На Коледа се случват чудеса, а през ЮНИ ще прегърнем нашата сбъдната мечта. - тема 2

• 36 991
  • 804
  •   1
Отговори
# 90
Аз знам за до 3 хапчета за 24ч, но ако не се повлияваш се свържи със следящия те СГ за насоки. Чувала съм за компреси с белтък или опитай с хладък душ.

# 91
Пих парацетамол за температурата, коризалия за хремата, хомеожен за гърлото и стодал за кашлица

# 92
Най рано на 4 часа може. Аз получих зверски усложнения от грипа, като най кошмарно беше възпалението на едното ми ухо, заради което пих парацетамол, защото болката беше нетърпима. Искрено ти съчувствам, и мен в спешното не ме отразиха, никой не иска да се занимава с бременни,  въобще,  това което преживявам, откакто съм болна е много травмиращо. Детето ми го приеха в болница, мен дори не ме прегледаха.  В момента съм с бронхо-синуит и почти не си чувам с ухото. Добре че познавам много добра УНГ, която се опитва да ме спаси в момента да не направя пневмония. Много е страшно положението със здравеопазването, в потрес съм ...
Желая бързо оздравяване, ако имате нужда от контакт на УНГ, пишете на лични, ако мога да помогна.
Момичета, включвам се с въпрос, ако някоя от вас е боледувала и й се е налагало да пие парацетамол, до колко най-много сте приемали. Чета из нета 4 хапчета за 24 часа, в спешния кабинет ми казаха 4-5, тъй като обясних, че не свалям много температурата и не ми стигат, а високата температура и тя е опасна. Ако имате някакви съвет за сваляне, пробвах с компреси с оцет, но не помагат изобщо, помагайте, парцал съм, а в спешното не ми обърнаха особено внимание.

# 93
Rarina на мен също ми се случва от време навреме и пия нош па 2 хапчета,ако е силна болка или продължителна може да попиташ лекар за твое спокойствие .И аз се шашкам но си мисля ,че е нормално да се обажда нещо от време на време😀Момичета на вас случвало ли ви си е от време на време да усещате във влагалището като ток или леко пощипване?На мен ми се случва вече няколко пъти ,като продължава по няколко дни ,спира и след известно време пак усещам това боцкане или пощипване (немога да определя точно)

Аз от време на време усещам нещо такова. Чудех се как точно да го опиша, но е може би точно като ток.. При мен продължава няколко секунди и изчезва. Ще прочета за lightning crotch.

# 94
El*на мен също ми се случва за секунди ,но по няколко пъти може и да се съсредоточавам Твърде много🤷♀😅Успокойх се ,че не е само при мен и може би нормално 😅

# 95
Аз около 9г.с. бях доста болна и с температура, като мисля, че до 4 парацетамола на ден ми каза АГ, при това през няколко часа. Аз пих по половинка и ме освестваше, но аз обичайно нищо обезболяващо не пия и винаги ми действат малки дози. От домашните лекове единствено киснех краката в гореща вода с морска сол и доста добре ми се отразяваше, пиех и по 2-3 литра чай с лимон.

# 96
Rubitooo, сега като четох за lightning crotch, ми звучи точно това. Но пък пише, че се случва в трети триместър..

Аз също в 9 или 10 г.с. бях с хрема и температура, но не съм вдигала висока, до 38 градуса, която успявах да сваля с компреси с оцет на челото. Иначе знам, че и хладки душове помагат. За парацетамола личния ми лекар ми беше казал до 4 за 24ч.

# 97
EL*Аз го усещам от самото начало на бременноста😅а свга съм в 16 седмица ,надявам се да е lightning crotch😅

# 98
  • Валенсия
Здравейте момичета.
И аз се записвам в групата на болните. С грип Б съм.
Много е неприятно с тези циркулиращи вируси. Мислих си, че тази година ще ми се размине, но уви. Лепнала съм и аз някаква гадинка.
Аз 4-ти ден съм със запушен нос, хрема и болка в гърлото. Високата температура я овладях с компреси с оцет.
Тук в Испания, в случай на бременни предписват само парацетамол (650 мг), казват до 3 на ден, нито хапчета за болки в гърлото, нито нищо друго. Мислех си да изсмуча Ефизол, но засега се въздържам. Леко ме облекчава меда.

Малко съм притеснена заради този парацетамол и не ми се иска да го пия, но няма начин - Дай Боже да се подобрявам по-скоро и да не отива към усложнения.

Тук ми препоръчваха ваксина срещу грип, но така и не посмях. Имайки предвид сегашното ми състояние, може би щеше да се предотврати, но, както и да е, станалото - станало.

Вие какво мислите за ваксините?

