Защо мъжете бягат от жена, която живее с майка си?

• 29 186
  • 895
  •   1
Отговори
# 285
Снощи се събирахме с приятелки, та едната сподели, че откакто е започнала да изкарва повече пари от партньора си е започнала да вижда повече негативните му страни и загубила сексуален интерес…

Доста тъжно е това, един вид ако жената е много успешна финансово си прецаква либидото. Доста тъпо не мислиете ли .. иначе вярвам на върпосната, че наистина така се чувства. Интересно ми е какъв съвет ѝ дадохте ?

Не мисля, че си е прецакала либидото, по-скоро си е вдигнала критериите за атрактивен и сексапилен мъж.

# 286
Май точно либидото ѝ не е пострадало, а оценката за мъжа ѝ. По мои впечатления това се случва в двойки, където вече е съществувало напрежение по линия на доходите и кой колко носи - когато ролите се разменят, напрежението не изчезва, защото и обидата не изчезва.

# 287
Ами никоя не иска льольо. А мъж, който може да се перчи единствено на някоя изпаднала женица, но в мъжкия му свят е кръгла нула, си е льольо.

# 288
Снощи се събирахме с приятелки, та едната сподели, че откакто е започнала да изкарва повече пари от партньора си е започнала да вижда повече негативните му страни и загубила сексуален интерес…

Доста тъжно е това, един вид ако жената е много успешна финансово си прецаква либидото. Доста тъпо не мислиете ли .. иначе вярвам на върпосната, че наистина така се чувства.

Не е проблемът във финансовия успех на жената. Цялостно отношенията им, явно, дали от началото, дали от някакъв момент нататък, не са били здравословни.

Възможно е да е загубила привличането, което за нас жените минава и през възхищението, уважението към партньора, наистина обичаме да ни превъзхождат - физически, финансово.

Може той да е от типа мъже, които се идентифицират прекалено с печеленето на пари, без да притежават привлекателни мъжки качества иначе, и сега, като са се обърнали ролите, да се е сдухал и да се държи подобаващо. И за двата пола сдуханяците не са секси, и от това да й е спаднало либидото.

Може и тя да го е възприемала като провайдер и да е правила секс с него, за да подсигури притока на неговите ресурси към нея, и сега, като тя има повече финанси, да й се е отщяло - тя така и така си има вече. Всичко може да е. Също и комплексно.

Но е повече от ясно, че не им е читава динамиката и тя не се чувства привлечена от него като мъж. Иначе с успеха идва и по-високо либидо и тя би трябвало още повече да не го оставя на мира и да разгори страстта между двамата. Успешните хора, също както тези, които спортуват редовно, имат по-висок тестостерон и високо либидо.

Последна редакция: ср, 25 дек 2024, 23:15 от Анонимен

# 289
Изчаках  да видя дали някой ще го каже и се радвам , че Bridgette и handsOfTime го направиха  :
“ Възможно е да е загубила привличането, което за нас жените минава и през възхищението, уважението към партньора, наистина обичаме да ни превъзхождат - физически, финансово.”

“ Жената харесва мъжа да я превъзхожда.”

Ето тук в ключа за палатката. Правилно каза и EmmaT, имаше си натрупано напрежение. А какво я посъветвах аз loodsman - да седне и да си припомни всички негови добри качества и защо е била с него през изминалите години, а те не са малко. В този конкретен случай, той се е сдухал и се е затворил в себе си докато тя иска да правят повече неща заедно ,вместо той да се затваря в себе си и да пърди на дивана. Снощи ми писа да ми благодари за съветите ,че са били на вечеря навън и са се разбрали да правят повече неща заедно. В този ред на мисли, аз също предпочитам мъжа да ме превъзхожда в нещо, което да буди възхищение в мен.

Последна редакция: ср, 25 дек 2024, 15:10 от •MERA•

# 290
Ма естествено. Мъжът трябва да надгражда живота ти. Да ти дава нещо повече от това, което сама си осигуряваш. Иначе за кво ти е..
И не говоря само материално, да не се разбира само в този аспект.

# 291
Аз не искам мъжът да ме превъзхожда. Партньорите трябва да са сравнително равнопоставени. Мазната женичка мяу мяу да чака Силният Мъж да я погали по главичката и да я дундурка? Че нали това си има цена, която аз не бих искала да плащам.

# 292
Аз искам, особено физически. А силният мъж ще те кара "да плащаш" някаква цена, ако е комплексар. Ако е емоционално здрав и балансиран, няма, и ще ти е супер с него.

# 293
Абсолютно се случва. Жената харесва мъжа да я превъзхожда. Представи какъв мъж си, да живееш в свят, който е проектиран така че да просперираш. И накрая жена, която живее в свят, който е проектиран да я спира да се развива, те изпреварва.
Ба как ли пък няма да ми харесва да ме превъзхождал?! Жената иска равен на нея мъж. Всъщност всеки трябва да иска равен на него партньор. Това с жената иска да я превъзхождат, пък мъжа иска слаба и хрисима женичка са клишета за слабаци.
Ма естествено. Мъжът трябва да надгражда живота ти. Да ти дава нещо повече от това, което сама си осигуряваш. Иначе за кво ти е..
Какво да ми надгражда?! Нищо не трябва да ми дава никой. Мъжът и жената се събират да им е добре заедно и каквото им липсва си го осигуряват двамата. Симбиоза се нарича. Ако няма баланс отиваме към паразитизъм.

# 294

Ама аз пак не разбрах. Ако мъжете трябва да надграждаме вашите животи, а вие сте само да ни красите леглата и да ходите по почивки, понеже не можело да сте ни опора на нас - за какво сте ни жените? Grinning Твоята логика специфично ми куца някъде на мен.

# 295
Е, нормално, трябва да се вкара мислене, тропането по масата вече не върви.

# 296
Тук никой не говори за жена , без качества, възможности и способности, която да чака да бъде дундуркана и гледана.Поне не такава е жената в казуса с моята приятелка. Ако ще трябва да си снижавам моя стандарт на живот за да се напасна на по-ниско ниво , не мерси. Правила съм го, не се получаваха нещата. Може да се получат ако сме на равни стандарти, но в казуса разгледахме какво става когато жената започне да надгражда стандарта - мъжа се сдухва, тя започва да гледа на него малко по-отгоре. Това е единичен случай, разбира се и не важи за всички двойки.

Последна редакция: ср, 25 дек 2024, 15:12 от •MERA•

# 297
Че то не е задължително всеки да има мъж/жена. Щом не виждаш смисъл, стоиш си сам. Нали тва обяснявам.

# 298
Този мъж е пътник.
Това не значи обаче, че и жената ще намери мистър Райт след това. Първо, защото мистър Райт вече си е намерил "неговата си" жена. И второ, защото жените може да харесват мъже, които ги превъзхождат, но мъжете не харесват кой знае колко жени, с които да си мерят заплатите. Мъжът може да прави 100 пъти повече от жена си финасово и пак да я обича по стщия начин както и ако са били и двамата цървули.
Самият факт, че жената изтъква по-добрата си заплата и отношението и със либидото означава, че това не е връзка, а сделка. И незнам колко "стоенето на канапето' има връзка с това. Един мъж може да стои на канапето и да прави милиони на седмица. Тук приятелката на колежката е вдигнала мизата. И като на покер вдига "all in". Но в живота има винаги и следващи раздавания. Какво ще стане, ако утре заплатат пресъхне?

# 299
Ако парите са залог за уважение в семейството, проблемът вече е налице. Без значение кой е "отгоре" към момента.

Общи условия

Активация на акаунт