Защо мъжете бягат от жена, която живее с майка си?

• 28 830
  • 895
  •   1
Отговори
# 75
Настоявам, защото и в двата случая мъжете са декларирали, че са свободни и са показвали интерес повече от секс. Показвали са, че харесват жената като човек, а не само за ... Едното бързо между другото. И така поставят жената в чуденка, че нещо с нея вътрешно (характера й) не е наред. И след като са изчезнали, явно всички вие сте прави, че идеята е било просто за секс, а тези жени са се надявали на нещо повече.

То в началото всички "настояват". Нали трябва да ви излъжем някак. Хубаво е една жена много да не вярва на думи, принципно. Още повече такива, дето ги чувате по 20 пъти на ден от всякакви мъже.

А тия чуденки от къв зор са? На 30 би трябвало да сме всички наясно, че никой нищо не ни дължи - още повече на практика непознати хора. И аз да бях - и аз нямаше да им се обяснявам що съм си заминал. Не е било моето и толкова. Приказки за сериозности на първата/втората седмица са меко казано несериозни от възрастни хора и би трябвало достатъчно ярко да ви светва червената лампичка.

Последна редакция: пт, 20 дек 2024, 16:25 от duhduh

# 76
Да отидеш на 19 да живееш с по-възрастни с 5+ години мъж, който да плаща наема и да покрива финансовите дупки, не е да си самостоятелен.

Не говоря за богати гаджета, то толкова много богати гаджета за всички няма. Просто хора, които са на друг етап от живота си и вече имат някакъв стабилен доход или са получили жилище от някъде, или дори са в точно същото положение, обаче с два дохода един наем и една ипотека се плащат по-лесно, отколкото с един.

Споменавала съм вече, хора на около 50 години, живели в София от студенти, плащащи наем, видяха явно, че няма да купят и се прибраха в родния си град, ХО бачкат. Стари моми и ергени, така да се каже, без някакви сериозни връзки и на тази възраст без партньор, си се прибраха при родителите.

# 77
  • София
Декларациите, ако не са нотариално заверени, то хич не се броят Laughing

Момичета и не точно момичета, гледайте какво правят, не какво говорят.
Аз се опитвам да наливам в канчето на една моя приятелка, ама не става. Накрая все използвана и изоставена. Като не вдява....

# 78
  • Melmak
Просто във форума се гледат някакви крайности. Едва ли не като кажеш, че е хубаво да си самостоятелен и те питат на 18 ти пътя ли си хвана? Ами не, просто нещата в живота се случват плавно и постепенно. Не е зора на деня след бала да ти връчат вашите багажчето. Дори да си студент и да те издържат, не значи да нямаш никаква самостоятелност. Тия неща се учат, хора живели цял живот с техните с много неща може да са неоправни.

Така че, реге, не е въпроса, че е лошо как като студентка са те издържали. Въпросът е човек след студентството да се ориентира към самостоятелност. А не на 30 да се прибира при маминка след поредната неуспешна връзка или за по-лесно.

Кукумицинка, на 50 ако не си успял да създадеш семейство, то кога? Вероятно ако бяха с деца и съпруг, щяха да си седят в големия град.
Не всяка се е хванала с по-голям мъж. А и да се е хванала, не е гаранция, че тя на 19, той на 24 е много развил кариера и доходи… въобще в периода до завършването и година-две след това доходите не са уау. Но като са двама някак могат да плащат сметки, наеми и да си покриват разходите.

# 79
Е, да де, като са двама. Дано не става така да се окажат извън двойка, че нещата ще загрубеят.

# 80
  • София
Декларациите, ако не са нотариално заверени, то хич не се броят Laughing

Момичета и не точно момичета, гледайте какво правят, не какво говорят.
Аз се опитвам да наливам в канчето на една моя приятелка, ама не става. Накрая все използвана и изоставена. Като не вдява....
С възрастта "оглушавам" все повече. В смисъл хич не слушам какво ми говорят мъжете.
Гледам действията и реалните неща.

# 81
Значи, като говорим за самостоятелност, нямаме предвид само финансовата такава. Ясно е, че докато учиш, родителите помагат. Говорим за социални и практически умения, които едва ли ще придобиеш, ако никога не си предизвикан да излезеш от познатото и от зоната на комфорт.
Живеейки със съквартиранти например, се научаваш да си гъвкав, да общуваш и да се съобразяваш с хора, съвсем различни от теб, да правиш разумни компромиси в съжителството, да отстояваш границите си, да приемаш и разбираш хора, израсли в друга среда и култура. Социални умения, толкова важни за бъдещите взаимоотношения, не само в брака, а и в професията.

