На Коледа се случват чудеса, а през ЮНИ ще прегърнем нашата сбъдната мечта. - тема 2

• 32 914
  • 804
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте!
Да се включа и аз в новата темичка.
Моят термин е за 26.06.
Мина и моята фетална морфология, всичко е наред с бебече.
Аз ходих при Стоилов в град Добрич. С първата бременност пак там ходих и бях доволна, а сега малко претупа сякаш нещата. Той си ми каза, че няма часове и ги беше записал през половин час. Накрая ми подхвърли, че ще бъде момиче бебето. На следващия ден ме прегледа и следящата ми АГ и според нея е момче, моето усещане също е такова, та ще видим. На 07.01 ми е следващия преглед и ще съм в 16 седмица, тогава би следвало да се вижда ясно предполагам.
Аз за пола се доверявам на 100% на Стоилов. Досега не съм чувала да е сгрешил пола на някого. С първата бременност ходих при него и бях доволна. Сега ходих на първа ФМ при д-р Желязкова,  но втората ФМ ще ида пак при д-р Стоилов.
Ами за първата бременност позна още в 12-та седмица, каза че е сигурен на 99%. Но от този преглед останах леко разочарована. По време на прегледа нищо не каза за пол, накрая го попитах, но той много бързаше. Каза ми другия път ще ти дам розова папка и аз го попитах дали се шегува, защото така ми се стори, пък и на предните фетални доста се бъзикаше, обаче му звънна някой и така и не разбрах.
А за втора фетална не съм сигурна дали можеш да отидеш при него, ако първата си ходила при друг.

# 16
Здравейте!
Моят термин е за 26.06.
Аз ходих при Стоилов в град Добрич. С първата бременност пак там ходих и бях доволна, а сега малко претупа сякаш нещата. Той си ми каза, че няма часове и ги беше записал през половин час. Накрая ми подхвърли, че ще бъде момиче бебето. На следващия ден ме прегледа и следящата ми АГ и според нея е момче, моето усещане също е такова, та ще видим. На 07.01 ми е следващия преглед и ще съм в 16 седмица, тогава би следвало да се вижда ясно предполагам.
Аз за пола се доверявам на 100% на Стоилов. Досега не съм чувала да е сгрешил пола на някого. С първата бременност ходих при него и бях доволна. Сега ходих на първа ФМ при д-р Желязкова,  но втората ФМ ще ида пак при д-р Стоилов.
Ами за първата бременност позна още в 12-та седмица, каза че е сигурен на 99%. Но от този преглед останах леко разочарована. По време на прегледа нищо не каза за пол, накрая го попитах, но той много бързаше. Каза ми другия път ще ти дам розова папка и аз го попитах дали се шегува, защото така ми се стори, пък и на предните фетални доста се бъзикаше, обаче му звънна някой и така и не разбрах.
А за втора фетална не съм сигурна дали можеш да отидеш при него, ако първата си ходила при друг.
Защо да не мога да отида?

# 17
Здравейте!
Моят термин е за 26.06.
Защо да не мога да отида?
Ами чувала съм че отказва, понеже на първата може да е пропуснато нещо, за което вече на втората да е късно. И един вид да не изкараш него виновен после. Да не те подведа обаче, така съм чувала. Аз и трите пъти си ходих при него първия път.

# 18
Здравейте !
Аз бях и в старата тема и сега ще чета и  тук .

Аз просто на повечето въпроси нямам отговор и поради тази причина нямаше как да бъда активна . При мен също всичко върви като по учебник за сега и за това нямам и много въпроси .
Също и за покупките ми е много рано.

Аз не съм и в България и болнични, отпуски и всичко друго е различно .
Но иначе чета всичко което се пише и си отбелязвам полезните за мен неща .

Не знам пола при мен . Тук няма толкова ранна ФМ и ще го разбера на 8.01 . Чак 18та седмица.
Термина ми е на 06.06.

