Защо мъжете бягат от жена, която живее с майка си?

• 28 869
  • 895
  •   1
Отговори
# 735
На 18 на общежитие, работиш. Не е трудно и на 18 не ти трябва лукс, че да си мутреса...айде моля.
Срежете я тази пъпна връв.

# 736
И аз на 19 работех и учех паралелно защото ми беше заявено, че ако не работя няма да уча.
Всичко може като нямаш друг избор.

# 737
  • София
Да не изпадаме в крайности, но една година след бала спокойно може да се изнесеш под наем с малко помощ - примерно с приятели или родителите да дадат за депозит или нещо подобно.

# 738
  • Out of the Mix
Кеч,
Не са длъжни родителите, ако трябва да сме честни. Hands Plus1
Но в БГ е по-скоро изключение при кончина на някой от фамилията, в случая родител, като се освободи жилището другите наследници да не "действат", може "късметлия" сам, може и да са 5 човека.
Дори още приживе старите събират и решават кой какво, така се случва, и знаеш, че е така. Simple Smile
Вече фамилните драми, делби и простотии са ясни.
Родителят живее до смъртта си. Аз не познавам и нямам случай около мен някой да е продал предварително или "лишил" детето си от "полагащото" му се. Simple Smile (кавичките са умишлени тук)

Точно обратното - осигурява се на макс до дупка, всичките ми примери са такива - с жилища, образование в чужбина, или просто тристайния, четиристайния, конюшната.
Кой каквото може и какъвто "късмет" имАл.
Вече ти какво си направил с това, животът показва, и от теб си зависи, ще изпиеш ли, хазартнеш, съсипеш.

За възрастта спор няма, кой казва 18, или 20.
Но на 30-35+ аз не съм ок, и не ми е нормално.
Софиянките си седят дома.
Някои от тях били в чужбина, върнали се, взели си ипотека.
Тези от провинцията всички са с ипотеки, с малки изключения под наем, имам такива познати, и няколко бивши.
Имат идеални доходи, и могат да се уредят с "преференциални" вътрешни заеми, но не искат без мъж да "влизат с двата крака", въпреки че по-добре да си изплащат тяхно си вместо под наем.
Шарено е. Wink

П.П. Няма как да приема жена на 30+ живееща дома си, работеща да няма нищо зад гърба си, да живее от заплата до заплата, да няма едни 20-30-40к минимум е така за "черни дни", това даже е малко, даващи й някакво спокойствие, по сериозно планиране, независимост.

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 14:17 от Revoker

# 739
  • Обран бостан ;)
Родителят живее до смъртта си.

А стига Уе Trollface

# 740
  • София
На 18 на общежитие, работиш.
Ясна работа. Това, че вие в София сте голи и боси и автоматично отивате да плащате наем по  30лв и да се топлите с калорифери от по 3 киловата за 10лв, не значи, че това са пазарните цени. А тях много малко хора на 18 могат да си ги позволят.

А на 70 след цял живот под наем?

Revoker, родителите може да са още живи, когато дойде времето, в което няма да можеш да си плащаш наема. И тогава ще живеят пак всички заедно, само че на стари години. Joy

Говори, колкото да не заспи.

# 741
Хахаха не сме голи и боси, спокойно. За мен всеки самостоятелен мъж е по-богат и перспективен за съпруг отколкото такъв живеещ в детската си стая.
Защо до 70 под наем? Цял живот ли родителите ще се дондуркат? Ще работиш, пестиш, ще се обединиш с половинката и ще си вземете дом.

# 742
  • Out of the Mix
Не знам, Кеч, ти нещо се чепкаш с Таня, разтушваш, изпускаш парата анонимно, ти си знаеш, аз говоря практично и реално. : )

Еми, случило се е, ако не може да се плаща наема.
То може и да се наложи да се гледа болен, всичко може.
Може да са се "срещнали двама" и да са се уредили един друг "независимо". Smile
Въпросът е в нагласата, и че "форсмажорното" обстоятелство бих го приел.
Готованщината и мързела, паразитирането, не.

