На Коледа се случват чудеса, а през ЮНИ ще прегърнем нашата сбъдната мечта. - тема 2

• 33 263
  • 804
  •   1
Отговори
# 75
При нас посрещането на Нова година върви към болница. Малкия рязко се влоши и вдигна по-висока т, която не пада. Вече имаме и направление. Аз просто чакам да дойде утре и да тръгнем,  нямам други надежди.
Аз уж почнах да се подобрявам, и точно днес ме удари в ухото. Незнам какъв е тоя грип Б, но аз такова нещо не бях виждала. Празниците ни са окончателно и напълно съсипани. Остава поне да оживеем...
В този ред на мисли, коя болница в София бихте препоръчали за дете? Аз съм лежала в 1 първа градска, където е кошмарно.

Последна редакция: пн, 30 дек 2024, 23:56 от AirplaneMode

# 76
AirplaneMode, стискам палци да се оправите бързо и всичко това да е зад гърба ви вече!

# 77
Здравейте, момичета, терминът ми е към края на юни, първа бременност, след 10 години опити и процедури, на 39 години. Пиша, за да разбера дали има някоя друга като мен. От няколко дни ми е много нервно и страшно се дразня с мъжа ми. Изпитвам зверска вина, защото вместо да се радвам, че най-накрая съм бременна, аз изпитвам тъга. Разбирам, че имам големи натрупвания през годините, но не съм очаквала сега точно да ми избият. Някоя така психически и емоционално лабилна като мен? Как се справяте?
Здравейте, аз съм бременна за втори път и сега всичко е наред, но с първата бременност емоционалното и психическото ми състояния бяха ужасни. Бях постоянно тъжна, объркана и несигурна. Мъжа ми супер много ме дразнеше, не можех да го понасям. Дори мислех за раздяла. Деня в който родих се преродих и аз и всичко си дойде на мястото. Беше ужасно. Дано при вас се нормализират нещата.

# 78
  • Пловдив
Здравейте, момичета, терминът ми е към края на юни, първа бременност, след 10 години опити и процедури, на 39 години. Пиша, за да разбера дали има някоя друга като мен. От няколко дни ми е много нервно и страшно се дразня с мъжа ми. Изпитвам зверска вина, защото вместо да се радвам, че най-накрая съм бременна, аз изпитвам тъга. Разбирам, че имам големи натрупвания през годините, но не съм очаквала сега точно да ми избият. Някоя така психически и емоционално лабилна като мен? Как се справяте?

От хормоните е, изобщо не го мисли, аз съм с втора бременност, побърках мъжа ми, както се смея започвам да плача за всякакви глупости , след което се заяждам с него безпричинно. После се усещам извинявам се, но той си знае и изобщо не ми обръща внимание на глупостите.

AirplaneMode стискам палци всичко да мине бързо и детенце да се оправи 😌

# 79
AirplaneMode На мен ми е първа бременност и изобщо не съм наясно в коя болница са Ок .Личен лекар или АГ не препоръчаха ли? Или ако има пак някой форум с мнения може там да намериш инфовмация . Усложнения от грипа или просто продължава много време?Стискам палци да ви приемаат и да се оправите бързо🍀🍀🍀

# 80
Да, да, да, циркът е пълен, явно е от хормоните, защото днес сякаш нищо не е било, а предните дни беше непоносимо положението... От днес съм с добрите ☺️ Първа бременност и всичко ми е ново, благодаря за отзивите и споделянето!

Здравейте,
При нас опитите бяха 5 години, неизяснен стерилитет, 4 инсиминации и 3 ин витро, най-накрая се случи! Мисля, че ви разбирам за какво говорите Simple Smile
Имах и аз подобни моменти на необяснма нервност, но после се смяхме и двамата на нелепите мои изказвания и излишни дразнене.
По-комичното беше преди няколко дни, когато почвах да плача през 5 мин. Моя ми казва нещо съвсем нормално и аз рев, после мълчи, аз пак рев, пита ме защо плача, а аз през сълзи му казвам, че не знам - той почва да ми се смее, а аз почвам да плача повече, защото ми се смее и изведнъж и аз почвам да се смея... Абе ... пълен цирк бях :joy
А на следващия ден - нищо подобно ...
Обяснявам си го с Хормоните ... или както казваше една моя приятелка: "Бременният ми мозък".

# 81
Привет и от мен Simple Smile С първа бременност и термин 10.06.2025 г. Успех на всички бъдещи мами и се надявам да сме си взаимно полезни Simple Smile
Като книга си купих "Докато аз и ти сме едно. От зачатието до раждането''. Няма толкова теоретична информация, но е чудесен дневник, особено за мамите с първо детенце, като мен. Разделена е по седмици и за всяка седмица има кратка информация за развитието на бебчето, любопитни факти, а след това и упражнения/практики, които да помогнат да се свържем с бебчето - да му напишем писмо, пожелание, практики за лично утвърждение и успокоение, йога пози, които да правим. Мисля, че е чудесен дневник, който ще ви остане за спомен и след това и детето като порасне може да си го чете Simple Smile

Последна редакция: чт, 02 яну 2025, 09:32 от disp

# 82
Привет на всички мами от мен.
Включвам се със следния въпрос ако някоя от вас се е сбълсквала с това ще се радвам да сподели как всъщност се процедира
От началото на бременноста ми съм в болничен (понеже ми е тежка работата) АГ ми каза че няма да ми стигнат дните и спомена нещо за ТЕЛК но така и не разбрах нищо какво всъщност трябва да се случи и дали пак ще бъде платен като болничния ми до сега. ( първа бременност ми е в 15г.с. съм на 25г. И ако трябва да бъда честна все още много неща са ми неясни много ще се радвам да споделите вашите мнения тук 😊)

# 83
Включвам се със следния въпрос ако някоя от вас се е сбълсквала с това ще се радвам да сподели как всъщност се процедира
От началото на бременноста ми съм в болничен (понеже ми е тежка работата) АГ ми каза че няма да ми стигнат дните и спомена нещо за ТЕЛК но така и не разбрах нищо какво всъщност трябва да се случи и дали пак ще бъде платен като болничния ми до сега. ( първа бременност ми е в 15г.с. съм на 25г. И ако трябва да бъда честна все още много неща са ми неясни много ще се радвам да споделите вашите мнения тук 😊)
Аз съм със същия казус 16+3! Каза че от 25.03. до 03.05(когато ми започват 45 дни преди раждане), трябва телк. И аз се чудя, ако някой знае как стоят нещата да сподели!

# 84
Аз съм със същия казус 16+3! Каза че от 25.03. до 03.05(когато ми започват 45 дни преди раждане), трябва телк. И аз се чудя, ако някой знае как стоят нещата да сподели!

Бяха ми казали, че ако има прекъсване на болничния започват нови 180 дни и няма нужда от ТЕЛК, но не знам дали е вярно.

# 85
Момичета, имате ли болки? От два дни имам лека болка долу вляво, тип пулсираща и на моменти, но като че я усещам вече по-интензивно. Сякаш доста си наболява вече, ама не знам дали много не се фокусирам.. на преглед съм след 10-ина дни, АГ ми е казал но шпа да пия при болки, мисля, но досега не съм имала след 6-7г.с., но и тогава не пих нищо за болката. В 16 г.с. съм сега.
Вие как сте и за какво пиете но шпа, тъй като чета, че е доста често приеман медикамент?

# 86
Аз пия но шпа постоянно (3х1) от 6-7гс., казала ми е да не го спирам. Дори при по-силни болки да го пия 2х2, а ако продължава да ме боли и по 2х3, и да й пиша. Най-вероятно болките са от растежа на матката, понякога и при нередовен стомах. Пий спокойно според мен.

# 87
Rarina на мен също ми се случва от време навреме и пия нош па 2 хапчета,ако е силна болка или продължителна може да попиташ лекар за твое спокойствие .И аз се шашкам но си мисля ,че е нормално да се обажда нещо от време на време😀Момичета на вас случвало ли ви си е от време на време да усещате във влагалището като ток или леко пощипване?На мен ми се случва вече няколко пъти ,като продължава по няколко дни ,спира и след известно време пак усещам това боцкане или пощипване (немога да определя точно)

# 88
Аз не, но точно снощи, разучавайки тези болки ниско вляво, прочетох за lightning crotch, което ми звучи същото. Проучи го, но ако ти съвпадат симптомите - нормално е Simple Smile

# 89
  • Пловдив
Момичета, включвам се с въпрос, ако някоя от вас е боледувала и й се е налагало да пие парацетамол, до колко най-много сте приемали. Чета из нета 4 хапчета за 24 часа, в спешния кабинет ми казаха 4-5, тъй като обясних, че не свалям много температурата и не ми стигат, а високата температура и тя е опасна. Ако имате някакви съвет за сваляне, пробвах с компреси с оцет, но не помагат изобщо, помагайте, парцал съм, а в спешното не ми обърнаха особено внимание.

Общи условия

Активация на акаунт