Защо мъжете бягат от жена, която живее с майка си?

• 28 869
  • 895
  •   1
Отговори
# 765
  • София
И нито една от нас не й пука за пари и работа защото както каза една от тях: "преди да си отвориш краката си отваряй очите".

Няма какво да ми призоваваш "другите", оборили или не, права или грешна -  Аз си имам мнение и го защитавам, консистентно е, не съм говорила до вчера
1. как ме уволняват на всяка работа и не мога да си намеря.
2. Как гаджето ме има за масата у нас, толкоз интересна
3. Как мама и тате не са ми дали и една тухла, а другите са щастливи, красиви, цветни, задоволени, обгрижени за разлика от жертвата, низвергната, без късмет, с вечните препятствия

Пък днес в друга тема от черна дупка да съм се превърнала в любяща съпруга, посрещаща със св**ки и мусака, не притесняваща се за пари, на която ѝ е широко около врата.

Запази фантазиите за довечера, вече излиза извън рамките на темата. Амин, отивам да взема точилката, че наближава 8. Hug

# 766
  • Пловдив
Какви "фатални провинциалистки" те гонят Кетчър?
Ох смешно ми стана.
Да много сме "фатални" защото оставяме мъжете си на спокойствие да изгледат един филм и да изпият една бира след тежък работен ден. И вместо със скандал го посрещаме с мусака и свирка.
Супер сме фатални...

За разлика от вас "нефаталните" дето ще му вдигнат скандал за дето иска пет минути спокойствие на Плейстейшъна след като цял ден се е трепал като куче.
...И следва ли да очаквам аз мусака и свирка?!...
Да, следва Grinning
Значи.... тъй като и двамата работим сходен тип работа - и двамата трябва да получим мусака и свирка! Тоест прибираме се и почваме мусаката (свирката после, че деца има).

# 767
Тъй е честно. Който не работи - няма да му го ядат. Нещо подобно беше приказката.

# 768
Кеч, масовката от жени в моят град са точно като мен.
Без една "тухла" оставени да се оправят сами защото са "дъщери" и някой ще ги "вземе".
В провинцията е така и ако не си изиграеш картите добре може и на улицата да останеш защото "любящите ти родители" може и да не те приемат обратно.
Оцеляваш някак - много от вас "софиянки" представа си нямат колко е трудно да изплуваш от дъното и да намериш щастието (особено ако няма и къде да се прибереш ако стане нещо).

Майка ми се омъжи по любов и цял.живот страдаше.
Аз може и да не работя, но мъжът ми знаеш ли какво ми казва: "Ами ще си домакиня. Кво толкова?".
Не ме притиска, не ме тормози пък нека да не ставам за нищо по форумните стандарти.

# 769
  • Пловдив
Не приравнявай "хора от провинцията" с "родители-боклуци". Защото не е вярно.

# 770
  • Somewhere far away
Без една "тухла" оставени да се оправят сами защото са "дъщери" и някой ще ги "вземе".
В провинцията е така и ако не си изиграеш картите добре може и на улицата да останеш защото "любящите ти родители"
Глупости. И аз съм от провинцията и не е така.
 Говори за себе си. Съжалявам, че явно си израсла в патриархално семейство с възгледи от Средновековието, но това изобщо не означава, че "масовката" в провинцията са точно като теб.

# 771
  • Пловдив
И аз съм от провинцията, не готвя, пък мъжът пак си ме гледа 🤔 каквото и да стане винаги мога да се прибера при майка, дори и с двете деца.
Тук имаш детска травма от кофти родители и си приела, че всички са така.

# 772
Говори за себе си. Съжалявам, че явно си израсла в патриархално семейство с възгледи от Средновековието, но това изобщо не означава, че "масовката" в провинцията са точно като теб.

Защо думата патриархално се употребява като синоним на нехуманно/малоумно/заробващо?

Мизерията и липсата на план за поколението са присъщи в среди без патриархална фигура. Там обикновено се действа по схемата на Ариел - пласират девицата при момък от по-добро семейство, за да я спасят от беднотията.

Който е имал силна патриархална фигура във фамилията не е останал без наследствен имот или добър старт в живота.

