Частни училища -информативно - дискусионна тема- 66

• 43 954
  • 775
  •   1
Отговори
# 270
  • Deutschland/HE
Чужденците също държат изпит, не е като българите, но държат изпит и не приемат всеки. Изпитът е на английски.

# 271
  • София
Мда и "изпитът" им е като изпита на нашите (в това число и на обучаващите се "на частното" в МУ), нали?
Скрит текст:
Не отричам, че са готини децата, познавах френски студент, учещ тук на английски и учещ немски, за да работи в последствие в Австрия.
То от моята камбанария, от 2 ръка('щото не се явяват аз, само финансиращ) + статистиката от приятелчета/съученици/познати (последните 3г.), кандидатствали медицина, може да се заключи и че изпита за българчетата е лесен Stuck Out Tongue Winking Eye - 100% успеваемост.

# 272
Загледах се в резултатите от матурите 4ти клас и гледам, че Българско школо всъщност са доста добре, 54 ученика т.е. резултатът може да се приеме сериозен. Не знам защо, но от писано тук по темата, сега не мога да цитирам, но я чета сравнително редовно последните 1-2 години, и съм останала с убеждение, че са от обещаващите "soft skills" и "детето само решава какво и кога да учи". Явно или аз съм се заблудила или са сменили посоката? Някой от темата има ли с актуална информация? Досега обмисляхме само две частни училища и сега започвам да гледам и други.

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 18:22 от teg

# 273
Идея си нямам, как решавате, че така наречениете "матури" след 4 клас са някакъв измерител.
Все пак квесторите са от училището. Най-вероятно има училища, които "помагат" на децата.
Това е и оценка за началният учител, която не е за пренебрегване.

Бългасрко школо вече имат само прогресивни паралелки.

# 274
Потвърждавам, свекърва ми е начален учител в добро училище, но в провинцията. Когато се суетях с голямата каза да ползвам за ориентир, но в никакъв случай да не се доверявам на този резултат. И все пак - основна част от първите места в класациите се държат от ЧУ.

# 275
  • София
Да 4-ти клас всичко е ОК. Големият срив в нашата образователна систева като цяло настъпва в прогимназията. Затова за мен резултатите на НВО 4-ти не са показател, дори и да са съвсем реални.

# 276
То пък като че ли можем да се доверим на резултстите на НВО след 7 клас при положение че всички ходят на частни уроци.
Иначе, според резултатите на НВО след 4 клас най-добри са децата от с.Арда.  Там са малко скъпи имотите, иначе бих обмислила преместване там, за да запиша малкото в това училище.

# 277
А нищо не съм решила, само питам. Толкова ли са свободни наистина училищата да помагат на матурите? Иначе умирам от любопитство как ще обяснят думата прогресивно, защо смятат, че са прогресивно и как са решили точно така да се продават Simple Smile

П.с. отговорът ми е към Хоуп, понеже беше писано след това не се разбра, а не бях цитирала

# 278
  • София
То пък като че ли можем да се доверим на резултстите на НВО след 7 клас при положение че всички ходят на частни уроци.
Щом всички ходят на частни уроци, би трябвало резултатите да са еднакви навсякъде. Ама не са.

# 279
Ами защото уроците не са еднакви 😂

# 280
Щом всички ходят на частни уроци, би трябвало резултатите да са еднакви навсякъде. Ама не са.
И защо трябва да са еднакви навсякъде? Просто казвам, че не са обективни, защото не се знае кое е постигнато в училище и кое на частни уроци. Но не би и могло да е обективно, защото НВО след 7 клас си е състезателен изпит и всеки гледа да се подсигури и не може да се използва и за оценка на каквото и да било. Това че много хора избират училища по този критерий, не значи че този критерий е обективен. Но просто няма друг. А и реално се избира среда от подбрани, с които се работи добре и качествено. Много е просто.

# 281
На мен това ми хрумна още когато Хоуп каза за помагането по време на матурите - те тогава всички ще са на 6. А за уроците явно още някак не е естествено, че е важно за какво ходиш на уроци. Може би го разбират родители, които вече са се сблъскали с матурите по реално. 

Но гледам и гледам и наистина, може ли да има толкова много частни училища и като теглиш чертата да си с усещането, че всъщност нямаш почти никакъв избор.

# 282
На мен това ми хрумна още когато Хоуп каза за помагането по време на матурите - те тогава всички ще са на 6. А за уроците явно още някак не е естествено, че е важно за какво ходиш на уроци. Може би го разбират родители, които вече са се сблъскали с матурите по реално. 

Но гледам и гледам и наистина, може ли да има толкова много частни училища и като теглиш чертата да си с усещането, че всъщност нямаш почти никакъв избор.

Защо да няма избор? Има си. Това че тук се внушава, че стават само две училища, не значи, че пък другите хич не стават. Истината е, че си стават и в тях има хиляди читави деца и учители. Че и си постигат чудесни резултати на НВО-тата, на който са му важни. И в чудесни университети влизат след тези училища. Проблемът е, че всичко се върти около НВО-то след 7 клас и това се използва за привличане на клиенти. А това че резултатите от въпросното НВО няма как да са обективни. То е като да се готвиш за Олимпиада. Влагаш всички сили и средства, за да си най-добрият.

# 283
Те в Арда са две деца, за мен е логично да имат висок резултат. Не че изключвам елемента на подсказване, но в провинцията също има умни деца Grinning

# 284
Те в Арда са две деца, за мен е логично да имат висок резултат. Не че изключвам елемента на подсказване, но в провинцията също има умни деца Grinning

Някъде да съм казала, че не са умни?  Просто ако се избира по този критерий, е много логично да се избере училището с най-висок резултат🙂

Общи условия

Активация на акаунт