На Коледа се случват чудеса, а през ЮНИ ще прегърнем нашата сбъдната мечта. - тема 2

• 37 686
  • 804
  •   1
Отговори
# 240
Момичета,  някой приемал ли е нещо за запек
Казаха ми Дуфалак, но не ми действа Sad

Пробвай с ФрутиЛакс, моята АГ ми го препоръча при нужда да пия.
Ако имаш компот от сини сливи пробвай с него, друго което ми е помагало преди беше една чаша около 150мл топла вода с 1 ч.л. мед.

Иначе аз си правих миналото лято обременяването с глюкоза, защото бях с поликистозни яйчници и понякога са свързани нещата. Оказа се всичко в норма, но самото изследване въобще не беше приятно, защото те бодат 3 пъти. Мисля, че е важно (питай АГ) освен глюкозата и инсулин ли да пуснеш. Ходих в Рамус и там ми дадоха прахчето, после даже бях купила и занесох, а те ми казаха, че нямало нужда. На мен ми разрешиха да се прибера, тъй като живея доста близко.

# 241
a сега обременяването за гестационен диабет ли ще го правите? не е ли по-натам изследването?

Честно казано, аз хич не искам да правя това изследване, преди време съм гп правила и е ужасно... На мен ми прилоша много, цял ден ми се виеше свят. И тази отрoва да си я излея сега в тялото Sad не ми се иска хич. Затова търся прогресивен ендокринолог, който да се съгласи да си сложа постоянен глюкозен монитор вместо това обременяване. Някоя дали има опит с това?
Пробвай Мария Бояджиева, която е тесен специалист по диабет и бременност. Преглежда по НЗОК и фондове в Ендокринологията в Майчин дом, знам, че и при Сигридов ходеше, но там е ясно, че е майка си и баща си. Съмнява ме някой да се съгласи без обременяването, глюкозата не е отрова Simple Smile Има я в твърде много храни, които консумираме от магазина. Иначе те разбирам, желая ти успех ❤️

# 242
a сега обременяването за гестационен диабет ли ще го правите? не е ли по-натам изследването?

Честно казано, аз хич не искам да правя това изследване, преди време съм гп правила и е ужасно... На мен ми прилоша много, цял ден ми се виеше свят. И тази отрoва да си я излея сега в тялото Sad не ми се иска хич. Затова търся прогресивен ендокринолог, който да се съгласи да си сложа постоянен глюкозен монитор вместо това обременяване. Някоя дали има опит с това?
Пробвай Мария Бояджиева, която е тесен специалист по диабет и бременност. Преглежда по НЗОК и фондове в Ендокринологията в Майчин дом, знам, че и при Сигридов ходеше, но там е ясно, че е майка си и баща си. Съмнява ме някой да се съгласи без обременяването, глюкозата не е отрова Simple Smile Има я в твърде много храни, които консумираме от магазина. Иначе те разбирам, желая ти успех ❤️

Много ти благодаря! Ще проверя и запиша час Simple Smile)
За глюкозата - разбира се, не е отрова, визирам го преносно с оглед на последиците в тялото от такова количество. На запад последните две години твърде много се говори по темата и вероятно съм повлияна, особено знаейки какво е 'лечението' на ГД, т.е. такова, което може с глюкозен монитор всеки да регулира непрестанно.
Но все пак и да не открия някой достатъчно модерен лекар, ще се 'тровя' в името на здравето, разбира се Simple Smile)

# 243
Момичета вие страдате ли от главоболие? Аз рядко ,но прояви ли се е мн силно…Вчера ме заболя ,само като си мръдна главата и остра болка,даже докато спях като се обръщах силна болка и тази сутрин пак продължава.За тези от вас които имат как се справяте?Притеснително ли е според вас?

# 244
Сироп Лактулоза ми изписаха на мен. Пия по 10-15 мл на ден и за сега ми действа добре.
Момичета,  някой приемал ли е нещо за запек
Казаха ми Дуфалак, но не ми действа Sad

# 245
Момичета вие страдате ли от главоболие? Аз рядко ,но прояви ли се е мн силно…Вчера ме заболя ,само като си мръдна главата и остра болка,даже докато спях като се обръщах силна болка и тази сутрин пак продължава.За тези от вас които имат как се справяте?Притеснително ли е според вас?

Аз също имах силно главоболие, което продължава и сутринта. Според АГ е заради рязко повишаване и понижаване на нивата на кръвна захар при хранене в големи интервали от време. Посъветва не да ям на всеки два-три часа и да пия вода. Разбира се ако е непоносимо да си пия парцетамол.

