На Коледа се случват чудеса, а през ЮНИ ще прегърнем нашата сбъдната мечта. - тема 2

• 37 757
  • 804
  •   1
Отговори
# 255
Добре е да се правят феталните морфологии и БХС, най-малко, за да се хване евентуален проблем/състояние, кое би изисквало специално внимание след раждането. Това би помогнало на родителите да се насочат към болица, екип и тнт.
Пренаталните също са хубави, но за жалост все още са недостъпни за много семейства, заради цените.
Ние всичко правихме, но аз все си намирам за какво да се притеснявам. Предполагам си е и до характер. Grinning
Victoria, и аз съм на терапия с НМХ и Аспирин Протект, но заради тромбофилия. Засега рискът от прееклампсия при мен е малък, но това не ме успокоява съвсе. Smiley

# 256
Благодаря за мненията искрено, ще направим втората фетална Gift Heart

Момичета, аз хубаво ви се похвалих, че изобщо не се притеснявам за нищо, но сега леко съм се замислила над нещо. С моя си говорихме снощи и ми сподели, че като е бил малък в 3-4 клас е бил с аутизъм и дислексия, ходил при ресурсен учител известно време и се оправил. Малко се шашнах да ви кажа, не съм предполагала, защото на него нищо му няма, никога не бих си помислила подобно нещо, а съм виждала дете с аутизъм и знам, че е сериозно и не може да се оправя изобщо само. Пренатален не сме правили, забременях случайно а и двамата сме млади (аз на 25, той на 24) и не съм имала никакви притеснения до сега, но след този разговор се замислям дали не е трябвало да направим. Изобщо ако има някакъв подобен проблем може ли да се види толкова рано, той казва, че на него нищо му е нямало и чак в 3-4 клас "се е случило". Каквото и да е бебето си го обичаме, само да е здраво, но направо ме застреля с това...

# 257
1-Няма как да е имал аутизъм и дислексия 3-4 клас и да му е минало.
2- Няма как да се установи пренатално дали бебето ще има аутизъм, умствена изостаналост, дислексия и още много много неща.

# 258
1-Няма как да е имал аутизъм и дислексия 3-4 клас и да му е минало.
2- Няма как да се установи пренатално дали бебето ще има аутизъм, умствена изостаналост, дислексия и още много много неща.

И на мен ми звучи абсурдно, не знам дали е недоразбрал нещо, а не се разбирам с техните да ги питам. Благодаря за бързия отговор.

# 259
Съветвам ви да прочетете малко по темата за когнитивни разстройства, синдроми и заболявания и сама лесно щяхте да можете да си отговорите на въпросите.
Иначе е супер, че не сте притеснена. Фаталната морфология дава информация за цялостното развитие на бебчо. Може би ще ви е интересно поне веднъж да чуете един по-подробен анализ от специалист.

Благодаря за мненията искрено, ще направим втората фетална Gift Heart

Момичета, аз хубаво ви се похвалих, че изобщо не се притеснявам за нищо, но сега леко съм се замислила над нещо. С моя си говорихме снощи и ми сподели, че като е бил малък в 3-4 клас е бил с аутизъм и дислексия, ходил при ресурсен учител известно време и се оправил. Малко се шашнах да ви кажа, не съм предполагала, защото на него нищо му няма, никога не бих си помислила подобно нещо, а съм виждала дете с аутизъм и знам, че е сериозно и не може да се оправя изобщо само. Пренатален не сме правили, забременях случайно а и двамата сме млади (аз на 25, той на 24) и не съм имала никакви притеснения до сега, но след този разговор се замислям дали не е трябвало да направим. Изобщо ако има някакъв подобен проблем може ли да се види толкова рано, той казва, че на него нищо му е нямало и чак в 3-4 клас "се е случило". Каквото и да е бебето си го обичаме, само да е здраво, но направо ме застреля с това...

# 260
Здравейте на всички Relaxed Включвам се и аз в темата с момиченце което очакваме на 20.06 Purple Heart
Това ще ни е втора дъщеричка, първата се роди декември 2020 год. Към момента всичко върви нормално въпреки факта, че имам няколко рискови фактора - тромбофилии заради които пия аспирин, а по-нататък ще мина на Фраксипарин/Клексан, също инсулинова резистентност и наднормено тегло и отрицателен резус фактор заради който редовно си пускам изследвания за антитела.

Все още работя, но се надявам до 2 месеца да излезна в болничен, за да мога да си подготвя къщата и покупките преди появата на новия член на семейството Relaxed Много се радвам, че този път термина е през лятото, защото предишният път родих през зимата и по време на Ковид съответно изолацията сама вкъщи с малко бебе хич не ми се отрази добре.

