Защо мъжете бягат от жена, която живее с майка си?

• 29 101
  • 895
  •   1
Отговори
# 435
Супер. Обаче те първо още не са изплатили голямата ипотека и второ, не знаеш как са събрали първата вноска. Може да имат имот, продаден от роднини, както и много други алтернативи Simple Smile

# 436
Е, то и аз на 30 години си купих голям апартамент в центъра на София, с ипотека. Ама не сама, а с мъжът ми. Самоучастието за който дойде от продажбата на друг голям и хубав апартамент в провинцията, отново купен с ипотека, една година преди това, просто се бяха вдигнали цените тогава с почти 70 процента за една година. А пък апартамента в провинцията беше купен със самоучастието от продажбата на трети апартамент, малък и евтин, отново купен с ипотека, като тук за самоучастието  ми бяха помогнали моите родители две години преди това. Ама не се имах за успяла и самостоятелна, въпреки, че тогава заплатата ми беше двойна на средната за София. Ако мъжът ми ме беше изоставил тогава с малко дете, в никакъв случай нямаше да се справя сама. Нито с ипотеката, нито с отглеждането на едно, а и по късно второ дете. Така че нека някои хора, които имат грижа единствено за собствения си за$ник, и сами, на свое име, една боксоноера в Обеля не са си купили, да не обясняват колко са успешни, самостоятилни и велики, гъвкави и адаптивни.
И колко МНОГО са постигнали САМИ в живота.

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 21:24 от Прекрасная Василиса

# 437
  • София
Е, знам Laughing

# 438
  • Melmak
Ох, оня ден василиса писа, че съм живеела под наем. Днес много ми знае гарсониерите в Облеля.

Преквалификацията и допълнителната квалификация не са забранени, не са чак толкова непосилни. Много професии са добре платени, ама не са кой знае колко квалитетни. Понеже аз на маникюристките не им завиждам, ще кажа наистина, може много да се изкарва от това с няколко курса. И работното време да е гъвкаво. Ама не всеки ще зареже работа в банка и ще си хвърли дипломата, понеже.. нали е друго да се работи в банка. Просто не приемам, когато човек се оплаква и реве. Не сме с равен старт, формирани сме с различно възпитание дори от семейството си. Имаме различни умения, знания. Един е получил вноска за апартамент, друг добро образование, трети курс по език, друг не е получил нищо от това. Няма как да стартираме еднакво. Просто някои избират по-лесното.

# 439
На тебе не ти е било чак толкова трудно обаче. От 20годишна си подпомагана от гаджето си и сега делиш с него. Много е нахално да съдиш онези, които правят същото, ама с майка си. Голямата част от тях не са подпомогнати чак толкова, че да сменят попрището през няколко години, каквато привилегия имаш ти.
Плюс това е адски грозно да пускаш оплаквания от статуквото си анонимно, а пък с ника си си супер успяла и да ковеш другите.

# 440
  • Paris, France
Ако мъжът ми ме беше изоставил тогава с малко дете, в никакъв случай нямаше да се справя сама. Нито с ипотеката, нито с отглеждането на едно, а и по късно второ дете.

Но без деца щеше да се справяш съвсем добре.

Аз забелязах, че доста хора без жилища и без помощ от родители учат, работят, гърбят се с ипотеки и раждат и отглеждат деца, а такива с жилища от родители си кютат и не  се пънат да раждат, въпреки че и доходите им са по-високи.

В блока на майка ми 40-50г с наследствени жилища са масово бездетни и половината живеят сами. Тези с деца са дошли от другаде, купили са жилище и го изплащат. Не знам и аз защо така се получава.

# 441
  • Out of the Mix
Просто някои избират по-лесното.
Или по-скоро каквото ти се е паднало.
Не си избираш родителите, родното място, училището.
Повечето младежи родителите ги насочват какво да следват след гимназията.
Сега има много повече възможности отпреди 20-25 г. дори и от тук, от БГ, не е задължително да се ходи в чужбина. Но който може винаги е по-удачно, да отиде, обмен на опит, с изключение на Медицина, Право, и IT, като за правото пак без връзки после не става, ако говорим за кариера в Съдебната система, най-добре наследствено, защото е пълно с гладни адвокати без работа.

Не става всичко сам. Винаги е свързано в някакъв момент с други хора, социумът, контакт, препоръка, "случайно" запознанство, правилен момент на позициониране в ниша, колкото и да си умен и да се напъваш, най-много да прегориш и да си разбиеш здравето.

Работата в банка от много отдавна не е престижно.
Сбръчкват се от работа почти за без пари.

По-е важно да ти е спокойно и да има баланс по оста работа-стрес-личен живот-свободно време.

Относно "готованците" - има разлика нещо да си получил, след което поддържаш и надградил, да се грижиш; и да си се самозабравил, пропил, пропилял, хазарт, и като цяло профукал.
Второто е греда и всеки да си носи кръста, а първото е съвсем нормално.

Софиянките в темата да не се правят на интересни, знаят си защо. RelievedHands V

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 22:25 от Revoker

# 442
Ох, оня ден василиса писа, че съм живеела под наем. Днес много ми знае гарсониерите в Облеля.

Преквалификацията и допълнителната квалификация не са забранени, не са чак толкова непосилни. Много професии са добре платени, ама не са кой знае колко квалитетни. Понеже аз на маникюристките не им завиждам, ще кажа наистина, може много да се изкарва от това с няколко курса. И работното време да е гъвкаво. Ама не всеки ще зареже работа в банка и ще си хвърли дипломата, понеже.. нали е друго да се работи в банка. Просто не приемам, когато човек се оплаква и реве. Не сме с равен старт, формирани сме с различно възпитание дори от семейството си. Имаме различни умения, знания. Един е получил вноска за апартамент, друг добро образование, трети курс по език, друг не е получил нищо от това. Няма как да стартираме еднакво. Просто някои избират по-лесното.

