадна на кучешко ако 😅 Много се смях. Ако не беше паркирал като г*з, нямаше да му се случи.
Един човек или е добър или не.
Не зависи от вярванията му за карма, ад, рай.
Ако го прави за това е фалшива доброта.
Като ученичка имах съседи цигани мафиоти. С проституция се занимаваха, наркотици, убийства, кражби.
И бяха много религиозни хора. Домовете им в икони, целите в кръстчета, пък в колите си какъв кич от икони, не е истина.
А друг човек пълен атеист, но много добър човек, наистина добър. Та е до човек.
Аз съм на принципа не прави това, което не искаш на теб да се прави.

# 69
  • Пловдив
На теория страхът от бога възпира хората, които "самостоятелно" не са достатъчно морални и добри.
На практика - не знаем кой е наистина вярващ (страхуващ се от бога), кой кое смята за добро и така нататък. Имам предвид, че той може да е вярващ, уж искрен, но морално, в ума си, да не регистрира злото, което прави, като зло.

# 70
  • София
Кармата я има. Винаги. Обаче не работи, както на нас ни се иска. Ако са убили баща ти (на Анонимен),отвличали са те, грубиянствали няма как за 1 живот да изкупят всичко. Понякога трябват няколко прераждания. Казват, че болните дечица (едно от най-фрапиращите случаи)) са наказание най-вече за родителите. Ако си вземат успешно изпита продължават напред. Ако не - другия път пак ще има същия урок. Всички сме така. Този живот са уроци. Непрекъснати. Като научим един, минаваме на следващия. Като  не сме - урокът се повтаря под една или друга форма. Няма да ви казвам колко ситуации имах, различни естествено, но в корена си едни и същи, докато си науча определения урок. А това дали ще се върне на Минка и Драганка - да, но дали ще е в този живот и под каква форма - хич не ме интересува. Те да си берат гайлето. Аз си продължавам напред.
Последната ситуация беше, в която се обаждат от 1 място, че ме НАЗНАЧАВАТ, давам сума пари за изследвания, карти, имунизации и прочее, отивам, оттам явно се обадиха на предишната и какво е говорила не знам, но ми идва отговор, че аз съм психично нестабилна (с малко по-друг изказ, но кой от вас ще каже така на човек, който вижда за 2ри път в живота си като 1вия път е бил на интервю, на което го е харесал за позицията).
Ми, усмихнах се, казах, че явно не е трябвало да съм там, намерих страхотна работа, на която съм и до днес и съм много доволна. Пък, кога и и как ще се връща на еди-кой си не ме интересува, да се оправят!
И точно в това е смисълът да не помним. Защото, онзи ден помагах на майка с дете вс увреждания, ако знам, че предния път ме е изнасилил и убил майка ми няма да мога да простя и да помогна, нали. А така го правя. И не, не за да ми се връща нещо.  А защото така го чувствам. Човек трябва да е добър, защото така трябва, а не за да извлече полза от това.
А другите - явно не са достигнали до това. Имат още да учат,  като си научат определените уроци, ще са на друго ниво, после нови уроци и така. Не може да учиш в университет и да не можеш да четеш, нали. Или да те пуснат в училище, а ти да си още в яслена възраст и да ходиш с памперс.
Етапи.
Всеки си минава през тях.

# 71
И в библията е написано, че децата плащат греховете на родителите.
Логично е да създаде по-голямо осъзнаване на връзката действия и последствия, но не се получава така в реалността.

Майка ми се разболя от рак. Имаше дълго лечение, разходи и година болнични. Когато излезе в болнични разбра, че шефът и не я е осигурявал на парите, на които са подписали договор и се наложи да бъде дълго време в болнични с нищожни пари.  Нито се е занимавала да го съди нито нещо друго. Нямаше сили за това. Беше много труден период.
Няколко години по-късно разбрахме, че същият този шеф има тумор в мозъка. Отиде си за 1 месец, за съжаление.

Мога да разказвам и същата история като на Рори. Цяла фамилия близки роднини вече 3-то поколение си отиват без време много млади. От едно нещастие в друго. Там се опитах да стигна до някой поколения назад и да разбера какво е направил, защото няма друго обяснение. Няма генетични заболявания, които да са причина. Просто нещастие след нещастие и то върху най-добродушните хора, които познавам. На мравка път правят.

Идеята за кармата я има в много религии и народи, но сме много далеко от осъзнаване на нашите думи и действия и какво носят след себе си.

# 72
  • Пловдив
Изтрито.

Последна редакция: пт, 20 дек 2024, 17:16 от Магдена

# 73
  • София
Виж, аз не казвам, че е така, нито , че не е така. Но вярвам в кармата и че нищо не е случайно. Не ме разбирай погрешно, общувам и подкрепям болни дечица, работя с тях, помагам както мога. Но вярвам, че за да се случи нещо такова си има някаква причина. Аз също се смятам за честен , почтен и добър човек (околните вероятно също), но СЕГА. Предния път, ако съм била съратник на Илзе Кох в концлагерите и съм вършила непростими неща, това че сега и на мравката път правя няма особено значение, защото ще трябва да си платя за изродщините, нали.
Много пъти съм се питала защо загубих 1вото бебче, защо трябваше да преживея в 8ми месец бременна болката от раздялата, защо трябваше да остана сама с бебето и да преживея всички неща, които ми се случиха и не бяха никак леки Ами, ако предни път съм ги разделила тях двамата, това е начин да ми върнат, нали. Или пък ситуацията е просто уроци, през които трябва да минем, аз да стана по-силна и уверена, по-мъдра, да се науча да се отстоявам Че, ако не беше станало така да се боря съвсем сама с живота знаеш ли как щях да се науча на тези неща.Точно никак.

# 74
  • Пловдив
Изтрих го, за да не пречи на дискусията, но същината остава.
Не вярвам в настоящи и минали животи, не вярвам в уроци от минали животи.
Не виждам никаква реална причина да приемаме за аксиома, че случайности не съществуват, а всичко е възмездие и ако не е за тоя живот, значи е имало минал. Според мен това е отново човешката природна склонност да се търси справедливост и обяснение. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт