На Коледа се случват чудеса, а през ЮНИ ще прегърнем нашата сбъдната мечта. - тема 2

• 37 572
  • 804
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте, момичета!
Аз съм с 1ва бременност след ин витро. По принцип в момента съм в  15 + 3 и терминът ми по 1ви изчисления е 5 юли, и следя и юлската тема, но вчера на женската консултация излезе, че бебето върви с 5 дни напред, та може и да съм във вашия отбор.
Правихме БХС на 31.12 и всички рискове бяха много ниски, та не сме правили пренатален.
Вчера обаче шийката, при измерване, се показа 34 мм и следящият лекар ми изписа 2 по 2 Магнерот и каза, че ако след 2 седмици се е скъсила още, си оставам у дома до края.
Аз като типично психо изчетох де що има в бгмама по темата и за нещастие в главата ми се набиха негативните развръзки.
Вие как се справяте с притесненията по време на бременност?

Изобщо не се справям, мисля, че ще полудея, ако продължавам така. Нон стоп са ми филми в главата. Аз се занимавам с деца с проблеми в развитието и... знанията, която имам ми пречат в момента. Иначе със сина ни, с него бяха млада, безгрижна и нямах никакви опасения, бях сложила едни розови очила и нон стоп бях в розовите облаци. Днес дори смених и клиниката, в която се следях досега, понеже неонатологията там не е блестяща и тази мисъл ме напрягаше, та се преместих в Токуда. След срещата с лекаря се почувствах доста по-спокойна. Иначе натрапчивите мисли се опитвам да ги гоня... понякога става, понякога не става... Голям филм е!

# 211
И аз съм така момичета. С първото и аз така, нула грижи, даже не съм правила фетална.
Опитвам се напоследък да стоя далеч от нета, но трудно. И след тия болести съвсем е нафилмирах.
Тия дни гледам да се разсейвам като разглеждам бебешки дрешки, колички и пр. Да вкарам някаква позитивна мисъл. Но то като си и вкъщи по цял ден...трудна работа.
Здравейте, момичета!
Аз съм с 1ва бременност след ин витро. По принцип в момента съм в  15 + 3 и терминът ми по 1ви изчисления е 5 юли, и следя и юлската тема, но вчера на женската консултация излезе, че бебето върви с 5 дни напред, та може и да съм във вашия отбор.
Правихме БХС на 31.12 и всички рискове бяха много ниски, та не сме правили пренатален.
Вчера обаче шийката, при измерване, се показа 34 мм и следящият лекар ми изписа 2 по 2 Магнерот и каза, че ако след 2 седмици се е скъсила още, си оставам у дома до края.
Аз като типично психо изчетох де що има в бгмама по темата и за нещастие в главата ми се набиха негативните развръзки.
Вие как се справяте с притесненията по време на бременност?

Изобщо не се справям, мисля, че ще полудея, ако продължавам така. Нон стоп са ми филми в главата. Аз се занимавам с деца с проблеми в развитието и... знанията, която имам ми пречат в момента. Иначе със сина ни, с него бяха млада, безгрижна и нямах никакви опасения, бях сложила едни розови очила и нон стоп бях в розовите облаци. Днес дори смених и клиниката, в която се следях досега, понеже неонатологията там не е блестяща и тази мисъл ме напрягаше, та се преместих в Токуда. След срещата с лекаря се почувствах доста по-спокойна. Иначе натрапчивите мисли се опитвам да ги гоня... понякога става, понякога не става... Голям филм е!

