Защо мъжете бягат от жена, която живее с майка си?

• 28 893
  • 895
  •   1
Отговори
# 720
  • София
То живеенето заедно зависи от конфигурацията. Едно е дядовата ръкавичка с 4-5 човека на 70-80 квадрата, друго по-малко хора на двойна площ.
На 18 се изнесох у гаджето ми, но той живееше сам. Иначе не виждам причина да се изнеса от дом, в който имах собствена стая и собствена баня, и в който всички се прибирахме само да спим. Родителите ми пътуваха много, жилището беше доста голямо, не е било проблем да си каня гости, гадже, каквото искам, защото през повечето време си бях сама там. Със синът ми ще е същото, не виждам причина да се прави на самостоятелен и да си губи времето с работа, с която да си плаща наема, вместо да учи и да стажува, за да си развива наученото в университета. Също не бих освободила жилище, от което получавам наем, за да е уж самостоятелен, докато живея сама в 150 квадрата. Принципно говорим. Пък нека и да не си хване гадже, защото не е в някое студио в Люлин, но самостоятелен...

# 721
  • София
От личен опит, повечето самостоятелни мъже поддържат по-подредено и чисто от у нас.

# 722
  • Обран бостан ;)
От личен опит, повечето самостоятелни мъже поддържат по-подредено и чисто от у нас.

Като в казармата - преди посещение на командира на дивизията плаца беше изметен така, че можеше да се лиже с език. Wink

# 723
  • София

Като в казармата - преди посещение на командира на дивизията плаца беше изметен така, че можеше да се лиже с език. Wink
Едно поддържано жилище си личи, дори да има някоя дреха на дивана.

# 724
Е ти не четеш ли из Семейни отношения колко народ създава семейства и ражда деца в бившите детски стаи на мъжете си? И после проблеми със свекърва/свекъри?
Ужас не... но съм чувала за такива снахи, които се нанасят в чужд дом и започват да имат претенции, и да искат да сменят правилата на хора, които цял живот са живели там. Не знам тук синчето или снахата са виновни, но със сигурност не и родителите, колкото и да са с остарели разбирания или порядки, това си е техният дом.
Мои познати момчета винаги са поддържали чисто. На един приятел родителите пенсиори вече решиха да купят апартамент в София, те са от Търново, момчето беше на квартира, но не се премести в техния нов апартамент, а живя още 2 г така с приятелката си и тогава решиха да купуват и те. И всичко това само и само да не се месят неговите родители, да имат свой дом.
Който иска ще пести и докато е на квартира. Дори цял живот под наем е по-добре от живот с родители. Тези, които казват че живеят при тях със сигурност не пестят за жена и деца...защото в един момент като ги имат пак казват, че и е скъпо да се изнесат.
Една позната се върна такя при техните по време на локдауна, изнесе се от квартирата и сега 5г по-късно не може да се върне, защото било много скъпо, тя е на 35 г и живее с техните с малък град без никаква среда... за мен това е много вредно. И през цялото време не пестеше, защото имаше инфлация и т.н. Понякога сякаш е съдба или се забиваш с някакво гадно необмислено решение, което след време ти коства много.
И тези, които живеят на село при родителите на мъжа не пестят, просто защото имат 2 деца животът е скъп, но и си минава , и да минава по този начин, според мен е ужасно.
Друга позната на 40 стана, когато родителите й се усетиха, че тя няма среда и живее у тях, и искаха да й помагат за апартамент да си купи, в крайна сметка взе отделен, но беше изгубила среда и приятели, и пак с майка си само. Естествено нещата могат да се оправят, но човек трябва да се осъзнае и да му бъде приоритет.
И не мисля, че ако живееш с родители се учиш да се съобразяваш, навиците на партньора могат да са съвсем различни, слава Богу.
Все мислих, че мъжете повече се натискат от жените да живеят с родител. А това за горен пост за студент, който да стажува е по-добре от това да плаща наем е съвсем различно. Той най-вероятно ще е на 21-24, тоест току що завършил, ако е в същия град е нормално да му помогнат да си стъпи на краката, и стажът може да ти даде основа за бъдеща работа, това е различно от 30 г човек, който просто му е скъпо да плаща наем/ипотека.

# 725
  • Out of the Mix
Няма как някой да ми дава наклон в нас, абсурд, хаха, да ми казва кое, какво и къде.
Обсъжда се, но ако нещо не е ок, и не ми харесва, няма да стане.

