Защо мъжете бягат от жена, която живее с майка си?

• 29 184
  • 895
  •   1
Отговори
# 270

Поне 100 българи са ми казвали, че искат партньорка, да му е опора. Еми аз мъже не подпирам. Живеейки сама пестях повече, отколкото жените на въпросните и без да готвя и домакинствам всеки ден.

Чудно и аз това все от българи само съм го чувала.
Като се хванах с немец оня и българските му приятели ме изкараха едва ли не лека жена, която се е "продала за пари", нищо, че продължавах да работя, ама комплекси кво да правиш.

И знаеш ли голям кеф е да не подпираш мъж. Обаче като го заявиш гласно те обявяват за "златотърсачка" без значение дали работиш или не. Щом не се гърбиш наравно с него във всичко си боклук - точка.

Обаче същите тия са най-гласовити като видят, че потенциалното им гадже все още живее с родителите си.

# 271
  • По света и у нас
Ти къде го намери този немец дето те издържа? Аз чувам че немците били много разделителни в сметките.

# 272
Ти къде го намери този немец дето те издържа? Аз чувам че немците били много разделителни в сметките.

Не са всички такива, зависи много от възпитанието.
Много германци са с източноевропейки - сигурно има защо. Познавам много българки щастливо женени за германци, ако бяха толкова стиснати както се говори браковете им нямаше да просъществуват.

И да не всичко е пари, много е и отношение (понеже знам как ще подскочат някои).
Обаче като си студен и озлобен само пари са ти в главата.

И точно тези мъже се озъртат дали ти имаш собствено жилище и някакви акции.

Но, ако ти попиташ за същото край! Меркантилна, златотърсачка, к*рва!

# 273
Всички жени в семейството ми работят, на 60 години е най-възрастната и работи 6 дни в седмицата на пълен работен ден. В семейството на мъжа ми повечето жени не работят. Мъжете са длъжни да ги издържат. Някои работят по собствено желание и неща, които им доставят удоволствие. Не са длъжни да харчат от парите, които изкарват за домакинството. Докато се омъжат живеят при семействата си. Ако се скарат с мъжете си или ще се развеждат - пак си отиват у родителите. Винаги са приемани и гледани. Живеех сама и се издържах сама през студентските си години.  Допреди да се омъжа работех и учех нон-стоп за да си подсигуря нужното( квалификации, дипломи , езици)  ако ми се наложи пак да се самоиздържам. Нямам проблем с това. И в момента работя.Какво сте ги захванали тия майки . Че то с мама се живее най-удобно. Да ми е жива и здрава , да живее дълго и да си прекарваме време заедно. Мъжа ми също много се разбира с майка ми, даже застава на нейна страна ако нещо се сдърпаме.

Последна редакция: вт, 24 дек 2024, 16:21 от •MERA•

# 274
  • София
В България е доста рисковано да те издържа мъж. Като се омете и ще изпраща 200 лв на дете, а неработилата жена какво ще прави? Да сме в Щатите, има издръжка и за жените, доколкото е по-традиционно да имат 3-4-5 деца и да работят домакини и майки, тук жените винаги са работели и не знам кой би се навил на подобно нещо и с кой акъл. Ако и изобщо се предлага от мъж.
Домакините, които познавам си имат собствени наследствени пари за сигурност. А иначе домакиня си е работа и с едно, а да не говорим с повече деца.

# 275
То в България и аз бях сочена за материалистка. Обикновено от мъже, които смятаха, че имат само едно задължение и то е да ходят на някаква си работа. Докато аз работех, учех езици и трупах дипломи. Домакините също си работят здраво, на мен домакинската работа ми е тежка, не ми доставя удоволствие. Евала на жени, които вършат всичко сами, но не е моето и не бих го правила , освен ако не е наложително.

# 276
И ей така между другото много повече жени биха се навили да станат завряни снахи (от чиста любов и простия), но не и мъже. Пак плюс за жените...

Нали понеже жените са много меркантилни - друг път...