# 212
Ами бързо се променят, но не винаги в негативна посока. Аз също съм голяма паника, последните години не бяха лесни за семейството ни в здравословен аспект и от най-малкото съм в голям филм. За капак на всичко бременността ми започна с кървене в 6 седмица, в спешното ме приеха и казаха, че не чуват сърдечна дейност (а предния ден бях на преглед при АГ и имаше пулс) и ме приемат, защото очакват аборт. На сутринта бяха много изненадани, че си е там и вече се чуват по-ясно тонове. Полежах си в болницата седмица, а след изписването бях при моето АГ, която като ме погледна на ехографа се паникьоса, изтърва го и каза, че на 30% е отлепено и не вижда нещата да продължат добре. Записа ми час след 2 седмици и като я питах тогава за изследвания беше "то чакай да видим дали ще стигнем въобще до след две седмици". Един месец трябваше да лежа, да ям в почти легнало положение, после като трябваше да отида до преглед получавах мускулна треска от 5 движения, защото се бях обездвижила. Е, смених я, сегашният ми проследяващ е много спокоен, имаше леко съмнение за проблем с главичката с думите "трябва да следим, изглежда нормално, но трябва да изчакаме месец да се види вече". Е, паника, но поне ми каза, че за тази седмица е нормално да е така и просто ще се следи. После ми се извинява, че въобще ми го е споменал, защото не е нещо сериозно, просто е казал нещо, което трябва да се следи, но на последния преглед вече всичко беше наред. Аз от притеснение отидох и за второ мнение. Прегледите веднъж месечно ме паникьосват, но се опитвам да се успокоя, че за да се потвърди или отхвърли нещо действително трябва да се изчака. Та, успокоението ми дойде откакто съм при сегашния си лекар - грижовен, спокоен, на разположение. Алгоритъмът на инстаграм ме е таргетирал и нон-стоп ми излизат бременни, а по едно време всякакви майки със "симптом, който трябваше да забележа по-рано, загубих бебето си и съжалявам, че не съм била наблюдателна". Е, блокирах всякакво такова съдържание, не искам да се товаря излишно, лекарите не виждат никакъв проблем и защо сама да се вглъбявам да си го търся да се шашкам. Още съм страшна паника, но като се замисля, че действително лекарите казват, че бебето ми е наред, а аз най-доброто, което мога да направя за него е да съм максимално спокойна, което вече го постигам като не чета излишна информация, занимавам се вкъщи с нещо, което ми е приятно, ако не са ритниците му даже директно забравям, че съм бременна и гледам да се радвам на ежедневието си.

# 213
Точно така!
И да, лекарят е много важен. Аз тия дни си разсъждавам точно това относно моя- няма паника,  няма излишно натоварване и търсене под вола теле. Даже като му казах, че се наложи да пия антибиотици, ми каза, че е много по-лошо да направя инфекция, отколкото да не се лекувам.
Ами бързо се променят, но не винаги в негативна посока. Аз също съм голяма паника, последните години не бяха лесни за семейството ни в здравословен аспект и от най-малкото съм в голям филм. За капак на всичко бременността ми започна с кървене в 6 седмица, в спешното ме приеха и казаха, че не чуват сърдечна дейност (а предния ден бях на преглед при АГ и имаше пулс) и ме приемат, защото очакват аборт. На сутринта бяха много изненадани, че си е там и вече се чуват по-ясно тонове. Полежах си в болницата седмица, а след изписването бях при моето АГ, която като ме погледна на ехографа се паникьоса, изтърва го и каза, че на 30% е отлепено и не вижда нещата да продължат добре. Записа ми час след 2 седмици и като я питах тогава за изследвания беше "то чакай да видим дали ще стигнем въобще до след две седмици". Един месец трябваше да лежа, да ям в почти легнало положение, после като трябваше да отида до преглед получавах мускулна треска от 5 движения, защото се бях обездвижила. Е, смених я, сегашният ми проследяващ е много спокоен, имаше леко съмнение за проблем с главичката с думите "трябва да следим, изглежда нормално, но трябва да изчакаме месец да се види вече". Е, паника, но поне ми каза, че за тази седмица е нормално да е така и просто ще се следи. После ми се извинява, че въобще ми го е споменал, защото не е нещо сериозно, просто е казал нещо, което трябва да се следи, но на последния преглед вече всичко беше наред. Аз от притеснение отидох и за второ мнение. Прегледите веднъж месечно ме паникьосват, но се опитвам да се успокоя, че за да се потвърди или отхвърли нещо действително трябва да се изчака. Та, успокоението ми дойде откакто съм при сегашния си лекар - грижовен, спокоен, на разположение. Алгоритъмът на инстаграм ме е таргетирал и нон-стоп ми излизат бременни, а по едно време всякакви майки със "симптом, който трябваше да забележа по-рано, загубих бебето си и съжалявам, че не съм била наблюдателна". Е, блокирах всякакво такова съдържание, не искам да се товаря излишно, лекарите не виждат никакъв проблем и защо сама да се вглъбявам да си го търся да се шашкам. Още съм страшна паника, но като се замисля, че действително лекарите казват, че бебето ми е наред, а аз най-доброто, което мога да направя за него е да съм максимално спокойна, което вече го постигам като не чета излишна информация, занимавам се вкъщи с нещо, което ми е приятно, ако не са ритниците му даже директно забравям, че съм бременна и гледам да се радвам на ежедневието си.