# 743
  • Пловдив
Янтра, радвам се, че и такива хора познаваш.
Но има такива като мен, които не взимат тези пари. И да мога да сменя работата, но към момента приеоритетите са ми друти, с две малки деца - работно време от 8-17ч, почивам уикенди/официални празници, нямам главоболия за болничните, ползвам си отпуската. Работя на бюро, на топло, прекият ми началник е свестен.
Дори по статистика, Пловдив е един от последните по заплащане.
Масово се работи над 8 часа, често и през почивните дни.

# 744
  • София
Нали можеше цял живот под наем. Нещо противоречия. Сега пък щяла да се обединява, демек от мама и тате да се прехвърли на съпруг, като наемът вече не е една вечеря в Хепи.
. Дори цял живот под наем е по-добре от живот с родители.

# 745
Истината е, че ако нямаш жилище като жена от провинцията (пък ако и пари нямаш) не ти остава друг вариант освен да се омъжиш за стабилен мъж с апартамент или ако искаш да се правиш на силна и независима да бачкаш на няколко места, за да можеш да си позволиш ипотека.
В моето обкръжение много жени се омъжиха по сметка - къткат си мъжете и си живеят спокойно.
Е не всяка успява - една се прибра сама и без нищо в бащиното жилище, но тя е по-скоро изключение.
Като знаеш, че няма къде да се прибереш се стремиш да не си разбиваш брака и обикновено не си търсиш за мъж някой алкохолик или пройдоха точно защото знаеш, че сгафиш ли оставаш на пътя.
Ей за туй хич не ни харесват нас провинциалистките.GrinGrinGrin

Иначе може цял живот под наем - в Германия не са умрели при този начин на живот.

# 746
  • София
Мит е, че в Германия масово не притежават жилища. Това не е вярно, особено за семействата. Аз не познавам германец без собствено жилище. И пенсиите не са 300лв.

Просто много от участниците в темата пишат ангро само и само за спорчето.

Връзката е обратно пропорционална всъщност. Точно хората без възможности търпят и насилие, и алкохолизъм и кръшкане. И такива безделници, които по цял ден фукат игрите на компютъра Wink

# 747
Нали можеше цял живот под наем. Нещо противоречия. Сега пък щяла да се обединява, демек от мама и тате да се прехвърли на съпруг, като наемът вече не е една вечеря в Хепи.
. Дори цял живот под наем е по-добре от живот с родители.
Демек си стъпваш на краката като голям човек. Ако смяташ да създаваш семейство с някой мъж е съвсем нормално да си купите общ дом. Ако си успяла сама преди това още по-добре. Всичко е по-добре и уважително пред това да се натискаш при родителите на 30 г. Последното е жалко и тъжно, но всеки сам си преценява как да си прецаква живота. Просто да не се учудват такива жени, че мъжете бягат от тях, обратното също важи. Обикновено си търсиш някой на твоето социално ниво.

# 748
Мит е, че в Германия масово не притежават жилища. Това не е вярно, особено за семействата. Аз не познавам германец без собствено жилище. И пенсиите не са 300лв.

Просто много от участниците в темата пишат ангро само и само за спорчето.

Връзката е обратно пропорционална всъщност. Точно хората без възможности търпят и насилие, и алкохолизъм и кръшкане. И такива безделници, които по цял ден фукат игрите на компютъра Wink

Аз познавам, и семейството живее в апартамента сигурно от 30+ години ако не и 40.. Имат си добри отношения с хазяина и всичко е точно. Отгледаха 2 дъщери и обиколиха кажи речи света.
Но никой май не се замисля, че "пращането на младите" под наем, всъщност предизвиква вдигане на цените на жилища. Накрая, дори и да искаш да си купиш жилище не можеш, защото този който има жилище, което може да продаде си казва - ами аз ще изкарвам повече пари от наем. По същия начин стана и с т.нар. бежанци - надуха се цените (поне в Германия), защото държавата субсидира такива жилища и е отговорна за щетите после.

# 749
Друг е проблема с цените на жилищата. Въпреки интензивното строителство, жилищата за продан са или дефицит, или на нереални спекулантски цени. Нароиха се много еднолични, а и крупни инвеститори, които си пазят парите от инфлацията в недвижимо имущество, някои дори не се занимават да ги отдават под наем.

Общи условия

Активация на акаунт