На Коледа се случват чудеса, а през ЮНИ ще прегърнем нашата сбъдната мечта. - тема 2

• 33 323
  • 804
  •   1
Отговори
# 615
Аз попринцип съм с ниско кръвно, на от две три седмици започна още повече да пада и не се чувствам добре от този факт оправям го или с айрян или с една добре насолена краставица. 😁

Готино е столчето на Cybex! Аз по-натам ще пазарувам, но съм набелязала на Bugaboo много красиво със сходна концепция, издържа до 100кг. и има приставки за шезлонг и др., но отделно се взимат. Но ще искам на живо да го видя.
Вие как сте с кръвното? Тези дни се бях шашнала. Имах страшен задух, едва дишах о нямах сили за нищо. Пулса си виждам на часовника и беше много висок в покой, 90-105, за справка сега ми е около 70-75 в покой, а преди бременността 55-65. Та реших, че е високо кръвно, шашната от най-опасното, записах час за кардиолог утре. Е, накрая (току-що) си купих апарат и се оказа 88/50, супер много се успокоих, от ниско не ме е страх😀 наливам се със солен айран сега и съм спокойна, ще си отменя часа, че за ниско кръвно не виждам смисъл.

# 616
И аз съм с ниско кръвно, добре се чувствам.
Слушайте, днес много се панирах. Седях на един стол и се наведох да си взема телефона, че го изпуснах на земята и явно се свих много и така ме заболя корема и се вкарах в егати филма. Че съм смачкала бебето, че съм го притиснала, че съм го деформирала…. страшна паника! После се поуспокоих, прочетох, че бебето е добре предпазено и при навеждане няма опасност! Вие какво мислите?

# 617
И аз мисля,че не би тр да има проблем то си е добре предпазено.На мен ми се е случвало при рязко ставане после цял ден да ме боли корема Аз лично се панирам когато усетя някаква болка в корема или по-ниско и съм в стрес ,сега да търся ли лекар или е нормално…

# 618
И аз мисля,че не би тр да има проблем то си е добре предпазено.На мен ми се е случвало при рязко ставане после цял ден да ме боли корема Аз лично се панирам когато усетя някаква болка в корема или по-ниско и съм в стрес ,сега да търся ли лекар или е нормално…
Аз съм си с редовни болки от трансфера още.До 3ти месец три пъти съм ходила по спешност ,да ме видят заради болка.В един момент Аг ми каза,че с нарастване на бебето ,опъват се връзки,расте матка,разширяваш се,болки и дискомфорт ще има често,недей да се паникьосваш,почиваш и чакаш да мине.

# 619
Здравейте, мами! Много се радвам на активността ви тук. В 20 г.с. съм плюс 4 дни,терминът ми е началото на юли, първи бременност. Постепенно започнах да купувам  бебешките неща, като започнах преди месец с количката, но само защото излезе добра оферта, взех гнездо и чувалче за сън, комплект чаршафчета за кошарка. Поръчах си и легълце next to me. Купувам от сега, защото следя обяви за употребявани стоки и като излезе нещо, което е в списъка ми, го поръчвам. Настроила съм се на философията бебешките покупки да са втора употреба, тъй като много бързо се израстват, а са много скъпи чисто нови. Та така спестявам и купувам всичко постепенно. Радвам се на покупките, защото пристигат като нови при мен. Така се опитвам да се настроя да бъда не толкова затрупваща се с бебешки ненужни вещи.

# 620
И аз съм в постоянен стрес, това сега дали е нормална болка или проблем. Тъй като трябва да лежа, а коремче вече има, последно време започна да ме болят отстрани хълбоците и към таза. Някоя с такова усещане? Освен това малкото човече допълнително недоволства и на коя страна лежа, страшен купон пада, особено ноем.

Аз съм си с редовни болки от трансфера още.До 3ти месец три пъти съм ходила по спешност ,да ме видят заради болка.В един момент Аг ми каза,че с нарастване на бебето ,опъват се връзки,расте матка,разширяваш се,болки и дискомфорт ще има често,недей да се паникьосваш,почиваш и чакаш да мине.