Абе, и друг път си ги писала колко взимали маникюристките, па фризьорките... Един вид, някакви нискоквалифицирани особи, които обаче изкарват много пари, така, леко незаслужено даже, с 1-2 курса и са готови. Който не е поискал, не си е зарязал работата в банката, за да стане маникюристка. Много хора не работят в банка, някои даже чистят улиците и градинките за МРЗ. Защо не са станали маникюристки? Няма да им падне реномето. Аз например не бих станала маникюристка, нямам данни за подобен тип работа. То не е само да изкараш някой курс и после да чакаш клиентите и парите да валят.

# 443
А аз знам. Всичките ми познати стари ергени са с осигурени жилища от родители, сътоветно и с "родителски надзор" и мъдри съвети от родителите. Не се намери достойна жена да влезе в това прекрасно жилище, осигурено с родителски труд. Все едни такива неподходящи се появяват. И готово, жилището си остава в семейството, няма някоя си там да има претенции, нали...

# 444
  • София
Софиянките в темата да не се правят на интересни, знаят си защо. RelievedHands V
Софиянките в темата си признават, че е голяма помощ да не плащаш наем.
Ето, и Василиса си написа как се купуват апартаменти. Току- така не е.

Дайте да си говорим след десетина години, когато аутсорсингът в страната без собствено производство и хранещ 80% от парвенютата на пазара се изнесе тотално към Индия, Коста Рика и т.н. Много хора в България взимат 1000лв заплата. Изобщо не са само най- утрепаните.

# 445
  • Paris, France
Скрит текст:

Абе, и друг път си ги писала колко взимали маникюристките, па фризьорките... Един вид, някакви нискоквалифицирани особи, които обаче изкарват много пари, така, леко незаслужено даже, с 1-2 курса и са готови. Който не е поискал, не си е зарязал работата в банката, за да стане маникюристка. Много хора не работят в банка, някои даже чистят улиците и градинките за МРЗ. Защо не са станали маникюристки? Няма да им падне реномето. Аз например не бих станала маникюристка, нямам данни за подобен тип работа. То не е само да изкараш някой курс и после да чакаш клиентите и парите да валят.

Аз на маникюристките откровено им завиждам. Не за заплащането, защото тук не е добро, но за работата, която е творческа и ми харесва много. Съжалявам, че не изкарах курсовете 2010-2012г. И сега не е късно, но децата ми ще ме изядат с парцалите и все лампи и гелове. За тях това е безпредметна професия малко над психолог или разпоредител в кино. Подолог, медицински маникюрист и педикюрист уважават, но аз искам бляскавата и творческа работа. Имам уменията, но така се стече животът ми.

Фризьорките тук печелят много добре. Само дето и посмъртно не се виждам да работя такава работа и никак не ми харесва да пипам коси. За фризьор се учи дълго тук и изпитите са трудни. Така съм чувала поне. На фризьор не съм ходила от 40г и от дете мразех фризьорските салони.

Има и други курсове, с които се изкарват пари. Трябва, обаче добре да си прецени всеки възможностите.

Дайте да си говорим след десетина години, когато аутсорсингът в страната без собствено производство и хранещ 80% от парвенютата на пазара се изнесе тотално към Индия, Коста Рика и т.н. Много хора в България взимат 1000лв заплата. Изобщо не са само най- утрепаните.

Японците не са умрели след изнасянето на производства в Китай. Коста Рика не предлага нископлатени работна ръка и доскоро заплатите бяха по-високи, отколкото в България. Не завиждам на индийци и китайци. Според мене нищо съществено няма да се случи след 10г. Дори и да намалеят работните места, намалява и работната сила. Всеки трети работещ в момента е пенсионер и няма да е вечен, а следващите поколения са все по-малобройни.

# 446
Кечър, именно. А освен великите меринджеи от аутсорсинга, може и маникюристките след десетина години да останат без работа, ако 3 D принтерите например почнат да вършат тяхната работа. Скоро и от касиерки и сервитьорки и куриери и шофьори и преводачи може да няма нужда. Колко много професии изчезнаха последните 30 години. Ама едно е да се фукаш колко си адаптивен към пазара на труда на 25, съвсем друго - на 45.

# 447
  • Paris, France
Аз не мисля, че с автоматизацията професиите изчезват за един ден. Променя се работата, има нужда от по-малко хора, но изчезването отнема десетилетие поне. И населението намалява. Раждат се все по-малко деца в развитите държави, та хората, чиято професия изчезва просто няма да се родят.

3D принтери и сега има. Има ги и в маникюрните салони от поне 10г. Вече кутикулите и мъртвата кожа се разтварят с химикал, има готови нокти, които само се лепят и пекат и се пили много малко. 

Ние у дома имаме уред за масаж, но не е като масажа от квалифициран масажист или кинезитерапевт. 

Едва ли ще дойде Апокалипсис до 5 години. Само да няма войни!

# 448
  • София
Имам поглед накъде отиват позиции, свързани с език. Явно не сме толкова евтини вече. Всички "мениджъри" си мислеха, че са защитени и просто маймунките под тях ще се сменят, но нещата не стоят така, когато играе капиталът.

# 449
  • Paris, France
Имам поглед накъде отиват позиции, свързани с език.

С кой език и накъде отиват?

Общи условия

Активация на акаунт