# 773
  • Out of the Mix
Ариел,
Ти как замина за Германия и преди колко време? Thinking

Покрай мен заминалите момичета заминават така:

1. Да учат.
2. С приятели, при приятели, или по-точно на гости при вече уредени приятели, които подават ръка. Hands Open Hands

За "благините" към любимия иначе - мъж съм, кво да си кривя душата. Mr. Green

# 774
  • Paris, France
Нямам намерение да споря повече. Смятам, че хората е темата с много крайни мнения за самостоятелност едва ли не още на 18 и айде давай просто идват от кофти семейства и низвергващи родители, полуизоставени. И рационализират, издигайки на пиедестал невротична самостоятелност и боравейки с крайности. Останалите виждат и плюсове, и минуси.

Е, чак пък кофти семейства и низвергващи. Майка ми се е изнесла на 17г и точно амбициозните и с подкрепящи родители са могли да идат да учат в други градове и столицата. Квартирата не си я е плащала сама и даже не е работила като студентка.

България не се състои само от младежите, които живеят с родителите си в София и още 2-3 големи града.

По мое време в софийските университети имаше повече студенти от провинцията и чужбина, отколкото от София.

Ах, на Ариел и christina1980 семействата са нещо неописуемо. Не знам как са оживяли и двете, че и без апартаменти и обувки, че и в чужбина отишли и 20г по-късно още имат травми.

Мизерия повечето от нас не сме помирисвали.

# 775
  • София
В провинцията е така

Звучиш като колегите ми. Като кажат "вие, софиянците", едновременно мед и кръв им капе от устата и сърцето, респективно.
Сякаш софиянците са заченати, а от другите градове - подарени и донесени от щъркела.
Първо, че погребват чужди родители бързо- бързо, говорейки за наследства и второ, софиянците имат същото, което и останалата част от населението - почти цяла България живее в собствени апартаменти, а не под наем. И почти цяла България е с манталитет да осигури децата си и да им помага.
Същите условия. Ама едното било Софията, другото - не. Знам аз проблема.

# 776
  • Somewhere far away

Защо думата патриархално се употребява като синоним на нехуманно/малоумно/заробващо?

Защото в миналото точно бащите са с това разбиране за нещата- давай по -бързо да омъжим момата/момите , че да ми се махнат от главата.

# 777
  • Paris, France
Защото в миналото точно бащите са с това разбиране за нещата- давай по -бързо да омъжим момата/момите , че да ми се махнат от главата.

Това е било в градовете, където жените не са били особено нужни като работна ръка. По селата хората, които имали земи са гледали да ги задържат възможно по-дълго у дома. Пак си е било патриархат, де.

# 778
Нещо нещата се бъркат май...Относно какво е грижа и любящ родител. За мен грижовен родител и този, на когото му пука за детето му не е такъв, който ще гледа да живееш при него до живот, за да не плащаш наем/ипотека, а този, който ще те научи да се справяш сам, и един ден, когато го няма да можеш да разчиташ на себе си. А това няма как да стане, ако не си се научил да поемаш отговорност.
И аз се бях върнала при нашите по време на локдаун за 6 месеца и беше хубаво, даже спестих пари, понеже не са ми искали нищо, когато се опитах да дам за сметки ми ги върнаха. Имаше вкусна храна, беше приятно, но в дългосрочен план би било лоша перспектива.

# 779
За мен да живееш на 18г в общежитие, не при вашите е вид самостоятелност, начална стъпка, дори да не работиш още.....
Естествено е родителите ти да ти платят образованието. ...........
Но често оставането на 18 вкъщи води до неизживян студентски живот, и неизместване по-късно, защото е скъпо.
Е ама то само младежи от друг град имат право на общежитие. Не само софиянци, а от цялата столична община, не могат да живеят на общежитие в Студентски град. Имах състуденти от гр. Банкя и гр. Нови Искър - завиждаха на перничани за общежитието. Момчето от Нови Искър го жалех - над 2,5 ч път в една посока.
От друга страна 2-3 съученици баш заради истински студентски живот с купони избраха провинциален ВУЗ.

Общи условия

Активация на акаунт