Защо мъжете бягат от жена, която живее с майка си?

• 29 129
  • 895
  •   1
Отговори
# 330
Има едно мн яко клипче с една рускиня и един я пита дали е съгласна на 50/50. И тя вика "оода, разбира се, 50% от всичко твое става мое - половината от къщата ти, половината от сметката ти и тн." И тоя вика "а наема ще делим ли" и тя "ма какъв наем, ти трябва да ми купиш апартамент" и после го пита кво донася той на масата и оня мънка там "ми разсмивам те" и тя вика "е да с това 50/50" и после вика "ще те защитавам" и тя "ама аз съм рускиня,не ми трябва да ме защитава някой" Sunglasses
Сигурно сте хо слещали постоянно се върти в тиктока. Мн забавно Joy

# 331
  • Melmak
Тази тема от къде тръгна и къде стигна.

То доминиране, то финанси, то чудо.

Има жени, които изкарват повече пари от мъжа си в продължителен период от време или дори за цялото съществуване на връзката. Ако това работи за семейството им, кои сме ние да ги съдим.

Не разбирам форумните мантри. Уж на всяка “навряла се у свекърва си” или живееща с мъжа си в негово жилище казвате, че е трябвало да се подсигури, да работи, че да има нещо на страни. Сега пък какъв е тоя льольо, коя ще го търпи, ако не изкарва повечето пари в семейството, че жената да ходела само по почивки и даже той да ги организира, плати.

Наистина не знам, аз явно падам от някоя друга планета. Ако погледнем работещите млади семейства (понеже съм около 30 и близките ми приятели са в такава граница 30-40 годишни) то и жените работят, и мъжете. И разходите им са съвместни, кредитите, ипотеките също.

# 332
  • София
Всичко поемам наравно (даже повече), защото преди връзката винаги съм си бил самостоятелен, и в моя бит (имот) сам съм си вършил всичко, а и не ми тежи. Чужди хора да ми влизат, какво остава "шетат", не обичам.
В момента нямам нужда да плащам.
Ако след години съм в голяма къща, тип с басейна, ще видим.
Може би градинар и за бесейна.

Така, както го описа, ми стана интересно, колко дълго ти е най-продължителното съжителство с жена?

Иначе много мъже са си вършили много неща, когато са живеели сами, но интересно защо смятат, че щом се обвържат, те автоматично стават задължение на жената, Joy

# 333
  • София
Домакинството на един работещ мъж, който много често живее на готова храна, е на светлинни години от домакинството на семейство с едно дете даже.

# 334
Домакинството на сам мъж.... Пералня светло+тъмно+бяло без цветоулавящи кърпички, боксерки и зимна шуба заедно.  Храна - топла витрина, тейкауей, сухоежбини, заведения. Чистене - то няма много, не цапа.
Обаче дойде ли жена, внезапно се забелязва как бялата тениска е станала сива, очаква се прясно приготвена храна всеки ден и домът се оказва доста зацапан.
Изводът - амче жената е виновна! Той самотният мъж си е съвсем наред и чудесно се справя самичък и без жена.

# 335
Hechicera, виж сега, аз примерно съм се осигурила. Имам си дете, дом, кола, котка, които сама си издържам, работя си, плащам си почивките за мен и детето, спиралите, кремчетата, процедурите, чантичките и всичко от-до. Единствено БНД ми дава издръжка за детето. Та, ако проимам някога друг мъж, то освен единственото нещо, което не мога сама /качествен секс/, то трябва да ми осигурява и някакви други неща над тия, които сама си осигурявам. Иначе за кво ще ми е? Ще е нужно да ми облекчава ежедневието и да ми предоставя неща, които не мога сама. Толкова е елементарно. Не знам кое е толкова сложно за разбиране.

# 336
Всеки човек, който се опари ЯКО, вдига критериите и изискванията към отсрещната страна. Нормална, защитна реакция.
Що да се задоволяваш с кво да е, след, като можеш и сам да си поддържаш стандарта и живота.
Ако, се прояви човек, то той трябва да ти облекчава битието, не да тежи, като воденичен камък .

# 337
  • Melmak
Мая, съжалявам, че приравняваш мъжа само до секса.
Наистина. То уж просто, а в същност е доста сложно. В днешно време всяка жена може да си подсигури изброеното от теб. Не сме преди 100 години в селата, да учим макс до 4 клас и да мрем от бедност.

Повечето сме учили, работим, изкарваме някакви пари, с които да се подсигурим. Аз също, само дете и котка нямам. Но не принизявам мъжа си ни до секс, ни до някакъв банкомат, който плаща почивките ми и ме разнообразява.

