На Коледа се случват чудеса, а през ЮНИ ще прегърнем нашата сбъдната мечта. - тема 2

• 37 085
  • 804
  •   1
Отговори
# 105
Дами минавам само да споделя че в Сердика център в H&M има доста дънки за бременни + намалени. За съжаление не е моето, доста са ми неудобни и странни. Май ще си ходя по някакви клинове и рокли, и ще се надявам да се стопли по-рано обичайното. Иначе имаше и доста сутиени за бременни/кърмещи.

Ivvanova00 съжалявам, че си минала през това. Надявам се с времето родителите на приятеля ти да започнат да се вълнуват, че ще стават баба и дядо, както и да ви помагат както могат. Според мен, щом вие сте си решили че сте окей, това е най-важно. А и каквото и да си говорим, един мъж ако реши ще намери начин да изкарва пари, особено ако се сте в по-голям град. Има доста видове работи/позиции, които могат да са и 2ра работа. Всичко ще е наред!

А на другите стискам палци да ви мине по-бързо. Аз започнах да се притеснявам, и обмислям да не се виждам с хора, като ви чета през какво преминавате Sad

# 106
Ще проверя как са нещата в h&m и аз Simple Smile засега оттам поръчах спортен екип
 за бременни, както и клин от mamaliscious от about you. Втората марка имаше доста предложения, но са си .. леко смотани😀 затова накупих и няколко сатенени поли в един размер по-голям, засега имам една и ми се струва супер удачно! Движа ластика нагоре според растежа на коремчето и реално може да се носи много време!

Иначе как сте с кг и коремчетата? На мен последната седмица рязко ми нарасна, може би затова имах болки. Но с дрехи още хич не изглеждам бременна, на фитнес с тесни дрехи може би, но пак е по-скоро доста подуто отстрани. Вече нямам търпение да си изглеждам бременна и гордо-гордо да слагам тесни блузки.

В тази връка и още не съм разкрила в офиса, просто съм с широки ризи😀 вас някой страничен заподорял ли ви е вече🙈

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 00:00 от Rarina

# 107
Rarina, моят корем много започна да си личи още преди няколко седмици, сега вече в 19 г.с. си ми е доста забележим. В офиса мислех да кажа по-късно, но се наложи да кажем преди Коледа, защото вече стана много трудно да си крия корема. Мислех си, че успявам с широки пуловери и рокли, но се оказа, че всички са ми го забелязали отдавна и само аз съм си мислела, че се крия😃
Последните 3 седмици започна да ми се яде много и съм качила 4 кг. Бях свалила 3 в началото и сега много рязко започнаха да се  качват..

Ще проверя как са нещата в h&m и аз Simple Smile засега оттам поръчах спортен екип
 за бременни, както и клин от mamaliscious от about you. Втората марка имаше доста предложения, но са си .. леко смотани😀 затова накупих и няколко сатенени поли в един размер по-голям, засега имам една и ми се струва супер удачно! Движа ластика нагоре според растежа на коремчето и реално може да се носи много време!

Иначе как сте с кг и коремчетата? На мен последната седмица рязко ми нарасна, може би затова имах болки. Но с дрехи още хич не изглеждам бременна, на фитнес с тесни дрехи може би, но пак е по-скоро доста подуто отстрани. Вече нямам търпение да си изглеждам бременна и гордо-гордо да слагам тесни блузки.

В тази връка и още не съм разкрила в офиса, просто съм с широки ризи😀 вас някой страничен заподорял ли ви е вече🙈

# 108
И при мен килограмите са повече от нормата за седмицата. В началото нямах никакво гадене и като ме приковаха на дивана заради отлепване, много си промених режима на движение, увеличих и храненето, та сега съм 17 седмица +7 кг. Лекарката ми беше казала, че до 20та +5 е нормално, аз бях качила 4, ама сега по празниците беше голямо угояване, та и от там добавихме още 3 и така. После ще слабеем с дълги разходки 😃

# 109
хах, El*, често съм чувала, че хората усещат преди ние да осъзнаем. даже и вчера колегите, които не знаят, по обяд ме питаха много ли ми е студено, защото беше хладно в ресторанта и ми дадоха дреха! Grinning друг не попитаха..

Аз съм 16+4, но осезаемо започва да нараства коремчето, но и аз усещам засилен апетит.. В норма са ми кг, но за една седмица - +1кг, което е ок, стига да не е всяка седмица така. Но здраве да е, не смея да се ограничавам, освен от захар, таа поне да се наслаждаваме на храната и да я подбираме максимално полезна.

Момичетата около 19-20г.с. - имате ли планирано посещение при ендокринолог, не съм сигурна кога се прави. Заради гестационния диабет.

Също, имате ли планирани пътувания със самолет или по-далечни такива? Аз имам в 18 г.с. 5-часов полет, като непосредствено преди това ще съм на преглед, надявам се всичко е ок!

