На Коледа се случват чудеса, а през ЮНИ ще прегърнем нашата сбъдната мечта. - тема 2

• 37 128
  • 804
  •   1
Отговори
# 120
  • Валенсия
AirplaneMode, Мариелката, как сте момичета?

Аз все още съм грипава. Държи ме повече от седмица вече. Неприятно започване на новата година...Disappointed

Дай Боже да вървя към подобряване, но все още имам леки болки в гърлото, лека болка в дясното ухо и все температура варираща от 36.6º до около 37.4º.
Много е коварен този грип, и много се подлъгах като си мислех, че тази година ще ме подмине.

По този повод, и все пак да внеса малко добро настроение, ви прикачвам тази снимка, която мернах докато циркулираше из нета.

И без майтап, другата година живот и здраве ще го имам предвид този късмет за баницата. Smiley

# 121
ъпдейт за отскока на котката от корема ми - бях на преглед, всичко е наред! Попаднах на чудна лекарка, която се оказа, че е близка със следящия ми. Споделям няколко неща, могат да са полезни. И лекарката ме увери, че бебето е добре защитено в матката, та можем да сме спокойни! И каза, че леки болки не са притеснителни, ако са реални контракции, индикиращи проблем, съм щяла да се превивам.

Каза и че до 20 г.с. можем спокойно да си пием но шпа, до 3 на ден, а от 21 г.с. ще са препоръчителни магнезиеви препарати.

Премери ми и шийката - 34мм, като беше толкова и преди месец на последния преглед. На вас следят ли шийката и как е като дължина? Че нали сега 17-19 г.с. е т.нар. критичен период с възможно скъсяване.

# 122
На мен ми бяха мерили на ранната ФМ и беше 3.2 после на ЖК не са ми казвали колко е каза само,че е добре😀Преди 2 дни бях на др място(3ти лекар)и ми я измери 4.5 което ми се стори странно,но утре съм на ФМ и ще видя какво ще измерят  и там😅Не знаех,че има критичен пеирод за скъсяване 🥺мислех,че по-всяко едно врме е възможно

# 123
Ох аз съм качила 7кг, като се има предвид, че съм много слаба попринцип - 172, 54кг, вече съм 61 Cry само в корема виждам разлика поне и лицето ми е леко закръглено, но коремчето мнооого си личи и ходя само с широки анцузи, защото не искам да се разбира все още от всички. Аз дрехи за бременни не съм купувала, нося си широките спортни екипчета само, но другата седмица съм на рожден ден на моя приятелка и трябва да си търся нещо по-официално.

# 124
Здравейте момичета. Включвам се са ви дам ъпдейт. Минах феталната, минах скрининга и вчера бях на женска консултация при моята си АГ. Всичко е наред за щастие, но вече 16-та седмица още нямаме пол. 😀 До сега веднъж ни казаха момиче и веднъж момче. С предната бременност още в 12+4 бяха на 100% сигурни, пък и аз също имах предчувствие. Вчера на прегледа си скръстило крачетата и не показва, ръчка го докторката, чака го - не и не.

# 125
Здравейте! Записвам се към тази тема. Термин 29.06 момиченце🎀 15 г.с
Много сте готини всички, изчетох цялата тема.
Лежа за задържане вече за трети път като имам контракции/менструални болки/ и кървене. Терапията казват е максималната: утрогестан 3х2, алеракт, литичен коктейл, папаверин и кормагнезин. Интересното е, че последните два дни нищо като че ли не влияе на контракциите и кървенето, получавам си ги като по часовник около 17ч и продължават с часове. Някоя мама минала ли е през това?

# 126
Всичко е наред за щастие, но вече 16-та седмица още нямаме пол. 😀 До сега веднъж ни казаха момиче и веднъж момче. С предната бременност още в 12+4 бяха на 100% сигурни, пък и аз също имах предчувствие. Вчера на прегледа си скръстило крачетата и не показва, ръчка го докторката, чака го - не и не.
И ние сме по същия начин, а вече съм в 18г.с. Веднъж виждат момче, друг път момиче и не знам на кого да вярвам. Чакам с нетърпение феталната морфология. Записах се в Марковс, защото на скрининга не останах доволна от Оскар.

# 127
Аз днес бях при Унг-то и слава Богу пневмонията ми се е разминала...Все още не си чувам с ухото и имам синузит,  но продължавам с промивки, инхалации и т.н.
Малкия излезе от болницата , но и той е с терапия 2 седмици.  Дето се вика, явно ще оцелеем, но много тегаво тая зима.
Shy lady, желая ти леко да мине при теб, тази Т не е нещо сериозно, моята беше над 38. Пази ухото, ако трябва виж Унг нещо, че много неприятно.
Днес четох, че Авирон ставал за бременни, незнам как никой не ми е казал....
Иначе в петък съм на фетална, моля се всичко да е наред след антибиотиците....

Аз все още съм грипава. Държи ме повече от седмица вече. Неприятно започване на новата година...Disappointed

Дай Боже да вървя към подобряване, но все още имам леки болки в гърлото, лека болка в дясното ухо и все температура варираща от 36.6º до около 37.4º.
Много е коварен този грип, и много се подлъгах като си мислех, че тази година ще ме подмине.

По този повод, и все пак да внеса малко добро настроение, ви прикачвам тази снимка, която мернах докато циркулираше из нета.

И без майтап, другата година живот и здраве ще го имам предвид този късмет за баницата. Smiley

# 128
Лежа за задържане вече за трети път като имам контракции/менструални болки/ и кървене. Терапията казват е максималната: утрогестан 3х2, алеракт, литичен коктейл, папаверин и кормагнезин. Интересното е, че последните два дни нищо като че ли не влияе на контракциите и кървенето, получавам си ги като по часовник около 17ч и продължават с часове. Някоя мама минала ли е през това?
В коя болница си?

# 129
  • Пловдив
Привет Hug , аз вече нямам температура, гърлото не ме боли, но ми остана кашлица, от която направо се давя и световъртеж си имам разбира се. Последен ден на авирон съм, може авирон при бременност. Помолих АГ за нещо противоалергично, тъй като попринцип имам алергичен ринит, който предполагам, че се активира от настинката. Изписа ми и чакаме да ми спре кашлицата, за да ми провери шийката, тъй като ми е 3 см след операция и има тънка вероятност за серклаж. Но днес на прегледа 17г.с. каза, че с тази кашлица няма как, трябва да ми е спокойна мускулатурата.
Абе този вирус/грип/настинка си е страшна работа, нямам търпение да мине и да остане само спомен от него.
Успокоих се поне, че видях бебето и всичко е наред. Макар че има друго, заради, което ми се е свило сърцето - оказа се, че явно съм прекарала може би в началото на бременността цитомегаловирус и въпреки, че док оглежда бебето подробно и внимателно притеснението си се е загнездило в мен.

Shy_lady, AirplaneMode стискам палци много скоро да сте по-добре Hands Pray

# 130
На мен в 16 г.с. ми мериха шийката, беше 42 мм.

# 131
Авис Медика, Плевен
В коя болница си?

# 132
Снощи малкия пак вдигна 39,4 и пак пътува към болницата. Не издържам вече.....

# 133
Във коя болница го лекуваха?Явно тоя грип Б е ужас …

# 134
Токуда. Най-лошото е , че и мъжа ми се разболява. Направо незнам вече
Във коя болница го лекуваха?Явно тоя грип Б е ужас …

Общи условия

Активация на акаунт