# 82
Ако аз бях една неомъжена жена на 25-30 и живея в същия град, като родителите ми, не виждам защо да живея отделно. Особено майка ми е останала сама, да живеем двете сами в отделни жилища и да вием срещу луната - за какво?
Това нямаше да ме направи по-несамостоятелна, отколкото ако имах съквартирантка.

И за мен темата е абсурдна - очеизвадно е защо са избягали мъжете.

# 83
  • Melmak
Хаха, ако бях неомъжена 25-30 годишна щях да се скъсвам от купони и пътувания, майка ми щях да я виждам сигурно 1 път месечно. 😁😁😁

Значи, като говорим за самостоятелност, нямаме предвид само финансовата такава. Ясно е, че докато учиш, родителите помагат. Говорим за социални и практически умения, които едва ли ще придобиеш, ако никога не си предизвикан да излезеш от познатото и от зоната на комфорт.
Живеейки със съквартиранти например, се научаваш да си гъвкав, да общуваш и да се съобразяваш с хора, съвсем различни от теб, да правиш разумни компромиси в съжителството, да отстояваш границите си, да приемаш и разбираш хора, израсли в друга среда и култура. Социални умения, толкова важни за бъдещите взаимоотношения, не само в брака, а и в професията.

Точно. Много добре го написа.

В крайна сметка не зависи от нас на какво родно семейство сме случили, дали сме от село, град или ще получим ли наследствени апартаменти, дори дали ще случим на що-годе читави родители или ще живеем с баща пияница или нещо подобно. Въпросът е от тия ситуации какво правим, как се развиваме и как реагираме.

Също така всеки избор има някакви последствия. Самостоятелният живот е финансово по-скъп, но учи на много неща.
Дали една жена избира да е държанка, любовница, майка и домакиня, работохолик или нещо не толкова крайно, няма значение за нас. Проблемът е ако тя самата не е доволна с последиците от изборите си.

# 84
Казах, че на около 50 са сами и без деца, което не значи, че през цялото време е било така. За едната даже съм сигурна, че е имала връзки. Много красива, с много ухажори, с едно червено червило съм я запомнила, винаги беше с червено червило. Родителите ѝ живееха близо до баба ми, и съм я виждала по празници да идва с мъж, през годините и повече от един. Но на 50 няма мъж и деца.

Много хора правят големи компромиси и търпят лошо отношение, живеейки при някого без наем. И това не са само майки с невръстни дечица, а и мъже дори, така че ако от родителите си се пренесъл да си самостоятелен при някого, далеч не е същото като да си сам или със съквартиранти.

# 85
Така или иначе, в случая не това е било причината да си бият шута.

# 86
  • Melmak
Ами то да търпиш лошо отношение пак говори за някакъв дефицит или страх. Защо го търпиш? От половинка още повече? Евтиното излиза скъпо. Да си намериш патерица за разходите, но да не си щастлив?

Истории много, не мисля, че можем да знаем с точност какво се е случило на твоята позната с червеното червило. Понеже аз виждам от първо лице друг пример. Мъж и жена с много “таен брак” над 10 г, който се разпадна, защото нямат деца. Тя жилище си е купила за тия години, но на 50 разведена и сама. Отстрани може да са мислели, че даже мъж си няма. Ама не е от София и у техните ходи само на празници и да ги вижда.

# 87
Мен пък животът със съквартиранти ме научи единствено да избягвам съквартирантите. Съобразителността родителите ми я възпитаха около 15 години преди да заживея с чужди хора.
По принцип житейски и част от социалните умения се усвояват изключително бързо, ако човек има желание. Това захласване как някой скоростно се бил научил на елементарни неща в студентските години е странно - като гледам какво се коментира, от споменаваното половината неща трябва вече да си ги 'носиш' от детската градина, а другата половина при желание се научава наистина бързо. Точно желанието липсва.

# 88
  • София
Хора и съдби всякакви. А имам пък 2-3 съседки из Младост, вече трябва да са към 40 годишни и точно си ходят сами, защото живеят с родителите.

# 89
  • София
Просто не са я харесали, а не че живее с мама.

Общи условия

Активация на акаунт