На Коледа се случват чудеса, а през ЮНИ ще прегърнем нашата сбъдната мечта. - тема 2

• 37 362
  • 804
  •   1
Отговори
# 180
Да се запиша и аз в новата тема😇
Аз като цяло се чувствам затъпяла😅
Вече и дебела
(+5кг)🫤

# 181
И аз съм предна плацента 17 +4 и днес мисля ,че усетих ритниче 🤷♀беше мн странно усещане не съм го усещала досега.Моят приятел също сложи ръка и едновременно усетихме все едно ритниче😅надявам се да не е било от червата😅че имам чувството,че нищо не ми е на мястото😅

# 182
Да, и това има значение. При мен е задна.
И аз съм фен на  Mutsy-то, но не ми харесва, че не мога да го открия никъде с възможност за конфигурация. Аз съм решила засега, че не искам 3 в 1, бебешкият кош според ще е излишен
Аз не усещам бебето изобщо. Каза лекарят, че след 20-та вероятно, понеже плацентата ми е предна.
Аз съм се спряла на количка Mutsy Evo, много ме кефи, такава имах и със сина ми и беше сууупер маневрена и удобна. Та следя нея засега.

# 183
Да ви питам, вие всеки ден ли усещате бебетата? Последната седмица доста рядко се включва моето. С температурата ми казаха, че вероятно още успано от нея, но сега нямам температура а няма никакво включване два дена. Минах два прегледа миналата седмица и се видя ,че шава. Не знам дали не се вманиачавам и още е рано, за да го усещам всеки ден Neutral Face
Аз започнах да го усещам от края на 16седмица като първо бяха единични усещания, които не бях сигурна, че са от това, защото бяха нещо между бълбукане и все едно стягане на мускул, a и не бяха ежедневни. На втората фетална казах, че усещам по-скоро като газове, но не съм сигурна, а докато ме гледаше на ехографа го усещах нон стоп и докторът ми каза, че определено не са газове, защото не спира да мърда. От последните 10дена го усещам ежедневно, а вчера почти целия ден, днес по-малко, но съм с предна плацента (на прегледа ми показаха дори на какво ниво е разположена), а днес ме бута точно там и затова си обясних по-слабите усещания. В 20 седмица съм.

# 184
Аз за първи път усетих моето момиче в 14+6 седмица, като пърхане на пеперуда. По принцип съм с предна плацента, но стана ниска и усещанията вече са по-осезаеми. Преди няколко дни усетих силно ритниче. Всеки ден си я усещам от първия път досега. HugFlowers Four Leaf Clover

# 185
  • Пловдив
17+5 съм, преди си го усещах всеки ден поне веднъж сега няма, може би бързам . Иначе и аз съм с предна плацента та и това ме успокоява , че просто ще е рядко.

А в коя седмица си?
Аз го усещам от 18та, преди това нищо не усещах
Да ви питам, вие всеки ден ли усещате бебетата? Последната седмица доста рядко се включва моето. С температурата ми казаха, че вероятно още успано от нея, но сега нямам температура а няма никакво включване два дена. Минах два прегледа миналата седмица и се видя ,че шава. Не знам дали не се вманиачавам и още е рано, за да го усещам всеки ден Neutral Face

# 186
Аз съм 17+2 и още не съм усещала бебо Sad Ние се спряхме на сайбекс изи туист, ще поразгледаме още, но май това ще е нашата количка, само се колебая синя или бежова. Синята повече ми харесва, но пък живот и здраве искаме още едно дете и да са с малка разлика и май ще е по-удачно да вземем бежовата. Thinking

# 187
И аз в 17+1 не съм усещала още, а съм със задна плацента. Така се надявах по-раничко, ама още чакам.

За количките - аз още нищо не разбирам, единствено около мен всички са със Сайбекс, не познавам други брандове и не знам какво е важно. Днес бях в няколко магазина в мола - на външен вид харесах модели на сайбекс и хаук(нещо такова), но осъзнах колко проучване си трябва😀 мисля април-май месец да пазаруваме чак.