# 110
Здравейте, аз съм с термин 2.6.,така че следя и майската тема, и тази.

Rarinaаз съм в 20.седмица и след няколко дни ми предстои 3 часов полет.Съответно в 21.седмица наобратно...
Ще излъжа, ако кажа, че не го мисля, но желанието ми за малко почивка на слънце надделява. Летяла съм вече няколко пъти бременна, но е било в мн.ранни седмици и бях на принципа всичко или нищо. Сега хубавото е обаче, че поне е ми е по 24/7 лошо и някак се чувствам повече в кондиция.

peperuda23да, точно така аз усещам моето бебе. В началото като притрепване на нерв/муску
, после като почукване, похлопване и вече на по-късен етап усещането е като за товарен влак , който пътува в теб Simple Smile)

# 111
Rarina, аз си ходя на ендокринолог още отпреди бременността, но съм с Хашимото. Правиха ми преди месец глюкозно обременяване за гестационен диабет. Резултатите ми са добри, но аз много се старая да се храня здравословно. На ФМ ми излезе малко повишен риск, така че внимавам какво хапвам. Ям честичко и по малко. Забранени са ми бели брашна и захар. Но мен не ме влече сладкото напоследък.
Относно килограмите, аз в началото свалих 4 кг, заради гаденето, сега съм качило 1.5 кг. В
 17 г.с. съм. Коремът ми е много щръкнал. Като за пети месец. Гърдите са ми двойни и ме болят.
За болките, една нощ и мен ме болят ниско от едната страна. Беше почти постоянна тъпа болка. Даже мислех да ставам да пия Ношпа, но ме домързя. На следващия ден ми мина. Мисля, че е от растежа на матката и въобще на всичко, което се разтяга отвътре  Stuck Out Tongue Winking Eye
Относно покупките, ами не се въздържах и вече взех да купувам разни бодита, чорапки... Вчера бях в МОЛ София и в H&M имаха толкова сладки нещица. Имаше и доста намаления. В Sinsey също имаше много сладки бебешки неща на изумително ниски цени.

# 112
Здравейте, мами и бъдещи мами! Аз съжаление се включвам с едно оплакване. В 18та седмица съм. От вчера вечерта започна едно главоболие, отпадналост, премрежена картина. Главоболието продължи не само след сън, ами и цял ден. А аз по принцип не страдам от глаболия. Лекарката каза, че мога да пия парацетамол и малко поодмина. Но къде ми трябваше да прочета за гадната прееклампсия. Някой запознат ли е, да се пофилмирам още малко 😀 Слава Богу в четвъртък съм на скрийнинг 2, та се надявам, че ако е ако има нещо нетипично там ще може да се види.
Поздрави на всички!

# 113
За прееклампсия знам, че трябва да има и високо кръвно. Аз също съм имала главоболие, което е продължавало след сън цял ден, не съм пила нищо и на следващия ден ми е минавало вече.

# 114
Момичета да ви попитам понеже ми е първа бременност и мамите, които вече сте минали през това, къде би трябвало да се усеща бебчето, понеже аз не съм сигурна, какво трябва да усещам и усещам като все едно ти играе нерв, но ниско долу в корема, а не съм била на преглед от месец, утре съм на преглед и доста се притеснявам, дали е нормално да се усеща там.

Още най-вероятно се усеща много леко, възможно е да е долу, а скоро ще усещаш навсякъде. Сигурно прегледът ти е минал вече, но най-вероятно те опъва, защото се разширяваш. Simple Smile

@Rarina, и на мен ми предстои полет, но ще е след 3 седмици, леко се притеснявам и то не толкова от полета, колкото от лудницата по летищата. Пиши после как е минало пътуването:)

# 115
Момичета, които ще летите, споделете после как е минало. На мен много ми липсват пътуванията, но честно казано много се притеснявам да летя сега. Едно от самия полет как ще ми се отрази и друго в това грипно време много ме притеснява също лудницата по летищата и в самолета... По това време като летим, винаги е било пълно в самолета с кашлящи и кихащи хора... И за по-дълго пътуване с кола се притеснявам, защото не ми се отразяваше до момента никак добре дори и краткото пътуване. От началото на бременността до преди две седмици никъде не бяхме пътували поради тази причина, защото и за 30 мин в колата, ми ставаше лошо.. Около празниците пътувахме не много дълго, на 100 км разстояние и не ми се отрази добре, беше ми доста лошо и некомфортно. Та се надявам да отмине това скоро, но и в същото време не смея да предприема пътуване, а толкова ми се иска..

# 116
Момичета, как само ми започна денят.. имаме коте, което рано сутринта беше много енергично и още докато спим, скочи със сила в леглото, попадайки точно върху корема ми, ниско долу при бебето, като отскачи после от мен. Не проумявам още как е възможна такава нелепост.
Засега съм добре, но имам болки. Не са силни, но ги нямах вчера например, просто се моля всичко да е наред...

# 117
Момичета, как само ми започна денят.. имаме коте, което рано сутринта беше много енергично и още докато спим, скочи със сила в леглото, попадайки точно върху корема ми, ниско долу при бебето, като отскачи после от мен. Не проумявам още как е възможна такава нелепост.
Засега съм добре, но имам болки. Не са силни, но ги нямах вчера например, просто се моля всичко да е наред...

Не се притеснявай...моето йорки е 3 кг и няколко пъти е минавало през корема опитвайки ср да се добере до мъжа ми....Всичко е наред. Моя приятелка катастрофира в 5 месец, не беше тежка катастрофа, но се понатърти и веднага в болницата...бебето беше добре и са й казали, че бебето е добре защитено...кумата ми бремрнна падна и си счупи ръката...и пак всипко е наред. Не го мисли. За твое успокоение се свържи с АГ.

# 118
Ох много ти благодаря, GULSELI, имах нужда да чуя позитивни истории.. Сега в 13:00ч. записах час за преглед, добре, че има МЦ в сградата, в която работя. Не при моя проследяващ, но поне да ме погледнат бързо.

# 119
Rarina Според мен също не се притеснявай, може при отскока на котето да си се стегнала рязко и от там да имаш леки болки. Не мисля, че нещо може да е станало, но да ако се притесняваш попитай АГ.

Общи условия

Активация на акаунт