Ние доста от нещата ги имаме от каката, но решихме да сменим столчето за кола тъй като не сме доволни от това което бяхме купили първият оът и се спряхме на един комплект на Maxi Cosi който намерих на много добра оферта в германски сайт (Pebble 360, Pearl 360 + ISOFIX база). Пускам линк ако някой се интересува, всичко дойде за 1 седмица (с DHL и после Speedy) и общата доставка беше 19 евро а ние поръчахме и още няколко неща:

https://www.babyartikel.de/prod/maxi-cosi-3in1-babyschale-reboar … _variant%5D=Black

Здравейте, кои мутации Ви излязоха на Вас, за да назначат тези лекарства? Аз също имам 3 високорискови мутации, но и АГ-то ми , и на ФМ в Марковс ми казаха, че само ако някой от основните 2 най-рискови V-Leiden или протромбин излезе, тогава се назначава фраксипарин, а че останалите 70% от жените ги имат и че доста се спекулира.

# 261
Здравейте мамчетаа в коя седмица ходихте на втора фетална морфология гледах в  нета че пише от 18 до 23г.с а забравих да питам АГ.
Аз съм в 18г.с +4 дена

# 262
Здравейте мамчетаа в коя седмица ходихте на втора фетална морфология гледах в  нета че пише от 18 до 23г.с а забравих да питам АГ.
Аз съм в 18г.с +4 дена

На мен АГ ми каза 20-та седмица, но тъй като нямаше часове за тогава си записах, когато ще съм 21+6. Иначе аз четох някъде, че е най добре да се отиде между 20-та и 22 седмица

# 263
Момичета, излязоха ми изследванията от НИПт теста, който пуснахме в 16 седмица. С много нисък риск са всичките, отдъхнах си сериозно ♥️

# 264
Здравейте, момичета. Записвам се и аз в темата с термин 15.06.2025г. с момченце Blue Heart Това ми е втора бременност, като от първата имаме още едно момченце Blush
Виждам, че се коментира наличието на тромбофилия. Аз също съм с такава с мутации в PAI 4G/5G, Factor XIII и ACE I/D., както и в други гени. И сега и преди съм на терапия с Оксапар/Клексан.
Пожелавам на всички ни здраве и успешен финал! Flowers Four Leaf Clover

# 265
В 20та ходих аз
Аз съм в 18г.с +4 дена

# 266
И аз днес бях на втората фетална в 21+5 Hug

# 267
  • Пловдив
И аз съм запазила за 21+6 Blush

Я да ви питам, има ли други боядисващи се сега през бременността или само аз съм безотговорна и продължавам да си ходя на боя Confused

# 268
И аз съм запазила за 21+6 Blush

Я да ви питам, има ли други боядисващи се сега през бременността или само аз съм безотговорна и продължавам да си ходя на боя Confused

И аз се боядисах вчера, с безамонячна боя. Много ми бяха израстнали корените вече и не ми беше приятно да се гледам. Познавам много жени, които се поддържат в изряден вид по време на бременност. Simple Smile

Да ви споделя и аз, при мен излезе също НИПТ - норма е. И купих обзавеждане за детската стая и още някои дреболии от Зара - пердета, килим, гнездо, хавлия. Имаше голямо намаление в Малечко и купих обзавеждането с 40% отстъпка, като доставката, монтажа и сглобяването също влизаха в цената.
Личат ли ви коремите, момичета? Аз понеже съм ниска  и доста си личи вече, имам чуството, че е огромен. Подувам се, сутрин особено, но краката са целодневно и винаги са ми на линии от чорапи вечер. 
Все още не усещам бебето аз, което много ме напряга. Чета, че някой от доста време ги усещате..
Има ли неядящи месо в групата, имам въпрос относно кръвните им изследвания.

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 18:23 от Dobrana

# 269
Аз вече съм в почти 22г.с. (по размери на бебето и спрямо моят кратък цикъл, но ме водят 21г.с, защото го смятат по стандартния 28д.) и коремчето започна да ми личи преди около 2седмици. До 20 седмица нямах никакъв корем, но за сметка на това бебето расте с около седмица по-голямо. Основно ако съм с плътно прилепнали дрехи си личи доста, но ако са малко по-свободни може и да не се забележи. И аз не съм от най-високите - 166см, но пък съм с доста къс торс и очаквам скоро вече да се надуя 😀. В момента съм точно на килограмите, които бях като забременях, но първия триместър свалих доста от повръщане.
Ако всичко се разива добре с бебето не мисля, че има нужда от притеснение, че не го усещате все още. Най-добрата ми приятелка започна да усеща нейното от 24г.с и всичко си му беше наред, въпреки че тя също е дребничка (160см) и вече имаше доста голямо коремче. Аз от няколко дена не мога да спя, защото по цяла вечер ме рита и усещам как постоянно се върти, вече видимо ми мърда корема при движенията му и колкото и да е мило, ако не спира да го прави постоянно, то на моменти става дискомфортно, а особено като започне да се цели към мехура ми.

Общи условия

Активация на акаунт