Защо мъжете бягат от жена, която живее с майка си?

• 28 893
  • 895
  •   1
Отговори
# 750
Мит е, че в Германия масово не притежават жилища. Това не е вярно, особено за семействата. Аз не познавам германец без собствено жилище. И пенсиите не са 300лв.

Просто много от участниците в темата пишат ангро само и само за спорчето.

Връзката е обратно пропорционална всъщност. Точно хората без възможности търпят и насилие, и алкохолизъм и кръшкане. И такива безделници, които по цял ден фукат игрите на компютъра Wink
Съвсем не е така. Близо 42% от Германците притежават жилище. За сравнение този процент в България е … 86.
 Изобщо не е мит. Да, хората притежават, но поддръжката на един имот е много скъпа и подлежи на сериозен контрол, та и хората си правят сметката струва ли си инвестицията в имот, който става непродаваем на старини ако не се поддържа правилно или не може да се продаде на цената, при всичките инвестиции в него.

# 751
  • София
Не казах, че няма, а че не е като в САЩ едва ли не. Че масово се живее под наем. Не е така.
Soleil, потърси същата извадка за образованата част от населението. Повечето си имат и къщи.

За България знаем. Точно затова е смешно да се говори за самостоятелност. Чакат родителите им да се споминат, да намажат нещо.

# 752
  • Обран бостан ;)
Истината е, че ако нямаш жилище като жена от провинцията (пък ако и пари нямаш) не ти остава друг вариант освен да се омъжиш за стабилен мъж с апартамент или ако искаш да се правиш на силна и независима да бачкаш на няколко места, за да можеш да си позволиш ипотека.
В моето обкръжение много жени се омъжиха по сметка - къткат си мъжете и си живеят спокойно.
Е не всяка успява - една се прибра сама и без нищо в бащиното жилище, но тя е по-скоро изключение.
Като знаеш, че няма къде да се прибереш се стремиш да не си разбиваш брака и обикновено не си търсиш за мъж някой алкохолик или пройдоха точно защото знаеш, че сгафиш ли оставаш на пътя.
Ей за туй хич не ни харесват нас провинциалистките.GrinGrinGrin

Те това е истината за стабилните бракове. А не "чувствам, че не ме обича достатъчно" , мрън , врън, айде у село Wink

# 753
Повече от половината население си масово както и да го въртим.

# 754
  • Пловдив
Янтра, радвам се, че и такива хора познаваш.
Но има такива като мен, които не взимат тези пари. И да мога да сменя работата, но към момента приеоритетите са ми друти, с две малки деца - работно време от 8-17ч, почивам уикенди/официални празници, нямам главоболия за болничните, ползвам си отпуската. Работя на бюро, на топло, прекият ми началник е свестен.
Дори по статистика, Пловдив е един от последните по заплащане.
Масово се работи над 8 часа, често и през почивните дни.
Сама казваш - приоритетите са ми други. Значи работа за по-добри пари има, за който иска да я работи. Въпрос на приоритети. Има продавачки в заспали магазинчета ги водят на 4 часа и получават никакви пари. В Лидл взимат повече, обаче се работи.

# 755

Връзката е обратно пропорционална всъщност. Точно хората без възможности търпят и насилие, и алкохолизъм и кръшкане. И такива безделници, които по цял ден фукат игрите на компютъра Wink

Di Solei преди малко ти обори глупостите за масовият германец собственик на апартамент.
Сега е мой ред да отговоря на този ти цитат. Не е задължително жени имащи щастливи бракове, да "търпят" нещо.
И изобщо не разбирам тая злоба щом някоя си живее по-добре то тя задължително трябва да "търпи нещо".

# 756
  • София
Явно логиката ти куца освен немският. Ако А принадлежи на Б, то не следва, че Б принадлежи на А, както и че има връзка със следствие. Щастлив брак не води до търпене на нещо. Но хората, които търпят нещо и са с по-малко възможности, са повече от хората, които търпят нещо и са с възможности.

Масовост значи 80% както е в България, а не половината.

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 17:36 от The Catcher in the Rye

# 757
  • Paris, France
Но хората, които търпят нещо и са с по-малко възможности, са повече от хората, които търпят нещо и са с възможности.

Има финансови, емоционални, физически, социални възможности и не всеки с един вид възможности има и от другите видове. Зависи и от убежденията, какво мислим, че ще се случи ако напуснем партньора.

Памела Андерсън е била жертва на физическо и психологическо насилие, а има доста възможности от всякакъв вид.