# 246

Много ти благодаря! Ще проверя и запиша час Simple Smile)
За глюкозата - разбира се, не е отрова, визирам го преносно с оглед на последиците в тялото от такова количество. На запад последните две години твърде много се говори по темата и вероятно съм повлияна, особено знаейки какво е 'лечението' на ГД, т.е. такова, което може с глюкозен монитор всеки да регулира непрестанно.
Но все пак и да не открия някой достатъчно модерен лекар, ще се 'тровя' в името на здравето, разбира се Simple Smile)

Разбирам те напълно! И аз съм много против да се блъскат такива големи дози глюкоза в тялото. Доказано е, че е тегаво не само за майката, а особено много и за бебето, така че аз също няма да правя подобен тест. Ако други показатели са ми завишени и има смисъл да се съмняваме за ГД, тогава ще се търсят други варианти за установяване. Това с глюкозата обаче не бих го причинила на бебето. Нашите лекари просто така са ги научили от години насам и им е неудобно да търсят други варианти или дори да си направят ресърч дали това всъщност не носи повече вреди, отколкото "ползи". А пък това, че на някои места го правят профилактично, без да има други завишени показатели, които "да го изискват", е просто абсурдно ...

# 247
Само аз ли не съм правила нито пренатален тест нито фетална морфолгия (втора още не съм решила дали ще правя) и изобщо не се притеснявам Smiley

Имам и един тъп въпрос, пия витамин Д още около 2 месеца преди да забременея и от тогава не съм спирала. Трябва ли да правя почивки, забравих да питам на консултацията миналия път.

С най-добри намерения го казвам - браво за спокойствието ти, това е чудесно и рядко срещано явно. НО в името на здравето на детенцето и твоето здраве също, смятам, че е редно да се направи фетална морфология. Там се забелязват всякакви неща, някои от които минимални отклонения, които се влияят от терапия. Не казвам, че при теб ще има, но това лично за мен е отговорност, която трябва да бъде поета от един бъдещ родител. Неявяването на фетална морфология мога да сравня с неявяването на профилактичен преглед при педиатър след раждането на бебето - същото е. Но все пак, всеки преценява сам от какво и дали има нужда той и бебето, което носи.

Относно запека, някой по-нагоре беше попитал  - laxatinil fruct действа безотказно. Сладко е, конфитюр по-точно, и на вкус е супер, и бързо действа. Препоръчано е от лекар, така че е безвредно при бременност.

# 248
Аз преди години имах много силни мигренозни главоболия, които траеха с дни, седях на тъмно по цял ден, защото не можех да си отворя окото от болка и пиех Нимезил. Преди няколко седмици (някъде към 16г.с) ми се прояви наново, събудих се от силни болки в едната половина на главата, дори не можех да се обърна в леглото. Забелязох, че като се поизправя намаляше болката, но не можех да спя права, ставах да се разходя половин час из апартамента, поуспокои ме, пак пробвам да легна, след 5мин пак започва да боли. Отделно имам хроничен синузит и алергичен ринит целогодишно, и предположих, че може да е обвързано. Пробвах да си пръсна Виброцил и за изненада (въпреки липсата на запушен нос или секрети) започна огромно отделяне на секрет и ми намаля болката. Така около 2 дена и отшумя. Бях на преглед и казах на гинеколога, каза ми че Виброцил не е проблем (не нали да се пръскам 2 месеца всеки ден по 5 пъти), парацетамол при много силно главоболие също + Назориг за отпушване на носа също, но аз имам състояния, в които не ми помага, но проблемите ми с носа са друга тема. Обясни ми, че по време на бременност се появяват често запушен нос от подуване на лигавицата на носа, и че дори да нямам проблемите ми с носа, то пак може да се получи главоболие. Правих си инхалации и с физиологичен разтвор (с маската), та и от тях имам облекчаване на по-слаби главоболия.

# 249
  • Валенсия
Здравейте момичета.
Аз също ще правя обременяването с глюкоза. Споменавала съм и друг път - живея в Испания, и тук го правят задължително на всяка бременна жена, около 24-та г.с.. За бъдещи майки като мен, (над 35 годишни и с наднормено тегло), според протоколите тук се прави още в самото начало на бременността, заедно с първите изследвания, и в 24 г.с. отново.

Първият път излезе в норма, сега след няколко седмици февруари месец ми се пада да го правя отново.
На всичкото отгоре тук са 100 гр. глюкоза (В България доколкото разбирам са 75 гр.) - още по-голям стрес за организма, взимат се общо 4 пъти кръв на всеки един час. Хич не ми се иска да го правя, хич не ми се иска да подлагам бебето на такова нещо, за втори път в рамките едва на няколко месеца. Unamused
Мисля, че по принцип имам право да откажа, но в случай на отказ нямам желание и да ме гледат особено при последващи прегледи за следене на бременността и т.н.

