Частни училища -информативно - дискусионна тема- 66

• 43 805
  • 775
  •   1
Отговори
# 120
Да, приемат 3 групи по 20 деца за ПУК. Наистина бяха доста дечица. Самият изпит още не мога да разбера кактв е бил, защото моят син не разказва много за това.

# 121
А какви са таксите в ТЕ? Не намирам нищо на сайта им.

# 122
  • София
За тази учебна година таксата е 7100 евро при еднократно плащане като това е без храна и транспорт. Храната е опционална и беше още около 1000 евро, ако не се лъжа - моето дете си носи от вкъщи и затова не сме плащали. Транспортът е около 1500 евро.
Аз съм доволна от училището за периода 1ви - 4ти клас, за по-горните класове нямам впечатление от първо лице.
Не знам нямат ли бизнес план за развитие след 8 клас?
Доколкото знам, имат. Аз лично се надявам да не бързат много с реализацията - училището тепърва се разраства в интервала ПУК - 7ми клас и ми се струва по-разумно първо да урегулират добре процесите и управлението за тези класове. Ако веднага се метнат да направят и гимназия, ми се струва, че ще се задъхат честно казано. Но това са си мои мисли, на практика ще видим какво ще стане.

# 123
Соник, къде продължи детето ти в прогимназиален етап?

# 124
  • София
Голямото отиде в СМГ, а малкото още си е в ТЕ, 4ти клас.

# 125
Голямото отиде в СМГ, а малкото още си е в ТЕ, 4ти клас.

А ще продължи ли?

# 126
високичка ми се вижда таксата. Още повече, че се доплаща всяко допълнително занимание, униформа и пр...

# 127
  • София
Минавам вчера по околомръсното на София, гледам огромен билборд "Британика приема ученици от 5 до 11 клас" Rolling Eyes

Някой знае ли защо им се налага да плащат толкова много за реклама, като уж са много добри и много желани? Smiley

# 128
  • София
Минавам вчера по околомръсното на София, гледам огромен билборд "Британика приема ученици от 5 до 11 клас" Rolling Eyes

Някой знае ли защо им се налага да плащат толкова много за реклама, като уж са много добри и много желани? Smiley

При размера на таксата им, нищо чудно че имат нужда от повечко реклама.

# 129
Здравейте,

Преди време бях писала за съвет относно смяна на училище.

Така или иначе решихме да потърсим ново училища.

Аз клоня към по-стандартните - Бг школо, Фюжън, Британика като краен вариант.  Но  баща му на детето иска British school of Sofia.

Уточнявам, че нито един от нас не е чужденец, но и двамата държим на високо ниво на английския език.

Знам че BSS не са по МОН. Въпросът ми е - какъв е риска дете с българско гражданство,  да учи в нелиценизирано от МОН училище,  ако ДУ не са приоритет след 7 клас?

Аз имам аргументи,  но много бихте ми помогнали, ако споделите дали наистина е толкова страшно да няма диплома по МОН, колкото на мен ми изглежда?

Много благодаря предварително.  И моля ви, не ме нападайте  -  всеки има предпочитания за тип училище., а това не е моят избор номер 1 и колебанията ми са много сериозни.

# 130

Вероятно по същата причина, поради която ми излизат реклами на Итън и разни частни швейцарски пансиони във Фейсбук - надали се надяват, че някой ще си даде детето там заради това, което е видял в мрежата. Просто публичност.

# 131
  • София
Аз съм чувала само много лоши до трагични отзиви за BSS, но лични впечатления нямам. Само да знаете, че след 7-ми клас, освен ДУ и АК не трябва да ви е приоритет, защото и те искат диплома от МОН. Може и с чужда, де, но на съвсем различна такса. И щом английският ви е толкова важен, проверете все пак колко наистина нейтив учители има в BSS, че май не са много.

# 132
Здравейте,

Преди време бях писала за съвет относно смяна на училище.

Така или иначе решихме да потърсим ново училища.

Аз клоня към по-стандартните - Бг школо, Фюжън, Британика като краен вариант.  Но  баща му на детето иска British school of Sofia.

Уточнявам, че нито един от нас не е чужденец, но и двамата държим на високо ниво на английския език.

Знам че BSS не са по МОН. Въпросът ми е - какъв е риска дете с българско гражданство,  да учи в нелиценизирано от МОН училище,  ако ДУ не са приоритет след 7 клас?

Аз имам аргументи,  но много бихте ми помогнали, ако споделите дали наистина е толкова страшно да няма диплома по МОН, колкото на мен ми изглежда?

Много благодаря предварително.  И моля ви, не ме нападайте  -  всеки има предпочитания за тип училище., а това не е моят избор номер 1 и колебанията ми са много сериозни.
Не е страшно да няма диплома от МОН, но пък като сте в България защо да няма? Ако избирате BSS само заради английския,  моят съвет е да се огледате за други варианти. BSS освен лошите отзиви си е и едно доста скъпо училище, a и в България може да се научи английски и за много по-малко пари.

# 133
И аз не съм склонна да давам толкова много пари за такса.

Аргументите на мъжа ми са, че освен училищата с двуезична програма- Американското в Лозен и МБ, другите училища не предлагат наистина bilingual  обучение (може би само Британика е най-близо, но таксата и там е почти като на Bss).

За BSS наистина не съм срещала отзиви  - нито добри, нито лоши.
Може ли да ме насочите къде да потърся в нета отзиви за него?

А в учене на език в школи и курсове- лично з не вярвам.

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 19:31 от Sansa Stark

# 134
  • София
Има и ААУ - не това в Лозен, другото. Таксата там е още по-висока.

Трябва да решите какво ви е по-важно - добро ниво на образование или двуезично обучение с английски. И двете в пакет ще е трудно  да получите в България.
Детето ви още е много малко - ако ще продължава средното си образование в англоговоряща страна, тогава двуезичното обучение би имало значение. Иначе не знам какъв е големият зор.

Общи условия

Активация на акаунт