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 08:00 от shy_lady

# 99
Моето също беше грип Б. Ще съжалявам завинаги,  че не сложих ваксина. Аз не помня такъв кошмар да съм преживявала, тепърва има да се лекувам. Не искам да ви плаша, но взимайте мерки ако усетите влошаване. Парацетамола ви е най-малкия проблем. Аз от болка се молих за него накрая.
Дано вие го изкарате по-леко.
Здравейте момичета.
И аз се записвам в групата на болните. С грип Б съм.
Много е неприятно с тези циркулиращи вируси. Мислих си, че тази година ще ми се размине, но уви. Лепнала съм и аз някаква гадинка.
Аз 4-ти ден съм със запушен нос, хрема и болка в гърлото. Високата температура я овладях с компреси с оцет.
Тук в Испания, в случай на бременни предписват само парацетамол (650 мг), казват до 3 на ден, нито хапчета за болки в гърлото, нито нищо друго. Мислех си да изсмуча Ефизол, но засега се въздържам. Леко ме облекчава меда.

Малко съм притеснена заради този парацетамол и не ми се иска да го пия, но няма начин - Дай Боже да се подобрявам по-скоро и да не отива към усложнения.

Тук ми препоръчваха ваксина срещу грип, но така и не посмях. Имайки предвид сегашното ми състояние, може би щеше да се предотврати, но, както и да е, станалото - станало.

Вие какво мислите за ваксините?

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 11:30 от AirplaneMode

# 100
  • Пловдив
Благодаря ви, от тази нощ температурата най-накрая ми спадна от само себе си. Или всички неща подействаха най-накрая. Правих си компреси с оцет и вода, топих си краката във вода и оцет, после стоях с чорапи с оцет, правих хладък душ и наблегнах на цитрусите за естествено витамин ц.
Тъй като посетих две спешни (частно и държавно) в частното ми обърнаха внимание, но тогава все още нямах проблем с температурата, но ми изписаха лекарства и ми направиха тестове за грип и ковид и бяха отрицателни. Иначе съм с болки в гърлото, кашлица и хрема. Изписаха ми гринтус за кашлицата и ангал спрей за гърлото, АГ ми каза да си взема и авирон. Но вчера много ме уплаши температурата защото вдигах до 39,4 и с парацетамол я свалях до 38 и малко, а нали все казват да е под 38 тъй като е вредна за плода и много се тревожих. Затова и отидохме до другото спешно, а там без даже да ме питат колко парацетамола съм изпила ми дадоха пето хапче, няма да им коментирам държанието, но поне прегледаха детето и се успокоих, че е добре.
Явно върлува някакъв много тежък вирус, тъй като и мъжът ми се разболя и той е същия парцал, така не сме боледували от деца, три дни не сме станали от леглото.
Стискам палци на всички, които се мъчите с някакъв вирус в момента да оздравявате бързо Hug

# 101
Здравейте момичета, записвам се в тази тема, че последно съм писала в старата. Терминът ми се измести за 20.06 и си чакаме момченцето Blue Heart с огромно нетърпение. Последните 2 месеца не бяха особено приятни за мен, освен, че ми беше много зле и повръщах постоянно отнесох доста хейт от познати и най-вече от семейството на приятеля ми, преди да забременея не съм имала проблеми с техните, но отношението им към мен рязко се промени, искаха да махам бебето, защото не работя и трябва приятеля ми да ни издържа, не сме били готови, но пък в същото време ако съм го била махнала сигурно нямало да мога да забременея лесно, защото не съм първа младост по техни думи (вчера навърших 25), наши познати също имаха подобни реакции... Вече съм по-добре, за мое щастие приятеля ми ме подкрепя и се вълнуваме много, че ще ставаме родители, ще се справяме двамата. Още нищо не сме купували, но ми се иска да започна, сега има и доста намаления следпразнично, вие започнали ли сте с покупките?

# 102
  • Пловдив
Щом ти и партньора ти сте на едно мнение всички останали могат да си гледат работата, изобщо не позволявай да ти скапят настроението и вълнението от бременността!
Аз имам някой неща от предната бременност, накупих си останалото наскоро (тъй като доста неща продадох и дарих) и реално ми остана да купя количка, защото първото така и не пожела да стои в нея и не си купихме, тогава ползвахме на близки. Съвета ми е, да не се изхвърляш няма смисъл, повечето неща си ги купих втора ръка гледах да са запазени. Дрехите само ще оставя за накрая, тъй като сега няма и подходящи за лятно бебе. Но може да се започне според мен с купуването, за да се възползваш от намаленията, а и за да разбиете харчалъка във времето, че наведнъж си е тежичко.

# 103
Записвам се с термин 19 юни, момиче, втора бременност Wink

# 104
Момичета да ви попитам понеже ми е първа бременност и мамите, които вече сте минали през това, къде би трябвало да се усеща бебчето, понеже аз не съм сигурна, какво трябва да усещам и усещам като все едно ти играе нерв, но ниско долу в корема, а не съм била на преглед от месец, утре съм на преглед и доста се притеснявам, дали е нормално да се усеща там.

Общи условия

Активация на акаунт