# 758
  • София
Невена, всякакви случаи има. И Тина Търнър е била с възможности. Но с едно просто разцъкване на темите, в които пише средностатистическата жена, се вижда, че търпящите изневери, обиди и тъпанарско поведение масово (демек ~75%) са без дом освен родителския, с немного доходна професия, имат голяма дупка и т.н
Единици са жените с имот, професия и подкрепящи родители, които ще търпят сульо.
Така че Ариелката може да си избие от главата фантазията за фаталната провинциалистка (нейна дума).

Нямам намерение да споря повече. Смятам, че хората е темата с много крайни мнения за самостоятелност едва ли не още на 18 и айде давай просто идват от кофти семейства и низвергващи родители, полуизоставени. И рационализират, издигайки на пиедестал невротична самостоятелност и боравейки с крайности. Останалите виждат и плюсове, и минуси.

# 759
Сериозно ли?
Хайде точно за Памела Андерсън да не говорим защото Томи Лий, често се оплакваше от нейни "опити" пак да се събират. Дори и сега когато се ожени отново.
Голямо насилие ще е било щом драпа пак натам пък и настоящата му съпруга гледам, не се е оплакала да яде бой на почивки.

Какви "фатални провинциалистки" те гонят Кетчър?
Ох смешно ми стана.
Да много сме "фатални" защото оставяме мъжете си на спокойствие да изгледат един филм и да изпият една бира след тежък работен ден. И вместо със скандал го посрещаме с мусака и свирка.
Супер сме фатални...

За разлика от вас "нефаталните" дето ще му вдигнат скандал за дето иска пет минути спокойствие на Плейстейшъна след като цял ден се е трепал като куче.

# 760
Темата от самото начало е за 30 г , не за 18. Но е вярно, че 30+ годишни живеещи в детските си са още деца, неготови да създават свое семейство.

# 761
  • София
защото оставяме мъжете си на спокойствие да изгледат един филм и да изпият една бира след тежък работен ден. И вместо със скандал го посрещаме с мусака и свирка.
Сме?! Сериозно ли Joy
Ти си позитивна? И любяща?
Твоя си работа

Таня, именно, не знам защо почнахте да смъквате границата до 18- годишни. Както инщ да го въртиш, на 18 пари и за жилище, и за храна, и за излизания и пътувания няма да имаш. Освен ако не си инфлуенсърка.

# 762
Да "сме" защото много мои познати жени от моя град си устроиха по подобен начин живота и са щастливи. В това число и аз. И нито една от нас не й пука за пари и работа защото както каза една от тях: "преди да си отвориш краката си отваряй очите".
Пък ти се драчи тука за някакви тухли които са преходни дори в държава като Германия.
Много хора ти обориха тезата.

# 763
За мен да живееш на 18г в общежитие, не при вашите е вид самостоятелност, начална стъпка, дори да не работиш още. Някои работят, други не, и пътуванията не трябва да са лукс, съвсем различни са от когато си на 30. Естествено е родителите ти да ти платят образованието. Но ти полагаш някаква основа тогава, и постепенно можеш да продължиш към повече самостоятелност и изкарване на пари след като завършиш. Ако пишеш докторантура и ти плащат за това, но мижави пари, пак е вид градация.
Но често оставането на 18 вкъщи води до неизживян студентски живот, и неизместване по-късно, защото е скъпо.

# 764
  • Пловдив
Какви "фатални провинциалистки" те гонят Кетчър?
Ох смешно ми стана.
Да много сме "фатални" защото оставяме мъжете си на спокойствие да изгледат един филм и да изпият една бира след тежък работен ден. И вместо със скандал го посрещаме с мусака и свирка.
Супер сме фатални...

За разлика от вас "нефаталните" дето ще му вдигнат скандал за дето иска пет минути спокойствие на Плейстейшъна след като цял ден се е трепал като куче.
Леле. Посрещане с мусака и свирка?!?! За 20 години това не се е случвало у нас. Абе не знам къде ги намирате тия мъже да се трепят като кучета, моя работи нормална офисна работа, между другото - точно каквато и аз! И следва ли да очаквам аз мусака и свирка?!

Да "сме" защото много мои познати жени от моя град си устроиха по подобен начин живота и са щастливи. В това число и аз. И нито една от нас не й пука за пари и работа защото както каза една от тях: "преди да си отвориш краката си отваряй очите".
Хайде моля ти се, щастлива точно от теб. Дай да ти разровим мненията назад където се оплакваш от този, последния. Не искам да го правя, ама помня ясно.

Общи условия

Активация на акаунт