# 250
#genome,нямам запушен нос ,но ще пробвам да направя нещо като парна баня имам такъв уред за лице за лице😅.Благодаря ти много за съветите и споделения опит❤

# 251
Aз също имах силни главоболия, при това и доста продължителни в 16 и 17-та г.с. А общо за цял живот съм имала 10 пъти само главоболие, та го отдадох изцяло на бременността, намерих доста информация, че в тези седмици е нормален симптом. Не посмях нищо да пия, търпях и се разсейвах с работа, помагаше донякъде при по-силна заетост. После просто отшумя и съм благодарна.

За обременяването с глюкоза - в Америка, за да е по-поносимо и приятно, ядат желирани бонбони, но и лекарите там го позволяват.  Питайте за всеки случай, поне някаква наслада да има от цялото това нещо Grinning

# 252
Здравейте и от мен Simple Smile

Вече съм 19 г.с с термин на 09.06:heartpulse: Чакаме момченце Simple Smile
Към момента развитието на бременноста ми протича напълно нормално, в очакване на втора ФМ след 2 седмици в Марковс.

За мое спокойствие направихме още в 12 г.с НИПТ, който потвърди пола на бебето, както и резултатите, че всичко е наред с него, при фракция 21%. При наличието на толкова развита медицина и възможността в такъв ранен етап да се елиминира стреса, че бебето може да има вродено заболяване, въобще не се замислих, въпреки че тестът е скъп.

Първата ФМ също потвърди, че бебето се развива добре, а БХС пък изкара риск за преекламапсия.Close с АГ-то направихме всички необходими изследвания и започнах с инжекции Фраксипарин (доста неприятни).

От началото на годината съм в болничен, най-вече по мое желание, заради твърде токсична работна среда, която ми носеше много главоболие, високо кръвно и нерви. Така ще изкарам до края и за момента ми се отразя доста добре почивката Grinning

Вече имам проблеми със съня нощно време - не мога да си намеря място, въпреки възглавницата за бременни, а спането на една страна направо ме убива. Ама какво да се прави, ще издържа още малко....Grinning

За сега е това - в подготовка съм на списък с всичко необходимо за бебето и се настройвам с положителните емоции, които предстоят. Стаята на бебчо е ремонтирана и очаква да бъде обзаведена. Мисля да започна с покупките в 7-ми месец. Спрели сме е на сет количка Maxi Cosi Plaza, най-вече заради столчето за кола (Pebble 360), което има най-висок резултат от ADAC за безопасност. В България цените изглеждат доста високи и ще поръчаме количката, столчето и базата през Amazon.de:dizzy_face:

# 253
Здравейте на всички Relaxed Включвам се и аз в темата с момиченце което очакваме на 20.06 Purple Heart
Това ще ни е втора дъщеричка, първата се роди декември 2020 год. Към момента всичко върви нормално въпреки факта, че имам няколко рискови фактора - тромбофилии заради които пия аспирин, а по-нататък ще мина на Фраксипарин/Клексан, също инсулинова резистентност и наднормено тегло и отрицателен резус фактор заради който редовно си пускам изследвания за антитела.

Все още работя, но се надявам до 2 месеца да излезна в болничен, за да мога да си подготвя къщата и покупките преди появата на новия член на семейството Relaxed Много се радвам, че този път термина е през лятото, защото предишният път родих през зимата и по време на Ковид съответно изолацията сама вкъщи с малко бебе хич не ми се отрази добре.

Ние доста от нещата ги имаме от каката, но решихме да сменим столчето за кола тъй като не сме доволни от това което бяхме купили първият оът и се спряхме на един комплект на Maxi Cosi който намерих на много добра оферта в германски сайт (Pebble 360, Pearl 360 + ISOFIX база). Пускам линк ако някой се интересува, всичко дойде за 1 седмица (с DHL и после Speedy) и общата доставка беше 19 евро а ние поръчахме и още няколко неща:

https://www.babyartikel.de/prod/maxi-cosi-3in1-babyschale-reboar … _variant%5D=Black

# 254
Здравейте, момичета!

Някоя правила ли е обременяване с глюкоза? Чудя се глюкозата от аптека ли трябва да се купи или в лабораторията се дава и дали два часа се седи в лабораторията, докато вземат всички проби кръв.
И също някоя има ли увеличено количество околоплодни води? Аз днес бях на фетална и се оказа, че са ми над нормата.
Над нормата ли ти е гюкозата,?Или превантивно са ти я назначили?

На ФМ се видя, че околоплодните ми води са над нормата, което може да е следствие от гестационен диабет и затова ми назначиха изследването. Също и качих повече кг от нормалното за един месец.

Иначе май обременяването с глюкоза се прави около 24г.с., но аз ще го правя в 21.

Общи условия

Активация на акаунт