# 214
  • Пловдив
И аз с първата бременност бях доста по-необременена, макар че и тогава съм се интересувала и съм знаела за доста от проблемите, но някак сега съм по-ошашкана. Гледам да не мисля доколкото ми е възможно - така или иначе нищо не може да се промени , старая се да съм над нещата.

Я споделете някакви характерни черти за тез близнаци положителни/отрицателни подгответе ме, около мен няма никакви близнаци и не знам как ще се справям Laughing

AirplaneMode как си ти, а детенце?

# 215

Я споделете някакви характерни черти за тез близнаци положителни/отрицателни подгответе ме, около мен няма никакви близнаци и не знам как ще се справям Laughing

Креативни, любовчии, непостоянни, купонджии, лоялни, бъбриви, амбициозни, егоцентрични, шарени, бохеми, отвеяни - в общи линии е трудно Близнак да остане незабелязан. Лошата слава според мен идва най-вече от непостоянството в любовта и многото разбити сърца зад нас Simple Smile Но и в това ни е чара, все с лека ръка скачаме от цвят на цвят...

# 216
Благодаря ти, по-добре съм, но още не си чувам с ухото. Малкия също. Иначе спря да вдига Т.
 Единствено още се страхувам да не ме хване и мен този А грип, щото засега не е..  Но и мъжа ми го изкара, та, късмет, знам ли....Засега съм ок.
И мойто се пада Близнаци, на 25.05., ама знам ли. Баща ми беше Близнаци, но почина твърде млад, аз бях на 13сет, така че освен дето беше много добър човек и разсеян, друго не помня за него...
И аз с първата бременност бях доста по-необременена, макар че и тогава съм се интересувала и съм знаела за доста от проблемите, но някак сега съм по-ошашкана. Гледам да не мисля доколкото ми е възможно - така или иначе нищо не може да се промени , старая се да съм над нещата.

# 217
Ако някого ще го успокои - моя позната, която роди преди 2г. по време на бременността имаше кървене в началото, получи проблеми с вестибуларния апарат и кара седмица на системи, после изкара грип А, конюнктивит, някакъв алергичен ринит направи, откриха й папилома вирус, за капак разви прееклампсия, наложи се да се лежи в болницата за някакви вливки и да направят спешно секцио в 36г.с. Нито веднъж не се паникьоса, довери се на лекарите за леченията, които трябваше да направи - няколко пъти системи, вливки, антибиотик заради грипа, хапчета за кръвно и т.н. Бебенцето й се роди живо и здраво, не му се наложи нито да е на някакво лечение, нито на обдишване някакво, малък дърдорко е в момента, тя също след операцията беше добре, не ги задържаха допълнително. Та, много е важно с каква нагласа ти е психиката и какво е доверието в лекаря ти.

Относно близнаците - тези в моя живот са  интелигентни и любознателни, социални и комуникативни, грижовни и справедливи, хората на които мога да разчитам за всичко и винаги са ми пазили гърба, но не слагам всичките заслуги за това просто на зодията.