Когато има чувства и любов не е най-важното дали ще ходиш на Малдиви. Да, скъпичко е и е хубаво, ама барем двама работещи ще извадят по 6 к всеки и ще съберат за 1 седмица в хубав ризорт, около 12 к излиза.

Аз и сама мога да си ги събера, не ми е зор. Но някак важно е с кого ги преживяваш тия неща.

# 338
  • София
Ама не Малдивите, ама поне една ... Сапарева баня, нали. И ако може да не си я цепим 50/50.
Впрочем, докато бях семейна, повечето летни почивки ги плащах аз. Така се получаваше, че по това време -юни или септември - взимах малко повече пари накуп.

# 339
Това с чистенето, гладенето, прането , пазаруването, готвенето и т.н. малко сякаш сами му придаваме по-голямо значение отколкото реално има за мъжете. ММ не обича да го прави, но пазарува със списък, например. Ми и аз не обичам домакинската работа .Ако имам желание ще сготвя, ако не - поръчваме храна. Никога не съм се показвала като перфектната домакиня, че да очаква от мен първо, второ и десерт за вечеря ( има ресторанти и тейкъуей), изпрани,изгладени и подредени по цвят на закачалки  ризи (химическо) или блестящ от чистота дом ( ако държи на професионално почистване да се хваща да чисти или  ще плащаме за чистачка).Алтернативи винаги има, стига да има желание за  разбирателство и компромиси.

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 15:50 от •MERA•

# 340
Ами мен са ме питали защо не готвя, каква жена съм, а също така са ми казвали да МУ чистя, защото съм жена. Иначе и аз не смятам, че в един нормален живот с нормални близки битовите глупости са особен принос. В случая явно коментираме ненормалните прояви.

# 341
  • Melmak
Ама не Малдивите, ама поне една ... Сапарева баня, нали. И ако може да не си я цепим 50/50.
Впрочем, докато бях семейна, повечето летни почивки ги плащах аз. Така се получаваше, че по това време -юни или септември - взимах малко повече пари накуп.

За Малдивите хванах, защото е споменато преди 1-2 страници. А и го разглеждах като опция за меден месец, но се отказахме и съм проверявала цените скоро, преди няколко месеца.

Иначе няма лошо и на Сапарева баня. Просто не мисля, че едно семейство опира да гледа кой колко е платил до стотинка. Аз обичам да организирам почивките и го правя с голямо удоволствие. С часове мога да ровя за оферти, места, билети и да правя роудмап къде да обиколим. Не ми е зор той да го организира. Но и не смятам дали съм дала 50€ повече или по-малко.

# 342
  • Out of the Mix
Лъвица, няма да коментирам личния ми живот - минало, свършено, настояще, бъдеще, във връзка ли съм, или не, но понеже си възпитана и интелигентна, ще ти отговоря с една дума - > години, и не е била 1.
Обичам да съм в дълги връзки, мимолетни гадженца не е за мен.

За "многото мъже" - техен проблем, аз нямам такива обструкции, една жена се чувства повече от прекрасно с мен.

Последна редакция: пт, 27 дек 2024, 16:14 от Revoker

# 343
С моята даже като ученици не си брояхме стотинките, кой колко е дал и колко дължал. Малко смешно ми ставаше тогава, като видя двойка да си броят стотинките един на друг. И сега ми е смешно като се говорят такива неща от възрастни хора във всяка втора тема. Сакън да не се прекарате. Като излезнат от вашата карта парите - накрая нали пак ще бутате месеца със сума равна на сбора от заплатите ви? Все тая от чия карта са излезли.

# 344
Ами мен са ме питали защо не готвя, каква жена съм, а също така са ми казвали да МУ чистя, защото съм жена. Иначе и аз не смятам, че в един нормален живот с нормални близки битовите глупости са особен принос. В случая явно коментираме ненормалните прояви.

Може. Аз не съм казала, че въобще не готвя. Обаче ако съм изморена или нямам никакво желание да сготвя ,няма да се очаква от мен да го направя на всяка цена. Чистя колкото на мен да ми е комфортно, ако държи на повече - да допринася , ако не иска - плащаме на чистачка. Имаме приятелско семейство, в което жената работи на висока позиция  в банка, мъжа поради здравословни проблеми се грижи за домакинството и децата. Нито единия не се е оплакал до ден днешен . Всякакви примери има, пак до желание за разбирателство и компромиси опират нещата.

Общи условия

Активация на акаунт