Както и аз - всеки си е устроил, както му е удобно и харесва, и е много селташко да "променяш средата".
Просто не си ли пасвате, next.

То е до отношение всичко.

Не е въпроса в имането, нямането за самостоятелността.
Ето, Таня с нейните примери, еми как да стане?
35-40?
Отдавна "девойките" е трябвало да се преориентират, ако нещо искат.
От селската къща няма кой да ги изведе - идва "принц Чарминг" на белия кон с рикшата, и топур-топур към градо. SmileAnimal UnicornAnimal Racehorse

# 726
То и не всеки иска в града. Селските момичета не ги мислете, според статистиката в селата и малките градове не семейните мъже са повече от несемейните жени, а в София съотношението е обратното.

# 727
  • Пловдив
Една позната се върна такя при техните по време на локдауна, изнесе се от квартирата и сега 5г по-късно не може да се върне, защото било много скъпо, тя е на 35 г и живее с техните с малък град без никаква среда... за мен това е много вредно. И през цялото време не пестеше, защото имаше инфлация и т.н. Понякога сякаш е съдба или се забиваш с някакво гадно необмислено решение, което след време ти коства много.
Извинявай, ама за колко време отнема да събереш пари за няколко наема напред?!?!?! Тази просто не иска и си намира оправдания. Не говорим за самоучастие при покупка на жилище, а за няколко наема. Сама, на 35, за 3 месеца максимум и съм вдигнала гълъбите.

# 728
  • Пловдив
От Пловдив се преместих при мъж на село на 10км от града. За нищо не заменям къщата на село /има къде да живеем в града по принцип/. Въртя над 50км на ден за работа, градина, пазарене, но никак не ми тежи. Това децата ми да имат свободата, аз самата да изляза сутрин да си пия кафето на верандата, да няма кой да ми тропа и да чувам кога комшиите са в тоалетната е благословия.
Пловдив стана по-зле и от село и тепърва ще се баталясва повече - мерси. Възползвам се от нещата от града, но вечер съм си на тишина и свобода.

В Пловдив средна заплата 1300лв., наемите започват от 400 нагоре, колко да спести човек, ако покрива разходи в дома на родителите си...

# 729
Да, но явно като си се откъснал от това и най-вече има причина - работи дистанционно. Ако беше като преди колкото и инфлация, колкото и скъпо щеше да продължи да си плаща наема, защото нямаше избор. А сега... и посотанно се оплаква, че няма среда, и иска събота и неделя да излиза с приятелките в София, но ние като си имаме семейства обикновено правим планове с тях... и тя се сърди.
И аз бих живяла на село, но не и в обща къща с нечии родители. И все пак, ако е тяхна не смятам за редно да се правят някакви промени без разрешение. При онези проблемът не е селото, а че споделят къщата, и в града да е като е споделено жилище за какво ти е?

# 730
  • Обран бостан ;)
То и не всеки иска в града. Селските момичета не ги мислете, според статистиката в селата и малките градове не семейните мъже са повече от несемейните жени, а в София съотношението е обратното.

Според статистиката годишната инфлация за миналата година е 2.74 %

Слезте малко на земята.

# 731
  • Somewhere far away
Дори и да спести, защо да живее на квартира ако си има собствено жилище.

# 732
  • Пловдив

В Пловдив средна заплата 1300лв., наемите започват от 400 нагоре, колко да спести човек, ако покрива разходи в дома на родителите си...
Аз май живея в друг Пловдив. Не познавам човек да взима под 1600 нето. Повечето се въртят около 1800-2200 нето.

# 733
Дори и да спести, защо да живее на квартира ако си има собствено жилище.
Апартаментът на родителите не е собствено жилище, става такъв, когато го наследят. И в тази последователност не разбирам жени, които се нанасят в чужд дом и започват война със свекървите.

# 734
  • София
Дори цял живот под наем е по-добре от живот с родители.
А после под моста на 70 ли? Или родителите са длъжни да ти оставят имота си мейби? Не е "когато го наследят", а "ако го наследят".

А приятелките ти, които от 18 са самостоятелни като мутреси ли са заработвали? Щото на 18 намирам за трудно да печелиш толкова, че да си абсолютно самостоятелен и да плащаш и наеми освен това.

Общи условия

Активация на акаунт