# 621
Xektora само такава болка нямам за момента😅😅😅😅😅 аз като се завъртам в леглото от едната на др страна ,чувам едно пукане на гръбначния стълб в кръста😅😅😅Попринцип сега започва да натежава бебенцето и започват и болежките навсякъде в гърба ,ребрата абе навсякъде…Аз съм забелязала ,че колкото повече лежа толкова повече се появяват и болежките като боцкания в корема,но при теб ако е по лекарско предписание по-добре почивай.

# 622
И аз когато лежа цял ден хълбоците ме болят вечер дори се събуждам от болка, и реших да се разхождам по час на ден за да няма болки после. Ако ви е наложащо да лежите просто няма какво да се направи, търпение 😊

И аз съм в постоянен стрес, това сега дали е нормална болка или проблем. Тъй като трябва да лежа, а коремче вече има, последно време започна да ме болят отстрани хълбоците и към таза. Някоя с такова усещане? Освен това малкото човече допълнително недоволства и на коя страна лежа, страшен купон пада, особено ноем.

# 623
Да, не е мой избор да лежа, лекарско предписание е. А вашите малчовци активни ли са вечер? Аз заради лежането постоянно я усещам и все си търся позиция да се успокои.

И аз когато лежа цял ден хълбоците ме болят вечер дори се събуждам от болка, и реших да се разхождам по час на ден за да няма болки после. Ако ви е наложащо да лежите просто няма какво да се направи, търпение 😊

# 624
Момичета имам въпрос че се постреснах доста
Референтната стойност на Д-димера по различно ли е при нас бременните като допусти стойности или са си едни и същи? (Надявам се да сте ме разбрали

# 625
[quote author=Paola.G link=topic=1722761.msg49357096#msg49357096 date=1740316828]
Референтната стойност на Д-димера по различно ли е при нас бременните като допусти стойности или са си едни и същи? (Надявам се да сте ме разбрали
[/quote]

Три пъти съм го изследвала - последният път беше на горна граница, преди това 2 пъти над горна, а първия път беше в средата. Кой лекар ти го изписа изследването?

https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm

Ето какви са обявените стойности при бременност

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 16:03 от Dobrana

# 626
АГ-то в четвъртък ми ги назначи до сега не съм си ги правила, д-р Зарзаланов от Русе
Стойността ми е 1315 ...
И сега се побърквам започнах и да чета в нета пише че може да се загуби и плода .. и просто нямам търпение утре да отида при него и да ги погледне

[quote author=Paola.G link=topic=1722761.msg49357096#msg49357096 date=1740316828]

Три пъти съм го изследвала - последният път беше на горна граница, преди това 2 пъти над горна, а първия път беше в средата. Кой лекар ти го изписа изследването?

[/quote]

# 627
АГ-то в четвъртък ми ги назначи до сега не съм си ги правила, д-р Зарзаланов от Русе
Стойността ми е 1315 ...
И сега се побърквам започнах и да чета в нета пише че може да се загуби и плода .. и просто нямам търпение утре да отида при него и да ги погледне

[/quote]

Не се панирай излишно! На английски има доста информация по въпроса. За твое успокоение виж това:
What level of D-dimer is dangerous in pregnancy?
Reference ranges for D-Dimers were established, in trimester order, as follows: 167-721 ng/mL, 298-1653 ng/mL, and 483-2256 ng/mL. After adjusting for risk factors, significantly higher D-Dimer values (mainly second and third trimesters) were obtained: 165-638 ng/mL, 282-3474 ng/mL, and 483-4486 ng/mL, respectively.
Тук са доста по-високи реф. стойности. На феталната всичко беше наред с бебето, нали?

# 628
Аз не мога да съм много полезна, защото на хематолог ходих само в първите седмици за консултация за няколко мутации, имах правени и Д-димер, фибриноген и т.н. отделно. Без лечение съм за бременността, но си спомням, че ми каза, че по време на бременност референтните им стойности се променят за различните триместри и е нормално да се повишават с напредване на бременността заради различните нужди на тялото.

# 629
Стойността ми е 1315 ...

[/quote]
Коя седмица си,че ти е 1315?

Общи условия

Активация на акаунт