Частни училища -информативно - дискусионна тема- 66

• 44 145
  • 775
  •   1
Отговори
# 390
Без да прозвучи, като заяждане, но всички тези "творчески" методи са застъпени и в другите училища.
Със сигурност са застъпени. Никой не го отрича.

# 391
Здравейте! В смисъла, че за добро образование са нужно традиции, кое училище бихте избрали - Питагор или Архимед, предвид настоящата ситуация?

# 392
  • София
Сложен въпрос. Предвид смъртта на Влъчкова и при двете има промяна на управлението и съответно и при двете има неизветстни за бъдещото развитие. С оглед на това, че /поне доколкото знам/ основната част от учителския есип остана в ПЧМГ, вероятно бих избрала Архимед.

# 393
Здравейте! В смисъла, че за добро образование са нужно традиции, кое училище бихте избрали - Питагор или Архимед, предвид настоящата ситуация?

Архимед
Прочетете повече за тенденциите в Питагор от последната една година. Има достатъчно мнения от първо лице на потребители.

# 394
Освен това вече мина доста време откакто Влъчкова почина и не смятам, че има спад в качеството на обучението през последните години. Наблюденията ми да в по-горен етап, но основният екип хора остана непроменен.

# 395
Да, и аз така горе долу се ориентирах. Струва ми се рисково и в двете училища, а имаме интерес. Оставам с впечатление, че Архимед, макар и ново по име, е със стария екип. И вие ми потвърдихте.

Bojuri, вие говорите за Архимед и ПЧМГ, нали?

# 396
Ако сте сред приетите в Архимед, няма въобще какво да се чудите. Мисля, че за сегашните най-малки - пук ли са, първи клас ли, не съм сигурна, Архимед привлече една от най-добрите начални учителки от Питагор.
Ако и мис Ани дойде по английски, екипът ще е ТОП! Добър избор е!

# 397
И аз щях да кажа това. Прието ли е детето в Архимед или те първа ще кандидатства?

# 398
Архимед. Но там конкуренцията е убийствена, само за 20% от кандидатстващите деца имаше места тази година. За сметка на това "изпитът" беше най - неизискващ.

# 399
Архимед. Но там конкуренцията е убийствена, само за 20% от кандидатстващите деца имаше места тази година. За сметка на това "изпитът" беше най - неизискващ.

В какъв смисъл “неизискващ”? В какво се състоеше?

# 400
30 минутен разговор, в който са решавали няколко задачи от Крокотак, общи въпроси за семейство и това е. На фона на 2-те часа, които прекара в ТЕ си е нищо. Срещите бяха индивидуални с всяко дете.

# 401
Избират си деца просто. Викат му изпит. В СС е същото.

# 402
Не е прието детето. Ще кандидатства през следващата (учебна) година и искам да съм ориентирана.

Благодаря, че откликнахте с мнения и информация, особено за изпита. Наистина, щом е бил “лесен”, на какъв принцип ги отсяват? Имало ли е разговор с психолог?

# 403
И аз щях да кажа това. Прието ли е детето в Архимед или те първа ще кандидатства?

Мисля, че в Архимед приключиха и изпити, и записвания. Така излиза от страницата им, но и наши близки така казаха, като са се обаждали. Иначе вярвам, че училището ще се развие много добре, заради целият опит, който ПЧМГ има. Стаите за малките, ако са тези, с прозорците, дето са най долу наистина не е най-удачното решение (онзи ден минах от там и погледнах). Но вероятно тепърва ще имат и планове за по-голяма сграда. Някой вътрешен да каже. 

Прави ми впечатление обаче, че повечето училища си изнесоха приема много. Света София са най накрая в сравнение с другите, сега им е основният изпит, в събота тепърва. Защо е това препускане според вас, какво се цели?

# 404
  • София
Борба за ученици - да изпреварят другите, да вържат с договор и капаро, преди да са излезли други класирания, да имат свободни резерви, ако някой се откаже

Общи условия

Активация на акаунт