Чакаме момченце и толкова се умилявам, като видя момчешки дрешки или малки момченца, идва ми да ревна. Много съм емоционална напоследък😀

# 188

Аз бях започнала да я усещам всеки ден по няколко пъти на ден, от два три дни я усещам само по веднъж на ден, във вторник миналата седмица бях на преглед и всичко беше наред. В 18+3 съм със задна плацента. И мен малко ме притеснява това, че я усещам по малко, но предполагам е защото още е рано, за да се усеща постоянно.

# 189
Здравейте момичета, аз съм в 18 +5 и усещам бебенцето, мисля че усетих и леко побутване, но не съм сигурна дали не си въобразих.😅
Да ви питам дали правите някакви упражнения- пилатес или йога, понеже аз обичам разходките, а в последно време усещам болки ниско в корема докато се разхождам. Според АГ точно йога или пилате, вършат дори по-добра работа.
Също така шийката ми е 29мм, и ме предупреди да не се застоявам права или дори седнала, а предложи полулегнало състояние- и за това разходките не са благоприятни, изписа ми и Магнерот 3 пъти дневно

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 12:53 от Sal.fet.ka

# 190
Sal.fet.ka На мен ми е забранено всякакъв вид спорт и интимни моменти заради ниската плацента. Съветвам те заради шийката да се разхождаш по-внимателно и повече да си почиваш. HugHeart

# 191
На мен в 17та седмица ми беше 33мм шийката и леко ниска плацентата - предупредиха ме просто да внимавам а движенията и да се ограничавам. Да изчакам до 20та седмица, защото дотогава може да мигрира малко нагоре плацентата и да измерим отново шийката. На прегледа в 20та ми казаха, че има разлика и вече мога да си позволя и по-дълги разходки, но да си се пазя, защото плацентата е мигрирала нагоре, не се води патологично ниска и опасна, но все пак да внимавам с упражненията, а шийката вече е 44мм.

# 192
И аз съм с ниска плацента, започнала е леко да се вдига. АГ каза също да внимавам с тренировки и интимност, но аз само внимавам, не ограничавам. Върнах се към тренировките - 3-4 пъти на фитнес, но ходя бързо или съм на колело и после упражнения със спбствено тегло и леки гири. Накрая правя и дълъг стречинг, избирам си подходящ за бременни в ютюб. Отлично ми се отразява на енергията и нямам търпение да се вдигне плацентата и да включа тежести лекички.
Пробвях йога за бременни веднъж, прекрасно беше! Ама не успявам в работно време засега и си оставам с фитнеса само

# 193
Момичета това което казвате ,че са ви препоръчали при тези размери на шийките за мен е много полезно,защото аз не попаднах на добрър АГ и съответно не ми е препоръчал нищо.Аз съм след скорошна конизация на шийката и си имам предразположение ,но уви препоръки нямам .

# 194
Здравейте, пиша ви с молба за мнение, тъй като съм ужасно притеснена и не мога да си намеря място. Винаги съм била по-притеснителна, но с напредването на бременноста не се търпи. Правила съм БХС ранен и фетална в "Щервев"излезе ми нисък риск от аномалии, лекаря каза, че всичко е наред  и до преди 2-3 седмици си бях спокойна, НО, излезе информацията за сина на Криско гледах интерюто и изпаднах в ужас. До този момент не бях и чувала за пренетални тестове. Според моята лекарка вече няма смисъл да го правя защото съм в 6-ти месец, аз също смятам, че в 6-ти месец вече е безмислено и по-скорои самата аз  не бих искала вече да го правя ..в същото време се обвинявам да го правя ли да не го ли....и т.н.. Иначе съм била и на 2-рата фетална морфология в 20-та седмица, където ми казаха, че всичко е наред. За всеки случай отидох и при друг лекар на фетална в 23 г.с седмица и тя ми каза, че всияко е наред... Много се притеснявам достатъчни ли са тези фетални и ранния БХС.... изчетох почти всички теми във форума.. срещнах много мнения, че БХС и феталните не били надежни и още повече се притеснявам. Въпроса ми е има ли и други жени като мен, които са правили само БХС и фетални или повечето вече правите и пренеталните... благодаря предварително!

Аз лично имам познати, които не са правили пренатални и всичко си е било наред с бебчетата. Като те също са си разчитали на феталните морфологии. Според мен ако се притесняваш много и ще се успокоиш си пусни пренаталния, нищо че е по късно, просто за твое спокойствие.

Общи условия

Активация на акаунт