# 218
Аз съм ин витро и преди да трансферират ембриона му беше правена предимплантационна диагностика....вземат клетки от ембриона и изследват всички двойки хромозоми. Беше здрав, без отклонения. Трансферира го и съм бременна в 18г.с. Попитах лекаря който прави ин витрото да правя ли пренатален тест след като ембриона е изследван и той каза категорично НЕ. Минах две фетални и БХС...Всичко беше наред. Мереха нухална гънка беше 1.2 при норма до 3...Но все още се замислям дали да не пусна и пренатален тест. Аз съм си шашната по принцип..
И аз съм като теб, ембрионът ми е минал ПИД, балансиран, прекрасен, ниък риск след БХС, но доктор Сигридов, при когото се следя ми препоръча все пак пренатален тест, който ще даде допълнителна информация за бебенцето, дори и за това с какви антибиотици да се лекува, при нужда, които да не му вредят. Разбира се, не е само това причината, поради която ми препоръча пренатален тест, най-вече, защото дава цялостна и напълно сигурна генетична информация за бебенцето в много широк спектър. Та аз ще го правя, но чак към 16 седмица, тъй като тогава ще имам възможност, не е евтин - 1350 лв.

# 219
Pipinu,На вас кой пренатални тест ви препоръча Др Сигридов?

# 220
Аз също съм с направен Niptify в Cell Genetics - резултатът, който показва е висок/нисък риск за основните мутации, пол и ако е открито нещо друго. Аз също бях разбрала, че ще даде по-подробна информация, защото изследва доста неща + евентуално при носителство на някоя мт ДНК и опасност от лечение с някои антибиотици, но след като излязоха резултатите ми казаха, че е само в случай на открито носителство, а иначе само основните неща описват.

В случай, че не се открие нищо в теста, то ви изпращат ето така резултата:
Скрит текст:

# 221
Аз също съм с направен Niptify в Cell Genetics - резултатът, който показва е висок/нисък риск за основните мутации, пол и ако е открито нещо друго. Аз също бях разбрала, че ще даде по-подробна информация, защото изследва доста неща + евентуално при носителство на някоя мт ДНК и опасност от лечение с някои антибиотици, но след като излязоха резултатите ми казаха, че е само в случай на открито носителство, а иначе само основните неща описват.

Скрит текст:

Благодаря ви! Имам назначен същия тест, честито за хубавия резултат, в крайна сметка имате най-важната и очаквана информация,че бебенцето е напълно здраво! Обясниха ми точно това, което сте написала!

# 222

Скрит текст:

Благодаря ви! Имам назначен същия тест, честито за хубавия резултат, в крайна сметка имате най-важната и очаквана информация,че бебенцето е напълно здраво! Обясниха ми точно това, което сте написала!
Много благодаря! Надявам се всички да се радваме накрая на здрави бебета!
Иначе относно теста, ако приемате някакви разреждащи кръвта, попитайте представителката кога и как да ги приемате, защото докато на мен ми взимаха проба обясняваше на някаква жена за Фраксипарин кога да си го постави, за да не се отрази на теста.

# 223
Здравейте момичета първа бременност ми е в 17г.с +5 все още се запознавам с всичко ново което се случва пиша ви за мое успокоение по опитни мамчета да си изкажат мнението.. от 3 дена в зоната на триъгълника започнах да изпитвам тежест напрежение и е твърд ходих при АГ изписа ми ношпа магнезий също но те каза точно какво е започнах да чета че се контракци и това се още повече ме плаши.. някоя от вас минавали през това в момент как се справяте защото за мен стреса сега ми е доста голямм...

# 224
  • Пловдив
Аз също имам контракции, дори през нощта се събудих от дискомфорт и с корем като камък . Не ги отразявам много, щом няма болка, но ако имаш болка пак при АГ, да те проследят, а и да си по-спокойна.

Общи условия

Активация на акаунт