# 19
Здравейте,
Записвам се и аз с момченце и термин 06.06. 🤞
С книгите аз започнах малко наобратно - прочетох “Книгата, която бихте искали родителите ви да бяха прочели” или нещо подобно беше 😄 Хареса ми, всъщност покрива всякакви фази и основи от бременност до тийн.
Вмомента чета “Осъзнато родителство” на Елена петрова, за сега съм на ~70стр и съм със смесени чувства.
Подариха ми “Скоро ще стана майка”
А следващи в списъка са ми:
- Раждане с любов на Олга Дукат
- Всичко за кърменето на Хедра
- Най-щастливото бебе
- Да отгледаш момчета на Джеймс Добсън

Пожелавам си време и спокойствие, за да прочета всичките 😁
На вас пожелавам леко бременеене, нулеви тревоги и светли и споделени празници 🌲

# 20
Здравейте, момичета! Записвам се и аз в тази готина група с термин 18.06.25г. с момиченце Simple Smile. Имам син на 10г.в. и сега се вълнуваме у дома всички, особено той. От София съм, следя се в клиника "Щерев" и там смятам да раждам, както преди 10г. Минах първа фетална и БХС, всички показатели са чудесни, след празниците ще правя Niptify, за мое спокойствие, тъй като съм на 37г. Не чета никакви книги, свързани с бременността, но вече почнах да се оглеждам за някакви неща за бебето - обзавеждане за стая, количка, дрешки и тн, само поглеждам, интересно ми е. През ден правя йога, има ли някоя от вас, която се занимава с пренатална практика?

# 21
Здравейте, момичета! Записвам се с термин 04.06 и очаквам момиченце 🌸🎀

Засега чета “ Докато аз и ти сме едно” ✨

# 22
Момичета,  аз се тръшнах с нечовешки грип пред празника, малкия ми го снесе от училище. Много съм зле и ми изписаха Аугументин. Уж можело. Някой пил ли го е по време на бременност?

# 23
AirplaneMode  аз го пих в 9-та седмица общо 10 дни схема и ми помогна, нямах никакви странични проблеми. Сега съм 17та. Успех и бързо оздравяване! 🍀❤

# 24
Правих тест, мислех, че е Ковид, но е грип Б....Някой карал ли е това чудо? Аз толкова зле не съм била никога. Вече втори ден не спира хремата и кихавицата, кашлям, през нощта не спах, страшно е. Очите ми сълзят и ме болят. Искам да пия Тайлол хот, че обикновено ме облекчава, но незнам може ли

# 25
Не съм карала грип, но изписват Тамифлу на бебета дори. Може да се посъветваш с АГ дали става по време на бременност. Специално за грип е медикамента и дава доста бързи резултати.

# 26
Здравейте и аз от миналия четвъртък съм болна. След препоръка с АГ пия Биозин мама 2х1 и си пръсках Колдисепт спрей за гърло. В петък вдигнах малка температура, но спадна сама без парацетамол. Всичко вървеше добре, докато в неделя не ми тръгна носа и до днес продължава. Пръскам Маример и някакво хомеопатично. Някой знае ли колко време се пие Биозина или да пиша на АГ-то? Днес ми е 6ти ден.

Последна редакция: ср, 25 дек 2024, 15:24 от MonicaGeller

# 27
  • София
На мен Биозина са ми го изписали за цялата бременност х1, като ми каза АГ, ако излизам сред хора, събирания, или е грипен сезон да пия по 2.
Така че не е проблем да си го пиеш, той е имуностимулант.
Момичета, пийте повече чайове с мед (само внимателно какъв чай), Лимони с мед яжте, мед смучайте, гаргара със сода правете за гърлото, за кашлицата - черна ряпа, издълбана и вътре лъжица мед, като се настои за през нощта, на сутринта е пълна с течност. По 1 лъжичка от тази течност, по 3 пъти на ден. Като свърши пак слагате мед. Това нещо ме избави от ужасна ковид кашлица, и е ок за бременни.
Колкото по-малко лекарства, толкова по-добре. Взимайте добавки с цинк, Вит Ц, Омега 3, те много помагат на тялото.
Успех!

# 28
Момичета,  препоръчайте къде да идем на частен преглед в София, че нещо спрях на вярвам в личните лекари...Исул, Окръжна, или? С малкия не се подобряваме, аз спрях антибиотика, защото почнах да го повръщам. Даже не мога да определя за пулмолог ли сме или УНГ, то е вирус, но имаме абсолютно всички екстри, плюс ужасна кашлица...За него вече е 1 седмица

# 29
Честито Рождество, момичета! Бъдете благословени в здраве, любов и благополучие! Heart

Моя син го водя в Токуда и съм доволна. Пускат му кръвни, взимат секрет при нужда и досега винаги са били точно в лечението. За възрастни може би също имат опция на дежурен специалист за преглед.

Слагам линк към едно интересно й полезно видео. Ще го добавя и на първата страничка.
https://youtu.be/DnxK4iNLEAQ?si=M5HHGpZYT4Er-hGb

Последна редакция: чт, 26 дек 2024, 19:27 от Eunoia

Общи условия

Активация на акаунт