Последна редакция: вт, 24 дек 2024, 16:12 от Arielle

# 277
  • По света и у нас
Ти ако си мислиш че има издръжка в Америка.. Мъжете реват от трибуните на соц медиите, че трябвло да платят някакви мизерни парици на жените си, скатават се и се правят на безработни за да не плащат - и се представя,че жените живеели добре.
А всъщност разведените майки работят, най-често са закачени за децата 100%, а мъжа е свободен да си ходи където иска, не е никак по различно от Бг. Знаеш ли колко жени плащат детски издръжки на мъжете си, защото имат по-висок доход от мъжете си! И трябва тя да изравни стандарта на живот в двете къщи. Пълно е!

Последна редакция: вт, 24 дек 2024, 16:19 от PriMadonna

# 278
Не искам мъж да ме издържа, никога не съм искала. Винаги ми е било по- добре, когато аз съм била повече печелившата, т.е. почти винаги. Ама както дойде в живота.
Германец да издържа жена си не съм срещала, не е в техния манталитет.

# 279
  • София
Повтарям се, но с какъв морален ценз хора, и то мъже, с подарени имоти говорят за независимост и съдят жените в обкръжението си?
Колкото и да не ви изнася 20 години планиране на финансите всеки божи месец, търсене на начини за план Б е много по - голяма самостоятелност от това да се изпереш и да си сготвиш.

# 280
Снощи се събирахме с приятелки, та едната сподели, че откакто е започнала да изкарва повече пари от партньора си е започнала да вижда повече негативните му страни и загубила сексуален интерес…

# 281
Да ме глези,да ме подкрепя, да планира, да ме вози, да организира, да ми купува подаръци, да ми плаща, да ме води по екскурзии, които той е организирал и тн. Пък аз... аз просто ще съм красива и послушна и ще казвам "добре, мило, ще дойда на Малдивите с теб"

Значи... да се държа с теб както с котката си?

# 282
  • Paris, France

Доста приятелки и съученички се изпожениха с немци и 30-40% още не работят. Не знам младото поколение немци какви са, но мъжете на моите познати масово бяха отгледани от майки домакини за разлика от нас. Съответно не натискаха жените си да работят, даже и образованите, срещнати в западни университети. След децата някои започнаха почасова работа, по 20ч седмично. Нито един германец не шитна българката защото не работи, не работи достатъчно, не вкарва колкото него, няма къща, няма кола. На някои мъжете им и тъстовете измъкнаха и на едните майката на жената още живее с тях. Изнасяше се само като се ожени за n-ти път. Общо взето не са неприятни или трудни мъже, освен това, че държат жената доста да чисти. Това ми е казвано от поне 10 жени. Друго не ги бърка.  

Две насладиха пенсиите на мъжете си и на 100%, но не знам за всички ли е или само за определена категория работещи. Това понеже са били домакини и са гледали дете. Едната се прибра в БГ и остави къщата на сина им. Недалеч от Страсбург живееха. Тя е 50ти набор и не знам дали сега законите им са същите.

Вечер швабчо се задоволява със затоплена крем-супа, от готовите и малко полуфабрикат. Не е кат Ганьо и не се оплаква. Също и пазаруват сами.

# 283
  • София
Снощи се събирахме с приятелки, та едната сподели, че откакто е започнала да изкарва повече пари от партньора си е започнала да вижда повече негативните му страни и загубила сексуален интерес…

Доста тъжно е това, един вид ако жената е много успешна финансово си прецаква либидото. Доста тъпо не мислиете ли .. иначе вярвам на върпосната, че наистина така се чувства. Интересно ми е какъв съвет ѝ дадохте ?

# 284
Абсолютно се случва. Жената харесва мъжа да я превъзхожда. Представи какъв мъж си, да живееш в свят, който е проектиран така че да просперираш. И накрая жена, която живее в свят, който е проектиран да я спира да се развива, те изпреварва.

Общи условия

Активация на акаунт