На Коледа се случват чудеса, а през ЮНИ ще прегърнем нашата сбъдната мечта. - тема 2

• 37 631
  • 804
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте, днес бях на втора фетална морфология. Всичко изглежда наред, да ви попитам, понеже преглеждащият ме лекар спомена за ваксина против коклюш, която се прави след 28г.с. До колкото разбрах не е задължителна, но АГ, до сега, не ми е сопменавала това.  За бременни мисля, че е безплатна.

# 226
Само аз ли не съм правила нито пренатален тест нито фетална морфолгия (втора още не съм решила дали ще правя) и изобщо не се притеснявам Smiley

Имам и един тъп въпрос, пия витамин Д още около 2 месеца преди да забременея и от тогава не съм спирала. Трябва ли да правя почивки, забравих да питам на консултацията миналия път.

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 19:20 от ivvanova00

# 227
Момичета, имам един тъп въпрос. Изписани са ми 3 вагинални овули по една през три вечери. Според вас това какво значи - първи ден, след това пропускам два и на третия следващата или пропускам три дни и на четвъртия?

# 228

Щом АГ е знае и е направил терапия, не се притеснявай. Аз от 17 седмица също усещам по няколко пути на ден втвърдяване на корема за секунди..без болка. Тъй като бях в болница през това време и споделях за това на всеки лекар който беше на визитация, казаха че до няколко пъти на ден е норма. Днес ме изписаха и терапията е 3х2 МГнерот, 3х2 нош па. Същото ми вливаха и в болницата. Аз съм забелязала, че се втвърдява ако лежа пи гръб повече от 15 мин.

# 229
Здравейте, момичета!

Някоя правила ли е обременяване с глюкоза? Чудя се глюкозата от аптека ли трябва да се купи или в лабораторията се дава и дали два часа се седи в лабораторията, докато вземат всички проби кръв.
И също някоя има ли увеличено количество околоплодни води? Аз днес бях на фетална и се оказа, че са ми над нормата.

# 230
Аз съм правила обременяване с глюкоза преди бременността. В Бодимед не трябваше да нося глюкоза, мои приятелки в други лаборатории са носили. Мен ме предупредиха, че трябва да седя в лабораторията, защото е хубаво тялото да е в покой преди взимане на пробите. Аз си бях взела книга да си чета и не ми беше голям проблем.

# 231
  • Пловдив
И аз съм правила обременяване и без и по време на бременност. В някой лаборатории те ти дават глюкозата , в други те карат да идеш да си я купиш. Стоиш в покой в лабораторията два часа, докато ти вземат всички проби с кръв.

# 232
Здравейте, момичета!

Някоя правила ли е обременяване с глюкоза? Чудя се глюкозата от аптека ли трябва да се купи или в лабораторията се дава и дали два часа се седи в лабораторията, докато вземат всички проби кръв.
И също някоя има ли увеличено количество околоплодни води? Аз днес бях на фетална и се оказа, че са ми над нормата.
Над нормата ли ти е гюкозата,?Или превантивно са ти я назначили?

# 233
А може ли да пия вода после докато чакам?

# 234
Само аз ли не съм правила нито пренатален тест нито фетална морфолгия (втора още не съм решила дали ще правя) и изобщо не се притеснявам Smiley

Имам и един тъп въпрос, пия витамин Д още около 2 месеца преди да забременея и от тогава не съм спирала. Трябва ли да правя почивки, забравих да питам на консултацията миналия път.

Пусни си изследване, за да видиш какво е нивото на вит. Д. 
Аз взимам вит. Д от повече от година и почти винаги е около долната граница.
Последният месец взимах всеки ден по една капка заедно с вит К2, понеже и там имах дефицит, спрях, направих кръвни и чакам да видя какво е нивото, за да каже лекарят дали да го продължа.

# 235
a сега обременяването за гестационен диабет ли ще го правите? не е ли по-натам изследването?

Честно казано, аз хич не искам да правя това изследване, преди време съм гп правила и е ужасно... На мен ми прилоша много, цял ден ми се виеше свят. И тази отрoва да си я излея сега в тялото Sad не ми се иска хич. Затова търся прогресивен ендокринолог, който да се съгласи да си сложа постоянен глюкозен монитор вместо това обременяване. Някоя дали има опит с това?

# 236
Може, но по малко.

А може ли да пия вода после докато чакам?

# 237
Момичета,  някой приемал ли е нещо за запек
Казаха ми Дуфалак, но не ми действа Sad

# 238
Не съм приемала. Чувала съм, че яденето на круши помага. Smile

# 239
Момичета,  някой приемал ли е нещо за запек
Казаха ми Дуфалак, но не ми действа Sad

Аз нямам проблем, но заложи първо на природни средства- сини сливи, киви, сок от сини сливи, портокали, чай Сена, топла вода с мед (казват сутрин е много полезно на празен стомах).

Общи условия

Активация на акаунт