Частни училища -информативно - дискусионна тема- 66

• 42 288
  • 775
  •   2
Отговори
# 705
  • в страната на чудесата
Извън шегите оригиналният пост беше по две на чин.
Та кажете, случва ли се две деца на общ единичен чин?
И какво общо има техпарка?
Пс. Аз лично се радвам, че каравасилев избра ново поприще.

# 706
Нямам досег с Иззи.
Адски много вярвах в неговото развитие в началото.
Разклати се след случаите с неподновените договори. Въпреки, че след време дочух и други варианти на историята. Че родителите са ходели на почивки с децата и когато ръководството е изсквало от тях да попълнят сами пропуските, родителите са се правили на глухи. И когато са ги информирали, че няма да подновят договорите е настанала атаката. Втората трус за мен дойде когато напуснаха създателите, като Каравасилев, но той напусна и ПЧМГ - та и там монетата има две страни.

Факт е, че все още следя страницата на Иззи във фейса и всяко ново попълнение в екипа им е от добро, по-добро. Което си е факт , е факт.

Та не вярвам да седят по две деца на стол. Ако ще и 30 да са в клас още 10 стола да намерят, няма да са проблем.
Тоест малко фантазия ми се струват нещата Simple Smile

Проблем при наваксване на пропуски в ПУК 1 и 2? Мисли!

Каравасилев остана в ПЧМГ доста след напускането си на Иззи.

# 707

[/quote]

Няма идея какви изисквания имат, пък и какви деца са подбрали.....
Каравасилев май не остана повече от една година в ПЧМГ.

Нищо не твърдя за Иззи, само казвам, че всеки нов преподавател е мноооого добър избор. Това е което виждам от страницата във фейса.

# 708
  • София
Извън шегите оригиналният пост беше по две на чин.
Та кажете, случва ли се две деца на общ единичен чин?
И какво общо има техпарка?
Пс. Аз лично се радвам, че каравасилев избра ново поприще.
Аз мисля, че ясно написах, че при нас не се е случвало, а другото за Техпарка беше, че къде е Техпарка, къде е Витоша (сградата на всички до 5ти клас), ти ако можеш да видиш на такова разстояние, то аз не мога Grinning . Но не съм чувала за такива неща.

# 709

Няма идея какви изисквания имат, пък и какви деца са подбрали.....
Каравасилев май не остана повече от една година в ПЧМГ.

Нищо не твърдя за Иззи, само казвам, че всеки нов преподавател е мноооого добър избор. Това е което виждам от страницата във фейса.
[/quote]

Въпросът е колко се задържат. Защото децата са там заради имената на учителите.

# 710
Да, бе, не им подновили договорите заради пропуски. И то по средата на годината. И за наказание им задържали депозита. Вероятно,  са отделяли децата в друга стая и не са им преподавали пак за назидание. За мен и до ден днешен е загадка защо някой ще повери детето си на Доротея. Както е загадка защо толкова свестни преподаватели работят за нея.

# 711
Ох, ама глупостите на Доротея - почивки... пропуски... А тя е чиста детска сълза... Значи, въпросът тук е изцяло за липса на етика и коректност, заради финансови интереси. Визирам ПУК 1. Реалността преди 2 години! Училището прави пробни дни за ПУК - на много деца (и ние бяхме едни от тях) - следва положителен резултат. Взимат ти детето, ама трябва веднага да подпишеш, още на следващия ден, иначе отпада офертата. Хубаво - подмамен си от добри учители - подписваш, плащаш вноска такса + прословутия депозит 2000 лв. (не е ясно за какво е, може би се очаква детето ти да изпочупи училището и да го възстановят). Подборът продължава НЕ докато се наберат 32 деца за 2 класа ПУК 1, а постоянно (може би се отказва само на най-неподготвените деца), децата стават над 50 бройки (оттук е историята с две деца на стол и две деца на чин, логично!). За Доротея това си е ок, прибира депозити.
И питам аз: Какъв е тоя подбор на великите Иззи - толкова ли са слаби в подбора си, че се налага само след няколко месеца работа с децата да преценят, че 10-20 от тях НЕ стават и трябва да се прекратят? В моя конкретен случай на родителска среща ни се каза, че няма проблеми. Никога никой не е отправял забележки за пропуски или поведение. Доколкото знам това важи и за останалите десетина деца, които бяха в нашата ситуация. Първо- става въпрос за 5-годишни деца - какви точни академични висоти се очакват от тях? Второ, ако приемем, че тези преди няколко месеца УСПЕШНО селектирани от професионалистите на Иззи деца са изостанали фрапиращо (ама явно масово изостават там децата под тяхно ръководство по тая логика), не е ли нормално едно истинско училище да проведе разговори с родителите - един, два, да предложи уроци, педагогически похвати и друга специализирана помощ преди да ги изгони? Да, може би едно истинско училище ще направи така. НО Иззи, в частност Доротея просто измисля едно нагло и смехотворно писмо за прекратяване и го разпраща тихичко по мейлите. БЕЗ да е говорила с родителите нито веднъж! Защото не й дреме за децата!!! Защото по някакви нейни си болни критерии е решила да накаже родителите. Защото иска да им открадне депозитите! Точка! Това е истината! И всички други глупости, които после е съчинила и разпространила вътрешно са пълни нелепици!

