Частни училища -информативно - дискусионна тема- 66

• 43 090
  • 775
  •   1
Отговори
# 30
Ами то всичките училища са така, без едно - по средата на годината може да се прекрати само при изключително тежки нарушения - наркотици, застрашаване живота и здравето на децата като вкарване на оръжие в училище, или изключително непристойно поведение, не просто невнимание в час и други такива...само за едно сме чували, което може да прекрати с предизвестие 😂

# 31
  • София
Питането беше за изключване заради успех, а не заради нарушения на дисциплината и правилата в училището.
За успех може да не се поднови договора в някои частни училища след изтичане на срока му, но не по време на действието му - т.е. в рамките на учебната година.
А например в нашия договор няма клауза за неподновяването му при липса на минимален успех, но има клауза за едностранно прекратяване при системни нарушения на дисциплината и правилата.
Но клауза за едностранно прекратяване без причина от страна на училището, ей така,  когато и защото им хрумне, е нелепа, незаконна и неморална.
Допълвам се - писали сме заедно с Мецан. Същото имах предвид и аз.

Е, аз това съм написала - че училището има право да прекрати договора при нарушения на дисциплината и прочие.

Последна редакция: вт, 24 дек 2024, 09:48 от Magenta2022

# 32
Точно така е. Права си напълно.

# 33
На деня на отворените врати в СС казаха, че не подновяват договор, ако детето има оценка 4 или по-ниска на два от трите най-важни предмета за тях (български, английски и математика). В кои други училища е така, тепърва ми предстоят след НГ срещи във Фюжън, Увекинд и Св. Георги.

# 34
Но и в СС става дума за нов договор за следващата година, а настоящата година, за която има сключен договор, си я изкарваш докрая ако ще само тройки да имаш.
А иначе не знам за друго училище с такава клауза освен онова, дето въобще могат с предизвестие... преди май Питагор имаше някаква клауза за успех, но вече не вярвам да има, защото вече не са номер две и не са каквото бяха.

# 35
  • София
В първото от изброените няма клауза за неподновяване на договора заради успех.

На деня на отворените врати в СС казаха, че не подновяват договор, ако детето има оценка 4 или по-ниска на два от трите най-важни предмета за тях (български, английски и математика). В кои други училища е така, тепърва ми предстоят след НГ срещи във Фюжън, Увекинд и Св. Георги.

# 36
То и в другите две изброени също няма.

# 37
  • София
Клауза за неподновяване на договора при нисък успех има и в АК, мисля, че и в Питагор, ПЧМГ, ЕСПА. Май и за други е споделяно преди в темата.

Последна редакция: чт, 02 яну 2025, 18:27 от Фран

# 38
  • софия
В АК със сигурност има условие за постигнат успех, но си признавам, че съм чела договора само първия път и не помня как се прилага.
Не съм чула някой да е изключен заради това. По други причини са отстранявани деца, но не и през учебната година.

# 39
Моля администратор да заключи темата😊
И откъде накъде да я заключва? Тя да не е само Ваша? Joy

Клауза за неподновяване на договора при нисък успех има и в АК, мисля, че и в Питагор, ПЧМГ, ЕСПА. Май и за други е споделяно преди в темата.
Така де, моя грешка.Не е моя темата.Казусът се разреши.Благодаря за отговорите.

# 40
  • София
И в ПБ имаше клауза за успех едно време. Сега не знам. Ама аз не съм чула да са я прилагали някому. То по едно време имам чувството, че беше модерно даже. Един вид да се впечатляват родителите колко много се учи при тях ли, какво ли....Joy

# 41
В ПБ пишат една 6-ца и нямат дилемата за нисък успех. 🤣

# 42
  • София
В Британика има такава клауза. Приложиха я даже за мое близко дете, не подбовиха договора. Ами, да ви кажа, детето смени училището и разцъфтя. Просто не всяко дете е за всяко училище, без някой от двете да е добър или лош.

# 43
Едно време в НПМГ имаше изискване за минимален успех по предмета на специалността и не си спомням дали имаше и за общ успех. Може би също го има и в други специализирани ДУ. Нормално е училища, които профилират децата по определен критерии, каквито са част от частните, да имат стандарти за успех.

# 44
Само, че мотивацията за изпъшнението на тези клаузи,  не е стандарти за успех, а да представят успех.

Общи условия

Активация на акаунт