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 15:13 от Dzen_mama

# 712
Абе, остави ги шкафчетата. Кажи за чиновете така ли е? По две на стол?
Никога не съм виждала по две деца на стол, ама то няма и как да седнат две на стол, ако успее да намеря снимка на столовете ще се уверите, че физически е почти невъзможно да седнат две деца на стол. Чиновете са единични, като са от тези, които могат да се сдвояват (т.е. учителят може да си нареди всички на ред един до друг или по два, или както реши). В класът на детето ми никога не са седяли по две на чин.
П.С. Нали знаете, че от 5ти клас нагоре Иззи е в Техпарка Wink
Не говоря за Иззи в техпарка, уточнила съм, че става въпрос за ПУК, които са в различна сграда. В ПУК2 конкретно има повече деца и когато не е грипния сезон често 1 стол се споделя от 2 деца.

В ПУК приемни седмици/3 дни има почти целогодишно. Предполагам, че в горните класове няма такъв голям наплив, но за ПУК групите определено има желаещи.

# 713
Две деца да стоят на един стол не съм видял в нито една от двете сгради, които Иззи ползват в кв. Витоша. Конкретно в ПУК, от видяното от мен, всяко дете има стол и единично бюро като бюрата позволяват събиране в различни конфигурации при необходимост (напр. групови занимания). С шкафчетата също не съм видял проблем.

# 714
  • София
По мое време столчетата за ПУК бяха подобни на тези. Наистина не виждам как ще седнат две деца, но може да са сменени.

# 715
По мое време столчетата за ПУК бяха подобни на тези. Наистина не виждам как ще седнат две деца, но може да са сменени.

Рейни, ти наистина ли виждаш само столчетата като проблем в горните постове?!?

# 716
Аз наистина не разбирам. Говорим си за разните му там частни училища. Обсъждаме резултати, ниво на обучение, дисциплина. Има добри и лоши отзиви за училищата в зависимост от разбиранията на родителите за образование, но за подобни практики като в училището на тази госпожа не съм чувала. Мен лично най-много ме възмути описаното отношение към децата. Дори родителите им да са виновни за нещо, що за човек трябва да си, че да тормозиш деца по този начин? Другото, което ме удиви е как все още има родители, които си записват децата там с идеята, че на тях няма да им се случи да получат подобно отношение. Възможно ли е в името на някакво по-добро образование да разчиташ на нечие благоволение или добро настроение? И ако пренебрегнем важността на морала в образованието, защо изобщо са ни някакви академични успехи.

# 717
А аз не разбирам защо беше изтрита поканата ми дръндрън който е с активност от два поста във форума, да разкаже важни за нас неща за училище - подготовка, обратна връзка, организация, такси извън учебната и т.н.
Абе, то може и да са ок тези неща, но на каква цена. Все ми се струва, че някакъв морал трябва да има в образователната сфера. Иначе, на какво точно ги учим тези деца. Че някой може да ги изхвърли като “мръсно куче”, защото така.

# 718
  • в страната на чудесата
Хм, те децата в случая са просто инструмент доколкото разбирам. Просто са твърде малки да им се случва за първи път. Лошото е, че институцията в лицето на РУо е била тромава или незаинтересована. Ако суспендираха лицензи за подобни деяния годпожата щеше да се замисли…

# 719
Мда, някъде по веригата децата трябва да имат защита.

Общи условия

Активация на акаунт